SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga 100 lat!!!! Niedługo dowodzik odbierzesz i będziesz mogła kupować alko i daje!!!!! Spełnienia marzeń!!!
Ja właśnie przed sekundą pomyślałam o świętach choinka jedzonko prezenty radość
Ale chyba nie będzie tak jak co roku. Mam nadzieję, że pójdziemy w pierwszy dzień świat do teściów, a wigilię i drugi dzień spędzimy razem w czwórkę!!!!AgaSad lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny:)
Latam dziś jak poparzona bo wyjeżdżam do rodziców i od wczoraj próbuję się spakować, jeju chyba cały dom zapakuję, wszystko potrzebne.. pomijam fakt, że mąż nawet przez sekundę nie zajął się małym bo tylko praca i praca wiec nie wiem jak ja to wszystko ogarnę.. no ale nie psuję atmosfery bo dostałam piękne kwiaty i prezenty więc ok, tłumaczył się że tyle pracuje i że chciałby więcej nam czasu poświęcić.. no ale co z tego jak nawet dziś w dniu wyjazdu też go nie ma a myślałam że jednak od rana zajmie się małym żebym mogła wszystko ogarnąć.. ale nic to.. już prawie jestem spakowana - mały mega marudny, co godzinę cyc i sam nie wie co chce..
No ale czeka go dużo, mam nadzieję miłych dla niego wrażeń, bo i dziadki i dom duży więc będzie co oglądać, liczę też na wyspacerowanie się z nim po lesie.. oby pogoda dopisała bo dziś trochę lipna..
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Magda - ja też coraz częściej myślę nad chustą bo też szału dostaję w domu jak nie mogę się ruszyć nigdzie, kuźwa czasem mam taki dzień że z jego pokoju ciężko mi wyjść..
spacery spacerami ale w chacie też coś trzeba zrobić a wszystko jest zawsze na wariata
Baloniki!! faktycznie muszę wypróbować!
Mój też rzuca się przy cycku ale jak tylko zaczyna to go odłączam i biorę do góry, czasem się buntuje ale już się nauczyłam żeby się z nim nie szarpać bo przecież co to za jedzenie.. jak się uspokoi przystawiam do drugiego cyca i czasem jest lepiej.. zauważyłam że mój właśnie reaguje na wszelkie bulgotanie w brzuszku, bardzo liczę że faktycznie wszystko ureguluje się jak będzie miał 3 miesiące - bo tak wszyscy obiecująWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:18
magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga, samych szczęsliwych chwil !
aaa mój maluch trzyma głowę ale się mu nie chce dziadowi małemu:)
a tak sie tym strasznie zmęczyłem..
lece się ogarniać i pojdziemy chwilkę na spacerAgaSad, Weridiana, lys, magda sz, małaMyszka, Martucha86, jesslin87, niecierpliwa, jasmine89, Paula_071, Maniuś, mamasia, ainer85, zabka11, witaminkab, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Migotka ładnie tą główkę trzyma.. ja zamierzam swojego wygimnastykować na wszystkie strony u rodziców..nie będzie miał taryfy ulgowej:) neurolog powiedziała że ma słabe mięśnie brzuszka no ale jak ma je mieć jak on tylko je i je..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Któraś ma problemy ze spacerami, czy tylko ja mam małą osiedlową syrenę?
Uspałam, ubrałam na śpiocha i na dwór...10 kroków i ryk. Wróciłam szybciej niż wyszłam i znowu pozostał balkon. Chciałabym wyjść z domua nie siedzieć tu jak jakaś Roszpunka.
Aga wszystkiego naj w dniu "osiemnastki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:34
AgaSad, małaMyszka, jasmine89, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mój mały tak się rozochocil spacerami pogoda mu nie straszna.Dziś wręcz wymusił spacer płaczem bo pogoda Do dupy to miałam zamiar wystawić go na balkon ale gdzie tam.Matka się ubrałA i poszła.Byliśmy godzinę A teraz dosypia w wózku przy otwartym oknie.
Spacerowka działa cuda!Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Jak czytam ile Wasze maluchy śpią to mnie zżera zazdrość. Moja kruszyna najdłużej ciągiem przesypia max 3h I to tylko w nocy. W dzień śpi mało i ciagiem max 1.5h a na ogół jest to 45min. Do tego zawsze trzeba ja ululac a lulanie trwa dłużej niż spanie. No i codziennie pół dnia to płacz i problemy z kupa bądź gazami.
-
małaMyszka wrote:Mój na brzuchu tylko śpi i to na mnie...
Nie wiem jak go układać i na czym...
Jak ułożyć na brzuszku znajdziesz w necie. Możesz układać na przewijaku na macie edukacyjnej lub na materacu u was w łóżku ale nie na koldrze. Powierzchnia musi być bezpieczna jednym słowem.
Martucha86, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Myszka przełóż go na brzuszek, rączki wyciągnij mu do przodu, ułóż równo nóżki i pilnuj żeby pupa się nie unosiła.. glowke na prosto i niech się siłuje maluch.. ja układam albo w łóżeczku albo na twardej sofie na pieluszce..
-
iys u nas podobnie ze spaniem, ladnie w nocy ale w dzien jest bardzo aktywna, jak dluzej spi to jest to jazda autem lub wozkiem
polecam na youtube , patrzyla dobre pol godziny
obrazki czarno biale , muzyka
https://www.youtube.com/watch?v=KuUYHR74xv0
Baby View Classical Music- Soothe and relax your baby - High Contrast - Infant Visual Stimulationlys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A mały ma uczulenie na kakao ?
Ja jem i ciemna czekolade,mleczka, kakao - nigdy małej nic nie bylo po tym
Jeszcze nie wiem, nie jadłam kakaa:)
lys wrote:Podobno jeśli się karmi dziecko tylko piersią to nie da się go przekarmic. Może teraz tyle przytyl a za chwilę zwolni. Moja często też je i je i je obsesyjnie bo nie może zrobić kupy.
Dokładnie. Mój przytył 1,6kg w 4 tygodnie, a w kolejnym tygodniu zaledwie 80g. Dzieci rosną skokowo.małaMyszka, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Neyla moja tez plakala w wozku dlatego miedzy innymi zamiast chusty zastosowalam spacerowke tzn, pomyslalam ze jak zacznie plakac to wezme ja na rece a spacerowke moge prowadzic i podniesc jedna reka w razie w. I tak bylo na początku ze jak plakala to raczki i po chwili (dluzszej lub ktotszej) do spacerowki.
Pozatym ja zauwazyla Psioszka wiecej w spacerowce widzi, moze to tez jest powod ze ja woli niewiem.
z pierwsza córka nie mialam takich problemow , nie liczac faktu ze nie moglam sie nigdzie zatrzymac, musialam jezdzicmałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość