Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak byś karmila i odciagala jednocześnie ja tak swojego czasu robilam działasz na dwa cycki i rece jednoczesnie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa a jak byś karmila i odciagala jednocześnie ja tak swojego czasu robilam działasz na dwa cycki i rece jednoczesnie

Nie ma takiej opcji, po pierwsze mala jest za ruchliwa i potrzebuje dwoch rak, zeby trzymac i ja i nakladke, a do odciagania tez, bo kontroluje, z ktorego gruczolu leci najlepiej i jak cos to zmieniam

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dzień dobry! Mała juz wstała. Chyba miałam wczoraj jakieś przeczucie bo poszłam spać przed 10.
    Na Łucje działa suszarka a szum z tel juz nie wiec nie wiem czy kupować szumisia.
    Wczoraj strasznie była marudzi i spala tylko na spacerze wiec lazilam z nią 3 godz. Myślałam że mi nogi wejdą w tylek i przypomniałam sobie jak bardzo nie mam kondycji.

U mnie tak samo. Suszarka dziala, ale sztuczny dzwiek z telefonu nie. Tez sie obawialam, ze wtdam kasę na szumisia, a on sie nie sprawdzi, ale dziala super :-)

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po szczepieniu normalnie wychodzilyscie ma spacery? Wczoraj szczepilismy i tak b się zastanawiam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    a to tylko przed stosunkiem czy mozna takze na codzien

Migotka wydaje mi się ,że można stosować nie tylko przed stosunkiem. Ja tak robię i nic złego się nie dzieje:) A jest fajny bo delikatny i nie klejący.

iv09gu1r9swezozr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak cały czas z nakładkami karmię. Może lepszą opcją będzie nauka innych pozycji do karmienia? Spróbuj kilka opcji. Może akurat będzie to jakieś wyjście

Co do nakładek: co ile wymeniacie na nowe?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Troche nas nie było, tzn czytałam co u Was ale jakoś nie miałam weny aby cos napisać.

Marta rośnie jak na drożdżach, coraz więcej się uśmiecha i jest jakaś taka spokojniejsza, pogodna-obym w zła godzinę nie wypowiedziała ;)

Wczoraj byliśmy na spacerze w parku,slonce cudnie grzało, Marta wystawiła dzioba do słońca i od razu zasnęła ;) Siedzielismy nad woda, grzaliśmy się i relaksowalismy.po powrocie Maarta znów zasnęła i spała od 14 do 18(!!!). a dzis pogoda pod psem :( zimno, szaro i ponuro.

Dzis Marta obudziła się o 5 i chichrała się jak szalona ;) a teraz odsypia poranek, hehe.

Ostatnio mam okrutna o jotę na słodycze, cos mi się wydaje,ze moja waga zacznie rosnąć :( wczoraj Adam kupił mi czekoladę o smaku brownie-rewelacja!!!a dzis mam ochotę na ciasto drożdżowe ze śliwkami!!!

Aaaaga ja po szczepieniu normalnie poszłam na spacer następnego dnia.

Miłego dnia dziewczęta !!!

Weridiana, jasmine89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o rzucanie się przy piersi to moja mała jakiś czas temu tak miała. Zaczynała jeść ładnie a po 5 minutach rzucanie się wypluwanie itp. Wtedy brałam na odbijanie ją, chociaż z tym u nas trudno i kończyłam karmienie pozycją spod pachy i ładnie wtedy jadła. Może akurat to pomoże.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czy po szczepieniu normalnie wychodzilyscie ma spacery? Wczoraj szczepilismy i tak b się zastanawiam

Ja po szczepieniu 6w1 wyszlam 2 dni pozniej. Po pnaumo i rota wyszlam nastepnego dnia, bo hyla ladna pogoda.

Jesli chodzi o biala czekolade to wczoraj w Lidlu przeczytalam sklad 4 czekolad i wszystkie maja mase kakaowa min. 20% Gdzie kupowalyscie bez kakaa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:10

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sie rzuca przy cycu...podobno z tego wyrosnie. Jak przetrwam jej fale zlosci to potem normalnie ssie i zasypia. Najbardziej frustrujace to jest w nocy, jak cicho wszedzie a tu taki raban...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was nad robilam i nie pamiętam co miałam pisać. Mycha ja nakładki wymieniam jak mi pekna. Teraz jeszcze są całe, ale dokupilam drugi komplet żeby się tak nie uganiac z wyparzaniem. Natomiast smoczki uspokajacze już wymienilam na nowe.

Waga mi idzie w górę,co dzień to więcej, załamka. Też się zbieram do chodakowskiej, ale u nas jeszcze te dni takie rozbrykaane, że ciężko coś zaplanowac

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja po szczepieniu 6w1 wyszlam 2 dni pozniej. Po pnaumo i rota wyszlam nastepnego dnia, bo hyla ladna pogoda.

Jesli chodzi o biala czekolade to wczoraj w Lidlu przeczytalam sklad 4 czekolad i wszystkie maja mase kakaowa min. 20% Gdzie kupowalyscie bez kakaa?

A mały ma uczulenie na kakao ?
    Ja jem i ciemna czekolade,mleczka, kakao - nigdy małej nic nie bylo po tym :)

Dzień dobry !
    ba9bfab552e053c8med.jpg

apaczka, Martucha86, jesslin87, Weridiana, jasmine89, aaaaga, witaminkab, KasiaeN., małaMyszka, ainer85, 5ylwia, magda sz, AgaSad, Paula_071, Laura, mamasia, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U nas wszystko odpukac się unormowalo.I tak jest już od 2-3tyg kiedy byliśmy u moich rodziców.Dziewczyny jak macie możliwość to jedźcie Do rodziców odpocząć i właśnie unormowac dziecko.U nas dzień wygląda tak: mały wstaje ok 6-7 zjada i robi kupę. Przecieram go i ćwiczymy bawimy się.Po 1,5h ma drzemkę taką ok 40min. Potem znowu 1,5 H aktywności i zaś drzemka.Ok 11 chce już iść Na spacer więc lecę z nim na 2h śpi w spacerowce.Potem w domu śpi jeszcze z godzinę. I zaś aktywny 1,5h i potem drzemka.Kąpiel ok 19:30-20:00 i Dio 21 Max zasypia i śpi do 6rano.Na spiocha karmię w nocy raz lub dwa razy w nocy.

Weridiana, Maniuś, małaMyszka, AgaSad, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Leon juz jezdzi w spacerówce ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja się pewnie nie znam Ale szczerze to dla mnie ta porada laktatorki to średnia jest... Ja karmię bez nakladek, na siedząco i też się rzuca okropnie i jak dla mnie to jednak kupa. Mój robi jedna i natychmiast prezy się na następną. Ja bym na Twoim miejscu podzieliła to pół na pół, 4 razy laktator, 4 z piersi. Na karmienie z piersi zawin ja w kokon. Może będzie efekt.

apaczka, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się rzuca przy cycku, z reguły po południu i wieczorem, nie jestem pewna czy ma to związek z kupą choć tego nie wykluczam. Tak jak pisze Agata, owinięcie w kokon pomaga choć najbardziej pomaga jak chwilę się zdrzemnie. Aha i ja karmię na siedząco i na leżąco bez nakładek a awantury są niezależnie od pozycji. Zauważyłam, że jak kąpiemy ją później tj około 20 a przed kąpielą coś zje to jest spokojniejsza :-)

Agaata, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Psioszka, Leon juz jezdzi w spacerówce ?

Nie.Leży w niej bo gondola go patrzyła w dupe. A w spacerowce widzi więcej i chętniej jeździ.

Weridiana, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn tez szarpie cyca i się rzuca. Za dużo chce cyca, potem chce ssać a już mu się w brzuszku nie mieści... przytyl 1kg w dwa tygodnie i jest przekarmiony... robi zielone kupy. Ehh.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny polecam balony i wiatrak przy łóżeczku czy przewijaku. U nas to najlepsza zabawa .Potrafi leżeć z godzinę i śmiać się do balonów i wiatraka jak się kręci i kolory migaja.

apaczka, Weridiana, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko kochana dzisiaj wstalam z takimi zawrotami glpwy ze myslalam ze sie przewroce:( a za pol godziny ma przyjsc health visitor, cos jak pielegniarka srodowiskowa i msprzatalam 2 i pol godziny

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ