SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Migotka podobno niektóre dzieci mają tak wcześnie zeby wiec nie można wykluczyć i tego choć z tego co mi wszyscy opowiadali ze jak ząbki idą to raczej też dziecko jest bardziej marudne placzliwe niż normalnie bo odczuwa dyskomfort.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jak często kładziecie dziecko na brzuszku i jak radzi sobie ono z dzwiganiem główki?
My mało kładlismy na brzuszku bo albo była po jedzeniu albo wymiotowala albo zwyczajnie ryczala i teraz widzę ze bardzo słabo podnosi główkę.małaMyszka, jasmine89, Agaata, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ja rowniez uwazam ze jesli dziecko chce ssac smoczek to powinno sie mu go dac...moja znajoma taka przeciwniczka wlasnie i jak tylko dziecko zaplacze to cyc!koniec koncow nie jest w stanie nic w domu zrobic bo dziecko tak sie nauczylo ze tylko przy cycu lezy...bo ma potrzebe ssania...ja tam wole dac smoka jesli wiem ze Maly najedzony a jest marudny
Zaliczylismy z mezem w weekend pierwszepo porodzie
czad
!!! I choc my bylismy aktywni w tej kwestji calutka ciaze(ostatnie
dzien przed porodem) to czulam sie jakby to byl moj pierwszy raz
troche sie obawialam ze moze nie bedzie juz tak jak wczesniej ale jest super
od razu przeszly mi nerwy na caly swiat
Apropo jak sie zabezpieczacie kochane???
Jutro konczymy 7 tygodni!!! Jak ten czas zapierdziela nieublagalniePulpecja, małaMyszka, jasmine89, Martucha86, Laura, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
moja uwielbia leżeć i spać na brzuchu; głowę podnosi normalnie, rozgląda się na boki; ja kładę również po jedzeniu, czasami widzę, ze na pleckach wierci się, ze coś ją męczy, to odwracam na brzuch i zazwyczaj wtedy jej się odbija porządnie, nawet jak wcześniej niby jej się odbiło na ramieniu. Tyle, że moja nigdy nie ulewała.
Wydaje mi się, czy Karoliny dawno tu nie było?małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Jak często kładziecie dziecko na brzuszku i jak radzi sobie ono z dzwiganiem główki?
My mało kładlismy na brzuszku bo albo była po jedzeniu albo wymiotowala albo zwyczajnie ryczala i teraz widzę ze bardzo słabo podnosi główkę.
wczoraj wieczorem usypianie od 21 do 23, ja juz omdlewalam ze zmeczenia a ta sie chichrala jak nawiedzona i mnie zagadywala;)Pulpecja, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Apaczka ponawiam pytanie jak Twoja mama robila te przetwory fo sloiczkow dla dzidzi?
Generalnie wszystkie składniki typu marchew, dynia najpierw należy obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, podgotować do miękkości a następnie zblendować, do słoiczka i pasteryzować. Brzoskwinie dawała surowe tzn nie gotowała a jedynie sparzała skórkę i blendowała. Tak mniej więcej to wygląda, zero cukru, przypraw. Zobaczymy zimą czy robota babci nie poszła na marne ale podobno te z brzoskwiniami są bardzo smaczne
My na brzuszku układamy raczej rzadko ale młoda jest silna i mocno dźwiga głowę. W ogóle ciekawska jest i często każe się nosić a wtedy rozgląda się dookoła. Jak jesteśmy w nowym miejscu to nie płacze tylko przygląda się po ścianachniecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
wiecie co, w niedziele jestem chrzesną u siostrzenicy, i tak: bylam u spowiedzi 3 tyg temu na chrzest naszego Szymonka, nawet mniej bo 2.5 tyg temu, siostra zapisująa małą mówiła ze siostra chrzciła syna 3 tyg temu i jest w stanie łąski uświecającej i czy musi być podpis bo w jej parafi praktykuje sie kartki do spowiedzi a ksiądz powiedział ze podpis musi być, nie musze iść do spowiedzi, nosz jaki ciul, ja wezme ta kartkę i podejde do konfesjonału i powiem ze jestem w stanie łaski uświecajacej i zeby mi podpisał myslicie ze można? no przeciez na siłe nie bede szła do spowiedzi ot tak dla kartki
zbieram sie, obudze zaraz moja marudę i idziemy na spacer po jarzynki:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:wiecie co, w niedziele jestem chrzesną u siostrzenicy, i tak: bylam u spowiedzi 3 tyg temu na chrzest naszego Szymonka, nawet mniej bo 2.5 tyg temu, siostra zapisująa małą mówiła ze siostra chrzciła syna 3 tyg temu i jest w stanie łąski uświecającej i czy musi być podpis bo w jej parafi praktykuje sie kartki do spowiedzi a ksiądz powiedział ze podpis musi być, nie musze iść do spowiedzi, nosz jaki ciul, ja wezme ta kartkę i podejde do konfesjonału i powiem ze jestem w stanie łaski uświecajacej i zeby mi podpisał myslicie ze można? no przeciez na siłe nie bede szła do spowiedzi ot tak dla kartki
zbieram sie, obudze zaraz moja marudę i idziemy na spacer po jarzynki:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja od piątku jestem u rodziców po raz pierwszy z dzidzią, w końcu trochę odespalam i wypilam ciepłą kawę i herbatę.
Przeszły tez kolki, tak z dnia na dzień mam nadzieje ze nie wrócą!! Bo dziecko jest uśmiechnięte, las nie śpi nie rzuca sie przy cycu, baaa nawet w wózku zaczęła jeździć
Ale sprawilam sobie chustę kòłkową i bardzo polecam przede wszystkim ze względu na.proste wiązanie.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zeby Wasze maluszki wyszły z kolek!
Bo to wielka ulga dla nich no i dla nas.
magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Nocka ok, spanko od 21 do 5, potem troche marudzeniua ale ostatecznie jeszcze spanko od 7 do 10:30
Wlasnie siedzimy na balkoniku
Mata wymyta suszy sie na balkonie, a ja z kawka zbieram sily na chodakowska
Po poludniu maz zostaje z klara, a ja z julcia ide na basen rozruszac swohe balerony;)
Jasmine- super trzyma glowke twoja cora!
Magda sz- sliczna sukieneczka!!!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja rozumiem, ze mozna miec rozny dzien, czasem bardziej senny, ale tak jak pisalam tak jest od piatku, ze praktycznie ja wybudzam w ciagu dnia na karmienie, wieczorem ma wiekszy apetyt i tak wczoraj od 17 do 22 zjadla 2×140 ml i 3 cycki, a w ciagu dnia jadla o 5.40, 8.30, 10.30, 15. Jedynym objawem jest ten sluz w kupie
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Wczoraj wymalowalam mojemu dziecku obrazek. Wpatruje sie jak zaczarowany, a pozniej zaczal gadac i usmiechac sie do niego. Magic
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdff255b8258.jpgmałaMyszka lubi tę wiadomość