X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dziewczynki :)

Ja mam jutro wizytę u gina, a prenatalne jakoś 1,5-2 tygodnie.

Gianna, powodzenia dzisiaj :)
    Daj znać koniecznie i jak tam Pan doktor, bo ostatnio u niego około 5 lat temu bywalam :)
    Aha i ile płaciłas jeśli możesz napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:46

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duuży już :) lekarz mówił co to może być za płeć?

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciał określać płci tak szybko, powiedział że on to robi około 16 tc.

lb17w98.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny
    Mały wieloludek :):)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj maz ma w weekend urodziny i tak sobie pomyslalam, ze w zwiazku z tym, ze dawno nigdzie nie bylismy fajnie by bylo pojechac gdzies na weekend?? Macie jakis pomysl, nie chce dalekiej podrozy (jestem z okolic Katowic) i tak nie bardzo mam pomysl? Moze macie jakies pomysly albo fajny kameralny pensjonacik do polecenia w okolicach Beskidu Slaskiego??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny, moj maz ma w weekend urodziny i tak sobie pomyslalam, ze w zwiazku z tym, ze dawno nigdzie nie bylismy fajnie by bylo pojechac gdzies na weekend?? Macie jakis pomysl, nie chce dalekiej podrozy (jestem z okolic Katowic) i tak nie bardzo mam pomysl? Moze macie jakies pomysly albo fajny kameralny pensjonacik do polecenia w okolicach Beskidu Slaskiego??

Polecam pobyt w Hotelu Natura Residence w Siewierzu :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, tak jak pisałam wczoraj przedstawiam wam mojego Dzieciaczka :) Zdjęcie z wczorajszego USG :)

http://www.iv.pl/images/49906031331114001123.jpg

A ja jestem z wykształcenia chemikiem :) Ale nigdy nie pracowałam w zawodzie.

Sliczny ten Twój Maluch, a swoją drogą dziwnie mierzą te dzieciaczki, u Ciebie gołym okiem widać, że dzidziuś jest większy :)

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - może to wyjaśnia, czemu ten mój brzuch jest taki duży już :P

euforia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Euforia - może to wyjaśnia, czemu ten mój brzuch jest taki duży już :P

I mój też :)

f2w33e3kum1d34qa.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze pokazecie swoje brzuszki? Bo ja wczoraj az pomyslałam sobie "jak ja bede wygladac w 9 miesiacu skoro juz mnie tak wzdęło:O" :P a moze to jednak normalne..

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka śliczny maluszek to teraz jesteś w 13 tyg? ja w poniedzialek tez bede u gin i tez bedzie to 12 koniec 12 tyg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 12:33

• euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A moze pokazecie swoje brzuszki? Bo ja wczoraj az pomyslałam sobie "jak ja bede wygladac w 9 miesiacu skoro juz mnie tak wzdęło:O" :P a moze to jednak normalne..

Ostatnio jak byłam na pobraniu krwi, to pielęgniarka do mnie że w 11 tc nie ma szans na widoczny brzuszek ciążowy, jedynie sam tłuszcz od jedzenia. Az mi się głupio zrobiło....
    wczoraj nie zjadłam kolacji i dzisiaj faktycznie troszkę mniejszy brzuch, ale i tak widoczny.

f2w33e3kum1d34qa.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, tak jak pisałam wczoraj przedstawiam wam mojego Dzieciaczka :) Zdjęcie z wczorajszego USG :)

Ale cudny :-)

bzkxskf.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

ale czadowo widać!!! zastanawiam się co wasi lekarze maja za sprzęty, ze tak super widać! ja na prenatalne poszukałam w necie który u nas ma najlepszy, ale moje zdjęcia, a Twoje to niebo a ziemia.

v40cu9h.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

to trzeba by wieczorem cyknąć, bo wtedy jest u mnie największy :P

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzen2210 - jestem w 14 tc :)

Euforia - nie zgadzam się z tą pielęgniarką :P Nie wiem ile bym musiała jeść, żeby to był sam tłuszcz, a naprawdę dużo nie jem. Mówię Mojemu Mężowi, że to może moje jelita tak mi brzuch wypchnęły, że może mam je nadzwyczaj długie, tak z kilometr, hahaha :P

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie super widać, jak wysłałam wczorajsze zdjęcie maluszka mamie to napisała mi że trzeba mieć wyobraznie bo ciezko sie dopatrzeć :) dopiero jak zrobiłam jej agende w paintcie -tu głowa- tu rączki -tu nozki to ogarnęła.

Myślałam żeby na połówkowe iść na 3d albo 4d. 200 zł z zapisem na dvd.

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja wybieram się z mężem na weekend do Białki Tatrzańskiej, a dokładniej do Poronina, mąż będzie zjeżdzał na nartach a ja będę oddychać świeżym powietrzem.
    Jestem z Pszczyny, więc niedaleko mam do Katowic.
    Pozdrawiam!
    A myślałaś o Brennej? Bardzo ładna, kameralna miejscowość. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    ale czadowo widać!!! zastanawiam się co wasi lekarze maja za sprzęty, ze tak super widać! ja na prenatalne poszukałam w necie który u nas ma najlepszy, ale moje zdjęcia, a Twoje to niebo a ziemia.

Mój gin ma najlepszy sprzęt w Trójmieście ( jeden z najlepszych:) ). Faktycznie już 8 tyg mam zdjęcie gdzie widać, rączki i nóżki :)

Katarka ja też się z nią nie zgadzam, ale wydaje mi się że zasługą mojego brzucha są też wzdęcia i zaparcia :(
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze duphaston? ja biorę 3 razy po 1 tabletce dziennie, ale chciałabym już chociaż zmniejszyć dawkę, muszę o tym pogadać z ginem. Poza tym ost opakowanie mi się kończy i do wizyty zabraknie więc ost 2 dni mogę wziąć po 2 tabletki.

f2w33e3kum1d34qa.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - wzdęcia bardziej do mnie przemawiają :P

lb17w98.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ