X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kąpiemy małego co 2 dzień w macierzańce (tak położna polecała)i wszystkie wypryski i krostki mu znikneły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:20

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hej Dziewczynki. Nadrobię was później. Na razie wkleję obiecanych parę fotek ze ślubu. Trzy pierwsze są od fotografa - taka zajawka - bo na zdjęcia od niego przyjdzie nam poczekać do listopada/grudnia bo tyle ma do zrobienia zaległych a że jest dobry to pracy ma od groma. Reszta to albo komórką albo od znajomych. Powiem wam, że super. Wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyliśmy ;) Teraz jestem bardzo szczęśliwą żoną ;) Ale opiszę później ;) Pozdrawiam was i miłego dnia. Aaa i dziękuję za wszystkie życzenia ;)

3f7972d763a2a827med.jpg

c14276d02e10aea1med.jpg

88d494ced846fcbfmed.jpg

0a66e4f4a31189bbmed.jpg

c9b8769edb3be2d5med.jpg

Suknia:

596f1e41d48a5579med.jpg

Nasza starsza córa:

6dd7b43bc1ed127amed.jpg

I po weselu na drugi dzień:

19894a4ce92eccbemed.jpg

Impreza trwała do 6. Od 5 do 6 siedzieli jeszcze w lobby barze. Ja poszłam spać po 4. Zanim usnęłam była 5. Wstałam o 6 jak P. przyszedł do pokoju po wszystkich gościach. Spałam godzinę. Poszłam spać dopiero o 22 w niedzielę. Odespałam dopiero dzisiaj ;)
    Przepięknie wygladaliscie <3

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła mata i wygląda na to, że Lily bardzo się spodobała, za pierwszym podejściem leżała 15 minut i się zacieszała do światełek, teraz znów ją położyłam i na razie leży i nie płacze - a to u nas duży sukces ;)

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka jak dziecko układa się w literę C to może znaczyć asymetrie.Ćwiczenia powinny pomóc A neurolog wam powie co i jak.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka właśnie wyobraziłam sobie że moja zacznie kiedyś dojrzewać, ale jak to? taki słodki bobas kiedyś urośnie...bez kitu ciężko to sobie wyobrazić :) Szykuj się kochana na "trudne" pytania :P
    Moja miała taki trądzik że twarz jak pumeks, myślałam że to alergia ale nie, kupiłam za 11 zł krem Oilatum i codziennie 3 razy smarowałam przez kilka dni, teraz smaruje raz dziennie, chyba że idziemy na dwór to wtedy 2 razy- twarz ma jak pupa niemowlaka :) perfekcyjną, nie mogę przestać jej całować.

Paula doczytałam z tym luxmedem- od 1.10 abonament działa :) wkurzyłam się bo kazali mi płacić za wizytę - bo w takiej placówce w której wszystkie są płatne (profemed, babka przy rejestracji wprowadziła mnie w błąd mówiąc że to będzie abonamentowo) ale "trochę" im nawtykałam i dostałam termin 3 dni pózniej za free.
    Wnerwili mnie też jak nie mogłam dodzwonić się przez kilka dni żeby zarejestrować do pediatry ale z kolei oni z działu sprzedaży wydzwaniali do mnie kilka razy z ofertą szczepionek, też im powiedziałam co myślę. No nic teraz mamy wszyscy luxmed, przy dziecku to duży plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:22

małaMyszka, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hej Dziewczynki. Nadrobię was później. Na razie wkleję obiecanych parę fotek ze ślubu. Trzy pierwsze są od fotografa - taka zajawka - bo na zdjęcia od niego przyjdzie nam poczekać do listopada/grudnia bo tyle ma do zrobienia zaległych a że jest dobry to pracy ma od groma. Reszta to albo komórką albo od znajomych. Powiem wam, że super. Wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyliśmy ;) Teraz jestem bardzo szczęśliwą żoną ;) Ale opiszę później ;) Pozdrawiam was i miłego dnia. Aaa i dziękuję za wszystkie życzenia ;)

3f7972d763a2a827med.jpg

c14276d02e10aea1med.jpg

88d494ced846fcbfmed.jpg

0a66e4f4a31189bbmed.jpg

c9b8769edb3be2d5med.jpg

Suknia:

596f1e41d48a5579med.jpg

Nasza starsza córa:

6dd7b43bc1ed127amed.jpg

I po weselu na drugi dzień:

19894a4ce92eccbemed.jpg

Impreza trwała do 6. Od 5 do 6 siedzieli jeszcze w lobby barze. Ja poszłam spać po 4. Zanim usnęłam była 5. Wstałam o 6 jak P. przyszedł do pokoju po wszystkich gościach. Spałam godzinę. Poszłam spać dopiero o 22 w niedzielę. Odespałam dopiero dzisiaj ;)

Wygladaliscie fantastycznie,rewelacyjna sukienka!! :)

Ehhh...Marta śpi, Adam poszedł z kolega do kina a ja mam wreszcie troche spokoju i czasu dla siebie. Po obiedzie poszliśmy na spacer,małe zimno już jest jak cholera mimo słońca.

Czasem sobie wlasnie myślimy z Adamem jak to będzie jak Marta będzie już duża.Zaczna się imprezy, bunt, pierwsze randki.o Boże nie wyobrażam sobie tego! moja mała córeczka!!!

Idę zrobić sobie herbatę.milego wieczoru kochane!

małaMyszka, zabka11, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad- wszystkiego naj najnaj!!!!spelnienia najskrytszych marzen!!!

Amberla- cudne fotki!!!wygladalas zjawiskowo, suknia cuuuudna!

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz,lys - dzieki za info odnosnietradziku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka bedzie dobrze, wiadomo ze lepiej jest wszystko sprawdzic niz rozmyslac ale pewnie jest to dojrzewanie tak jak wspominałas.
    kolezanka miala wycinany guzek na piersi w okresie dojrzewania , okazalo sie ze to nic powaznego

Iys, dziewczyny mysle ze z waszymi malenstwami wszystko dobrze . Na prawde kazde ma swoje tempo, jeden podnosi szybko glowke , drugi gada itd. Nie zamartwiajcie sie

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie dojrzewania, starsza córka jest w nowej szkole i ...wczoraj ogolila nogi (bo kolezanki sie smieja)11 lat , miała trochę wloskow ale nic takiego , ehhh dojrzewanie

magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj szkrab jeszcze nie spi:) leży kołomnie i świdruje:) oo teraz zaczely rece i nogi pracować

trądzik podobno zniknie sam, ja przemywałam nadmanganianem potasu, robiłam bladorózowy roztwór codziennie, 2 razy kąpałam go całęgo w tym, zeszło pieknie:) mówią żeby nie smarować niczym bo to podobno jeszcze bardziej zatyka

Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś super dzień. Malutka ma od rana świetny humor, strzela co chwile uśmiechy, zgodziła się poleżeć długo na brzuchu i pięknie podnosiła głowę (trzymała 3 minuty z zegrakiem w ręku). No szok! Sama radość z takiego dziecka. Oby tak zawsze było :)

magda sz, apaczka, lys, zabka11, Paula_071, Weridiana, Maniuś, AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla- przepięknie wyglądaliście :) zazdraszczam, pewnie ciągle żyjesz emocjami z tego dnia :) ja chyba miesiąc nie mogłam dojść do siebie :)

Żabka z tym guzkiem to sobie przypomniałam że to może być od zmian hormonalnych i niektóre dzidzie nawet teraz mogą mieć takie guzki, które same znikają, także obstawiam że to burza hormonalna. Pomyśl ze za jakiś czas Twój mąż będzie miał w domu trzy z okresem hhaha

Migotka uważaj z tym manganianem, ja moją kąpałam i przemywałam tym i jeszcze gorzej zrobiłam-przesuszyłam jej skórę, położna mnie ochrzaniła bo można tym "wypalić" skórę, ale może niektórym pomaga, moja ma wyjątkowo wrażliwą skórę atopową i na nią to w drugą stronę :/ z takich domowych to kąpiel w krochmalu też pomaga na takie skórne rewelacje.

Weridiana ja też zaczęłam się golić w wieku 11 lat :) głupia byłam bo miałam blond meszek na nogach.. pózniej zaczęła rosnąć szczecina..mój brat się śmiał że mam włosy na nogach jak świnia którą ciotka nam przywiozła na mięso. Ale hitem była "depilacja" brwi żyletką, raz całe zgoliłam i wyglądałam jak ufo. Jak moja się we mnie wda to trzeba będzie wszystko pod kluczem trzymać. Ciarki mnie przechodzą jak myślę czego będę jako rodzic doświadczać po tym co moi rodzice mieli ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:26

apaczka, zabka11, Weridiana, Paula_071, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tfu tfu lepiej od kilku dni. Zaczęliśmy kapać koło 20 a nie 19, przed kąpielą jedzonko i drzemeczka a po kąpieli dziecko jeszcze dojada i grzecznie idzie spać :) Wygląda na to, że u nas te wieczorne afery i cyrki to był wynik głodu i zmęczenia...Boże, dziecko by zagłodzili ;)
    Zamówiłam dzisiaj matę Fisher Price Rainforest, mam nadzieję, że będzie fajna bo droga pieruńsko :/

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma bardzo ładna skórę, nie używam nic do nacierania, tylko kapie w ziajce:)
    ale chyba teraz trzeba bedzie zacząć używac jakiegos kremu ochronnego na zimno?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Odnosnie dojrzewania, starsza córka jest w nowej szkole i ...wczoraj ogolila nogi (bo kolezanki sie smieja)11 lat , miała trochę wloskow ale nic takiego , ehhh dojrzewanie

Moja juz czeka az jej wloski pod pachami wyrosna i zapowiedziala, ze musze jej kupic maszynke, bo kolezanki z osiedla starsze o rok juz gola ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Amberla- przepięknie wyglądaliście :) zazdraszczam, pewnie ciągle żyjesz emocjami z tego dnia :) ja chyba miesiąc nie mogłam dojść do siebie :)

Żabka z tym guzkiem to sobie przypomniałam że to może być od zmian hormonalnych i niektóre dzidzie nawet teraz mogą mieć takie guzki, które same znikają, także obstawiam że to burza hormonalna. Pomyśl ze za jakiś czas Twój mąż będzie miał w domu trzy z okresem hhaha

Migotka uważaj z tym manganianem, ja moją kąpałam i przemywałam tym i jeszcze gorzej zrobiłam-przesuszyłam jej skórę, położna mnie ochrzaniła bo można tym "wypalić" skórę, ale może niektórym pomaga, moja ma wyjątkowo wrażliwą skórę atopową i na nią to w drugą stronę :/ z takich domowych to kąpiel w krochmalu też pomaga na takie skórne rewelacje.

Weridiana ja też zaczęłam się golić w wieku 11 lat :) głupia byłam bo miałam blond meszek na nogach.. pózniej zaczęła rosnąć szczecina..mój brat się śmiał że mam włosy na nogach jak świnia którą ciotka nam przywiozła na mięso. Ale hitem była "depilacja" brwi żyletką, raz całe zgoliłam i wyglądałam jak ufo. Jak moja się we mnie wda to trzeba będzie wszystko pod kluczem trzymać. Ciarki mnie przechodzą jak myślę czego będę jako rodzic doświadczać po tym co moi rodzice mieli ze mną.

Hahaha no dokladnie, trzy babki z okresem hehehe maz zostanie stlamszony nasza burza hormonow;)

Uuuu dzxius ciezki dzien...mala mi nic nie spala, tradycyjnie ok 17 wlacza sie jej marudzenie i wtedy tylko noszenie w pionie ja zadowala.
    Jestesmy juz calkowicie na mm, bo mleka w cycach zeeerooo od wczoraj....trudno...to wynik tego ze mala spi od 21 do 5, nieraz do 7 rano..moj blad ze nie wstawalam i nie odciagalam mleka, ale po calym dniu z nia i bez drzemek jestem tak umeczona, ze po prostu sie poddalam...
    Ale powiem wam, ze dla mnje mm to wygoda, bo widze ile zjada, wiem ze najedzona, i przynajmniej sie wysypiam :) poza tym moge ja wsszedzie nakarmic, niestety przy karmieniu cycem mialam obiekcje z karmieniem poza domem...
    I w koncu moge zjesc swieze owoce, pomidora, ogorka....pyyyszne lecho....:)

Dzis strzelilam czesciowo chodakowska...czesciowo bo mala nie pozwolila na wiecej...moze jutro bedzie laskawsza ;) niemniej jednak zmeczylam sie tymi cwiczonkami. Zeby dzialac ze wszystkich stron kupilam s rossmanie serum spaslajace tluszcz i modelujace i sie smaruje;)
    Chrzcic bedziemy prawdopodobnie 9 stycznia, wiec mam cel aby do tego czasu sie wylaszczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 06:17

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spac, dobrej nocki dziewczynki:)

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje się bez bicia nie czułam Was ale to dlatego że od ponad tygodnia jesteśmy sami. Ł. Za granicą a my z pieskiem sami musimy dawać sobie rade.
    jak juz pisałam wprowadziłam małemu inny pokarm. Je marchew z jabłkiem jabłko dynie i brokuły. Do pije sok jabłkowy i klei kukurydziany. Oczywiście nie wszystko na raz :p
    o dziwo koniec problemów z kupka. Mały jest wesoły. Śmieje się piszczy i cały dzień gada. Jeśli ma to po mnie to sobie samej współczuję. Zrobił się straszną przylepa tzn nikt obcy nie może na niego spojrzeć bo robi podkowe i mnie szuka. Prawie w ogóle nie płacze. Ale jak zacznie o jakąś pierdole towyje 15 min ze sśmiechem na przemian- wygląda wtedy jak oblakany :) takie niezdecydowanie emocjonalne :)
    Uszylam mu dzisiaj gacie. Ubrał. Chciałam zrobić foto i położyłam go na brzuch i tu szok. Mały oparciu się na rekach na kolana i dawaj do przodu
    Tak pełzal ze musiał go podniesc bo z łóżka by spadł. Czasami boje się ze zrobi sobie krzywdę. W łóżeczku śpi tylko nocą bo w dzień chwyta się szczebli i próbuje się podnieś w efekcie wpada głową na łóżeczko. :(
    Za silny jest i za dużo energii ma. Jak daje go do odbicia i wystarczy ze nogi ma oparte o moje kolana to zaczyna skakać. Dzisiaj tak podskoczyl ze uderzy się o moje ucho i kolczykiem podrapal sobie czoło :(jak go wystopowac ?

Weridiana, magda sz, Paula_071, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale sie usmialam z tymi brwiami haha dziewczyny to maja pomysly. Twój brat to brutalny byl ;-) coz mlodziez jest baardzo bezposrednia i nie zawsze ma racje ;-)

Ja pamiętam jak smarowalam spirytusem salicylowym wypryski na twarzy.pewnego dnia stwierdzilam ze jak dobrze wetre w cala twarz spirytus to juz mi nic nie wyskoczy. Efekt byl taki ze chodzilam z czerwonymi plamami na twarzy bo ja przesuszylam i poparzylam ;-)

magda sz, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ