X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niewykonalne przeciez :/

psioszka11, gianna88, Y, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da radę, ja nie wiedziałam ,że można cytrynę i sobie poradziłam- też Ci się uda. Weź tylko cytrynkę i gazetki lub książkę:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ja już po badaniu ! Ale było cudownie ! :) Maleństwo ma 4,92mm, NT 1,23mm, wszystkie organy prawidłowo, pani doktor powiedziała, że nie ma żadnych zastrzeżeń, wszystko wygląda na tym etapie prawidłowo :) Kamień z serca :) zrobiliśmy jednak jeszcze test PAPPA, żeby miec te 95% prawdopodobieństwa, że jest ok :)

Najzabawniejsze, że podczas badania, pomiarów dzidzia nawet spokojnie sobie lażała, nadstawiała się grzecznie, żeby pani doktor mogła zobaczyc :) a jak skończyła i pokazała mi monitor to zaczęło się szaleństwo :D przewroty z pleców na brzuszek i odwrotnie, machanie rączkami i nóżkami, no widok ekstra :)

Zetka nie poszłam w końcu do Doeringa, odwołałam wizytę jak wpadł mi termin do dr Brzóski w Inviccie - bardzo dobrze o niej piszą na forach, jakoś wzbudziła moje zaufanie (wszystko dokładnie tłumaczy, o nic nie musieliśmy pytac, wyjasniała na bierząco co i jak z dzidzią) :) A Doering bierze 140zł za prenatalne - tak mi mówiła pani w rejestracji :)

Euforia a do kogo chodzisz jeśli można wiedziec? :)

euforia, magda sz, lys, sylwucha89, niecierpliwa, Katarka, 5ylwia, Zetka, Sana, Aga89, Maniuś, ainer85, zabka11, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam znowu jakies plamienie na szczescie ciemnonbrązowe a nie czerwone, wzielam dodatkowa luteine i teraz odpoczywam. Boje sie, a myslam ze juz jest dobrze

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja już po prenatalnym usg wczoraj:)))
    Lekarka ostrzegała, że może nie być nic widać bo to 12 tydzień (11 tydz. i 4 dni) i że będzie trzeba przyjść za 2 tygodnie. Zrobiła mi usg dopochwowe i okazuje się, że dziecie ma 5 i 5 cm, duży jakby był starszy o tydzień, przezierność idealna, wszystko widać, zadarty nosek, ssał palucha i ziewał, krzyżował nóżki i podskakiwał... no i syn !!!! dziewczyny ewidentnie syn, widać siusiaka, najpierw była wątpliwość czy to nie jest pępowina, ale nie tyle się przekręcał, że widać ewidentnie chłopiec!!!!!

euforia, lys, gianna88, sylwucha89, niecierpliwa, Katarka, 5ylwia, Zetka, Sana, Aga89, Maniuś, mamasia, ainer85, zabka11, 0na88, maaadzik1207, olinka, Y, Aska87, małaMyszka, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Ufff ja już po badaniu ! Ale było cudownie ! :) Maleństwo ma 4,92mm, NT 1,23mm, wszystkie organy prawidłowo, pani doktor powiedziała, że nie ma żadnych zastrzeżeń, wszystko wygląda na tym etapie prawidłowo :) Kamień z serca :) zrobiliśmy jednak jeszcze test PAPPA, żeby miec te 95% prawdopodobieństwa, że jest ok :)

Najzabawniejsze, że podczas badania, pomiarów dzidzia nawet spokojnie sobie lażała, nadstawiała się grzecznie, żeby pani doktor mogła zobaczyc :) a jak skończyła i pokazała mi monitor to zaczęło się szaleństwo :D przewroty z pleców na brzuszek i odwrotnie, machanie rączkami i nóżkami, no widok ekstra :)

Zetka nie poszłam w końcu do Doeringa, odwołałam wizytę jak wpadł mi termin do dr Brzóski w Inviccie - bardzo dobrze o niej piszą na forach, jakoś wzbudziła moje zaufanie (wszystko dokładnie tłumaczy, o nic nie musieliśmy pytac, wyjasniała na bierząco co i jak z dzidzią) :) A Doering bierze 140zł za prenatalne - tak mi mówiła pani w rejestracji :)

Euforia a do kogo chodzisz jeśli można wiedziec? :)

Świetne wieści!!!
    Gratuluje!

Ja właśnie chodzę do Doeringa, od jakiegoś czasu do niego chodzę, ale powiem szczerze, że też się zastanawiam nad zmianą, ale na prenatalne na pewno do niego 02/02.
    Powiem Ci szczerze że mam złe doświadczenia z Invictą.

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Ja dzis mam znowu jakies plamienie na szczescie ciemnonbrązowe a nie czerwone, wzielam dodatkowa luteine i teraz odpoczywam. Boje sie, a myslam ze juz jest dobrze

A może skontaktuj się z lekarzem|? jak byłam w niedziele w szpitalu z bólem brzucha, to gin od razu mówiła- gdyby wystąpiły plamienia od razu szpital.Nie chcę Cię straszyć,ale może lepiej sprawdzić.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi lekarka mowila, ze krzywa cukrowa robi sie pozniej ok.20 tyg?? Czemu robicie tak szybko??? A potem czekajac te 3 godz mozna juz jesc??

Mi wyszła glukoza 94. Dzisiaj byłam u diabetolog i też mi zleciła babeczka krzywą cukrową. Powiedziała, że taki wynik jest dobry dla normalnej dorosłej osoby, ale dla ciężarnej jest za wysoki. Powiedziała, że to dziwne, że jestem już w 11 tygodniu a brzuch mam płaski jak deska - więc jak widać co lekarz, co pielęgniarka to inne zdanie jak powinien wyglądać brzuch a 3 msc;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę, że już jesteście po wizycie i widziałyście maleństwa :) Mnie już taka nerwówka dopada a badanie o 18.15 jeśli znów nie przełożą... Proszę trzymajcie kciuki żebym podtrzymała dobrą passę :)

gianna88, niecierpliwa, Sana, Aga89, olinka, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia ja w sumie nigdy z Doeringiem nie miałam do czynienia, ale po opiniach w necie jakoś nie przekonał mnie do siebie... pewnie jest świetnym fachowcem ale w sumie bałam się, że prenatalne będzie trwało 2min i że będę musiała z niego wyciągac informację o Maluszku.
    A dr Brzóska mega sympatyczna, opowiadała, tłumaczyła... jest uczennicą Preisa więc podnoc zna się na rzeczy dobrze... no i bardzo mi podpasowała :)
    Co do Invicty, to ja w sumie nie mam zdania, nie miałam do czynienia, wcześniej chodziliśmy do Gamety (i ją polecam z czystym sumieniem) :)
    Najważniejsze żeby lekarz znał sie na swojej robocie plus co dla mnie mega ważne żeby lekarz wzbudzał moje indywidualne zaufanie, wtedy od razu człowiek spokojniejszy się robi :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoze mialam 93,10 i mi lekarka powiedziala, ze jak najbardziej w porzadku. Widac co lekarz inna praktyka

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dziewuszki ja już po prenatalnym usg wczoraj:)))
    Lekarka ostrzegała, że może nie być nic widać bo to 12 tydzień (11 tydz. i 4 dni) i że będzie trzeba przyjść za 2 tygodnie. Zrobiła mi usg dopochwowe i okazuje się, że dziecie ma 5 i 5 cm, duży jakby był starszy o tydzień, przezierność idealna, wszystko widać, zadarty nosek, ssał palucha i ziewał, krzyżował nóżki i podskakiwał... no i syn !!!! dziewczyny ewidentnie syn, widać siusiaka, najpierw była wątpliwość czy to nie jest pępowina, ale nie tyle się przekręcał, że widać ewidentnie chłopiec!!!!!

Ofka serdecznie gratuluje!! Alez Ci zazdroszcze, ze juz znasz plec ;) Ja w piatek mam pierwsza wizyte na nfz, ciekawa jestem jak lekaraka do ktorej ide, pewnie skoro to pierwsza wizyta u niej to zrobi usg, ale nie sadze, ze na sprzecie z przychodni bedzie w stanie ocenic plec wtedy zostanie mi czekac na prywatna wizyte do 24.02 i moze wtedy juz cos bedzie widac ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja glukoze mialam 93,10 i mi lekarka powiedziala, ze jak najbardziej w porzadku. Widac co lekarz inna praktyka

Ale byłaś u diabetologa? Bo mi 2 ginekologów też nie zwróciło na to uwagi, dopiero 3 wysłał mnie do diabetologa i ta potwierdziła, że to za wysoko.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że sierpień należy do chłopców :) chyba żadna z nas nie miała sugestii że dziewczynka mieszka sobie w brzuszku :)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co moj maz ma cukrzyce 2 stopnia siedzi w temacie juz pare lat i tez twierdzi, ze to dobry cukier jest

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale byłaś u diabetologa? Bo mi 2 ginekologów też nie zwróciło na to uwagi, dopiero 3 wysłał mnie do diabetologa i ta potwierdziła, że to za wysoko.

No i bierzesz cos?? Co ten diabetolog zalecil?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, super gratulacje :)

Małgosiu, odpoczywaj. A może faktycznie jak dziewczyny pisały podejdź i sprawdź. Miałaś juz plamienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:54

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Euforia ja w sumie nigdy z Doeringiem nie miałam do czynienia, ale po opiniach w necie jakoś nie przekonał mnie do siebie... pewnie jest świetnym fachowcem ale w sumie bałam się, że prenatalne będzie trwało 2min i że będę musiała z niego wyciągac informację o Maluszku.
    A dr Brzóska mega sympatyczna, opowiadała, tłumaczyła... jest uczennicą Preisa więc podnoc zna się na rzeczy dobrze... no i bardzo mi podpasowała :)
    Co do Invicty, to ja w sumie nie mam zdania, nie miałam do czynienia, wcześniej chodziliśmy do Gamety (i ją polecam z czystym sumieniem) :)
    Najważniejsze żeby lekarz znał sie na swojej robocie plus co dla mnie mega ważne żeby lekarz wzbudzał moje indywidualne zaufanie, wtedy od razu człowiek spokojniejszy się robi :)

A do dr Brzóski duże kolejki są?

Do Doeringa jak pojdziesz sama to faktycznie max 10 min ( chyba że widzi jakiś problem).
    Jak pójdziesz z mężem to wszystko dokładnie tłumaczy i wizyta ok 20 min trwa.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam, dla dorosłych to dobry wynik, w ciąży są ponoć inne normy. Idę na krzywą w przyszłym tygodniu, jak przejdzie mi kaszel i ból gardła.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeslalam dzis meza do'swojej diabetolog zeby zapytal, zobacze co powie na ten wynik.
    Ja czytalam, ze dla kobiet w ciazy norma to 95 wiec jest w normie, no ale lepiej zapytac, a jak nie to zobacze co powie na to druga lekarka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:58

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ