X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak te plamki na brodawce sutkowej to 2 zatkane kanaliki mlekowe znalazłam w necie zdjęcie, ale może i tak powinnam iść do jakiegoś lekarza skoro cały czas boli.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A jak wygladają te pleśniawki, widać to gołym okiem?

Myślę, że powinnaś regularnie odciągać pokarm.
    To są białe naloty na języku dziaslach. Ja tego nie widziałam i pediatra tez nie. Dopiero moja mama i laryngolog.

Edit: u małej są pleśniawki a u mnie na piersiach grzybica wywołana przez tego samego grzyba. Sutki mam takie malinowy, A na otoczce takie plamy łuszczace się. To bardzo swędzi i piecze. Jestem tylko ciekawa czy to ja zarazilam mała czy ona mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:13

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może komuś się przyda

"Możesz także układać dziecko w poprzek na swoich udach, tak aby miało rączki wyciągnięte przed siebie i możliwość wsparcia główki. Spróbuj delikatnie poruszać nogami, podnosząc tę, na której jest wsparta główka nieco wyżej a następnie opuść ją z powrotem na równi z drugą nogą. Takie ułożenie dziecka i lekkie kołysanie przynoszą ulgę w przypadku problemów z brzuszkiem, gazów i kolek."

http://www.doktor-mama.pl/2014/04/czas-na-brzuszku-wazny-czas.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:14

Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek usmiecha się świadomie po swojemu gada nie koordynuje wzroku ze słuchem ale wodzi oczami za przedmiotem lapie pieluche i swoje wlosy lub ucho jak jest przy cycu no i macha raczkami jeszcze bez ladu i składu

Andzia 34, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumiś bardzo się sprawdza :) nie ruszam się bez niego z domu.. Wcześniej ściągnęłam sobie aplikację z dźwiękami, żeby sprawdzić czy szum pomaga bo jednak 120 zł drogą nie chodzi.. Szum był pomocny więc zainwestowałam w szumisia :)
    Odnośnie ćwiczeń- w podskokach wracałam ze spaceru żeby ludzie się na mnie nie gapili z wyrzutem co zrobiłam temu dziecku, że tak krzyczy.. Później wciąganie wózka na 2 piętro aż się cała spociłam, następnie popierdalanie po mieszkaniu z wrzeszczącym maluchem, na koniec podnoszenia i machanie między nogami małego w foteliku.. Trwało to kilka godzin zanim się uspokoił.. Na co mi Chodakowska!?! Mój syn jest najlepszym trenerem personalnym!
    Padam na twarz.. Mój kręgosłup błaga o litość! Dobranoc :)

aaaaga, lys, niecierpliwa, Weridiana, AgaSad, Andzia 34, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim tRenerem personalnym dzis byl moj maz. Jak zwykle na ostatnia chwile przypomnial sobie, ze nie ma w co sie ubrac na chrzest. Tak mnie przegonil po sklepach, ze padam na pysk. Marynarke i koszule dobralam mu w 5 minut, ale spodni szukalam 2h. Ja mu tylko donosilam, a wacpan marudzil, ze nogawki za waskie, jakby to moja wina byla, ze innych nie ma w sklepach

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja pierduuu nie straszcie, że to zęby, mam nadzieje że podawane żelazo nie bedzie miało kiedyś wpływu na zęby włąśnie, tym bardziej że mamy sie przygotować na dłuższe podawanie,

U nas zauważyłąm jeszcze zwiększone ślinienie

Dziewczyny gdzie kupujecie fajne skarpetki? Takie żeby sie nie "kudłaciły" ? Kupiłam w h&m ale nie jestem zadowolona, po praniu masakra, fajne i naprawde extra są z cocodrillo ale cięzko dostać mały rozmiar

Była jakaś dostawa z fajnymi bodami w pepco? bo u nas 62 już małąwe, pasuje sie zaopatrzyć w wieksze

Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedzą

Nie martw się o ząbki mój mały Marcello brał przez rok i jak na razie sladu nie widac zeby brall i lekarka mowila ze po nim mu nic nie bedzie;)
    My przeszliśmy na 68 bo mały grubiutki ale w niedziele nic ciekawego oprócz bluzy dla Oliviera nie widziałam. Skarpetki kupiłam w pepco roz. 0-15 i są super;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w przyszłym tyg zamawiam szumisia;)

Oli ma kolki całymi dniami płacze i nocami;( może z 2 godz w dzien i w nocy przespi to już cud. Kupki zrobić nie może;(przez tydz może z 3 razy zrobił i była cała w sluzie:(

Jutro mam alergologa z Marcelim to od razu podpytam o Oliviera.

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój znowu długi wiec tez małe:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    KY Jelly :)
    a to tylko przed stosunkiem czy mozna takze na codzien

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały tez piąski do buzki pcha my już chrzciny mamy za sobą w niedzielę robiłam dokładnie 2 tygodnie miał ;)
    Zamawiam zaraz szumisia wsumie mój Aduś bardzo grzeczny kolek nie ma ale ma problem ze zasnięciem po kompieli a kompię co dzień o 19 i usypia o 12 w nocy . A szum go uspakaja wiec zainwestuję :) zobaczymy :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podam Wam linka do sloiczkow jutro jak odpale kompa, bo z telefonu nie mam jak wkleic. Dzisiaj zostaly wyslane, wiec dajdalej w czwartek pewnie beda to Wam powiem czy dobra jakosc :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza! Dzieci tak Wam daja spac? Zazdroszcze :-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja Paula też już nie śpię :-)
    Moja córcia właśnie zjadła i śpi, ale mi się już nie opłaca, bo i tak za pół godziny musiałabym wstać. Ciekawa jestem jaka pogoda dzisiaj będzie, bo zapowiadają jakieś deszcze :-/

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mała juz wstała. Chyba miałam wczoraj jakieś przeczucie bo poszłam spać przed 10.
    Na Łucje działa suszarka a szum z tel juz nie wiec nie wiem czy kupować szumisia.
    Wczoraj strasznie była marudzi i spala tylko na spacerze wiec lazilam z nią 3 godz. Myślałam że mi nogi wejdą w tylek i przypomniałam sobie jak bardzo nie mam kondycji.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy, ale mały strasznie się rzuca. Nie wiem o co mu chodzi...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    wkurzył się, że mógłby jeszcze pospać, a tu trzeba się budzić na jedzenie :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj probuje usnac moze sie uda bo jestem padnieta... :(

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Myszka a Ty dalej w nakladkasz karmisz? Moze to samo co u mnie, slizgaja sie i dlatego sie rzuca.

Ja przechodze kryzys, nie wiem co wybrac. Siedzenie na laktatorze 8razy na dobe po prostu przyprawia mnie o depreche, zwlaszcza ze jak sciagam co 3h to max 110-120 i trudno to zorganizowac, bo jak mala sie naje i juz mozna by isc na spacer to ja nie moge, bo np za chwile musze sciagac. Karmienie piersia to tylko gonienie jej z cyckiem, rzuca sie, odrywa, prezy. Na poczatku myslalam, ze to kupe cisnie, ale nawet jak zrobi to ten sam cyrk. Przejscie na mm, w sytuacji gdy mam mleko, byloby istna glupota i wygoda i by mnie wyrzuty sumienia zjadly. Musze wybrac najmniejsze zlo...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze czy do laktatora canpol mozna dokupic wiekszy lejek???

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ