X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka Cassie:) Trzymaj się!

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Kurcze ja też bardzo mało piję.Dziś odebrałam wyniki z moczu i mam bardzo liczne bakterie.Moja ginekolog kazał mi pić 2,5(!!!) litra wody dziennie i ponownie zrobić badanie w poniedziałek.Chyba sobie dożylnie będę zapodawała tą wodę ;P

KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!

Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.

A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie-wygrzewaj sie w łóżeczku i wracaj szybko do zdrowia!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypijam ok. 1,5l dziennie. Jem tez zupy codziennie.

A co do spania to lewy bok jest moim ulubionym ( i na brzuchu), więc w tej kwestii nie muszę nic zmieniać :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dużo zdrówka kochana!!

v40cu9h.png
  • Mama23 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)
    Nazywam się Małgorzata i jestem w ciąży. Jestem mega przeszczęśliwa bo jestem młodą mężatką od 4 miesięcy a dzidziuś jest naszym dopełnieniem. Mam już swojego jednego aniołka w niebie. Ciąża potwierdzona, pojedyńcza termin na 26-28 sierpnia. Postaram się Was chociaż troszkę nadrobić.

gianna88, Paula_071, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, Aga89, magda sz, olinka, lys, niecierpliwa, KasiaeN., psioszka11, ainer85, Katarka, Zetka, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie zdrowiej :)

Mama 23 witaj :)

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wygrzej się i wracaj do nas...

Mama23 witaj ...

Psioszka ja też się przestraszyłam, bo miałam białko w moczu. Fakt - podmycie się tylko ciepłą wodą i delikatne osuszenie (nie wycieranie) i środkowy strumień. Jak robiłam badanie to byłam na czczo i też nic nie piłam... W labo zapytałam czy im wystarczy, bo więcej nie mam... Siknęłam tak trochę na siłę. Teraz już jestem o tyle mądrzejsza hi hi hi hi

Cassie lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ojoj ależ Cie rozłożyło, to jakiś wirus czy co? Wygrzewaj się kochana.

Mama23 czuje dokładnie to samo takie- dopełnienie u nas za chwilę będzie 8 miesięcy po, teraz żałuję że od razu po nie zaczęliśmy się starać :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mama23, fajnie że tak szybko Wam się udało!

zawsze trochę zazdrościłam młodym małżeństwom, które od razu po ślubie mają potomstwo.
    U nas jeżeli wszystko szczęśliwie się uda, to ponad 4 lata będziemy po ślubie jak Maluch się urodzi.

Ja też mam bakterie w moczu i z tego co czytam źle go pobrałam :(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie i wszystko jest ok :)
    Prawdopodobnie będę miała synka ale lekarz kazal się jeszcze wstrzymać z wyprawka pod płeć ;)
    Malutki nadrobił stracone mm i ma już 67.5 mm :) co odpowiada 13 w 0 d :)
    Wszystkie pomiary prawidłowe NT ma 1 mm kość nosowa 1,5 mm, lekarz powiedział że na tym etapie wszystko super :)
    Mąż był razem ze mną i pierwszy raz widział naszego szkraba '' na żywo '' i słyszał bicie serduszka, jego mina bezcenna do tej pory chodzi z bananem na twarzy ;)
    Nasz mały uparciuch nie chciał pokazać karczku lekarz pół godziny szukał możliwości pomiaru niestety widzę że charakter będzie miał w tatusia ;)
    Ale się rozpisałam... Tylko że to kolejny najpiękniejszy dzień w moim życiu ;)
    A i zapomnialam że mieliśmy miłą niespodziankę bo lekarz zrobił kilka zdjęć w 3D i nagrał płytkę z badania :)

Cassie życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.

małaMyszka, mamasia, magda sz, lys, Mama23, niecierpliwa, KasiaeN., gianna88, zabka11, Y, Paula_071, ainer85, 0na88, Katarka, bosa, Aga89, Cassie, Maniuś, gosia.b, Sana lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!! Chyba w sierpniu sami chłopcy się urodzą... Oby oby !!!!

sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia jeśli uda nam się urodzić 16 sierpnia to będziemy mieli prezencik na 7 rocznicę ślubu hi hi hi hi

magda sz, mamasia, niecierpliwa, sylwucha89, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki życzę... Bez mdłości i wymiotów hehe hehe hehe hehe

niecierpliwa, ainer85, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Mama23 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze marzyłam być młodą żonką i mamuśką i mam nadzieje że się spełni do końca :)
    A jeśli chodzi o daty poród mam 26-28 sierpień a mój M 28 ma urodziny, więc trzeba będzie trzymać nogi ciasno aby jednak wypadło 28 :) A 13 września będziemy miec pierwszą rocznice .

małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Mama23 witaj wsrod Nas!
    sylwucha89 gratuluje wizyty!

Ja wczoraj chyba za szybko sie pochwalilam, ledwo dzis oczy otworzylam i o malo nog sobie nie polamalam biegnac do lazienki i znowu wymioty zolcia :/
    A glowa to mnie tak boli, ze mam wrazenie, ze mi zaraz wybuchnie.

Moj cukier dzis na czczo to 85 wiec zdecydowanie sie uspokoilam :)

O mamciu! Chyba wyplulam zoladek

sylwucha89, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    KasiaeN, ja po pierwszym badaniu też miałam liczne bakterie, ale dziś już wyniki są ok. Jak się okazało- na co gin zwróciła uwagę, to źle oddany mocz. Trochę śmieszna sprawa, bo nawet nie widziałam,że z rana do badania moczu trzeba się podmyć, trochę siusiu zrobić i dopiero nabrać środkowy strumień. No i tak też teraz zrobiłam i wyniki ok. Więc może u Ciebie było podobnie?!

Co do tej glukozy to mnie trochę zmartwiłyście, ale póki co nie będę panikować, poczekam do wizyty.

A ja od samego początku śpię na lewej stronie. Na prawej czuje jakbym coś uciskała, a na plecach niewygodnie.

Kurcze, może masz rację!Środkowy strumień był ale nie podmywałam się przed pobraniem moczu.Następnym razem spróbuję i zobaczymy.
    Jak widzę większość z Was będzie miała synów:) Zazdroszczę! :) Ja mam wizytę dokładnie za tydzień i mam nadzieję, ze wtedy też się dowiem, że będziemy mieli synusia! :)Oczywiście najważniejsze, zeby było zdrowe ale jak będzie synuś będzie super :) Mój Tato by się bardzo ucieszył bo ma dwie córki, siostra ma też dwie córki i od samego początku same baby go otaczają ;) Dobrze, że ma dobry kontakt z moim szwagrem i z Adamem to nie czuje się tak całkiem osamotniony ;)

Co dziś na obiad szykujecie? U nas Adam dziś gotuje i obiecał, ze zrobi moje ulubione spaghetti ze szpinakiem i łososiem :) Ostatnio w ogóle nie mam ochoty na żadne ryby, wręcz mnie odpycha od nich i jedynie pod tą postacią jestem w stanie zjeść rybkę.

Miłego dnia!!! :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Dzisiaj pierwsza wizyta z mężem więc całą noc nie spałam ;) Jestem bardzo ciekawa jego reakcji!

zabka11 jestem w podobnej sytuacji.. Mój szef jak się dowiedział o ciąży obiecywał zmianę umowy (też część wynagrodzenia dostaję do ręki). Później stwierdził, że lepiej jak przeleje mi premię.. I niestety ostatnio ewidentnie mnie unika.. Jestem zmęczona dojazdami do pracy (jeżdżę pociągiem, który wiecznie jest opóźniony) chętnie bym już poszła na L4 ale w takiej sytuacji muszę czekać..

Miłego dnia!

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam robic nalesniki, ale nie mam sily palcem kiwnac, jest mi tak niedobrze i w ogole nie mam na nie ochoty, ale nie mam innego'pomyslu a i maz uwielbia nalesniki. Mam nadzieje, ze pozniej uda mi sie jakos pozbierac

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!
    Gratuluję wizyt i pociech!
    Witam też nową koleżankę.
    Ja jestem na L4 od samego początku, ale powiem Wam szczerze,że nudzę się już niesamowicie. O ile na początku byłam zmęczona to teraz mam w sobie energie ,a brak pomysłu na rozładowanie jej.
    Siedzę w domu z psem, mąż w pracy, ileż można sprzątać i gotować?! Macie jakieś pomysły na nudę?

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ