X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A dziewczyny polecam balony i wiatrak przy łóżeczku czy przewijaku. U nas to najlepsza zabawa .Potrafi leżeć z godzinę i śmiać się do balonów i wiatraka jak się kręci i kolory migaja.
    My tez mamy kolorowy balonik przy lozeczku :-)
    Wczoraj kupilam projektor z melodyjkami , calkiem calkiem. Patrzyla sie na obrazki i prawie zasnela ze smoczkiem ale wypadl niestety i w ruch poszla raczka. Nie chce smoczka i już, musze sie nameczyc , a i tak po chwili wypluje. Cycek jest ok jak jest glodna ale jak juz sie naje to widze ze jest zdenerwowana ze cos leci i wtedy zaczyna machac raczkami , szarpac sie. Tu pomocny bylby smoczek ale nie...kciuk lepszy ;-) ehhh

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie prezy puszcza cyca szarpie i sie denerwuje zazwyczaj towarzyszy temu stekanie i seria potem bąków lub kupa

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik latajacy z helem?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa jakie piekne usteczka i tyle wloskow super spineczki pojda w ruch :-)

Jasmine dla mnie te health visitor moglby nie istniec ;-) a twoja coreczka to rzeczywiscie pulpecik :-) dobrze ja karmisz :-) moja tez pyza

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur wazy 5100 az lekarka dwa razy wazyla
    Ma drugi podbrudek i pulchniutkie nozki ale ogólnie nie jest pulchniutki chociaż wołam na niego pulpet hehe coraz ciężej nosic na rekach hihihi
    Ps przytyl 1 kg w miesiac bez 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:13

Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Balonik latajacy z helem?

Tak

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez się rzuca przy cycku i zauważyłam że bardziej się rzuca jak wolno leci a jak zmieniam pierś na ta pełniejsze to rzuca się mniej. Rzuca się jak chce zrobić kupę lub jak próbuje oddać gazy. Często zrobi kupę i rzuca się dalej bo nadal coś jej tam przeszkadza.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Mój syn tez szarpie cyca i się rzuca. Za dużo chce cyca, potem chce ssać a już mu się w brzuszku nie mieści... przytyl 1kg w dwa tygodnie i jest przekarmiony... robi zielone kupy. Ehh.

Podobno jeśli się karmi dziecko tylko piersią to nie da się go przekarmic. Może teraz tyle przytyl a za chwilę zwolni. Moja często też je i je i je obsesyjnie bo nie może zrobić kupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:24

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie teraz dostane balonik z helem hmmm....?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zwykle balony.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ciezko stwierdzic czasem co moze byc przyczyna. Ja w takich wypadkach odbijam , czasem zmieniam piers lub biorę na raczki w pozycji pionowej. Nie zdarza sie to czesto ale przewaznie wieczorem. Po kapieli i karmieniu przewaznie zasypia ladnie i spi do okolo 23-24- karmienie i spi do 3 - karmienie i budzi sie po 6. A my i tak wstajemy 6:30 bo starsza do szkoly.

Wracajac do tego "rzucania" sie mysle ze maluszki musza dosc intesywnie czuc ta przemiane materii , to co się dzieje w ich brzuszkach , jedne bardziej drugie mniej ...musza przejsc ten okres

apaczka, Magd, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Gdzie teraz dostane balonik z helem hmmm....?

Ja kupilam w sklepie dla dzieci toy r us - niewiemczy w PL jest. Moze np w Smyku? Albo w jakims party shop?

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)

położyłąm Szymonka na mate, lezy już 10 min, ciekawe kiedy sie znudzi hih:) spanie od 21 do 4 i od 4.40 do 9.30, mamuśka wyspana:)

Kurde pogoda sie psuje, zapowiadają przymrozki w następnych dniach nad ranem, dziewczyny kupujecie już cieplejsze czapki?

małaMyszka, AgaSad, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa ja się pewnie nie znam Ale szczerze to dla mnie ta porada laktatorki to średnia jest... Ja karmię bez nakladek, na siedząco i też się rzuca okropnie i jak dla mnie to jednak kupa. Mój robi jedna i natychmiast prezy się na następną. Ja bym na Twoim miejscu podzieliła to pół na pół, 4 razy laktator, 4 z piersi. Na karmienie z piersi zawin ja w kokon. Może będzie efekt.

Agata ja uwazam ja za swietna laktatorke i psycholozke w jednym, gdyby nie ona mala juz 2 miesiace temu bylaby na mm, a teraz dala mi kilka wyjsc, cwiczyc bez nakladek, starac sie karmic na siedzaco lub przejsc na sciaganie, tylko, ze widziala, ze 2 pierwsze porady bardzo mnie "unieszczesliwily", bo po prostu bez nakladek nie umie zalapac, sutek za wklesly a otoczka ogromna, na siedzaco po prostu brakuje mi 1 reki, zeby trzymac i mala i nakladke, a prezenie tez myslalam, ze gazy i kupa, ale jak zrobi kupe dalej sie rzuca i ewidentnie walczy 'z nakladka, bo jak dostaje butle to jest zrelaksowana. Wiem, ze ponioslam kleske na tym polu, bo brak mi cierpliwosci...trudno, nie jestem stworzona do karmienia

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co sobie pomyślałam ?
    ale będą miały radoche nasze maluychy z choinki w tym roku, te migoczące światełka .. ehh nie mogę sie doczekac !

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Paula_071, Maniuś, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po ile u Was są 5w1 i pneumokoki?

a i tak z innej beki, właśnie robie porządki w mojej apteczce i tak się zastanawiam czy te wszystkie leki syropy w płynie które mają na opakowaniu napisane żeby przechowywać w tenm do 25 stopni, nadają się po naszym tegorocznym lecie do wyrzucenia? pal licho z moimi, ale mam syropki dla dzieci, i nie wiem czy je teraz wypirzyć ?? Niech no podpowie która bardziej ogarnięta mama :)

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiecie co sobie pomyślałam ?
    ale będą miały radoche nasze maluychy z choinki w tym roku, te migoczące światełka .. ehh nie mogę sie doczekac !

od kiedy mam dzieci, to sama mam ogromną radochę ze świąt. Nie wiem czy nie bardziej niż za dzieciaka :P Ta radość dzieciaków z prezentów, wyczekiwanie mikołaja, mój ojciec przebrany za mikołaja , pytania mojej Blany dlaczego mikołaj całował i klepał po tyłku babcie :P ehhhh juz się nie mogę doczekać :D

małaMyszka, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Maniuś, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dniu swoich urodzin (oczywiście 18 - tych
    Napisałam się i ucielo mi posta..wrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:43

małaMyszka, Weridiana, lys, Martucha86, Paula_071, Maniuś, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Aga!! Wszystkiego naj osiemnastko, w końcu możesz kupować alkohol ;)!!

małaMyszka, AgaSad, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Jeju wczoraj mnie nie było i mam trochę do nadrabiania.
    Bioderka Mai książkowe, następna kontrola ortopedyczna w wieku 1,5 roku.

Ogólnie wczoraj dawała mi trochę w palnik od 3:30 spinała się na kupę i do rana stękała przez co ja nie spałam. Rano spać nie chciała ciągle cyc i cyc. Pózniej tylko rączki i rączki, nie nie mogłam zrobić, siku z nią chodziłam i uwaga- wzięłam z nią prysznic.. w bujaku był po chwili ryk więc rozebrałam ją i razem się wykąpałyśmy- to odziwo jej się bardzo podobało śmiejąc się. Uspałam ją jakoś po 15 przy chodzącym okapie na jakąś godzinkę.
    Dziś zamawiam chustę bo pierdolca dostanę, no a dzisiejsza noc takao 22:40-4:00 spanko, ja o 4 ściągnęłam sobie z jednego 100ml a drugiego zostawiłam na karmienie nocne. Przewinęłam ją i się zbudziła i UWAGA- zrobiła kupę i to jaką :) nakarmiłam i spałyśmy do 7:30. No i od 7:30 co godzinę cyc ale tu problem bo widzę że co do kropelki wyssała i się wkurza.

Teraz sidzi w bujaku piszczy do niego i się śmieje :D Nigdy tak się nie śmiała przez pół godziny non stop heheh

Neyla u nas też przepuklina pępkowa, nie widać aż tak wg mnie- zrobie pozniej focie, mam niby kłaść na brzuchu ale ona wytrzymuje max 5 min... jak z tymi plastrami jest? wiesz jak to się przykleja?

małaMyszka, Weridiana, AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ