SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Ale byłaś u diabetologa? Bo mi 2 ginekologów też nie zwróciło na to uwagi, dopiero 3 wysłał mnie do diabetologa i ta potwierdziła, że to za wysoko.
ja też miałam 93 i lekarz że ok.. już sama nie wiem co o tym myślećmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny ile wody wypijacie dziennie? Ja mam z tym duży problem i generalnie jestem odwodniona. Zastanawiam się jak sobie poradzić z tym tematem.
A tak powaznie, zawsze warto miec przy sobie mala butelke wody jak wychodzisz z domu, a w domciu miec w zasiegu reki szklanke wody. I tak sobie popijqm co jakas chwile po lyczku. No i warto tez dobrac sobie wode, ktora bedzie Ci smakowac. Niektore wody pozostawiaja w ustach taki niesmak. Byl czas, ze smakowal mi Zywiec, a teraz pijam Primavera. Dla zmiany smaku mozna wcisnac cytryne albo sok z jakiegos innego owocu
A tak mi sie jeszcze przypomnialo, jakis czas temu ktos pytal o sposoby na zgage. Najprostrzy sposob, pol lyzeczki sody popic woda i po problemie, lub rozmieszac te ilosc w odrobinie wodyDziala ekspresowo i jest zdecydowanie lepsze niz mleko
Ja dzisiaj zyje na owocach, najadlam sie dzis kiwi, mandarynek i bananow. Na nic innego nie mam ochoty :pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja podejrzewam że ok 1,5 l pije. Woda z cytryną, herbata malinowa i sok jabłkowy kwaśny mogę pić i pić. Do tego czasem jakaś zupa no to się nazbiera 1.5-2l. Przed ciążą bardzo mało piłam ale teraz czuję saharę i muszę.
Wiecie co kupiłam? Wafle i masę kajmakową, budyń itp. Będzie przekładaniecJuż nam ślinka leci.
małaMyszka, Sana lubią tę wiadomość
-
Ja dziś tez robiłam krzywą cukrową
Glukoza na czczo 5,09 mmol/l 3,90 5,50 N
Glukoza po 1 godz. 8,71 mmol/l 11,10 N
Glukoza po 2 godz. 5,63 mmol/l 7,80 N
A normy są
Czas wykonania badania Stężenie glukozy w osoczu
[mg/dl] [mmol/l]
na czczo ≥100 ≥5,6
120. minuta ≥140 ≥7,8
Jeżeliby zostało oznaczone stężenie glukozy również po 1 godzinie, to za wartość nieprawidłową uznaje się >180 mg/dl (10 mmol/l).małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ja niestety się wybieram na krzywą cukrową w sobotę. Trochę przerażona jestem. A miałaś ze sobą cytrynę?
Nie nie miałam cytryny wypiłam chyba 3 łyki mineralnej bo mi się po niej słabo zrobiło ale pózniej już było okAga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Zabka11 - jakiś zaszyfrowany ten twój post
juz sie poprawiam:
dziś miałam ciezki dzien w pracy. Pamiętacie jak pisałam w ze mam placone czesc wynagrodzenia do ręki i teraz zmienilam po konsultacji z ksiegowa stanowisko swoje, etat i wynagrodzenie juz wpisałam całe, takie jak powinno być . wcześniej szef wyrazil zgode a dziś przy podpisywaniu aneksu zaczął się motac, kombinować. ..w koncu podpisał ale czuje ze coś będzie jeszcze krecil....mam już dość tego stresu.Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny ile wody wypijacie dziennie? Ja mam z tym duży problem i generalnie jestem odwodniona. Zastanawiam się jak sobie poradzić z tym tematem.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może wyda wam się to głupie, ale mam taką podstawę do zrobienia sosu do spaghetti, tylko że w jej składzie jest czerwone wino. Nie wiem, czy mogę to zjeść. Jak myślicie? Bo czerwone wino to w końcu alkohol
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Kurcze ja też bardzo mało piję.Dziś odebrałam wyniki z moczu i mam bardzo liczne bakterie.Moja ginekolog kazał mi pić 2,5(!!!) litra wody dziennie i ponownie zrobić badanie w poniedziałek.Chyba sobie dożylnie będę zapodawała tą wodę ;P
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W końcu Was nadrobiłam.
Z mojego planu oczywiście nici... Było śniadanie, pies, kąpiel, nauka... i w połowie materiału zasnęłam. Ogarnęłam resztę po 18. Mąż wrócił z pracy. Zdążyłam odkurzyć i trochę się ogarnąć.
Gratuluję Synka!!!!!
Chciałabym za tydzień w czwartek też usłyszeć, że może będzie zdrowy synuś
Co do wody to ja codziennie wieczorem przygotowuję sobie 1,75 l żywca z sokiem z cytryny, od rana popijam i wieczorem kończę. W ciągu dnia czasem wypiję herbatę, sok, mleko albo maślankę... myślę, że się uzbiera 2 l.
Mam pytanie w jakich pozycjach śpicie? Ja tak jak wszędzie piszą staram się spać na lewym boku, ale odczuwam ból brzucha. Jak przez chwilę leżę na plecach to trochę mi przechodzi, ale muszę mieć podkurczone nogi. No i często nad ranem przytulam się do męża na chwilę i leżę na prawym boku.niecierpliwa, KasiaeN., magda sz lubią tę wiadomość