SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od zawsze piję malo i ogólnie nie lubię wody. ....
Jutro muszę sobie zakupić sok warzywny bo dawno nie piłam.
Martwię się o moje dzidzi bo ostatnio nie ma dnia zebym się nie stresowala i nie denerwowala((( najchętniej juz bym poszła na l4 ale nie mogę jeszcze. ..
ja wlasnue zasypiam na prawym boku, tak jestem przyzwyczajona...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:58
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Co do picia wody to ja chyba jestem jakims ewenementem bo z 3 litry to wypijam na pewnosamej wody + jakas kawka herbatka...ale ja zawsze tyle pilam
A powiedzcie mi czemu to nie wolno spac na prawym boku???
Aaaa jutro juz 11 tydzien zaczynam...superanckoniecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje że można i na plecach i na prawym boku. Na takim etapie ciąży można spać jak jest wygodnie. Spanie na lewym boku dotyczy ciąży bardziej zaawansowanej jak jest duży brzuszek. Chodzi o to żeby nie uciskał on tętnicy która znajduje się po prawej stronie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:05
małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
no właśnie na plecach od II trymestru podobno nie jest wskazane, a na lewym ze względu na to, po prawej jest żyła dolną i uciska.
"Wygodne pozycje do snu w ciąży
Optymalną pozycją do snu dla kobiety spodziewającej się dziecka jest położenie się na lewym boku. Gdy ciężarna leży na lewej stronie tułowia, zwiększa się ilość krwi i składników odżywczych dostarczanych do łożyska i dziecka. Nogi powinny być ugięte w kolanach, a pomiędzy nogami należy umieścić poduszkę. Spanie na boku sprawdza się również wtedy, gdy ciężarnej dokuczają bóle pleców. Wówczas wskazane jest umieszczenie poduszki pod brzuchem. Jeśli w nocy kobieta doświadcza objawów zgagi, powinna podłożyć poduszki pod tułów, by unieść go. W późnym stadium ciąży możliwe jest wystąpienie trudności z oddychaniem. W takiej sytuacji warto położyć się na boku lub podeprzeć tułów poduszkami."
https://parenting.pl/portal/jak-spac-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:08
Maniuś, Aga89, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Katarka jak kupiony to spokojnie, na pewno producent nie był zbyt hojny jeżeli chodzi o winko
Jej z tym spaniem to jakaś masarka. Zawsze na brzuchu a od 3 tyg nawet nie ma mowy. Rzucam się po łóżku całą noc..najlepiej mi się spi na mężu, używam go jak rogala do spania dla kobiet w ciążytylko nie za bardzo mu wygodnie.
małaMyszka, KasiaeN., zabka11, Katarka lubią tę wiadomość
-
PIERWSZA POMOC I UŁOŻENIE KOBIETY W CIĄŻY w pozycji bocznej ustalonej
"Pozycja na lewym boku ułatwi krążenie krwi w organizmie kobiety w ciąży. Głównie chodzi o ułatwienie przepływu przez żyłę dolą główną. Przy niewłaściwym ułożeniu kobiety w ciąży przy omdleniu może również dojść do zagięcia pępowiny i utrudnieniu przepływu krwi między matką i dzieckiem i ten sposób m.in. powstają wady rozwojowe płodu."Aga89, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ale na plecach to nie rozumiem dlaczego nie ??
Ja pol dnia w lozku przed tv spedzam na plecach
Maz mi wlasnie zbadal poziom cukru we krwi 2 godziny po posilku i mialam 97 wiec mysle, ze wszystko jest ok, jeszcze rano na czczo sprawdzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:15
-
Na urodziny kupiłam sobie cebuszkę - nazwałam ją agatka-przepraszam jeśli któraś ma tak na imię, ale mam dziwny zwyczaj nazywania rzeczy po imieniu
i tak od 11 stycznia nie zasnę bez niej...
Maniuś lubi tę wiadomość
-
ja wypijam chyba ze 3 litry dziennie
na początku miałam koszmarne zaparcia i zaczęłam w siebie wlewac ile się da
i jest o niebo lepiej:) tyle że w nocy po 3 razy wstaje do wc
a spać potrafię tylko na prawym bokupróbuje się uczyć na lewym ale nie ma szans żebym tak zasnęła
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ale bym zjadła truskawek
Ainer85 masz mrożone czy świeże?
-
coś do posłuchania
https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0
ja jak to posłuchałam i obejrzałam to same łzy mi płyneły popoliczkuale ja ostatnio płaczliwa jestem. Płacze jak się cieszę jak mi się cos podoba jak jestem zła albo od tak coś mnie wzruszyło i płaczę
-
Ja śpię totalnie różnie - raz na brzuchu (bo praktycznie go u mnie jeszcze nie widać), raz na plecach, raz na prawym, raz na lewym boku. Próbuję tego pilnować, no ale wiadomo - jak już zasnę to nie mam na to wpływu.
Julia07.2015
-
Nie ma co przesadzać w jakiej pozycji spać- trzeba spać w takiej w jakiej wygodnie, jak wygodnie mamie to i dzidziusiowi. Przecież nie będziemy się pasami przypinać żeby się na prawą stronę nie obrócić czy na brzuch
mamasia, Y, małaMyszka, zabka11, Sana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, nie odzywam sie ostatnie dni bo choroba mnie na lopatki rozlozyla. Wczoraj myslalam ze pluca wypluje i taki bol ktorego nikomu nie zycze. Poszlam do lekarza w miasteczku, myslalam ze nie dojde... na moj widok wystraszyli sie mnie w przychodni i taka sama reakcja w aptece.
Bylam u lekarza, przepisal mi paracetamol w dawce 500mg. Mam bezwzgledny zakaz wychodzenia z domu i nakaz lezenia. Dzisiaj wyszlam z lozka chyba o 14.30.
Milego wieczorku, wroce na forum jak lepiej sie bede czula.
Dobranoc