SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Podeslalam dzis meza do'swojej diabetolog zeby zapytal, zobacze co powie na ten wynik.
Ja czytalam, ze dla kobiet w ciazy norma to 95 wiec jest w normie, no ale lepiej zapytac, a jak nie to zobacze co powie na to druga lekarka...
Pewnie, lepiej sprawdzić i chuchać na zimneDaj znać jak mąż wróci.
Tu jest też napisane, że cukier powinien być do 90.
http://cukrzyca.mp.pl/lista/show.html?id=105755Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:04
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny gratuluję pomyślnych wizyt!
Ofka zazdroszczę synka
Ach jak ja bym już chciała znać płeć mojego maluszka.
Dziś dostanę mega pakę ubranek od mojej kuzynki po jej synku, większość uniwersalna, więc będziemy wybierać, przebieraćniecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
heh a to ciekawe, że przy facetach tłumaczy
Pewnie bym do niego też poszła gdyby nie ten termin do Brzóski. Jak dzwoniłam 2 tyg temu to nic nie było, tydzień temu w śr zadzwoniłam i się zwolniła godzina na dziś więc stw, że spróbujemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Gianna, super gratulacje
Małgosiu, odpoczywaj. A może faktycznie jak dziewczyny pisały podejdź i sprawdź. Miałaś juz plamienia?
Jak cos jeszcze dzis bedzie to pojade do lekarzamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tak jak pisałam, dla dorosłych to dobry wynik, w ciąży są ponoć inne normy. Idę na krzywą w przyszłym tygodniu, jak przejdzie mi kaszel i ból gardła.
niecierpliwa, ja mam podobnie jak Paula. Ja też idę na krzywą cukrową bo moja gin stwierdziła że mam za wysoki cukier jak na ciąże (92). Normy które są podawane przez laboratoria nie obowiązują kobiet w ciąży. Powiedziała że cukier powyżej 90 jest alarmujący i trzeba krzywą zrobić. Ja tak jak pisałam wcześniej idę w sobotę i zobaczymy co mi wyjdzie... Jeszcze teraz by mi cukrzycy w ciąży brakowałojakbym za mało zmartwień miała....
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie to samo, miałam 95 i powiedziała,że dla kobiet w ciąży to granicy normy. Teraz miałam 92, po godzinie 136, a po dwóch 110.
Wizytę mam za 1,5 tygodnia to dopiero się dowiem co powie na te wyniki.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
euforia wrote:Ostatnio jak byłam na pobraniu krwi, to pielęgniarka do mnie że w 11 tc nie ma szans na widoczny brzuszek ciążowy, jedynie sam tłuszcz od jedzenia. Az mi się głupio zrobiło....
wczoraj nie zjadłam kolacji i dzisiaj faktycznie troszkę mniejszy brzuch, ale i tak widoczny.
A do mnie mój gin nawet zdziwiony powiedział, że "wysadziło" mnie. Ale może dlatego u mnie taki widoczny, że jestem bardzo szczupła. Przed ciążą ćwiczyłam sporo i myślałam, że mięśnie brzucha jednak będą trzymać się kupy-ale brzuch sobie a założenia sobie.
-
psioszka11 wrote:U mnie to samo, miałam 95 i powiedziała,że dla kobiet w ciąży to granicy normy. Teraz miałam 92, po godzinie 136, a po dwóch 110.
Wizytę mam za 1,5 tygodnia to dopiero się dowiem co powie na te wyniki.
To dlaczego kazali Ci robić krzywą cukrową, skoro wg gin miałaś glukozę w normie?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
psioszka11 wrote:U mnie to samo, miałam 95 i powiedziała,że dla kobiet w ciąży to granicy normy. Teraz miałam 92, po godzinie 136, a po dwóch 110.
Wizytę mam za 1,5 tygodnia to dopiero się dowiem co powie na te wyniki.
Po godzinie cukier nie powinien być większy niż 120 - tak mi powiedziała dzisiaj diabetolog.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny, ale sie rozpisalyscie, najwazniejsze że same dobre inf. Gratuluję udanych wizyt
Ja muszę czekać aż do wtorku, nie wiem czy wytrzymam tak dlugoOfka gratuluję synka. Mąż mówi, że nie ważne co tylko żeby było zdrowe ale wiem ze marzy o synku bo córcia już jest. Pożyjemy zobaczymy
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Paula_071 wrote:Po godzinie cukier nie powinien być większy niż 120 - tak mi powiedziała dzisiaj diabetolog.
A po 2 godzinach? Jestem ciekawa co mi wyjdzie....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie
ja właśnie właśnie czekam z córką w kolejce do dermatologa. ..jeszcze 4 osoby przed nami aja na 17 mam wywiadówkę w szkole i musze zdazyc.
Ofka-gratuluje synka i zazdroszczę ze juz wiesz!
Ja mam wizyte dopiero we wtorek i zobaczymy czy będzie cos widać. .
Poza tym dziś miałam ciezki dzien w pracy. Pamiętacie jak pisałam w ze mam placone czesc wynagrodzenia do ręki i teraz zmienilam po konsultacji z ksiegowa stanowisko swoje, etat i wynagrodzenie juz wpisałam całe, takie jak powinno być . wcześniej szef wyrazil zgode a dziś przy podpisywaniu aneksu zaczął się motac, kombinować. ..w koncu podpisał ale czuje ze coś będzie jeszcze krecil....mam już dość tego stresu. ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:13
-
Hej:-)
Ofka gratuluje synusia!!
Ja mialam 121 glukoze ale lekarz mi powiedzial ze w normie:/ nie wiem dlaczego:-( zaczynam sie martwic jak was podczytalam.
Gratuluje udanych wizyt i zaciskam kciuki za wizytujace!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:A po 2 godzinach? Jestem ciekawa co mi wyjdzie....
Niestety tego nie pamiętam:/ Chyba zacznę nagrywać wizyty u lekarzy, wydaje mi się, że wszystko będę pamiętać a potem amba.Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Niestety tego nie pamiętam:/ Chyba zacznę nagrywać wizyty u lekarzy, wydaje mi się, że wszystko będę pamiętać a potem amba.
Nie martw się ja mam podobniePrzed wizytą muszę sobie zapisać wszystkie pytania, bo jak wchodzę do gabinetu to zapominam wszystko
I jak gin mi odpowiada, to też powinnam zapisywać bo połowę rzeczy zapomnę
Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość