X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no to ja byłam raz (prywatnie w sonokard) i do kontroli kazali przyjść za rok. I co teraz iść znowu gdzieś indziej za jakiś czas?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wysypka zbiegła się ww czasie z trądzikiem i dlatego podejrzewali alergie.Poza tym to mleko jest cholernie drogie i może dadzą nam jakieś zastępcze zobaczymy.Jak nie to będzie na tym jechał skoro służy.
    Ofka jesteś??przeczytałas wiadomość?

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam w końcu karuzelę nad łóżeczko i matę edukacyjną :) zobaczymy czy to zainteresuje małą, bo bujaczek nadal jest beeee

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A najlepsze było jak T niósł malego i przekładal sobie syna na ramię a ona zprzerazeniem2do niego podbiego z wyciagnietymi rękoma do asekuracji zeby maly nie spadł przecież on go tak nosi codziennie a ta panika normalnie. przeraża mnie
    Moja jest taka sama albo gorsza...masakra! Jej zachowanie doprowadza mnie do szału!
    Potrafi skakać i krzyczeć jak mała dziewczynka kiedy widzi Stasia...
    Najbardziej mnie wkurza to jak do niego mówi...no zwymiotowac można...tak słodko...ciągle ja musze upominać.
    Ostatnio zwróciła mi uwagę żebym uważała bo Stasia upuszcze...wiec z piana na ustach pytam: a mama któregoś syna upuscila...ona ze nie...to ja do niej to nich mama ze mnie nie robi ciamajdy...bo ja swojemu dziecku krzywdy nie zrobię...wrrr
    I ciągle gada ze mi go porwie...brak słów!
    Na szczęście moi rodzice mają normalne podejście :)!

zabka11, aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kira sie wlasnie przewrocila calkiem sama z brzuszka na plecki:D!a jaka zadowolona byla:)

lys, niecierpliwa, zabka11, aaaaga, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAula ja bylam 1 raz dzisiaj.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda Ty bylas dzisiaj na tej kontroli bioderek na Szajnochy? My jestesmy po, bioderka ok, Mały ma leżeć bjak najwiecej na brzuchu, generalnie kilka godzin dziennie, bo to najlepsze dla dziecka, następna wizyta w listopadze.

Agata mam jutro w luxmedzie, miałam odwołać dziś to na Szajnochy ale.. zupełnie o tym zapomniałam przez te rewelacje dzisiejsze..

Maja zaczęła jeść po 17.. Czyli chyba to reakcja po szczepionce tak jak miała Niecierpliwa. Siedziała na cycu 1,5h i ssała, sutki mnie pieką no i nadal jej mało..dałam jej 30ml Bebilonu AR a sama wypiłam herbatkę, zjadłam troszkę białej czekolady, właśnie zbieram się pod prysznic ciepły na piersi i niech się napełniają. Z piersiami ciut lepiej już nie takie flaki.
    Dziś najgorszy dzień w mojej karierze macierzyństwa...

No i lipa z chrzcinami, chrzestna mama ma zabukowany wyjazd w tym terminie, jak się uda to przebukuje bilety a jak nie to chyba będę musiała zmienić termin chrzcin.. Dalej awantura- małe chrzciny/duże chrzciny... już mam dość

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

My dzis na pelnych obrotacvh- bylam dzis z moimi dziewczynami u ortopedy,tzn.julcia byla do konsultacji, a klare musialam wziasc z koniecznoscvi, bo maz w pracy.balam sie jask cholera jak dam rade, ale klara byla w miare grzeczxna, wiec nie bylo najgorzej.
    Jutro na szczescie luzny dzien, planuje spacer w gondoli ;)

To moja smieszka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfee27917b07.jpg

Ide poczytac co u was slychac :)

Martucha86, lys, Paula_071, niecierpliwa, apaczka, Laura, mamasia, jesslin87, 5ylwia, magda sz, Weridiana, Maniuś, Amberla, witaminkab, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka- wspolczuje awantury...kurcze bylo ostro....:/mysle ze to skutek uboczny wielkiej zyciowej rewolucji (czyt. Pojawienie sie dziecka)- u nas tez bylo roznie, dopiero teraz cos pomalu zaczyna sie ukladac....
    Pytalas o termofor z pestek- ja mam ale u nas to nie dziala....dzialajakropelki sab simplex.

Magda sz- ty po 2,5h od karmienia sciagasz tyle,co ja po 10h od karmienia...
    Ale powiem ci ze troche niepokojace jest to ze ona ma takue przestoje z kupka i jeszcze te wymioty....kurcze konsultowalas to z pediatra????

Niecieroliwa- to sa nauki jakies przed chrzcinami???!! Pierwsze slysze....:0

Katarka- u nas byl sluz w kupce, lekarka kazala odstawic na tydzien nabial...sluz znikl, a po tyg zaczelam nabial wprowadzac i jest ok, zero sluzu...

Manius- ty chrzcisz w listpadzie, a ja pewnie dopiero w grudniu, bo w knajpach brak terminow ;)

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszczanka- wow ale masz meza "eco";) wszystko z wlasnego chowu :)

Psioszka- wow Leonek to juz kawal faceta :)

Aaaga- ja szczepilam 5w1.

Lys, pulpecja u mnie tez po libido ani sladu....sex moglby dla mnie nie istniec... Kurcze martwie sie tym trochge, bo jakby nie bylo, o meza trzeba dbac:/

lys, psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do mam ktore podawaha herbatke. Jak czesto dajecie i w jakich ilosciach? Ile po karmieniu dziecka mlekiem?
    Ja oodaje dwa razy dziennie, ok.polg godziny do godziny po karmieniu i z reguly tyle , ile mala chce wypic.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    zamówiłam w końcu karuzelę nad łóżeczko i matę edukacyjną :) zobaczymy czy to zainteresuje małą, bo bujaczek nadal jest beeee
    Jakue zamowilas???poprosze linki :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka karuzelkę wybrałam taką prostą, zwyczajną z canpola, bo mi się kolorystyka podoba

http://allegro.pl/canpol-babies-karuzela-do-lozeczka-piraci-12melodi-i5528656511.html

a matę tą

http://allegro.pl/interaktywna-mata-edukacyjna-tiny-love-106x114-cm-i5184335323.html

zabka11 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Gianna co u was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 20:31

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Bo wysypka zbiegła się ww czasie z trądzikiem i dlatego podejrzewali alergie.Poza tym to mleko jest cholernie drogie i może dadzą nam jakieś zastępcze zobaczymy.Jak nie to będzie na tym jechał skoro służy.
    Ofka jesteś??przeczytałas wiadomość?
    Odpisalam kochana. Zobacz czy wyczerpujaco.

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Odpisalam kochana. Zobacz czy wyczerpujaco.
    Dziękuję.Ja również jeszcze naskrobalam :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka masz dalej karmic w nocy wybudzac ? Ja dzis malemu nad ranem zrobilam 180 i zjadl ale to byla przerwa od 21do 6

Zabka ale smiejucha z klarci

Aaa zapomnialam juz co mialam pisac,padnieta jestem i chyba ide spac bo w domu cisza

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie podaje malemu nic poza cycem. Czy powinnam ppdawac mu jakies herbatki? W sumie maly nie ma zadnych problemow brzuszkowych i w ogole...

Zabko mezu oszalal na punkcie syna i zrobil sie bardzo, bardzo eko. A tak naprawde tylko czekal na wymowke, zebym nie miala argumentu na "nie" w kwestii krolikow. Przeciez to wszystko dla dziecka ;) Hehehe

zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja też daje tylko cyca i nawet dziś pytałam pediatry o herbatki to powiedziała żeby absolutnie nie dawać bo często takie przepajanie tylko wzmaga problemy z brzuchem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 22:37

Agaata, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że ten dzień w końcu się kończy :) mąż chory i oczywiście umiera już..ohh myślałam że zabije tą marudę, nie dość że problemy dziś z córką to ten mi do pieca dokładał :/. Maja zasnęła przy cycu, czuje jak się napełniają, kryzys chyba dobiega końca. Ciekawe ile ściągnę o 24.

Żabka te zaparcia to myślę że po Humanie i Bebiko- smakują podobnie nawet. Teraz przechodzę na samego cyca, w kryzysowych sytuacjach Bebilon AR. A ta ospałość i rzygi to po szczepionkach na 99% od godziny 17 apetyt wrócił i zasnęła dopiero 30 min temu. No chyba że moje modły pomogły :) aa i odstawiam Delicol, mała po nim non stop stękała.

Kurwica mnie bierze z tymi chrzcinami, chrzestna nie może 18.10, w kościele chrzczą tylko 1 i 3 niedzielę więc następny chrzest najszybciej mógłby być 21.11. Chciałam teraz bo wiem że mrozów nie będzie a tak to :/ sukienka jutro pojutrze ma być no i nie wiem czy na ten listopad będzie dobra :/
    Wszystko na nie. Mąż przez gadanie teściowej męczy mnie żeby zrobić chrzciny na 40 osób, a ja normalnie na przekór nie chcę się zgodzić dla zasady... Pomijam fakt że nas to wyniesie 8 tysi jak nie więcej, uważam że to lekkie przegięcie...a rodzina ma nas w dupie i dlaczego mamy tak się starać? Bo oni na swoje zaprosili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 22:51

zabka11, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ