SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My już wypracowaliśmy plan dnia. Maluch ma stałe pory snu, karmienia i niespania. Cieszę się, bo wiem kiedy co mogę zaplanować.
Zamontowałam w wózku taki pałąk z zabawkami. Tomek tak się pięknie roześmiał jak to zobaczył. Jeszcze nie widziałam, żeby się tak chichotał. Muszę koniecznie kupić karuzelę do łóżeczka.
Korzystając jeszcze z ładnej pogody byliśmy 4,5h na spacerze które pięknie przespał.
Zamówiłam 30 małych 105ml słoiczków, będę z mamą robić papki dla Tomka.
Edit. I Tomek też wkłada piąstki do buzi. Dzisiaj sprawdzał czy może krzyczeć, jak sobie zatka buzię. Na przemian krzyczał, ssał pięść i ją wyjmował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:13
Weridiana, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A moj dzisiaj prawie caly czas spi. Jak sie budzi jest marudny, zje i dalej spi. Tyle, ze spi na rekach - jak go odloze, to placze, proby zabawiania wywoluja jeszcze wieksze rozdranienie. Ciekawe jaka nocka przed nami?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A mnie boli od kilku tygodni lewy sutek, wczoraj zrobiły się 2 białe kropki, pomyślałam że to zatkane kanaliki mleczne, a teraz jak aga89 napisała o pleśniawkach to zaczęłam się zastanawiać, czy te 2 białe kropki to aby nie pleśniawki. Mam z tym iść do internisty czy dermatologa?
-
Paula, może to Cię zainteresuje i oczywiście inne mamuśki również:
http://ekodzieciak.pl/forum/viewtopic.php?t=206
fajne pomysły na mrożenie i przygotowywanie posiłków dla dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:45
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Co do zebow to ja dostalam 2 jedynki na dole jak mialam 5 tygodni wiec wszystko jest mozliwe. Moj sie slini i tez wklada raczki do buzi mam nadzieje ze nie odziedziczy zebow po mnie bo jakos przeraza mnie karmienie z zebami... teraz potrafi tak scisnac dziaslami ze sutki bola.
Wiem ze niektore dzieci gryza ale moja starsza córka nigdy mnie nie ugryzla, pewnie dlatego tak dlugo karmilammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja Zuźka dzisiaj całą noc ssała kciuka, myślałam że zje całą rękę
Zamiana na smoka nie wchodziła w grę. My dzisiaj też po szczepieniach. Na razie nie ma tragedii. Troszkę marudna jest, ale do przeżycia.
Co do smoka to ja też miałam opory żeby dać małej. Teraz też nie zawsze chce, przed spaniem jest taki moment, że jest mocno marudna i wtedy przydaje się smok.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda pomyślałam o Tobie!!! Całe szczęście, że nic się nie wydarzyło
http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dziecko/ciaza-i-porod,y0yyqj?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_info&utm_campaign=onetsg_fbMeggi31 lubi tę wiadomość
-
My po wizycie u neurologa.. Mały ma lekką asymetrie ale nie jest źle.. był dziś temat kładzenia na brzuszku to neurolog powiedziała ze trzeba kłaść nawet jak dziecko na początku nie lubi i kazała nam nawet kilkanaście razy dziennie.. a wogole to przyjrzyjcie sie swoim maluszkom bo nasza pediatra nie zwróciła na to uwagi tylko taka przypadkowa przy szczepieniach.. Mały ma już lekko splaszczoną glowke z jednej strony, na pierwszy rzut oka nie widać bo ma sporo włosków ale faktycznie jest roznica.. pokazała nam hak prawidłowo nosić dziecko i żeby niwrlowac u niego odchyla nie do tylu co często się zdarza przy noszeniu dziecka na ramieniu..
Za to Patryk tak gadał do p. doktor ze pękalismy ze śmiechu. . Zawsze tylko pojedyncze dźwięki wydawał a tu normalnie gaworzyl aż nie mogła uwierzyć że on ma tylko 7 tyg.. śmiał się w głos wiec chociaż nie stesowal się podczas badania..małaMyszka, jasmine89, niecierpliwa, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
ja pierduuu nie straszcie, że to zęby, mam nadzieje że podawane żelazo nie bedzie miało kiedyś wpływu na zęby włąśnie, tym bardziej że mamy sie przygotować na dłuższe podawanie,
U nas zauważyłąm jeszcze zwiększone ślinienie
Dziewczyny gdzie kupujecie fajne skarpetki? Takie żeby sie nie "kudłaciły" ? Kupiłam w h&m ale nie jestem zadowolona, po praniu masakra, fajne i naprawde extra są z cocodrillo ale cięzko dostać mały rozmiar
Była jakaś dostawa z fajnymi bodami w pepco? bo u nas 62 już małąwe, pasuje sie zaopatrzyć w wieksze
Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedząmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:My już wypracowaliśmy plan dnia. Maluch ma stałe pory snu, karmienia i niespania. Cieszę się, bo wiem kiedy co mogę zaplanować.
Zamontowałam w wózku taki pałąk z zabawkami. Tomek tak się pięknie roześmiał jak to zobaczył. Jeszcze nie widziałam, żeby się tak chichotał. Muszę koniecznie kupić karuzelę do łóżeczka.
Korzystając jeszcze z ładnej pogody byliśmy 4,5h na spacerze które pięknie przespał.
Zamówiłam 30 małych 105ml słoiczków, będę z mamą robić papki dla Tomka.
Edit. I Tomek też wkłada piąstki do buzi. Dzisiaj sprawdzał czy może krzyczeć, jak sobie zatka buzię. Na przemian krzyczał, ssał pięść i ją wyjmowałmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Właśnie zakleiłam pępek mojej niuni...mam nadzieję, że pomoże to na jej przepuklinkę (wielkości orzecha laskowego). Nie chciałabym, żeby w przyszłości miła przez to kompleksy, bo mama bała się dłubać przy pępku. Wizytę u chirurga mamy dopiero 14.10. Jeden porofix wczoraj kosztował 5,80zł a dzisiaj już 10zł (w tej samej aptece - z nowej dostawy). Ch**e marże narzucili większą, jak zobaczyli, że jest zapotrzebowanie.
Dzisiaj chyba widziałam pierwsze nieśmiałe uśmieszki, ale czekam na takie, co do których nie będę miała wątpliwości, że były dla mnie.
Paula, ja też proszę o info o słoiczkach...zrobię jabłuszka.małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:
Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedząPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Ma brzuchu nasza tez nienawidzi leżeć, ale jak już ma dobry moment to długo potrafi utrzymać głowę, jest bardzo silna. Chwytać jeszcze świadomie nie potrafi, wciąż ma odruch chwytny. Czytałam, że dopóki on nie zniknie to dziecko nie będzie w stanie chwytać świadomie
Ewa123