SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo wysypka zbiegła się ww czasie z trądzikiem i dlatego podejrzewali alergie.Poza tym to mleko jest cholernie drogie i może dadzą nam jakieś zastępcze zobaczymy.Jak nie to będzie na tym jechał skoro służy.
Ofka jesteś??przeczytałas wiadomość?lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
aaaaga wrote:A najlepsze było jak T niósł malego i przekładal sobie syna na ramię a ona zprzerazeniem2do niego podbiego z wyciagnietymi rękoma do asekuracji zeby maly nie spadł przecież on go tak nosi codziennie a ta panika normalnie. przeraża mnie
Potrafi skakać i krzyczeć jak mała dziewczynka kiedy widzi Stasia...
Najbardziej mnie wkurza to jak do niego mówi...no zwymiotowac można...tak słodko...ciągle ja musze upominać.
Ostatnio zwróciła mi uwagę żebym uważała bo Stasia upuszcze...wiec z piana na ustach pytam: a mama któregoś syna upuscila...ona ze nie...to ja do niej to nich mama ze mnie nie robi ciamajdy...bo ja swojemu dziecku krzywdy nie zrobię...wrrr
I ciągle gada ze mi go porwie...brak słów!
Na szczęście moi rodzice mają normalne podejście!
zabka11, aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Magda Ty bylas dzisiaj na tej kontroli bioderek na Szajnochy? My jestesmy po, bioderka ok, Mały ma leżeć bjak najwiecej na brzuchu, generalnie kilka godzin dziennie, bo to najlepsze dla dziecka, następna wizyta w listopadze.
Agata mam jutro w luxmedzie, miałam odwołać dziś to na Szajnochy ale.. zupełnie o tym zapomniałam przez te rewelacje dzisiejsze..
Maja zaczęła jeść po 17.. Czyli chyba to reakcja po szczepionce tak jak miała Niecierpliwa. Siedziała na cycu 1,5h i ssała, sutki mnie pieką no i nadal jej mało..dałam jej 30ml Bebilonu AR a sama wypiłam herbatkę, zjadłam troszkę białej czekolady, właśnie zbieram się pod prysznic ciepły na piersi i niech się napełniają. Z piersiami ciut lepiej już nie takie flaki.
Dziś najgorszy dzień w mojej karierze macierzyństwa...
No i lipa z chrzcinami, chrzestna mama ma zabukowany wyjazd w tym terminie, jak się uda to przebukuje bilety a jak nie to chyba będę musiała zmienić termin chrzcin.. Dalej awantura- małe chrzciny/duże chrzciny... już mam dośćniecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane
My dzis na pelnych obrotacvh- bylam dzis z moimi dziewczynami u ortopedy,tzn.julcia byla do konsultacji, a klare musialam wziasc z koniecznoscvi, bo maz w pracy.balam sie jask cholera jak dam rade, ale klara byla w miare grzeczxna, wiec nie bylo najgorzej.
Jutro na szczescie luzny dzien, planuje spacer w gondoli
To moja smieszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfee27917b07.jpg
Ide poczytac co u was slychacMartucha86, lys, Paula_071, niecierpliwa, apaczka, Laura, mamasia, jesslin87, 5ylwia, magda sz, Weridiana, Maniuś, Amberla, witaminkab, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Malamyszka- wspolczuje awantury...kurcze bylo ostro....:/mysle ze to skutek uboczny wielkiej zyciowej rewolucji (czyt. Pojawienie sie dziecka)- u nas tez bylo roznie, dopiero teraz cos pomalu zaczyna sie ukladac....
Pytalas o termofor z pestek- ja mam ale u nas to nie dziala....dzialajakropelki sab simplex.
Magda sz- ty po 2,5h od karmienia sciagasz tyle,co ja po 10h od karmienia...
Ale powiem ci ze troche niepokojace jest to ze ona ma takue przestoje z kupka i jeszcze te wymioty....kurcze konsultowalas to z pediatra????
Niecieroliwa- to sa nauki jakies przed chrzcinami???!! Pierwsze slysze....:0
Katarka- u nas byl sluz w kupce, lekarka kazala odstawic na tydzien nabial...sluz znikl, a po tyg zaczelam nabial wprowadzac i jest ok, zero sluzu...
Manius- ty chrzcisz w listpadzie, a ja pewnie dopiero w grudniu, bo w knajpach brak terminowniecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszczanka- wow ale masz meza "eco"
wszystko z wlasnego chowu
Psioszka- wow Leonek to juz kawal faceta
Aaaga- ja szczepilam 5w1.
Lys, pulpecja u mnie tez po libido ani sladu....sex moglby dla mnie nie istniec... Kurcze martwie sie tym trochge, bo jakby nie bylo, o meza trzeba dbac:/
lys, psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Dziewczyny mam pytanie do mam ktore podawaha herbatke. Jak czesto dajecie i w jakich ilosciach? Ile po karmieniu dziecka mlekiem?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka karuzelkę wybrałam taką prostą, zwyczajną z canpola, bo mi się kolorystyka podoba
http://allegro.pl/canpol-babies-karuzela-do-lozeczka-piraci-12melodi-i5528656511.html
a matę tą
http://allegro.pl/interaktywna-mata-edukacyjna-tiny-love-106x114-cm-i5184335323.htmlzabka11 lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Bo wysypka zbiegła się ww czasie z trądzikiem i dlatego podejrzewali alergie.Poza tym to mleko jest cholernie drogie i może dadzą nam jakieś zastępcze zobaczymy.Jak nie to będzie na tym jechał skoro służy.
Ofka jesteś??przeczytałas wiadomość?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka masz dalej karmic w nocy wybudzac ? Ja dzis malemu nad ranem zrobilam 180 i zjadl ale to byla przerwa od 21do 6
Zabka ale smiejucha z klarci
Aaa zapomnialam juz co mialam pisac,padnieta jestem i chyba ide spac bo w domu ciszazabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja nie podaje malemu nic poza cycem. Czy powinnam ppdawac mu jakies herbatki? W sumie maly nie ma zadnych problemow brzuszkowych i w ogole...
Zabko mezu oszalal na punkcie syna i zrobil sie bardzo, bardzo eko. A tak naprawde tylko czekal na wymowke, zebym nie miala argumentu na "nie" w kwestii krolikow. Przeciez to wszystko dla dzieckaHehehe
zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka ja też daje tylko cyca i nawet dziś pytałam pediatry o herbatki to powiedziała żeby absolutnie nie dawać bo często takie przepajanie tylko wzmaga problemy z brzuchem .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 22:37
Agaata, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jak dobrze że ten dzień w końcu się kończy
mąż chory i oczywiście umiera już..ohh myślałam że zabije tą marudę, nie dość że problemy dziś z córką to ten mi do pieca dokładał
. Maja zasnęła przy cycu, czuje jak się napełniają, kryzys chyba dobiega końca. Ciekawe ile ściągnę o 24.
Żabka te zaparcia to myślę że po Humanie i Bebiko- smakują podobnie nawet. Teraz przechodzę na samego cyca, w kryzysowych sytuacjach Bebilon AR. A ta ospałość i rzygi to po szczepionkach na 99% od godziny 17 apetyt wrócił i zasnęła dopiero 30 min temu. No chyba że moje modły pomogłyaa i odstawiam Delicol, mała po nim non stop stękała.
Kurwica mnie bierze z tymi chrzcinami, chrzestna nie może 18.10, w kościele chrzczą tylko 1 i 3 niedzielę więc następny chrzest najszybciej mógłby być 21.11. Chciałam teraz bo wiem że mrozów nie będzie a tak tosukienka jutro pojutrze ma być no i nie wiem czy na ten listopad będzie dobra
Wszystko na nie. Mąż przez gadanie teściowej męczy mnie żeby zrobić chrzciny na 40 osób, a ja normalnie na przekór nie chcę się zgodzić dla zasady... Pomijam fakt że nas to wyniesie 8 tysi jak nie więcej, uważam że to lekkie przegięcie...a rodzina ma nas w dupie i dlaczego mamy tak się starać? Bo oni na swoje zaprosili...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 22:51
zabka11, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość