X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do pediatry albo nie wiem... Maja zaczęła stękać, więc podkulałam jej nózki, masowałam brzuszek, stękałam razem z nią, no i tak sie rozwyła z bolu ze masakra, widac było ze próbuje to wydusic z siebie a nie mogła az piszczała, wzielam te cholerny termometr i jej masowałam wejscie do odbytu, zaczelo wylazic taka pasta...z kilka min piszczala i stekala, tej kupy mało i cała taka zbita, az takiego zatwardzenia to nie miała, zwykle byl taki korek a jak juz to wystekala to szlo rzadsze i spokój widac było ze czuje ulge a tu jeszcze gorzej musialam ekspresem wytrzec kupe i ja na rece. Mam wrazenie ze ten delicol pogorszył sprawę.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny na poczatku grudnia
    Griszanka będziecie zabijać małe kroliczki ojej :-(
    Ja nie robię przetworów będę kupowala gotowe
    Nie umiem nie mam czasu a szkoda

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podłączam się pod pytanie gdzie jest targ eko we Wro?
    Griszanka super pomysł z tymi zwierzakami. My mamy króliki, kuraki i jajka od znajomego rodziców i wszystko jest super smaczne i naprawdę jest roznica między tym co w sklepach.
    Odnośnie chrzcin to nie słyszałam o żadnych karteczkach i naukach.. wyspowiadac i tak się wszyscy wypowiadamy bo nie wyobrazam sobie inaczej..
    Ja jestem wierząca i niektóre poglądy kościoła są dla mnie trudne do przyjęcia tak jak np in vitro.. nie jestem w stanie zobaczyć w tym grzechu i zła, wiele jest kontrowersyjnych poglądów dlatego uważam ze trzeba być po prostu dobrym człowiekiem i żyć w zgodzie ze swoim sumieniem..kościół juz nie raz pokazał że radykalizm i fanatyzm odnosi odwrotny skutek.. temat rzeka

wróciliśmy ze szczepień i było całkiem ok, oczywiście płakał ale szybko się uspokoil, oby tetaz nic się nie działo bo odliczam juz godziny do środy do wyjazdu z wro..

Od piątku stosujemy delicol i narazie odpukać skończyły się problemy z brzuszkiem, wczoraj było super, dziś narazie tez jest ok ale nie zapeszam bo jeszcze za szybko na radość. . Ale może faktycznie mój ma problem z tą laktoza i dlatego jest poprawa..

małaMyszka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ponawiam pytanie jak Twoja mama robila te przetwory fo sloiczkow dla dzidzi?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam szczegółów niestety...mogę dopytać jeśli chcesz :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga my tez na początku grudnia chrzcimy :-) chyba 6 ale tutaj nie musi to byc niedziela . Myslelismy o swietach ale za drogo bilety wychodza ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny, jestem prawie 7 tygodni po porodzie, krwawic i plamic juz dawno przestalam, mialam juz okres, a dzisiaj plamie lekko na czerwono(kolejny okres powinnam miec w okolicach 14 pazdziernika), matko kochana...

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawostek to w uk kosciol rzymsko katolicki chrzestnyni moga byc dwie kobiety lub dwoch mezczyzn , a nawet trojke w uzasadnionych przypadkach:-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam zamiar przede wszystkim wychowac dziecko madrze, tak zeby byla szczesliwa, a w co bedzie wierzyc jej sprawa, ja moge ja tylko skierowac na odpowiednia droge, a na pewno juz nie bede zmuszac zeby chodzila do kosciola, bo wiem po sobie, ze to daje efekt odwrotny. Ja do kosciola nie chodze, a wierze i czy przez to jestem gorszym katolikiem? Nie sadze, choc dla wielu pewnie tak. Czasem lubie sobie porozmawiac z Tym u gory, a jak mam wielka potrzebe to ide do kosciola sie pomodlic, sama ze soba, a nie na msze, bo na temat instytucji kosciola i ksiezy wypowiadac sie nie bede. Dziecko chrzcze po to, zeby miala odpowiedni start, zeby nie miala do mnie pretensji, ze jej utrudnilam cokolwiek, a czy bedzie chciala przystapic do bierzmowania, czy wezmie slub koscielny jej sprawa. Ja jej moge doradzic, a co zrobi nie wiem.
    Z jednym sie zgadzam w 100% piekna dzis pogoda :)

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Idziemy do pediatry albo nie wiem... Maja zaczęła stękać, więc podkulałam jej nózki, masowałam brzuszek, stękałam razem z nią, no i tak sie rozwyła z bolu ze masakra, widac było ze próbuje to wydusic z siebie a nie mogła az piszczała, wzielam te cholerny termometr i jej masowałam wejscie do odbytu, zaczelo wylazic taka pasta...z kilka min piszczala i stekala, tej kupy mało i cała taka zbita, az takiego zatwardzenia to nie miała, zwykle byl taki korek a jak juz to wystekala to szlo rzadsze i spokój widac było ze czuje ulge a tu jeszcze gorzej musialam ekspresem wytrzec kupe i ja na rece. Mam wrazenie ze ten delicol pogorszył sprawę.

a ta kupa to gęsta miękka pasta czy twarde kawałki? niby taka pasta nawet jak gęsta to chyba nie jest zatwardzenie. ostatnio co u nas 2 dni nie było kupy i płacz i wycie i stekanie i darcie to własnie, w końcu po użyciu i windi i czopka wyszła najpierw gęsta pasta jak plastelina, a potem poleciała woda pieniąca się. Wtedy nie podawałam delicolu, tylko espumisan i bobotic oraz biogaie. Teraz daję tylko delicol i dicoflor.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Nie znam szczegółów niestety...mogę dopytać jeśli chcesz :)
    Bardzo bym prosila

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będe robić przetworów do słoiczków bo chyba czasowo nie dam rady, będe mrozic brokuła, kalafior, fasolkę szparagową, dynie, i będe sporzadzac zupki, kremy

u nas tez mogą być 2 kobiety bąz 2 męzczyzn bądz tylko jedna osoba, u nas nauki były, kartek juz sie nie praktykuje

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo chrzcin jestem wsciekla na tesciowa. Najpierw robila raban i awanture, ze chcemy chrzcic we wrzesniu jak ona jest na wsi, a teraz do kosciola nie przyjdzie" bo musi sie opiekowac babcia mojego meza, a jej tesciowa, ktora ma 93 lata i juz problemy z chodzeniem do'wc. Ok rozumiem to jak najbardziej, ale piorun mnie strzelil jak powiedziala, ze do restauracji idzie, a moj maz nawet slowem jej uwagi nie zwrocil

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice chrzestni muszą dostarczyć tylko zaświadczenie ze swoich parafii, ze mogą być chrzestnymi. Mają czas, bo chrzcić będziemy dopiero na Wielkanoc. Mój syn w tym roku idzie do bierzmowania, miał wolny wybór, powiedział, że chce i ok. Za to jak usłyszał jakie wymagania stawia ksiądz to zwątpił. My np. mieszkamy naprzeciwko kościoła garnizonowego, a do naszego parafialnego mamy ok. 2 km. No ale dziecko musi być co niedzielę w parafialnym i mieć podpis księdza, że był. No ewentualnie od czasu do czasu może pójść tutaj, ale też podpis księdza jest konieczny. Podpis jeszcze rozumiem, bo niektóre dzieciaki mogą kłamać, że były w kościele, ale msze chyba są jednakowo ważne wszędzie.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys taka jak plastelina ale pierwsze kawałeczki to prawie jak kamienie. Idę do lekarza bo ciągle śpi...nie chce ssać. Boje się że się odwodni.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz Magda lepiej dla swietego spokoju. Ja tez sie martwie, bo moja coraz slabiej je dzis dopiero 3 razy o 5.30 o 9 i o 10.30 i do tej pory spi :/

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może dzis taki dzien bo mój tez spał do 6 zjadł spał do 9, i o 11 znowu usnął i spi do tej pory..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przestawił rytm dnia do tej pory byla pobudka ok 7 karmienie godzina aktywnosci pielegnacja przebieranie sie z pizamki cyc i drzemka od 10 do ok 12-13 potem cyc/butla i spacer ja jak spal mogłam odciagnac się na wieczór porobic coś w domu itd a teraz jest tak ze nie spi tyko jest wcześniej spacer na którym zasypia (w końcu nasze spacery trwaja dluzej O tyle dobrze ) wracamy do domu i nie wiem ile pospi na co moge sobie pozwolic czy sie odciagac itd wlasnie sie obudził po powrocie do domu spal ok 30 min

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dosypia na klacie i tak nic nie zrobię no cóż.cieszę się chwilą:-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:18

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie już dawno jest tak ze spaniem że nie znam dnia ani godziny:) nic nie mogę zaplanować bo czasem śpi 10 min a czasem godzinę albo dłużej, co wezmę się za robotę to lecę bo się obudził a czasem nastawiam się że zaraz wstanie i czekam a on śpi i śpi a ja czuwam i też nic nie robię. Oszaleć można:)

małaMyszka, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ