SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaeN. wrote:Kurcze ja też bardzo mało piję.Dziś odebrałam wyniki z moczu i mam bardzo liczne bakterie.Moja ginekolog kazał mi pić 2,5(!!!) litra wody dziennie i ponownie zrobić badanie w poniedziałek.Chyba sobie dożylnie będę zapodawała tą wodę ;P
KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!
Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.
A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Witam Was dziewczynki
Nazywam się Małgorzata i jestem w ciąży. Jestem mega przeszczęśliwa bo jestem młodą mężatką od 4 miesięcy a dzidziuś jest naszym dopełnieniem. Mam już swojego jednego aniołka w niebie. Ciąża potwierdzona, pojedyńcza termin na 26-28 sierpnia. Postaram się Was chociaż troszkę nadrobić.gianna88, Paula_071, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, Aga89, magda sz, olinka, lys, niecierpliwa, KasiaeN., psioszka11, ainer85, Katarka, Zetka, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość
-
Cassie wygrzej się i wracaj do nas...
Mama23 witaj ...
Psioszka ja też się przestraszyłam, bo miałam białko w moczu. Fakt - podmycie się tylko ciepłą wodą i delikatne osuszenie (nie wycieranie) i środkowy strumień. Jak robiłam badanie to byłam na czczo i też nic nie piłam... W labo zapytałam czy im wystarczy, bo więcej nie mam... Siknęłam tak trochę na siłę. Teraz już jestem o tyle mądrzejsza hi hi hi hiCassie lubi tę wiadomość
-
Cassie ojoj ależ Cie rozłożyło, to jakiś wirus czy co? Wygrzewaj się kochana.
Mama23 czuje dokładnie to samo takie- dopełnienie u nas za chwilę będzie 8 miesięcy po, teraz żałuję że od razu po nie zaczęliśmy się staraćmałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Witaj Mama23, fajnie że tak szybko Wam się udało!
zawsze trochę zazdrościłam młodym małżeństwom, które od razu po ślubie mają potomstwo.
U nas jeżeli wszystko szczęśliwie się uda, to ponad 4 lata będziemy po ślubie jak Maluch się urodzi.
Ja też mam bakterie w moczu i z tego co czytam źle go pobrałam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja już po wizycie i wszystko jest ok
Prawdopodobnie będę miała synka ale lekarz kazal się jeszcze wstrzymać z wyprawka pod płeć
Malutki nadrobił stracone mm i ma już 67.5 mmco odpowiada 13 w 0 d
Wszystkie pomiary prawidłowe NT ma 1 mm kość nosowa 1,5 mm, lekarz powiedział że na tym etapie wszystko super
Mąż był razem ze mną i pierwszy raz widział naszego szkraba '' na żywo '' i słyszał bicie serduszka, jego mina bezcenna do tej pory chodzi z bananem na twarzy
Nasz mały uparciuch nie chciał pokazać karczku lekarz pół godziny szukał możliwości pomiaru niestety widzę że charakter będzie miał w tatusia
Ale się rozpisałam... Tylko że to kolejny najpiękniejszy dzień w moim życiu
A i zapomnialam że mieliśmy miłą niespodziankę bo lekarz zrobił kilka zdjęć w 3D i nagrał płytkę z badania
Cassie życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.małaMyszka, mamasia, magda sz, lys, Mama23, niecierpliwa, KasiaeN., gianna88, zabka11, Y, Paula_071, ainer85, 0na88, Katarka, bosa, Aga89, Cassie, Maniuś, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość
-
euforia jeśli uda nam się urodzić 16 sierpnia to będziemy mieli prezencik na 7 rocznicę ślubu hi hi hi hi
magda sz, mamasia, niecierpliwa, sylwucha89, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Zawsze marzyłam być młodą żonką i mamuśką i mam nadzieje że się spełni do końca
A jeśli chodzi o daty poród mam 26-28 sierpień a mój M 28 ma urodziny, więc trzeba będzie trzymać nogi ciasno aby jednak wypadło 28A 13 września będziemy miec pierwszą rocznice .
małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Mama23 witaj wsrod Nas!
sylwucha89 gratuluje wizyty!
Ja wczoraj chyba za szybko sie pochwalilam, ledwo dzis oczy otworzylam i o malo nog sobie nie polamalam biegnac do lazienki i znowu wymioty zolcia
A glowa to mnie tak boli, ze mam wrazenie, ze mi zaraz wybuchnie.
Moj cukier dzis na czczo to 85 wiec zdecydowanie sie uspokoilam
O mamciu! Chyba wyplulam zoladek
sylwucha89, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!
Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.
A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.
Kurcze, może masz rację!Środkowy strumień był ale nie podmywałam się przed pobraniem moczu.Następnym razem spróbuję i zobaczymy.
Jak widzę większość z Was będzie miała synów:) Zazdroszczę!Ja mam wizytę dokładnie za tydzień i mam nadzieję, ze wtedy też się dowiem, że będziemy mieli synusia! :)Oczywiście najważniejsze, zeby było zdrowe ale jak będzie synuś będzie super
Mój Tato by się bardzo ucieszył bo ma dwie córki, siostra ma też dwie córki i od samego początku same baby go otaczają
Dobrze, że ma dobry kontakt z moim szwagrem i z Adamem to nie czuje się tak całkiem osamotniony
Co dziś na obiad szykujecie? U nas Adam dziś gotuje i obiecał, ze zrobi moje ulubione spaghetti ze szpinakiem i łososiemOstatnio w ogóle nie mam ochoty na żadne ryby, wręcz mnie odpycha od nich i jedynie pod tą postacią jestem w stanie zjeść rybkę.
Miłego dnia!!!sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Dzisiaj pierwsza wizyta z mężem więc całą noc nie spałamJestem bardzo ciekawa jego reakcji!
zabka11 jestem w podobnej sytuacji.. Mój szef jak się dowiedział o ciąży obiecywał zmianę umowy (też część wynagrodzenia dostaję do ręki). Później stwierdził, że lepiej jak przeleje mi premię.. I niestety ostatnio ewidentnie mnie unika.. Jestem zmęczona dojazdami do pracy (jeżdżę pociągiem, który wiecznie jest opóźniony) chętnie bym już poszła na L4 ale w takiej sytuacji muszę czekać..
Miłego dnia!małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja dzis mam robic nalesniki, ale nie mam sily palcem kiwnac, jest mi tak niedobrze i w ogole nie mam na nie ochoty, ale nie mam innego'pomyslu a i maz uwielbia nalesniki. Mam nadzieje, ze pozniej uda mi sie jakos pozbierac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki!
Gratuluję wizyt i pociech!
Witam też nową koleżankę.
Ja jestem na L4 od samego początku, ale powiem Wam szczerze,że nudzę się już niesamowicie. O ile na początku byłam zmęczona to teraz mam w sobie energie ,a brak pomysłu na rozładowanie jej.
Siedzę w domu z psem, mąż w pracy, ileż można sprzątać i gotować?! Macie jakieś pomysły na nudę?małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015