SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:A jak wygladają te pleśniawki, widać to gołym okiem?
Myślę, że powinnaś regularnie odciągać pokarm.
Edit: u małej są pleśniawki a u mnie na piersiach grzybica wywołana przez tego samego grzyba. Sutki mam takie malinowy, A na otoczce takie plamy łuszczace się. To bardzo swędzi i piecze. Jestem tylko ciekawa czy to ja zarazilam mała czy ona mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:13
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
może komuś się przyda
"Możesz także układać dziecko w poprzek na swoich udach, tak aby miało rączki wyciągnięte przed siebie i możliwość wsparcia główki. Spróbuj delikatnie poruszać nogami, podnosząc tę, na której jest wsparta główka nieco wyżej a następnie opuść ją z powrotem na równi z drugą nogą. Takie ułożenie dziecka i lekkie kołysanie przynoszą ulgę w przypadku problemów z brzuszkiem, gazów i kolek."
http://www.doktor-mama.pl/2014/04/czas-na-brzuszku-wazny-czas.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:14
Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Moj synek usmiecha się świadomie po swojemu gada nie koordynuje wzroku ze słuchem ale wodzi oczami za przedmiotem lapie pieluche i swoje wlosy lub ucho jak jest przy cycu no i macha raczkami jeszcze bez ladu i składu
Andzia 34, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas szumiś bardzo się sprawdza
nie ruszam się bez niego z domu.. Wcześniej ściągnęłam sobie aplikację z dźwiękami, żeby sprawdzić czy szum pomaga bo jednak 120 zł drogą nie chodzi.. Szum był pomocny więc zainwestowałam w szumisia
Odnośnie ćwiczeń- w podskokach wracałam ze spaceru żeby ludzie się na mnie nie gapili z wyrzutem co zrobiłam temu dziecku, że tak krzyczy.. Później wciąganie wózka na 2 piętro aż się cała spociłam, następnie popierdalanie po mieszkaniu z wrzeszczącym maluchem, na koniec podnoszenia i machanie między nogami małego w foteliku.. Trwało to kilka godzin zanim się uspokoił.. Na co mi Chodakowska!?! Mój syn jest najlepszym trenerem personalnym!
Padam na twarz.. Mój kręgosłup błaga o litość! Dobranocaaaaga, lys, niecierpliwa, Weridiana, AgaSad, Andzia 34, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Moim tRenerem personalnym dzis byl moj maz. Jak zwykle na ostatnia chwile przypomnial sobie, ze nie ma w co sie ubrac na chrzest. Tak mnie przegonil po sklepach, ze padam na pysk. Marynarke i koszule dobralam mu w 5 minut, ale spodni szukalam 2h. Ja mu tylko donosilam, a wacpan marudzil, ze nogawki za waskie, jakby to moja wina byla, ze innych nie ma w sklepach
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:ja pierduuu nie straszcie, że to zęby, mam nadzieje że podawane żelazo nie bedzie miało kiedyś wpływu na zęby włąśnie, tym bardziej że mamy sie przygotować na dłuższe podawanie,
U nas zauważyłąm jeszcze zwiększone ślinienie
Dziewczyny gdzie kupujecie fajne skarpetki? Takie żeby sie nie "kudłaciły" ? Kupiłam w h&m ale nie jestem zadowolona, po praniu masakra, fajne i naprawde extra są z cocodrillo ale cięzko dostać mały rozmiar
Była jakaś dostawa z fajnymi bodami w pepco? bo u nas 62 już małąwe, pasuje sie zaopatrzyć w wieksze
Aaa co polecacie na nawilżenie, bo u mnie susza jak na sacharze, nawet wargi sromowe mnie swedzą
Nie martw się o ząbki mój mały Marcello brał przez rok i jak na razie sladu nie widac zeby brall i lekarka mowila ze po nim mu nic nie bedzie;)
My przeszliśmy na 68 bo mały grubiutki ale w niedziele nic ciekawego oprócz bluzy dla Oliviera nie widziałam. Skarpetki kupiłam w pepco roz. 0-15 i są super;)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja w przyszłym tyg zamawiam szumisia;)
Oli ma kolki całymi dniami płacze i nocami;( może z 2 godz w dzien i w nocy przespi to już cud. Kupki zrobić nie może;(przez tydz może z 3 razy zrobił i była cała w sluzie:(
Jutro mam alergologa z Marcelim to od razu podpytam o Oliviera.
Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój mały tez piąski do buzki pcha my już chrzciny mamy za sobą w niedzielę robiłam dokładnie 2 tygodnie miał
Zamawiam zaraz szumisia wsumie mój Aduś bardzo grzeczny kolek nie ma ale ma problem ze zasnięciem po kompieli a kompię co dzień o 19 i usypia o 12 w nocy . A szum go uspakaja wiec zainwestujęzobaczymy
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Mała juz wstała. Chyba miałam wczoraj jakieś przeczucie bo poszłam spać przed 10.
Na Łucje działa suszarka a szum z tel juz nie wiec nie wiem czy kupować szumisia.
Wczoraj strasznie była marudzi i spala tylko na spacerze wiec lazilam z nią 3 godz. Myślałam że mi nogi wejdą w tylek i przypomniałam sobie jak bardzo nie mam kondycji.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:My też się karmimy, ale mały strasznie się rzuca. Nie wiem o co mu chodzi...
Myszka a Ty dalej w nakladkasz karmisz? Moze to samo co u mnie, slizgaja sie i dlatego sie rzuca.
Ja przechodze kryzys, nie wiem co wybrac. Siedzenie na laktatorze 8razy na dobe po prostu przyprawia mnie o depreche, zwlaszcza ze jak sciagam co 3h to max 110-120 i trudno to zorganizowac, bo jak mala sie naje i juz mozna by isc na spacer to ja nie moge, bo np za chwile musze sciagac. Karmienie piersia to tylko gonienie jej z cyckiem, rzuca sie, odrywa, prezy. Na poczatku myslalam, ze to kupe cisnie, ale nawet jak zrobi to ten sam cyrk. Przejscie na mm, w sytuacji gdy mam mleko, byloby istna glupota i wygoda i by mnie wyrzuty sumienia zjadly. Musze wybrac najmniejsze zlo...małaMyszka lubi tę wiadomość