SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Od rana nie mam kompletnie na nic czasu. Rano pojechalam z Julka do kosciola zapisac ja do chrztu, pol drogi wozek pchalam, a ja nioslam, bo przeciez swiat jest o wiele ciekawszy z wysokosci mamusinego ramienia. Zasnela mi dopiero'pod klatka, jak wracalysmy. Wczoraj narzekalam, ze za duzo spi, a dzis tylko 2 drzemki po 40 minut, teraz udalo sie po raz trzeci ja uspic.
Od 5 rano Julka zjadla dzis zaledwie 290 ml i 2 razy porzucala sie na cycu. Cos malo no, ale zobaczymy moze wieczorem nadrobi.
Przez to odciaganie nie mam na nic czasu, nim sie obejrze i znowu trzeba odciagac. Julka tak jest rozluzniona jedzac z butli, ze zrobila 3 kupy, w kazdej sluz i nitki krwi. W piatek ide na kontrole ciekawe co zaproponuje lekarka, mam jeszcze w zanadrzu namiar na pediatre z innego miasta, ktora podobno zna sie na rzeczy. Mam nadzieje, ze chociaz na wadze przybiera, bo poki karmilam ja piersia nie zdawalam sobie sprawy, ze tak malo jeMeggi31, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki. Nadrobię was później. Na razie wkleję obiecanych parę fotek ze ślubu. Trzy pierwsze są od fotografa - taka zajawka - bo na zdjęcia od niego przyjdzie nam poczekać do listopada/grudnia bo tyle ma do zrobienia zaległych a że jest dobry to pracy ma od groma. Reszta to albo komórką albo od znajomych. Powiem wam, że super. Wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyliśmy
Teraz jestem bardzo szczęśliwą żoną
Ale opiszę później
Pozdrawiam was i miłego dnia. Aaa i dziękuję za wszystkie życzenia
Suknia:
Nasza starsza córa:
I po weselu na drugi dzień:
Impreza trwała do 6. Od 5 do 6 siedzieli jeszcze w lobby barze. Ja poszłam spać po 4. Zanim usnęłam była 5. Wstałam o 6 jak P. przyszedł do pokoju po wszystkich gościach. Spałam godzinę. Poszłam spać dopiero o 22 w niedzielę. Odespałam dopiero dzisiajWeridiana, lys, Meggi31, jesslin87, Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, Aska87, Paula_071, magda sz, mamasia, ainer85, małaMyszka, Martucha86, aaaaga, psioszka11, Neyla, Maniuś, zabka11, Laura, Ewa123, kasiuleek, chcebycmama, witaminkab lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Od rana nie mam kompletnie na nic czasu. Rano pojechalam z Julka do kosciola zapisac ja do chrztu, pol drogi wozek pchalam, a ja nioslam, bo przeciez swiat jest o wiele ciekawszy z wysokosci mamusinego ramienia. Zasnela mi dopiero'pod klatka, jak wracalysmy. Wczoraj narzekalam, ze za duzo spi, a dzis tylko 2 drzemki po 40 minut, teraz udalo sie po raz trzeci ja uspic.
Od 5 rano Julka zjadla dzis zaledwie 290 ml i 2 razy porzucala sie na cycu. Cos malo no, ale zobaczymy moze wieczorem nadrobi.
Przez to odciaganie nie mam na nic czasu, nim sie obejrze i znowu trzeba odciagac. Julka tak jest rozluzniona jedzac z butli, ze zrobila 3 kupy, w kazdej sluz i nitki krwi. W piatek ide na kontrole ciekawe co zaproponuje lekarka, mam jeszcze w zanadrzu namiar na pediatre z innego miasta, ktora podobno zna sie na rzeczy. Mam nadzieje, ze chociaz na wadze przybiera, bo poki karmilam ja piersia nie zdawalam sobie sprawy, ze tak malo je
kurcze mówisz, że Julka mało je? moja od rana jadła 2 razy z piersi (ja za dużo w nich nie mam) i raz butelkę 90 ml...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
u nas lipa
miało być dziś szczepienie a dostaliśmy tylko skierowanie do neurologa
no i trzeba iść prywatnie oczywiście bo na NFZ to sie nie doczekamy a szczepić w przyszłym tyg najpóźniej powinniśmy podobno ehhh
macie może też tak ze dziecko jak lezy na plecach wygina sie w takie c ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pani dr była jakaś niezdecydowana raz mówiła ze szczepimy za 5 min ze nie, za chwile że jednak tak a później że może jednak nie ehhh że lepiej żeby neurolog wcześniej zbadał bo mały zaczął się strasznie prężyć i płakać no i zwija się w to c jak leży
nie wiem tylko co to szczepieniu przeszkadzai tak mielismy ta bezpieczniejszą szczepionke 5w1 i rotawirusy
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:u nas lipa
miało być dziś szczepienie a dostaliśmy tylko skierowanie do neurologa
no i trzeba iść prywatnie oczywiście bo na NFZ to sie nie doczekamy a szczepić w przyszłym tyg najpóźniej powinniśmy podobno ehhh
macie może też tak ze dziecko jak lezy na plecach wygina sie w takie c ?
moja też się tak wygina, i zaczęła układać główkę non stop na prawą stronę i na początku myślałam, że może mi się wydaje, ale chyba raczej nie. Umówiłam nas do neurologa dziecięcego też prywatnie na przyszły tydzieńmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hejka
Wpadam zajhrzec co u was, alepewnie poczytam wieczorem
Bylam dzis z julcia u ginekologa, bo ma guzek pod prawym sutkiem...myslalam ze to poczatek dojrzewania, ale pediatra mowi ze niekoniecznie i zeby zrobic usg. A zeby je zrobic musimy isc do ginekologa po skierowanie.
Dzis ginekolog pierwszy raz badal moja corke na samolocie ( ale tylko ogledziny, bez badania wewn.).stwierdzila ze wyglada to na poczatek dojrzewania, ale nalezy tez wykluczyc inne mozliwosci, czyli guzek na jajniku ktory mozewydzielac hormon przyczyniajacy sie do powstawania takich zmian w piersiach. Usg robimy w piatek.
Masakra...oczywiscie mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, przeraza mnie, ze moja 10letnia julcia juz zaczyna dojrzewac!:0 szokkkk ona jest dla mnie wciaz moja malacoreczka...
Klara byla z nami, byla bardzo grzeczna,m marudzila jedynie w auciem gdy staslysmy na swiatlkach.
Mam pytanie: ile trwal u was tradzik niemowlecy i czy czyms buzje smarowalyscie??? U nas juz jest tydzien, wyglada tragicznie, zaognione, czerwone....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:52
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
lys wrote:moja też się tak wygina, i zaczęła układać główkę non stop na prawą stronę i na początku myślałam, że może mi się wydaje, ale chyba raczej nie. Umówiłam nas do neurologa dziecięcego też prywatnie na przyszły tydzień
Julka glowke uklada w obie strony, ale preferuje prawa, ale mnie niepokoi, ze nidm podnosi jej jak lezy na brzuchu, tylko wbija glowe w materac i lezac na brzuchu nie potrafi jej obracacmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
u nas głowe podnosi tylko u pediatry nie chciał pokazac pffff a głowe tez w obie strony obraca ale jednak czesciej na lewa strone
a wiecie moze ile taka wizyta u neurologa moze kosztowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:01
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Julka glowke uklada w obie strony, ale preferuje prawa, ale mnie niepokoi, ze nidm podnosi jej jak lezy na brzuchu, tylko wbija glowe w materac i lezac na brzuchu nie potrafi jej obracac
jak moja lezy na brzuchu to też wbija głowę w materac, potrafi unieść głokę n 1-2 sek po czym układa ją własnie na prawą stronę, jak lezy na mojej klatce piersiowej to potrafi trzymać głowkę dłużej ale jak ją opuszcza to też kładzie ją na prawą stronę, jak ją trzymam na rękach to też zwraca główkę w prawą stronę. Może mam paranoję, już sama nie wiem, ale muszę to sprawdzić bo oszaleję.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:u nas głowe podnosi tylko u pediatry nie chciał pokazac pffff a głowe tez w obie strony obraca ale jednak czesciej na lewa strone
a wiecie moze ile taka wizyta u neurologa moze kosztowac?
my będziemy płacić (we wrocławiu) 150 złAska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka na pewno z Julką będzie wszystko dobrze
u nas trądzik trwał jakoś 2-3 tygodnie, gdzie pierwsze kilka dni było kilka krostek na policzku, a potem wysypało małą na szyi, drugim policzku, na dekoldzie i wtedy był u nas pediatra - zalecił kąpiel co 2 dni w emolientach, przemywanie buźki tylko wodą przegotowaną, nie kazał niczym smarować. Z dnia na dzień było co raz mniej krostek, aż ustąpiły całkowicie. Teraz znów ma kilka na szyi.małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość