X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Migotka podobno niektóre dzieci mają tak wcześnie zeby wiec nie można wykluczyć i tego choć z tego co mi wszyscy opowiadali ze jak ząbki idą to raczej też dziecko jest bardziej marudne placzliwe niż normalnie bo odczuwa dyskomfort.
    niektóre nawet gorączkują niestety, zwłaszcza wychodzenie trójek jest bardzo bolesne, ale one na szczęście troszkę później wychodzą

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często kładziecie dziecko na brzuszku i jak radzi sobie ono z dzwiganiem główki?
    My mało kładlismy na brzuszku bo albo była po jedzeniu albo wymiotowala albo zwyczajnie ryczala i teraz widzę ze bardzo słabo podnosi główkę.

małaMyszka, jasmine89, Agaata, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka mam to samo ze smokiem mlody poznal smoka jakies 2 tyg temu i jest uzywany oszczednie :-)

apaczka, małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie klade na brzuszku o roznie podnosi zalezy jak mu sie chce

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja rowniez uwazam ze jesli dziecko chce ssac smoczek to powinno sie mu go dac...moja znajoma taka przeciwniczka wlasnie i jak tylko dziecko zaplacze to cyc!koniec koncow nie jest w stanie nic w domu zrobic bo dziecko tak sie nauczylo ze tylko przy cycu lezy...bo ma potrzebe ssania...ja tam wole dac smoka jesli wiem ze Maly najedzony a jest marudny :)

Zaliczylismy z mezem w weekend pierwsze <3 po porodzie :D czad :) !!! I choc my bylismy aktywni w tej kwestji calutka ciaze(ostatnie <3 dzien przed porodem) to czulam sie jakby to byl moj pierwszy raz :) troche sie obawialam ze moze nie bedzie juz tak jak wczesniej ale jest super :) od razu przeszly mi nerwy na caly swiat :D :D :D

Apropo jak sie zabezpieczacie kochane???

Jutro konczymy 7 tygodni!!! Jak ten czas zapierdziela nieublagalnie <3

Pulpecja, małaMyszka, jasmine89, Martucha86, Laura, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja uwielbia leżeć i spać na brzuchu; głowę podnosi normalnie, rozgląda się na boki; ja kładę również po jedzeniu, czasami widzę, ze na pleckach wierci się, ze coś ją męczy, to odwracam na brzuch i zazwyczaj wtedy jej się odbija porządnie, nawet jak wcześniej niby jej się odbiło na ramieniu. Tyle, że moja nigdy nie ulewała.
    Wydaje mi się, czy Karoliny dawno tu nie było?

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak często kładziecie dziecko na brzuszku i jak radzi sobie ono z dzwiganiem główki?
    My mało kładlismy na brzuszku bo albo była po jedzeniu albo wymiotowala albo zwyczajnie ryczala i teraz widzę ze bardzo słabo podnosi główkę.
    moja jak tylko mam mozliwosc, lezy na brzuszku i glowa wysoko w gorze:)
    wczoraj wieczorem usypianie od 21 do 23, ja juz omdlewalam ze zmeczenia a ta sie chichrala jak nawiedzona i mnie zagadywala;)

Pulpecja, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym smoczka nie uzywala to moja by caly czas na cycku wisiala i zamiast ja nosic, to bym ja mogla kulac, ta by sie upasla;)

apaczka, Pulpecja, Maniuś, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Apaczka ponawiam pytanie jak Twoja mama robila te przetwory fo sloiczkow dla dzidzi?
    Robiła z marchewki (sama) i dynia z dodatkami np marchew, brzoskwinia, jabłko.
    Generalnie wszystkie składniki typu marchew, dynia najpierw należy obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, podgotować do miękkości a następnie zblendować, do słoiczka i pasteryzować. Brzoskwinie dawała surowe tzn nie gotowała a jedynie sparzała skórkę i blendowała. Tak mniej więcej to wygląda, zero cukru, przypraw. Zobaczymy zimą czy robota babci nie poszła na marne ale podobno te z brzoskwiniami są bardzo smaczne :)

My na brzuszku układamy raczej rzadko ale młoda jest silna i mocno dźwiga głowę. W ogóle ciekawska jest i często każe się nosić a wtedy rozgląda się dookoła. Jak jesteśmy w nowym miejscu to nie płacze tylko przygląda się po ścianach ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja pyziulka w szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:08

Migotkaa, jasmine89, Maniuś, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, zabka11, mamasia, małaMyszka, Laura, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u nas na brzuchu częsty kładziemy, sporo też śpi na brzuszku, główkę trzyma bardzo ładnie, około minuty jest w stanie v utrzymać bez problemu. Generalnie dość lubi na brzuszku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a moja maruda nie lubi na brzuszku niestety, cóż nikt nie mówił że będzie łatwo

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, w niedziele jestem chrzesną u siostrzenicy, i tak: bylam u spowiedzi 3 tyg temu na chrzest naszego Szymonka, nawet mniej bo 2.5 tyg temu, siostra zapisująa małą mówiła ze siostra chrzciła syna 3 tyg temu i jest w stanie łąski uświecającej i czy musi być podpis bo w jej parafi praktykuje sie kartki do spowiedzi a ksiądz powiedział ze podpis musi być, nie musze iść do spowiedzi, nosz jaki ciul, ja wezme ta kartkę i podejde do konfesjonału i powiem ze jestem w stanie łaski uświecajacej i zeby mi podpisał myslicie ze można? no przeciez na siłe nie bede szła do spowiedzi ot tak dla kartki

zbieram sie, obudze zaraz moja marudę i idziemy na spacer po jarzynki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiecie co, w niedziele jestem chrzesną u siostrzenicy, i tak: bylam u spowiedzi 3 tyg temu na chrzest naszego Szymonka, nawet mniej bo 2.5 tyg temu, siostra zapisująa małą mówiła ze siostra chrzciła syna 3 tyg temu i jest w stanie łąski uświecającej i czy musi być podpis bo w jej parafi praktykuje sie kartki do spowiedzi a ksiądz powiedział ze podpis musi być, nie musze iść do spowiedzi, nosz jaki ciul, ja wezme ta kartkę i podejde do konfesjonału i powiem ze jestem w stanie łaski uświecajacej i zeby mi podpisał myslicie ze można? no przeciez na siłe nie bede szła do spowiedzi ot tak dla kartki

zbieram sie, obudze zaraz moja marudę i idziemy na spacer po jarzynki:)
    może podejdź przed mszą lub po mszy do księdza i zapytaj

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotja ja tak miałam przed ślubem - musieliśmy mieć 2 spowiedzi a tak nam się złożyło że były w krótkich odstępach czasu wiec powiedziałam księdzu w konfesjonale i mi podpisał tylko

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja od piątku jestem u rodziców po raz pierwszy z dzidzią, w końcu trochę odespalam i wypilam ciepłą kawę i herbatę.
    Przeszły tez kolki, tak z dnia na dzień mam nadzieje ze nie wrócą!! Bo dziecko jest uśmiechnięte, las nie śpi nie rzuca sie przy cycu, baaa nawet w wózku zaczęła jeździć:)

Ale sprawilam sobie chustę kòłkową i bardzo polecam przede wszystkim ze względu na.proste wiązanie.
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zeby Wasze maluszki wyszły z kolek!
    Bo to wielka ulga dla nich no i dla nas.

magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha odnośnie wiązania chudy to na Youtube jest kanał domowatv i ta dziewczyna bardzo dokładnie i przystępnie tłumaczy wszystko. Polecam! W ogóle szyje sama i duzo fajnych rzeczy pokazuje.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nocka ok, spanko od 21 do 5, potem troche marudzeniua ale ostatecznie jeszcze spanko od 7 do 10:30 :)
    Wlasnie siedzimy na balkoniku :)
    Mata wymyta suszy sie na balkonie, a ja z kawka zbieram sily na chodakowska ;)
    Po poludniu maz zostaje z klara, a ja z julcia ide na basen rozruszac swohe balerony;)

Jasmine- super trzyma glowke twoja cora!

Magda sz- sliczna sukieneczka!!!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja rozumiem, ze mozna miec rozny dzien, czasem bardziej senny, ale tak jak pisalam tak jest od piatku, ze praktycznie ja wybudzam w ciagu dnia na karmienie, wieczorem ma wiekszy apetyt i tak wczoraj od 17 do 22 zjadla 2×140 ml i 3 cycki, a w ciagu dnia jadla o 5.40, 8.30, 10.30, 15. Jedynym objawem jest ten sluz w kupie
    W ciasgu 5 godzin zjadla ci dwie butle i 3cycki???? Mysle ze nie masz sie czsym martweic....moja je co 3,4 godz i to gora 120ml.,.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Wczoraj wymalowalam mojemu dziecku obrazek. Wpatruje sie jak zaczarowany, a pozniej zaczal gadac i usmiechac sie do niego. Magic :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdff255b8258.jpg
    Ow swietne!!!!!! Musze odgapic ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ