SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff ja już po badaniu ! Ale było cudownie !
Maleństwo ma 4,92mm, NT 1,23mm, wszystkie organy prawidłowo, pani doktor powiedziała, że nie ma żadnych zastrzeżeń, wszystko wygląda na tym etapie prawidłowo
Kamień z serca
zrobiliśmy jednak jeszcze test PAPPA, żeby miec te 95% prawdopodobieństwa, że jest ok
Najzabawniejsze, że podczas badania, pomiarów dzidzia nawet spokojnie sobie lażała, nadstawiała się grzecznie, żeby pani doktor mogła zobaczyca jak skończyła i pokazała mi monitor to zaczęło się szaleństwo
przewroty z pleców na brzuszek i odwrotnie, machanie rączkami i nóżkami, no widok ekstra
Zetka nie poszłam w końcu do Doeringa, odwołałam wizytę jak wpadł mi termin do dr Brzóski w Inviccie - bardzo dobrze o niej piszą na forach, jakoś wzbudziła moje zaufanie (wszystko dokładnie tłumaczy, o nic nie musieliśmy pytac, wyjasniała na bierząco co i jak z dzidzią)A Doering bierze 140zł za prenatalne - tak mi mówiła pani w rejestracji
Euforia a do kogo chodzisz jeśli można wiedziec?
euforia, magda sz, lys, sylwucha89, niecierpliwa, Katarka, 5ylwia, Zetka, Sana, Aga89, Maniuś, ainer85, zabka11, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewuszki ja już po prenatalnym usg wczoraj:)))
Lekarka ostrzegała, że może nie być nic widać bo to 12 tydzień (11 tydz. i 4 dni) i że będzie trzeba przyjść za 2 tygodnie. Zrobiła mi usg dopochwowe i okazuje się, że dziecie ma 5 i 5 cm, duży jakby był starszy o tydzień, przezierność idealna, wszystko widać, zadarty nosek, ssał palucha i ziewał, krzyżował nóżki i podskakiwał... no i syn !!!! dziewczyny ewidentnie syn, widać siusiaka, najpierw była wątpliwość czy to nie jest pępowina, ale nie tyle się przekręcał, że widać ewidentnie chłopiec!!!!!
euforia, lys, gianna88, sylwucha89, niecierpliwa, Katarka, 5ylwia, Zetka, Sana, Aga89, Maniuś, mamasia, ainer85, zabka11, 0na88, maaadzik1207, olinka, Y, Aska87, małaMyszka, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Ufff ja już po badaniu ! Ale było cudownie !
Maleństwo ma 4,92mm, NT 1,23mm, wszystkie organy prawidłowo, pani doktor powiedziała, że nie ma żadnych zastrzeżeń, wszystko wygląda na tym etapie prawidłowo
Kamień z serca
zrobiliśmy jednak jeszcze test PAPPA, żeby miec te 95% prawdopodobieństwa, że jest ok
Najzabawniejsze, że podczas badania, pomiarów dzidzia nawet spokojnie sobie lażała, nadstawiała się grzecznie, żeby pani doktor mogła zobaczyca jak skończyła i pokazała mi monitor to zaczęło się szaleństwo
przewroty z pleców na brzuszek i odwrotnie, machanie rączkami i nóżkami, no widok ekstra
Zetka nie poszłam w końcu do Doeringa, odwołałam wizytę jak wpadł mi termin do dr Brzóski w Inviccie - bardzo dobrze o niej piszą na forach, jakoś wzbudziła moje zaufanie (wszystko dokładnie tłumaczy, o nic nie musieliśmy pytac, wyjasniała na bierząco co i jak z dzidzią)A Doering bierze 140zł za prenatalne - tak mi mówiła pani w rejestracji
Euforia a do kogo chodzisz jeśli można wiedziec?
Świetne wieści!!!
Gratuluje!
Ja właśnie chodzę do Doeringa, od jakiegoś czasu do niego chodzę, ale powiem szczerze, że też się zastanawiam nad zmianą, ale na prenatalne na pewno do niego 02/02.
Powiem Ci szczerze że mam złe doświadczenia z Invictą.gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Ja dzis mam znowu jakies plamienie na szczescie ciemnonbrązowe a nie czerwone, wzielam dodatkowa luteine i teraz odpoczywam. Boje sie, a myslam ze juz jest dobrze
A może skontaktuj się z lekarzem|? jak byłam w niedziele w szpitalu z bólem brzucha, to gin od razu mówiła- gdyby wystąpiły plamienia od razu szpital.Nie chcę Cię straszyć,ale może lepiej sprawdzić.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
niecierpliwa wrote:Mi lekarka mowila, ze krzywa cukrowa robi sie pozniej ok.20 tyg?? Czemu robicie tak szybko??? A potem czekajac te 3 godz mozna juz jesc??
Mi wyszła glukoza 94. Dzisiaj byłam u diabetolog i też mi zleciła babeczka krzywą cukrową. Powiedziała, że taki wynik jest dobry dla normalnej dorosłej osoby, ale dla ciężarnej jest za wysoki. Powiedziała, że to dziwne, że jestem już w 11 tygodniu a brzuch mam płaski jak deska - więc jak widać co lekarz, co pielęgniarka to inne zdanie jak powinien wyglądać brzuch a 3 msc;)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny zazdroszczę, że już jesteście po wizycie i widziałyście maleństwa
Mnie już taka nerwówka dopada a badanie o 18.15 jeśli znów nie przełożą... Proszę trzymajcie kciuki żebym podtrzymała dobrą passę
gianna88, niecierpliwa, Sana, Aga89, olinka, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia ja w sumie nigdy z Doeringiem nie miałam do czynienia, ale po opiniach w necie jakoś nie przekonał mnie do siebie... pewnie jest świetnym fachowcem ale w sumie bałam się, że prenatalne będzie trwało 2min i że będę musiała z niego wyciągac informację o Maluszku.
A dr Brzóska mega sympatyczna, opowiadała, tłumaczyła... jest uczennicą Preisa więc podnoc zna się na rzeczy dobrze... no i bardzo mi podpasowała
Co do Invicty, to ja w sumie nie mam zdania, nie miałam do czynienia, wcześniej chodziliśmy do Gamety (i ją polecam z czystym sumieniem)
Najważniejsze żeby lekarz znał sie na swojej robocie plus co dla mnie mega ważne żeby lekarz wzbudzał moje indywidualne zaufanie, wtedy od razu człowiek spokojniejszy się robimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Dziewuszki ja już po prenatalnym usg wczoraj:)))
Lekarka ostrzegała, że może nie być nic widać bo to 12 tydzień (11 tydz. i 4 dni) i że będzie trzeba przyjść za 2 tygodnie. Zrobiła mi usg dopochwowe i okazuje się, że dziecie ma 5 i 5 cm, duży jakby był starszy o tydzień, przezierność idealna, wszystko widać, zadarty nosek, ssał palucha i ziewał, krzyżował nóżki i podskakiwał... no i syn !!!! dziewczyny ewidentnie syn, widać siusiaka, najpierw była wątpliwość czy to nie jest pępowina, ale nie tyle się przekręcał, że widać ewidentnie chłopiec!!!!!
Ofka serdecznie gratuluje!! Alez Ci zazdroszcze, ze juz znasz plecJa w piatek mam pierwsza wizyte na nfz, ciekawa jestem jak lekaraka do ktorej ide, pewnie skoro to pierwsza wizyta u niej to zrobi usg, ale nie sadze, ze na sprzecie z przychodni bedzie w stanie ocenic plec wtedy zostanie mi czekac na prywatna wizyte do 24.02 i moze wtedy juz cos bedzie widac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja glukoze mialam 93,10 i mi lekarka powiedziala, ze jak najbardziej w porzadku. Widac co lekarz inna praktyka
Ale byłaś u diabetologa? Bo mi 2 ginekologów też nie zwróciło na to uwagi, dopiero 3 wysłał mnie do diabetologa i ta potwierdziła, że to za wysoko.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
gianna88 wrote:Euforia ja w sumie nigdy z Doeringiem nie miałam do czynienia, ale po opiniach w necie jakoś nie przekonał mnie do siebie... pewnie jest świetnym fachowcem ale w sumie bałam się, że prenatalne będzie trwało 2min i że będę musiała z niego wyciągac informację o Maluszku.
A dr Brzóska mega sympatyczna, opowiadała, tłumaczyła... jest uczennicą Preisa więc podnoc zna się na rzeczy dobrze... no i bardzo mi podpasowała
Co do Invicty, to ja w sumie nie mam zdania, nie miałam do czynienia, wcześniej chodziliśmy do Gamety (i ją polecam z czystym sumieniem)
Najważniejsze żeby lekarz znał sie na swojej robocie plus co dla mnie mega ważne żeby lekarz wzbudzał moje indywidualne zaufanie, wtedy od razu człowiek spokojniejszy się robi
A do dr Brzóski duże kolejki są?
Do Doeringa jak pojdziesz sama to faktycznie max 10 min ( chyba że widzi jakiś problem).
Jak pójdziesz z mężem to wszystko dokładnie tłumaczy i wizyta ok 20 min trwa.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Podeslalam dzis meza do'swojej diabetolog zeby zapytal, zobacze co powie na ten wynik.
Ja czytalam, ze dla kobiet w ciazy norma to 95 wiec jest w normie, no ale lepiej zapytac, a jak nie to zobacze co powie na to druga lekarka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:58
małaMyszka lubi tę wiadomość