X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- u mnie beda chrzciny na ok.30 osob...tylko ze to jest najblizsza rodzxina z ktora mamy dobre i czeste kontakty, takze nic nie uszczuple...
    Jaka sukienke kupilas Majeczce??? Ja cos musze Klaruni kupic...juz nie wspominajac o sobie...:/
    Fajnie ze twoja laktacja wraca do normy:)
    Uwazaj zeby ci chory, umierajacy maz nie zarazil malej...zrob mu kwarantanne, dobrze mu to zrobi;)

Uwaga uwaga!!!!ktora podejmuje wyzwanie?;): 'od jutra skalpel chodakowskiej! Mata do cwiczen juz przyniesiona z piwnicy ;) musze zbic ten okropny wiszacy brzuchol do grudnia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 23:00

magda sz, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27zfb4x.jpg
    chomik kontratakuje:)

magda sz, Weridiana, lys, Paula_071, jesslin87, Maniuś, niecierpliwa, witaminkab, 5ylwia, małaMyszka, Laura, zabka11, ainer85 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin ona tak pięknie główkę trzyma na brzuszku ? Super moja leń podniesie na kilka sek i placz.

Żabka o ile mi córka pozwoli podejmuje jutro wyzwanie skalpela :)
    to sukienieczka.. mam nadzieje że w nią wejdzie, bo jak nie to sprzedam ją.
    http://img09.staticclassifieds.com/images_tablicapl/288138617_2_644x461_sukienka-do-chrztu-rozm-62-dodaj-zdjecia.jpg

http://img07.staticclassifieds.com/images_tablicapl/288138617_3_644x461_sukienka-do-chrztu-rozm-62-ubranka-dla-dzieci.jpg

małaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa dzis moja jak płakała bo głod po całym dniu spania że wydawała dzwięki- mamaamamamma hhehe :) szybko, ta moja gaduła, nie mogę się doczekać kiedy świadomie będzi mnie wołać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 23:16

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam sukieneczke "kopciuszek" bedzie pasowala na chrzciny tylko rozmiar jest niby na 9miesiecy a Emma bedzie miala prawie 5. Hmm zobaczymy bo i tak bedzie trzeba kupic jakies bolerko sweterek itp.buciki a z tym nie ma problemu , az za duzo tego, nie wiadomo co wybrać

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja pomyslalam dzisiaj o cwiczeniach ale na razie na mysleniu sie skonczylo :-)

Magda ja dlugo dla Laury bylam tata , latwiej chyba dla dziecka jest to wypowiedziec

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - zawsze mozesz chrzcic w innym kosciele, chyba ze z tym parafialnym hestes mocno zwiazana :-)
    Udało Ci sie zalatwic abonament w luxmedziw dla malej czy odpuscilas?

Trzymam malucha w ramionach po karmieniu. Kocham go mocno. Jest juz taki fajny, z dnia na dzien bardziej komunikatywny, usmiechniety. Uwielbiam go takiego. Nie chce zeby byl zbuntowanym nastolatkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 03:14

Pulpecja, aaaaga, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie przylaczyla do cwiczen ale raptem minely 3 tygodnie od cc i to chyba jeszcze za wczesnie

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez mialam chrzcic 18.10, ale chrzestna 17 idzie na wesele, wiec lipa- nawet jak niecszla by na poprawiny, to bylaby polprzytomna ;)
    No i u nas tez chrzcza tylko w pierwsza i trzecia niedziele. W listopadzie wypada 1 i 15, choc nie sadze, zeby chrzcili 1-ego.

Zabko ja po cesarce troche sie boje rzucac od razu na tak intensywne cwiczenia jak skalpel. Po wizycie u gina jak powie, ze wszystko ok, to powoli wlacze brzuszki. Teraz jak nosze malego, to staram sie cwiczyc nogi i robie polprzysiady, tancze otd., na cwiczenia w poziomie ciezko sie jeszcze zmobilizowac ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka moj tata tez hoduje kroliki i juz zaciesza, ze wnuczka bedzie jadla.

Jasmine, ale silna dziewczyna!

Magda u Ciebie to wygladalo tak samo jak u mnie, z tym ze moja walila wtedy kupy.

Ja planuje sie dzis wybrac do poradni laktacyjnej. Zamiast sie cieszyc, ze Julka spi cala noc to ja sie martwie. Zasnela o 22, a o 5.30 zbudzilo mnie jej burczenie w brzuchu, wybudzilam ja nakarmilam i spi dalej. Od piatku mam wrazenie, ze gdybym jej nie wybudzala co 4h to ona by chyba nie jadla. Wiem, ze dziecko niby sie samo nie zaglodzi, ale ona byla malym glodomorem, a teraz je mniej niz jadla, max 6-7 razy na dobe. Wczesniej przermy miedzy karmieniami byly max 2-2,5 h, a teraz caly dzien przesypia. Pomarudzi troche ok 20-22 i tyle jej aktywnosci. Czy to normalne? Myslalam, ze im dziecko starsze tym mniej spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 06:48

małaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Nocka spokojna, teraz młoda zjadła pól godziny temu, to ze dwie godziny pośpi. Jak starsze wyślę do szkoły, to usiądę uroczyście z kawką. uwielbiam ten czas, nikt nic ode mnie nie chce.
    Paula, dlatego trzeba się cieszyć tym, co mamy teraz, bo te nasze słodkie bobaski zmienią się w nastolatki nie wiadomo kiedy. Ale nie każdy nastolatek jest zbuntowany :-/ na szczęście
    Ja do ćwiczeń jeszcze nie dojrzałam mentalnie... miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 07:03

Paula_071, małaMyszka, jasmine89, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moj wczoraj tez byl mniej aktywny, jak nigdy wciaz przysypial w dzien. Na silevgo wybudzalam, zeby w nocy nam nie dawal popalic. Co z tego, ze go wybudzilam, jak oczy same mu lecialy. Mimo tego prxespal mi od 20:30 do 4:15 i to go wzielam do karmienia na spiocha, bo obudzil mnie gadajac pdzez sen. Teraz tez 9 minut jedzenia i moje dziecko znowu spi. No i przez te 8 godzin niewiele siusial, a zazeyczaj po 2-3 jest mega napompowany.
    Nasze maluszko to mali ludzie, ktorym czasami sie nic nie chce, niekiedy sa bardziej ospali, innym razem bardziej aktywni - tak jak my ;) Jezeli poza tym nic siw nie dzieje to nie ma powodu do niepokoju, chyba ze dziecko bedzie ospale przez dluzszy czas.
    Edit: Juz nie spi ;)
    Milego dnia dziewczynki <3

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry my sie karmimy wczoraj był hard core 2 godz próbowaliśmy uspac malego bylo prezenie się i placz
    Ogolnie nasze brzuszkowe problemy nie są wielkie ale przedwczoraj i wczoraj było ciężko takie cos mialo miejsce jeszcze tylko raz wcześniej i wiem po czym ogólnie jem zdrowo unikam smazonego itp ale nie mam żadnej diety karmiącej wtedy jak i teraz brzuchol bolal po tym ze zjadlam sos z duza iloscia smazonej cebuli która potem odbijala mi się pol dnia jestem tego prawie pewna niemożliwe dwa az takie zabiegi okolicznosci
    Szczepienie na 12 trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
    Idziemy z T wziął wolne :-)

Paula_071, małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj w dzień lacznie ze spacerem przespal 5 godz ciagiem wieczorem przed akcja tez podsypial na rekach może taki dzień w nocy spal od 22 do 1.40 i od 2 do 6.30 nocne karmienie to byl 1 cyc 20 min i odplynal a jeden cyc to rzadkość taki chyba dzień

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, ze mozna miec rozny dzien, czasem bardziej senny, ale tak jak pisalam tak jest od piatku, ze praktycznie ja wybudzam w ciagu dnia na karmienie, wieczorem ma wiekszy apetyt i tak wczoraj od 17 do 22 zjadla 2×140 ml i 3 cycki, a w ciagu dnia jadla o 5.40, 8.30, 10.30, 15. Jedynym objawem jest ten sluz w kupie

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może skok rozwojowy ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o skoku rozwojowym. Jutro konczy 10 tygodni, ale cc byla 2 tygodnie przed terminem, wiec lapalaby sie na skok 7-9 tydzien, no ale nigdzie nie wyczytalam, zeby skok rozwojowy charakteryzowal sie ciaglym spaniem

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, niektóre dzieci reagują tez na zmianę pogody. Są bardziej senne albo rozdrażnione podobnie jak niektórzy dorośli. A z tego, co piszesz, to dłuższą przerwę miała w ciągu dnia, ale za to potem nadrobiła. Mogłabyś ewentualnie sprawdzać jak na wadze przybiera, jeżeli ok to chyba nie ma co się doszukiwać.

niecierpliwa, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja bym sie przylaczyla do cwiczen ale raptem minely 3 tygodnie od cc i to chyba jeszcze za wczesnie

Ja po m-cu nadal sie boje. Jedyna aktywnoscia jest napinanie miesni brzucha w trakcie dnia i wieczorem masuje fald bio oilem i staram sie ujedrnic skore. Brzucha juz prawie nie mam, do sylwetki sprzed ciazy jeszcze dluuuga droga. Najbardziej mnie martwi ze nie mam dupy...tylko taki flak :( Trzeba bedzie przysiady robic.

małaMyszka, jesslin87, jasmine89 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tak.Nutramigen leg można dostać bez recepty ale drogi cholernie. Dziś pediatra stwierdziła że miesiąc jeszcze na nim i będziemy próbować wrócić do zwykłego.
    a nie ma przy tym mleku biegunki?? bo czesto sie pojawia.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ