X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak te plamki na brodawce sutkowej to 2 zatkane kanaliki mlekowe znalazłam w necie zdjęcie, ale może i tak powinnam iść do jakiegoś lekarza skoro cały czas boli.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A jak wygladają te pleśniawki, widać to gołym okiem?

Myślę, że powinnaś regularnie odciągać pokarm.
    To są białe naloty na języku dziaslach. Ja tego nie widziałam i pediatra tez nie. Dopiero moja mama i laryngolog.

Edit: u małej są pleśniawki a u mnie na piersiach grzybica wywołana przez tego samego grzyba. Sutki mam takie malinowy, A na otoczce takie plamy łuszczace się. To bardzo swędzi i piecze. Jestem tylko ciekawa czy to ja zarazilam mała czy ona mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:13

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może komuś się przyda

"Możesz także układać dziecko w poprzek na swoich udach, tak aby miało rączki wyciągnięte przed siebie i możliwość wsparcia główki. Spróbuj delikatnie poruszać nogami, podnosząc tę, na której jest wsparta główka nieco wyżej a następnie opuść ją z powrotem na równi z drugą nogą. Takie ułożenie dziecka i lekkie kołysanie przynoszą ulgę w przypadku problemów z brzuszkiem, gazów i kolek."

http://www.doktor-mama.pl/2014/04/czas-na-brzuszku-wazny-czas.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:14

Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek usmiecha się świadomie po swojemu gada nie koordynuje wzroku ze słuchem ale wodzi oczami za przedmiotem lapie pieluche i swoje wlosy lub ucho jak jest przy cycu no i macha raczkami jeszcze bez ladu i składu

Andzia 34, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumiś bardzo się sprawdza :) nie ruszam się bez niego z domu.. Wcześniej ściągnęłam sobie aplikację z dźwiękami, żeby sprawdzić czy szum pomaga bo jednak 120 zł drogą nie chodzi.. Szum był pomocny więc zainwestowałam w szumisia :)
    Odnośnie ćwiczeń- w podskokach wracałam ze spaceru żeby ludzie się na mnie nie gapili z wyrzutem co zrobiłam temu dziecku, że tak krzyczy.. Później wciąganie wózka na 2 piętro aż się cała spociłam, następnie popierdalanie po mieszkaniu z wrzeszczącym maluchem, na koniec podnoszenia i machanie między nogami małego w foteliku.. Trwało to kilka godzin zanim się uspokoił.. Na co mi Chodakowska!?! Mój syn jest najlepszym trenerem personalnym!
    Padam na twarz.. Mój kręgosłup błaga o litość! Dobranoc :)

aaaaga, lys, niecierpliwa, Weridiana, AgaSad, Andzia 34, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim tRenerem personalnym dzis byl moj maz. Jak zwykle na ostatnia chwile przypomnial sobie, ze nie ma w co sie ubrac na chrzest. Tak mnie przegonil po sklepach, ze padam na pysk. Marynarke i koszule dobralam mu w 5 minut, ale spodni szukalam 2h. Ja mu tylko donosilam, a wacpan marudzil, ze nogawki za waskie, jakby to moja wina byla, ze innych nie ma w sklepach

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja pierduuu nie straszcie, że to zęby, mam nadzieje że podawane żelazo nie bedzie miało kiedyś wpływu na zęby włąśnie, tym bardziej że mamy sie przygotować na dłuższe podawanie,

U nas zauważyłąm jeszcze zwiększone ślinienie

Dziewczyny gdzie kupujecie fajne skarpetki? Takie żeby sie nie "kudłaciły" ? Kupiłam w h&m ale nie jestem zadowolona, po praniu masakra, fajne i naprawde extra są z cocodrillo ale cięzko dostać mały rozmiar

Była jakaś dostawa z fajnymi bodami w pepco? bo u nas 62 już małąwe, pasuje sie zaopatrzyć w wieksze

Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedzą

Nie martw się o ząbki mój mały Marcello brał przez rok i jak na razie sladu nie widac zeby brall i lekarka mowila ze po nim mu nic nie bedzie;)
    My przeszliśmy na 68 bo mały grubiutki ale w niedziele nic ciekawego oprócz bluzy dla Oliviera nie widziałam. Skarpetki kupiłam w pepco roz. 0-15 i są super;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w przyszłym tyg zamawiam szumisia;)

Oli ma kolki całymi dniami płacze i nocami;( może z 2 godz w dzien i w nocy przespi to już cud. Kupki zrobić nie może;(przez tydz może z 3 razy zrobił i była cała w sluzie:(

Jutro mam alergologa z Marcelim to od razu podpytam o Oliviera.

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój znowu długi wiec tez małe:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    KY Jelly :)
    a to tylko przed stosunkiem czy mozna takze na codzien

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały tez piąski do buzki pcha my już chrzciny mamy za sobą w niedzielę robiłam dokładnie 2 tygodnie miał ;)
    Zamawiam zaraz szumisia wsumie mój Aduś bardzo grzeczny kolek nie ma ale ma problem ze zasnięciem po kompieli a kompię co dzień o 19 i usypia o 12 w nocy . A szum go uspakaja wiec zainwestuję :) zobaczymy :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podam Wam linka do sloiczkow jutro jak odpale kompa, bo z telefonu nie mam jak wkleic. Dzisiaj zostaly wyslane, wiec dajdalej w czwartek pewnie beda to Wam powiem czy dobra jakosc :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza! Dzieci tak Wam daja spac? Zazdroszcze :-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja Paula też już nie śpię :-)
    Moja córcia właśnie zjadła i śpi, ale mi się już nie opłaca, bo i tak za pół godziny musiałabym wstać. Ciekawa jestem jaka pogoda dzisiaj będzie, bo zapowiadają jakieś deszcze :-/

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mała juz wstała. Chyba miałam wczoraj jakieś przeczucie bo poszłam spać przed 10.
    Na Łucje działa suszarka a szum z tel juz nie wiec nie wiem czy kupować szumisia.
    Wczoraj strasznie była marudzi i spala tylko na spacerze wiec lazilam z nią 3 godz. Myślałam że mi nogi wejdą w tylek i przypomniałam sobie jak bardzo nie mam kondycji.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy, ale mały strasznie się rzuca. Nie wiem o co mu chodzi...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    wkurzył się, że mógłby jeszcze pospać, a tu trzeba się budzić na jedzenie :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj probuje usnac moze sie uda bo jestem padnieta... :(

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Myszka a Ty dalej w nakladkasz karmisz? Moze to samo co u mnie, slizgaja sie i dlatego sie rzuca.

Ja przechodze kryzys, nie wiem co wybrac. Siedzenie na laktatorze 8razy na dobe po prostu przyprawia mnie o depreche, zwlaszcza ze jak sciagam co 3h to max 110-120 i trudno to zorganizowac, bo jak mala sie naje i juz mozna by isc na spacer to ja nie moge, bo np za chwile musze sciagac. Karmienie piersia to tylko gonienie jej z cyckiem, rzuca sie, odrywa, prezy. Na poczatku myslalam, ze to kupe cisnie, ale nawet jak zrobi to ten sam cyrk. Przejscie na mm, w sytuacji gdy mam mleko, byloby istna glupota i wygoda i by mnie wyrzuty sumienia zjadly. Musze wybrac najmniejsze zlo...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze czy do laktatora canpol mozna dokupic wiekszy lejek???

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ