SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlody spi z nami w pokoju, w kolysce, czasem zabieram go do naszego łóżka na godzinkę ale raczej rzadko. Mi nie przeszkadza ani szumis ani nic, zasypiam od ręki bo przez zarwane noce czuje się mocno niewyspana. Lozeczko też póki co planuje wstawić do sypialni i mieć go blisko, póki co nie jestem w stanie przełożyć go do innego pokoju, żeby spał sam.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja mam dokladnie kosz Mojżesza i on nie jest zbyt duzy, wiec daje mu maks miesiąc jeszcze i pozniej wstawię łóżeczko. Ale mój Hubi wazy 4500 g więc nie wiem jak z wiekszymi dziecmi na tym etapie jest. Tez mam mało miejsca w sypialni ale łóżeczko upchne nawet kosztem komody, nie ma opcji.
-
ja mialam kosz mojzesza, ale mala za nic nie chciala w nim spac. lubi slyszec oddech kogos blisko siebie, mamy lozeczko teraz, dostawione do naszego lozka bez bocznych szczebelkow. powiem wam, ze i tak spi u nas;)b. po jednej stronie, ja po srodku, mala po drugiej stronie i chociaz lozeczko mwmy na wyciagniecie reki to i tak kira spi z nami;)
starszaki na zajeciach, ja wstawiam druga pralke prania, kira spi a ja ide tez sie zdrzemnac;)
a moja pielegniarka ni przyszla wczoraj, nie zadzwonila ani nic;/ja jak glupia czekalam caly dzien i nic;/jak dzisiaj zadzwoni albo przyjdzie to nie ma mnie dla niej w domi, glupie babsko. jutro idziemy na przeglad do przychodni a ona niech sie wypcha!
amberla, piekna suknia!Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa bebiko masz po 800 gr najtaniej Auchan tesco rossman.
Na necie są po 28 zł ale opłaca się to przy większej ilości bo 9 zł koszt przesyłki.
Niecierpliwa szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. I nie miej wyrzutów sumienia. To jest tak jak z ta moja marchewką - dzięki temu młody najedzony i mniej Marudny no i co z tego ze tak wcześnie.
Jakbym dawała mu co godzinę po 120 ml mm tak jak chciał i jeden dzień zjadł zrobiłabym mu krzywdę a tak je o 9 mm 120 ml. O 12 mm 120 ml o 15 sloik lub kleik o 19 120 ml i o 4 dopiero 90 ml no i o 9 kolejne 120 ml
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:moja też się tak wygina, i zaczęła układać główkę non stop na prawą stronę i na początku myślałam, że może mi się wydaje, ale chyba raczej nie. Umówiłam nas do neurologa dziecięcego też prywatnie na przyszły tydzień
-
Aska87 wrote:u nas lipa
miało być dziś szczepienie a dostaliśmy tylko skierowanie do neurologa
no i trzeba iść prywatnie oczywiście bo na NFZ to sie nie doczekamy a szczepić w przyszłym tyg najpóźniej powinniśmy podobno ehhh
macie może też tak ze dziecko jak lezy na plecach wygina sie w takie c ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula ja wlasnie dzisiaj o tym myslalam, ze trzebaby siw wyprowadzic na pietro i malego do swojego pokoju, bo tak"glosno" spi, ze nas budzi. Ja dzisiaj obudzilam sie o 4 i juz mialam pospane. Z drugiej strony zrywam sie jak czasami steka albo sie nieco krztusi. Musielibysmy miec elektroniczna nianie, wiec tak czy inaczej bysmy go slyszeli, a ja zestresowana gonilabym do jego pokoju i sprawdzala czy wszystko jest w porzadku. Na obecna chwile dla mnie bez sensu.
Mimo wszystko ja bede musiala dojrzec do tego, zeby malego przeprowadzicPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was byla na szczepieniu sama? Ja mam dzisiaj a mąż jak na złość pracuje na 2 końcu warszawy i nie da rady przyjechać bo to by trwalo lacznie 3 godziny, więc muszę iść sama. Boje sie czy dam, sobie radę.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata, ale z czym sobie nie dasz rady ? Ubierz tylko małego tak, zebyś nie musiała się długo męczyć z ubieraniem. Spoko, zazwyczaj matki same przychodzą na szczepienie. Nie każdy może sobie pozwolić, żeby za każdym razem brać wolne niestety.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla ale z Ciebie laska ! pieknie wygladalas , gratuluje kochana !
My dzis wybieramy sie zaszczepic na pneumokoki , i czekam na zamowiony lezaczek bujaczek - zobaczymy czy panience podpasuje.
niecierpliwa - ja mam ten czajnik i moge go polecic , ustawiasz wode na gotowanie 40 i w sekunde masz wode idealna do przygotowania butli - masz do wyboru program 40 , 60 (..) do 100 , plus na wyswietlaczu przez caly czas pokazuje ci aktualna temp wody w czajniku
http://czajnikowcy.pl/zelmer-ck1004-z-wyswietlaczem-temperatury-wody/
Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru, wow jaki silny chłopczyk:) pewnie, że skoro nic sie nie dzieje to można podawac, a moje pytanie czy te jarzynki dajesz ugotowane czy surowe i zblendowane np jabłko?
To w sumie ile razy na dobe podajesz mleko mm?
Ja karmie bebikiem, stwierdziłam że zaczniemy od najtanszego a gdyby cos sie działo to wtedy bedziemy szukać innego, na szczescie jest ok, ja kupuje w biedronce to małe opakowanie po 14.99
My tez dziś szczepienie, 2 w 1 i pneumokoki, ja biorę mame bo ma akurat wolne, lubie chodzić z kimś jakoś mi razniej, gdybym nie miala takiej opcji to pewno poszłabym sama, a przychodnie mam po drugiej stronie ulicy, my dziś założymy pewno kombinezonik misia body i rajstopki? sama nie wiem czy mi bedzie wygodnie pozniej zalozycWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:03
-
Miru, super silny facet ci rośnie
ja jak nienormalna ciągle się zatrzymuję przy słoiczkach dla dzieci i się gapię, chyba z nadzieją, ze nagle ujrzę jakiś po 1 miesiącu. Ogólnie to chcę sama dla małej przygotowywać jedzonko, ale chociaż sobie popatrzę. Ja karmię piersią, ale chcę po skończeniu 3 miesięcy zacząć wprowadzać nowe rzeczy. 9 listopada idziemy na szczepienie, akurat będzie 3 miesiące skończone, odczekam z tydzień po szczepieniu i dostanie młoda pierwszą marcheweczkę albo jabłuszko.
-
Paula mój śpi w swoim pokoju ale póki co ha na sofie u niego, jak będzie nieco większy to będę go zostawiać ale nie wiem kiedy to będzie bo pewnie będę się stresowala ze czegoś nie usłyszę.. niania u nas bardzo się sprawdza w ciągu dnia i wylapuje tylko wyższe dźwięki czyli jak głośniej zaczyna stekac czy płacze, takiego jego sapania przez sen nie zaznacza wiec można się spokojnie wyspać w innym pomieszczeniu bo teraz tez mnie budzi każde jego stęknięcie.. no ale nie wiem kiedy będę gotowa mentalnie żeby spał sam w swoim pokoju, pewnie najszybciej za pół roku..
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość