X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    U Nas są duże ilości tego śluzu :/

Wczoraj dodalam fote ile tego sluzu jest u nas. Tego chyba Laurka nie pobije

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula dziecko chce ochrzcic, a ze kosciol ma popi***olone poglady to moja wina??

Podczas chrztu zobowiazujesz sie do wychowania dziecka w wierze kosciola, a rozumiem ze sie z nia nie zgadzasz? To dlaczego zalezy Ci na chrzcie. Nie musisz mi odpowiadac, sama sie zastanow. Zapytalas, odpowiedzialam. Nie bede sie wdawac z dyskusje o wierze. Kazdy ma swoje sumienie.

Dzisiaj kolejny piękny sloneczny dzien. Idziemy szczepicna pneumo. Nad rota sie ciagle zastanawiam. Ktorejs z Was ulalo dziecko te szczepionke?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj dodalam fote ile tego sluzu jest u nas. Tego chyba Laurka nie pobije

Właśnie cholera (za przeproszeniem) u Nas dzisiaj nad ranem po karmieniu była taka gruda śluzu w kupce, że szok :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:51

lb17w98.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Dzisiaj kolejny piękny sloneczny dzien. Idziemy szczepicna pneumo. Nad rota sie ciagle zastanawiam. Ktorejs z Was ulalo dziecko te szczepionke?

Paula moja Natalka co prawda Nam nie ulała ale pielęgniarka tłumaczyła nam ze szczepionka wchłania się przez błonę śluzową wiec juz w jamie ustnej. Co prawda my później mała pilnowali my żeby nie ulała. A i jeszcze mówiła że dobrze by było jakbym nie karmiła przez 15 minut po :-) My też mieliśmy dylemat czy szczepić ale stwierdziłam ze wole zaszczepić niż później w razie czego żałować ze tego nie zrobiłam. Nie ogarniam tylko szczepionki na meningokoki, nie wiem kiedy i czym najlepiej szczepić.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Właśnie cholera (za przeproszeniem) u Nas dzisiaj nad ranem po karmieniu była taka gruda śluzu w kupce, że szok :/

Wybierasz sie do lekarza?

• lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół nocy i nadal prężnie i płacz. Przez to mała wybudzala się co chwile. Pierwszy raz w nocy musiałam podać butelkę bo przez problem z kupa rozbudzila się na całego, wypiła wszystko z obu piersi i dalej chciała jeść.
    Swoją drogą tez się zastanawiam co doradcy llaktacyjni doradzają w przypadku gdy dziecko rzuca się przy piersi prezy ciągnie i gryzie sutki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3 witamy sie po mega nie przespanej nocce-kolka gigant :/ na szczescie rano go popuscilo juz i teraz sobie slodko odsypia moje serduszko <3 :D ;)

Apropos kryzysow laktacyjnych...dziewczyny nie wiem czy jest dostepna w Pl herbatka na laktacje np z Hippa?ja jesli tylko czuje ze mam mniej pokarmu to pije ja i w niedlugim czasie cyce sa pelne...moze sprobujcie rowniez :)

A czy ktos chrzci w listopadzie???czy zostalismy sami na 15.11?

A i mamy juz paszport :D :D :D 30.10 jedziemy do Polski <3 <3 <3

Pozdrawiamy!!!

małaMyszka, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, czasem tak jest, wiem po swoim przykłądzie ze teraz wszystko sie zmienilo, my mamy Szymonka 5 lat po slubie, od 3 lat mieszkamy sami w swoim mieszkanku, nie ukrywam wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda, mogliśmy wszystko i o każdej porze, wieczory spokojne, przed tv lezenie, spanie a wogóle co tu móic, myśle ze tak jak Magda pisała, najgorsze są te poczatki:)

Mój maluch spał dziś do 6 zjadł i usnął ż enawet mu pieluchy nie zdazyłam zmienic i tak spał do 9:)

Wczoraj kupiłąm butki z antylopy na jesien za 25 zl, super jakość mięciutkie, wzięlam rozmiar 22 mam nadzieje ze ucelowałam, roczne dzieci mają rozmiar 19-20, ale mój wielkolud ma dużo wieksza stópke niz inne dzieci, więc obstawiam ze powinnam trafić (tatuś ma rozmiar buta 45 to pewnie po nim)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja pije ta herbatkę laktacyjna hipp i nie widzę efektów :p

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz nie dostałam rozgrzeszenia jak miałam być chrzestną :D bo mieszkam przed ślubem z facetem,jakoś bardziej się nie spięłam z tego powodu bo to było zrozumiałe. Ale opłatek i tak wzięłam bo ciotki by mnie zjadły przecież...pózniej znów się z tego wyspowiadałam to ksiądz się śmiał że te ciotki to muszą być straszne skoro do tego się posunęłam. Czasami mam wyrzuty sumienia bo ta moja chrześnica to istny szatan...opowiadałam o niej Apaczce w szpitalu- moja chrześnica ale nie cierpię tego dziecka, jest tak rozwydrzona że po godzinie ma się ochotę ją znokautować. Zawsze mówię wszystko przy spowiedzi czasem aż nadto chcę sprowokować księdza co powie.

Agata dzięki, pamiętam że miałaś i problemy z kupą i z kryzysem. O 8:30 padłyśmy, Maja nadal śpi, mnie wybudził strumień z cycka mimo że leżałam na plecach więc- może będzie dobrze... Jem właśnie śniadanko i czekam aż mój zarzyganiec wstanie. Aż dziwne bo mało je a tyle śpi.. chociaż wczoraj w dzień nic nie spała to może odsypia. Jak nadal dziś będzie kiepsko to zadzwonie do Ciebie.

aa i zauważyłam że dziś nie spinała się przez sen, nie krzyczała na kupę 2 godziny nad ranem, mniej zjadła to może mniej brzuch ją bolał? może przejdała się wcześniej? 1100 w 3 tyg to sporo.

apaczka, Agaata, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff moje dziecko zjadło bez cyrków, płaczu itp....:) Ciekawi mnie dlaczego robi takie problemy wieczorami? Póki co zobaczę jak będzie, jeśli problem się pogłębi itp wtedy skorzystam z pomocy pani Joanny Piątkowskiej.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej herbatki wypilam hektolitry, bo mi smakuje ale pokarmu mi od niej nie przybywa. U mnie działa femaltiker.
    Niecierpliwa pijesz mleko kokosowe? Ja kupiłam napoj mleczny kokosowy w Kuchniach Swiata i jest super, tylko cena kiepska bo 13 zl. Kupiłam też owsiane i jest znosne, ale kokosowe lepsze.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wybierasz sie do lekarza?

Właśnie w zeszłym tygodniu byłyśmy i lekarka powiedziała, że śluz w kupce to nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:50

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felmatiker też piłam i też nie widziałam efektów i kawkę Bocianek - też lipa, ostatnio codziennie piłam także warkę radler 0.0% bo mi bardzo posmakowała, ale też nie odczułam żadnej różnicy.
    Jedyny zauważalny dla mnie sposób zwiększenia laktacji to przystawianie dziecka (o ile łaskawie chce ssać).
    Z kolei laktator powoduje u mnie powstawanie zastojów i bolesnych guzków, więc przestałam go używać (może źle coś robię?).

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Uff moje dziecko zjadło bez cyrków, płaczu itp....:) Ciekawi mnie dlaczego robi takie problemy wieczorami? Póki co zobaczę jak będzie, jeśli problem się pogłębi itp wtedy skorzystam z pomocy pani Joanny Piątkowskiej.
    apaczka, moja tez tak cyrkowała wieczorami. Przysysała się, puszczała, wyła i wierzgała nogami. Już byłam pewna, że to brzuch albo w ogóle nie wiadomo co. No i odkryłam, że wieczorem, jak już jest cały wieczorny rytuał nie mogę jej karmić tak jak w ciągu dnia, siedząc w fotelu. Muszę się razem z nią położyć, dać pierś na leżąco i wtedy jest ok. A zanim to odkryłam, to pomagalo tylko jak dawałam pierś, a jak wierzgała, to smoczek i głaskanie,uspokajanie. Jak się chwilkę uspokoila to znów pierś. Tyle, że to do d... takie karmienie. Na szczęście już wiem o co królewnie chodziło :-) swoją też musisz zrozumieć.

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierliwa moje dziecko zostalo ppczete metoda IVF i nie zamierzam sie z tego powodu spowiadac. Podobnie jak nigdy nie spowiadalam sie z powodu stosowania antykoncepcji. Przede wszystkim wedlug mnie nie sa to grzechy, a jedynie cos co zostalo uznane za "samo zlo" przez ksiezy.
    Mnie jeszcze uczono w szkole na lekcjach religii czym jest grzech, ze w zyciu powinnismy sie kierowac Przykazaniami Bozymi i zapisami Pisma Swietego. Ja w Biblii nie widze zadnego odniesienia do metod wspomaganego rozrodu czy tez antykoncepcji. Dajac zycie mojemu dziecku, nie zrobilam nikomu krzywdy, podobnie zapobiegajac ciazy. Ksieza to tez tylko ludzie i maja prawo do swojej opinii, lecz wedlug mnie czesto wychodza za deleko poza ramy wyznaczone przez PS. To sprawa mojego sumienia, a moje sumienie ma sie dobrze i nigdy nie zamierzam zalowac, ze skorystalam z pomocy lekarzy, aby dac zycie mojemu dziecku lub jak sie powiedzie - dzieciom.

Pulpecja, magda sz, apaczka, Agaata, Katarka, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka napisałam.Czekam Na info dzięki.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co do zupek, to ja zamierzam zrobic kilka sloiczkow z ogrodkowych-ekologicznych marchewek, cukinii, dynii i pomidorow. Od jakiegos czasu odkladamy sloiczki po malych drzemikach, przecierach, musztardach itp. Na i tez zamroze gotowe zestawy,zeby wrzucic i podgotowac na szybko.
    Gdzie jest ten eko-targ we Wroclawiu? Podjechalabym kupic Brokuly i owocki na deserki. Teraz trzeba korzystac, bo warzywka jeszcze sa swierze, nie pedzone na chemii i szybciej mozna dostac takie eko za rozsadne pieniadze :)
    Moj maz to w ogole oszalal, sklecil klatke i kupil krolika -choduje miesko dla syna - na wiosne bedziemy mieli male kroliczki. W planie jeszcze ma wybieg i kurnik, bedziemy miec kurki zielononozki, bo ponoc maja najzdrowsze jajka. Mam nadzieje, ze nie bede musiala kolo tego chodzic. Smieje sie, ze tylko patrzec, a pojawia sie jeszcze swinki i krowa stanie kolo domu hehehe.

0na88, Paula_071, Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka - Bazar Smakoszy sie nazywa. Jest co niedziele przy ul. Hubskiej w Browarze Mieszczanskim. Poszukaj na fb ich profilu, przed weekendem zawsze pisza kto bedzie np. Dostawcy serow, mies, owocow etc.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    apaczka, moja tez tak cyrkowała wieczorami. Przysysała się, puszczała, wyła i wierzgała nogami. Już byłam pewna, że to brzuch albo w ogóle nie wiadomo co. No i odkryłam, że wieczorem, jak już jest cały wieczorny rytuał nie mogę jej karmić tak jak w ciągu dnia, siedząc w fotelu. Muszę się razem z nią położyć, dać pierś na leżąco i wtedy jest ok. A zanim to odkryłam, to pomagalo tylko jak dawałam pierś, a jak wierzgała, to smoczek i głaskanie,uspokajanie. Jak się chwilkę uspokoila to znów pierś. Tyle, że to do d... takie karmienie. Na szczęście już wiem o co królewnie chodziło :-) swoją też musisz zrozumieć.
    Hmm to ciekawe :) W takim razie spróbuję dzisiaj wieczorem karmić na leżąco, dzięki :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ