X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja z moich znajomych mam zadna nie chodzi na szczepienia sama i dlatego jakoś zaczęłam się bać iść sama, tym bardziej że mąż zabrał samochód i muszę iść i wrócić piechotą z wózkiem, a nie wiem czy będzie dużo płaczu po czy nie... W ogóle u nas coś się porobiło bo Młody marudzi od 3 dni mocno, nie daje się odłożyć wcale, na rękach też źle, uspokaja się na chwilę jak go ponosze, ale też nie za długo. Nie wiem o co chodzi, bo on tak nie robił.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Za kilka dni 2 rocznica ślubu. Jaki prezent dla męża POLECACIE? Nie mam pomysłu na nic oprócz siebie... :-)
    Moj dostal sloik i 365 rzeczy za ktore go kocham. Na ur. Lot szybowcem

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Laura- wow duzo ci synek je.
    Ta prawa piers cie boli???czujesz ze jest napelniona????
    Tak Żabko prawa, jest twarda i nie ma wypływu. Wczoraj byłam na IP i zrobili mi USG i niby miał być tam ropień ale doktor na IP pobrał niby płyn z ropnia a tam było mleko tylko mleko. Nie ma jeszcze ropnia i oby się nie zrobił.
    Od dzisiaj mam antybiotyk i idę do ogólnego poprosić o talbetki na zasuszenie tak doradziła wczoraj laktacyjna, musimy ratować tą pierś.

A Dominiś je tak dużo, czasami zdarza mu sie 150 ml zjeść :)taki głodomór jest.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas szzepionka byla w nozke.

Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też chodzę sama :)

Tez chodziłam co tydzień co rosmana i patrzyłam czy czasem z 4 nie zrobiła się 2 :)
    Jabłko kupuje w sloiczku. Póki co sloiczki ale kupiłam marchewkę karotke i będę ją gotować a później blender i rozpuszcze z jabłkiem tez gotowanym. Po surowym może być biegunka.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w ten brrrrr zimny poranek. Normalnie zimno mi w domu :/

U nas też szczepionka w uda.

Noc ciężka :/ Maja co raz częściej budzi się na cyca w nocy odkąd nie dokarmiam mm tylko sam cyc, ale za to :) robi codziennie 1 kupę :) zwykle w środku nocy- żeby wtedy mnie rozbudzić po maxie :) no ale najważniejsze że robi te kupy, nie ma zaparcia, dziś w nocy tak strzelała z tyłka że oberwało mi się po nogach i..spłynęło na podłogę. Ostro dała czadu...wydaje mi się że to przez to że jak miała zaparcie to mega mocno parła i teraz ciągle tak mocno wypiera tą kupę mimo że rzadka i tak strzela..:D

No ale teraz mam pewność że zaparcie było przez mm (bebiko i humane) to by się sprawdziło bo jak nie dokarmiałam przez 2 tyg na początku to kupy szły ale mało mleka i dałam mm i się zaczęło, teraz od soboty zjadła raz 30ml mm.

Chrzcimy 25.10, przesunęliśmy o tydzień, chrzciny na 30 osób.. :/ ale pierdole znalazłam inną knajpę, nie będziemy robić w restauracji u geslerowej jak tesciowa chciała (bo inni z rodziny zrobili) tylko robimy w takie ala góralskiej karczmie na luzie bez antycznych mebli i zastawy z 10 kieliszków. Troche i tak jestem zła, teściowa mnie wnerwiła, ona ma tą swoją rodzinę nie wiem za co, a oni mają nas w dupie i jeszcze im impreze robimy, Boże co za naiwna kobieta.. jak będzie stara na bank ją okradną metodą na wnuczka. To taki typ.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Dziewczyny czym dokarmiacie, jakie mleko polecacie?

Lys jak dobrze pamietam chyba Ty kupowalas czajnik, ktory grzeje wode do okreslonej temperatury, mozesz polecic?

Na początku próbowaliśmy nestle nan pro ha, potem bebilon, teraz jesteśmy na hipp bio combiotik. Najgorzej było na nestle, hipp chyba jak na razie najlepiej, ale też nie idealnie, z tym że moja córka ma chyba wyjątkowo wrażliwy układ pokarmowy.

czajnik kupiłam ten i jestem zadowolona:

http://www.mediamarkt.pl/czajnik-zelemr-ck1800-zck1178b,id-961486

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj sie tak wygina, bylam u ortopedy i neurologa. To asymetria ktora trzeba codziennie cwiczyc. Ma lezec na brzuszku jak najwiecej ale ja.mu wtedy trzymam i dociskam stopki do pupy. No i na pleckach trzeba go tak palcem miedzy zebra wtedy sie prostuje. Powinno przejsc po miesiacu.

zatem to będzie ciężka przeprawa, bo moja po 5 min na brzuchu lub na mojej klatce zaczyna ryczeć i koniec zabawy

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was byla na szczepieniu sama? Ja mam dzisiaj a mąż jak na złość pracuje na 2 końcu warszawy i nie da rady przyjechać bo to by trwalo lacznie 3 godziny, więc muszę iść sama. Boje sie czy dam, sobie radę.

Ja byłam sama, oczywiście się spóźniłam, spociłam jak świnia i zmachałam jak głupia, ale dałam radę.

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam córkę aniołka,a dziś od rana foch :P Mogłam jej nie chwalić.. O wszystko jest płacz, nic się nie podoba i generalnie tryb maruda się włączył..Rano po przebudzeniu była cudowna i uśmiechnięta, ale po kolejnej drzemce ryk. Nie wiem co jej odbiło. własnie ujarzmiłam nerwuska na spacerze. Ale dziś zimno! Wy już ubieracie kombinezony? Moja dziś była w body na długi, jesiennej kurtce z polaru i przkryta kocykiem minky o grubości 2 cm. No i czapeczka. Ale mnie wszystkie położne i lekarze bardzo uczulali żeby nie przegczewac i ubierać dziecko tak samo jak siebie więc mała chyba przyzwyczajona, bo od początku ubieram ją tak jak siebie plus okrycie-latem pieluszka, późnmiej bawełniany kocyk cienki, a teraz minky.

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja byłam sama, oczywiście się spóźniłam, spociłam jak świnia i zmachałam jak głupia, ale dałam radę.
    a myślicie, że nasi tatusiowie dali by radę sami? hehe

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z męzem, ale sama też bym sobie poradziła. Przy wkłuciu był ryk, ale jak wyszliśmy z gabinetu to już spała. Także ja chyba mocniej przeżyłam jej szczepionkę :)

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz stolce nie powinny być strzelające, obserwuj te kupy

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrzcin to u nas póki co nawet data nie ustalona. Też mam mętlik w głowie jak to zorganizować, kogo poprosić na chrzestną. Moje 2 kandydatki są teraz w ciąży. I nie wiem czy w takiej sytuacji wypada prosić? Jak uważacie?

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    a myślicie, że nasi tatusiowie dali by radę sami? hehe

heheheh mój mąż na bank by czegoś zapomniał, typu książeczka dziecka itd :)

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, Magda Sz moja od początku robi strzelające kupy. Jak robi kupę to pół bloku chyba słyszy..Ale ładnie przybiera. I też zawsze się nastęka i prze jakby co njamniej rodziła :P A kupsko potem jest rzadkie i choćby nie wiem jak założyć pampersa to zawsze obesra sobie połowe ubrać...Kolor zawsze był musztardowy, ale zauważyłam, że odkąd używam mleka Nutramigen to kupy zdarzają się zielonkawe (o czym zreszta producent ostrzega na opakowaniu), ale co gorsze okropnie śmierdzą.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jakby miał sam iść to by rozbierał i ubieral córkę poł godziny. Rzadko małą przebiera i przez to się tak guzdroli, że głowa mała :P chyba by go rodzice w poczekalni zjedli z takim tempem :P

Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często strzelające kupy idą w parze z alergią pokarmową, mogą też być wynikiem dużej ilości gazów.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, moja ma niby skaze bialkowa więc by się zgadzało. Ale nie jem nabialu, wysypka zeszła, a kupy nadal strzelające... :/

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestesmy po kontroli. Pediatra jak zobaczyla zdjecie tej kupy z niedzieli to tylko glowa pokiwala. Nie ma juz na to pomyslu, bo waga rosnie, ale i tak dala skierowanie na posiew i skierowanie do poradni specjalistycznej. Termin prywatnie na 2.11, a na nfz 9.11 wiec ten tydzien to juz poczekamy na nfz. Pediatra kazala na pare dni odstawic jej wit d i k. No i nie pozwolila mi jej dokarmiac mm, bo wszystko wzieloby w leb moja diete bez mleka krowiego i mm bym tylko mogla jej zaszkodzic. Bardzo niechetnie dala mi recepte na nutremigen, ale zaznaczyla, zeby starac sie nie dawac.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2218 2219 2220 2221 2222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ