Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka Cassie:) Trzymaj się!

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Kurcze ja też bardzo mało piję.Dziś odebrałam wyniki z moczu i mam bardzo liczne bakterie.Moja ginekolog kazał mi pić 2,5(!!!) litra wody dziennie i ponownie zrobić badanie w poniedziałek.Chyba sobie dożylnie będę zapodawała tą wodę ;P

KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!

Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.

A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie-wygrzewaj sie w łóżeczku i wracaj szybko do zdrowia!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypijam ok. 1,5l dziennie. Jem tez zupy codziennie.

A co do spania to lewy bok jest moim ulubionym ( i na brzuchu), więc w tej kwestii nie muszę nic zmieniać :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dużo zdrówka kochana!!

v40cu9h.png
  • Mama23 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)
    Nazywam się Małgorzata i jestem w ciąży. Jestem mega przeszczęśliwa bo jestem młodą mężatką od 4 miesięcy a dzidziuś jest naszym dopełnieniem. Mam już swojego jednego aniołka w niebie. Ciąża potwierdzona, pojedyńcza termin na 26-28 sierpnia. Postaram się Was chociaż troszkę nadrobić.

gianna88, Paula_071, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, Aga89, magda sz, olinka, lys, niecierpliwa, KasiaeN., psioszka11, ainer85, Katarka, Zetka, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie zdrowiej :)

Mama 23 witaj :)

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wygrzej się i wracaj do nas...

Mama23 witaj ...

Psioszka ja też się przestraszyłam, bo miałam białko w moczu. Fakt - podmycie się tylko ciepłą wodą i delikatne osuszenie (nie wycieranie) i środkowy strumień. Jak robiłam badanie to byłam na czczo i też nic nie piłam... W labo zapytałam czy im wystarczy, bo więcej nie mam... Siknęłam tak trochę na siłę. Teraz już jestem o tyle mądrzejsza hi hi hi hi

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ojoj ależ Cie rozłożyło, to jakiś wirus czy co? Wygrzewaj się kochana.

Mama23 czuje dokładnie to samo takie- dopełnienie u nas za chwilę będzie 8 miesięcy po, teraz żałuję że od razu po nie zaczęliśmy się starać :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mama23, fajnie że tak szybko Wam się udało!

zawsze trochę zazdrościłam młodym małżeństwom, które od razu po ślubie mają potomstwo.
    U nas jeżeli wszystko szczęśliwie się uda, to ponad 4 lata będziemy po ślubie jak Maluch się urodzi.

Ja też mam bakterie w moczu i z tego co czytam źle go pobrałam :(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie i wszystko jest ok :)
    Prawdopodobnie będę miała synka ale lekarz kazal się jeszcze wstrzymać z wyprawka pod płeć ;)
    Malutki nadrobił stracone mm i ma już 67.5 mm :) co odpowiada 13 w 0 d :)
    Wszystkie pomiary prawidłowe NT ma 1 mm kość nosowa 1,5 mm, lekarz powiedział że na tym etapie wszystko super :)
    Mąż był razem ze mną i pierwszy raz widział naszego szkraba '' na żywo '' i słyszał bicie serduszka, jego mina bezcenna do tej pory chodzi z bananem na twarzy ;)
    Nasz mały uparciuch nie chciał pokazać karczku lekarz pół godziny szukał możliwości pomiaru niestety widzę że charakter będzie miał w tatusia ;)
    Ale się rozpisałam... Tylko że to kolejny najpiękniejszy dzień w moim życiu ;)
    A i zapomnialam że mieliśmy miłą niespodziankę bo lekarz zrobił kilka zdjęć w 3D i nagrał płytkę z badania :)

Cassie życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.

małaMyszka, mamasia, magda sz, lys, Mama23, niecierpliwa, KasiaeN., gianna88, zabka11, nick nieaktualny, Paula_071, ainer85, 0na88, Katarka, bosa, Aga89, nick nieaktualny, Maniuś, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!! Chyba w sierpniu sami chłopcy się urodzą... Oby oby !!!!

sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia jeśli uda nam się urodzić 16 sierpnia to będziemy mieli prezencik na 7 rocznicę ślubu hi hi hi hi

magda sz, mamasia, niecierpliwa, sylwucha89, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki życzę... Bez mdłości i wymiotów hehe hehe hehe hehe

niecierpliwa, ainer85, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Mama23 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze marzyłam być młodą żonką i mamuśką i mam nadzieje że się spełni do końca :)
    A jeśli chodzi o daty poród mam 26-28 sierpień a mój M 28 ma urodziny, więc trzeba będzie trzymać nogi ciasno aby jednak wypadło 28 :) A 13 września będziemy miec pierwszą rocznice .

małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Mama23 witaj wsrod Nas!
    sylwucha89 gratuluje wizyty!

Ja wczoraj chyba za szybko sie pochwalilam, ledwo dzis oczy otworzylam i o malo nog sobie nie polamalam biegnac do lazienki i znowu wymioty zolcia :/
    A glowa to mnie tak boli, ze mam wrazenie, ze mi zaraz wybuchnie.

Moj cukier dzis na czczo to 85 wiec zdecydowanie sie uspokoilam :)

O mamciu! Chyba wyplulam zoladek

sylwucha89, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!

Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.

A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.

Kurcze, może masz rację!Środkowy strumień był ale nie podmywałam się przed pobraniem moczu.Następnym razem spróbuję i zobaczymy.
    Jak widzę większość z Was będzie miała synów:) Zazdroszczę! :) Ja mam wizytę dokładnie za tydzień i mam nadzieję, ze wtedy też się dowiem, że będziemy mieli synusia! :)Oczywiście najważniejsze, zeby było zdrowe ale jak będzie synuś będzie super :) Mój Tato by się bardzo ucieszył bo ma dwie córki, siostra ma też dwie córki i od samego początku same baby go otaczają ;) Dobrze, że ma dobry kontakt z moim szwagrem i z Adamem to nie czuje się tak całkiem osamotniony ;)

Co dziś na obiad szykujecie? U nas Adam dziś gotuje i obiecał, ze zrobi moje ulubione spaghetti ze szpinakiem i łososiem :) Ostatnio w ogóle nie mam ochoty na żadne ryby, wręcz mnie odpycha od nich i jedynie pod tą postacią jestem w stanie zjeść rybkę.

Miłego dnia!!! :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Dzisiaj pierwsza wizyta z mężem więc całą noc nie spałam ;) Jestem bardzo ciekawa jego reakcji!

zabka11 jestem w podobnej sytuacji.. Mój szef jak się dowiedział o ciąży obiecywał zmianę umowy (też część wynagrodzenia dostaję do ręki). Później stwierdził, że lepiej jak przeleje mi premię.. I niestety ostatnio ewidentnie mnie unika.. Jestem zmęczona dojazdami do pracy (jeżdżę pociągiem, który wiecznie jest opóźniony) chętnie bym już poszła na L4 ale w takiej sytuacji muszę czekać..

Miłego dnia!

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam robic nalesniki, ale nie mam sily palcem kiwnac, jest mi tak niedobrze i w ogole nie mam na nie ochoty, ale nie mam innego'pomyslu a i maz uwielbia nalesniki. Mam nadzieje, ze pozniej uda mi sie jakos pozbierac

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!
    Gratuluję wizyt i pociech!
    Witam też nową koleżankę.
    Ja jestem na L4 od samego początku, ale powiem Wam szczerze,że nudzę się już niesamowicie. O ile na początku byłam zmęczona to teraz mam w sobie energie ,a brak pomysłu na rozładowanie jej.
    Siedzę w domu z psem, mąż w pracy, ileż można sprzątać i gotować?! Macie jakieś pomysły na nudę?

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ