X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wypracowaliśmy plan dnia. Maluch ma stałe pory snu, karmienia i niespania. Cieszę się, bo wiem kiedy co mogę zaplanować.

Zamontowałam w wózku taki pałąk z zabawkami. Tomek tak się pięknie roześmiał jak to zobaczył. Jeszcze nie widziałam, żeby się tak chichotał. Muszę koniecznie kupić karuzelę do łóżeczka.

Korzystając jeszcze z ładnej pogody byliśmy 4,5h na spacerze które pięknie przespał.

Zamówiłam 30 małych 105ml słoiczków, będę z mamą robić papki dla Tomka.

Edit. I Tomek też wkłada piąstki do buzi. Dzisiaj sprawdzał czy może krzyczeć, jak sobie zatka buzię. Na przemian krzyczał, ssał pięść i ją wyjmował:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:13

Weridiana, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzisiaj prawie caly czas spi. Jak sie budzi jest marudny, zje i dalej spi. Tyle, ze spi na rekach - jak go odloze, to placze, proby zabawiania wywoluja jeszcze wieksze rozdranienie. Ciekawe jaka nocka przed nami?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :) a moja maruda nie lubi na brzuszku niestety, cóż nikt nie mówił że będzie łatwo

Moja tez nie przepada ale bardzo lubi lezec w wannie na brzuszku

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli od kilku tygodni lewy sutek, wczoraj zrobiły się 2 białe kropki, pomyślałam że to zatkane kanaliki mleczne, a teraz jak aga89 napisała o pleśniawkach to zaczęłam się zastanawiać, czy te 2 białe kropki to aby nie pleśniawki. Mam z tym iść do internisty czy dermatologa?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, może to Cię zainteresuje i oczywiście inne mamuśki również:

http://ekodzieciak.pl/forum/viewtopic.php?t=206

fajne pomysły na mrożenie i przygotowywanie posiłków dla dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:45

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Co do zebow to ja dostalam 2 jedynki na dole jak mialam 5 tygodni wiec wszystko jest mozliwe. Moj sie slini i tez wklada raczki do buzi mam nadzieje ze nie odziedziczy zebow po mnie bo jakos przeraza mnie karmienie z zebami... teraz potrafi tak scisnac dziaslami ze sutki bola.

Wiem ze niektore dzieci gryza ale moja starsza córka nigdy mnie nie ugryzla, pewnie dlatego tak dlugo karmilam ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuźka dzisiaj całą noc ssała kciuka, myślałam że zje całą rękę;) Zamiana na smoka nie wchodziła w grę. My dzisiaj też po szczepieniach. Na razie nie ma tragedii. Troszkę marudna jest, ale do przeżycia.
    Co do smoka to ja też miałam opory żeby dać małej. Teraz też nie zawsze chce, przed spaniem jest taki moment, że jest mocno marudna i wtedy przydaje się smok.

iv09gu1r9swezozr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pomyślałam o Tobie!!! Całe szczęście, że nic się nie wydarzyło

http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dziecko/ciaza-i-porod,y0yyqj?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_info&utm_campaign=onetsg_fb

Meggi31 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa.. Mały ma lekką asymetrie ale nie jest źle.. był dziś temat kładzenia na brzuszku to neurolog powiedziała ze trzeba kłaść nawet jak dziecko na początku nie lubi i kazała nam nawet kilkanaście razy dziennie.. a wogole to przyjrzyjcie sie swoim maluszkom bo nasza pediatra nie zwróciła na to uwagi tylko taka przypadkowa przy szczepieniach.. Mały ma już lekko splaszczoną glowke z jednej strony, na pierwszy rzut oka nie widać bo ma sporo włosków ale faktycznie jest roznica.. pokazała nam hak prawidłowo nosić dziecko i żeby niwrlowac u niego odchyla nie do tylu co często się zdarza przy noszeniu dziecka na ramieniu..
    Za to Patryk tak gadał do p. doktor ze pękalismy ze śmiechu. . Zawsze tylko pojedyncze dźwięki wydawał a tu normalnie gaworzyl aż nie mogła uwierzyć że on ma tylko 7 tyg.. śmiał się w głos wiec chociaż nie stesowal się podczas badania..

małaMyszka, jasmine89, niecierpliwa, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Karolina, pati, lady savage, bosa gdzie jesteście???!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zetka zamilkla

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierduuu nie straszcie, że to zęby, mam nadzieje że podawane żelazo nie bedzie miało kiedyś wpływu na zęby włąśnie, tym bardziej że mamy sie przygotować na dłuższe podawanie,

U nas zauważyłąm jeszcze zwiększone ślinienie

Dziewczyny gdzie kupujecie fajne skarpetki? Takie żeby sie nie "kudłaciły" ? Kupiłam w h&m ale nie jestem zadowolona, po praniu masakra, fajne i naprawde extra są z cocodrillo ale cięzko dostać mały rozmiar

Była jakaś dostawa z fajnymi bodami w pepco? bo u nas 62 już małąwe, pasuje sie zaopatrzyć w wieksze

Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedzą

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jak wam sie szumis sprawił bo zastanawiam się czy warto kupić

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My już wypracowaliśmy plan dnia. Maluch ma stałe pory snu, karmienia i niespania. Cieszę się, bo wiem kiedy co mogę zaplanować.

Zamontowałam w wózku taki pałąk z zabawkami. Tomek tak się pięknie roześmiał jak to zobaczył. Jeszcze nie widziałam, żeby się tak chichotał. Muszę koniecznie kupić karuzelę do łóżeczka.

Korzystając jeszcze z ładnej pogody byliśmy 4,5h na spacerze które pięknie przespał.

Zamówiłam 30 małych 105ml słoiczków, będę z mamą robić papki dla Tomka.

Edit. I Tomek też wkłada piąstki do buzi. Dzisiaj sprawdzał czy może krzyczeć, jak sobie zatka buzię. Na przemian krzyczał, ssał pięść i ją wyjmował:)
    Paula gdzie takie słoiczki można zamówic?

• Neyla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zakleiłam pępek mojej niuni...mam nadzieję, że pomoże to na jej przepuklinkę (wielkości orzecha laskowego). Nie chciałabym, żeby w przyszłości miła przez to kompleksy, bo mama bała się dłubać przy pępku. Wizytę u chirurga mamy dopiero 14.10. Jeden porofix wczoraj kosztował 5,80zł a dzisiaj już 10zł (w tej samej aptece - z nowej dostawy). Ch**e marże narzucili większą, jak zobaczyli, że jest zapotrzebowanie.

Dzisiaj chyba widziałam pierwsze nieśmiałe uśmieszki, ale czekam na takie, co do których nie będę miała wątpliwości, że były dla mnie.

Paula, ja też proszę o info o słoiczkach...zrobię jabłuszka.

małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedzą
    maz wczoraj kupil feminum i dzisiaj proba

Paula_071 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

KY Jelly :)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wasze dzieci koordynuja juz wzrok i słuch?

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma brzuchu nasza tez nienawidzi leżeć, ale jak już ma dobry moment to długo potrafi utrzymać głowę, jest bardzo silna. Chwytać jeszcze świadomie nie potrafi, wciąż ma odruch chwytny. Czytałam, że dopóki on nie zniknie to dziecko nie będzie w stanie chwytać świadomie

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zjadanie piastek tez u nas jest :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ