SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek też nie lubi na brzuchu.. Jak go kładę to skubany przekręca się sam na plecy! Siłacz mały
ma przepukline pępka więc musi leżeć jak najwięcej na brzuchu dlatego jak idę na spacer to na śpiocha go przekręcam
Smoka daję od 3 tygodnia, na początku miałam negatywny stosunek (nie wiem czemu) ale teraz jestem zadowolonasmok to dobra rzecz
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Dzien dobry
Zaliczylismy z mezem w weekend pierwszepo porodzie
czad
!!! I choc my bylismy aktywni w tej kwestji calutka ciaze(ostatnie
dzien przed porodem) to czulam sie jakby to byl moj pierwszy raz
troche sie obawialam ze moze nie bedzie juz tak jak wczesniej ale jest super
od razu przeszly mi nerwy na caly swiat
Apropo jak sie zabezpieczacie kochane???
Ale Ci fajnie, aż zazdroszczę. My z mężem też już próbowaliśmy i to parę razy ale taki ból, że na samą myśl się wzdrygam. Któraś z Was pytała o żel, ja dostałam od ginekologa KY ale i tak boli. No nic może trochę dłużej musimy próbować, żeby wróciło wszystko do normy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie u laktatorki i szykuje sie u nas mala rewolucja zywieniowa. Glownie poszlam po pomoc odnosnie karmienia i szarpania sie podczas jedzenia. U nas problemem sa nakladki i to, ze karmimy sie tylko na lezaco. Nakladki dlatego, ze sie slizgaja i dlatego Julka sie szarpie, bo ona jej zjezdza, do tego wszystko dookola ja interesuje i juz pozycja lezaca nie jest dla niej wygodna, dlatego obraca sie na plecy, a bedzie coraz trudniej utrzymac nakladke i ja w odpowiedniej pozycji, dlatego laktatorka zaproponowala, aby przemyslec przejscie tylko na butelke, bo szczesliwa mama=szczesliwe dziecko. Powiedziala, ze laktacja jest ladnie rozkrecona i na pewno nie zaniknie o ile bede sciagac pokarm regularnie. Co do karmien nocnych proponuje, zeby jednak ok 1-2 dac jej cyca na spiocha, bo w nocy sie nie rzuca albo sciagnac.
aaaaga, małaMyszka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Apaczka co do smoka ja dlugo walczylam, zeby zaczela go ciumkac i teraz szuka i dopomina sie o niego po kazdym wlozeniu do gondoli, czasem w aucie i jak ma wielkiego nerwa.
Od jakiegos tygodnia namietnie laduje piesci do buzi, a pare razy zdarzylo sie ssanie kciuka.
Lys Julka podobnie jak Lily nie cierpiala lezec na brzuchu i tu tez zmiana, polubila spanie na brzuchu na mnie, a nawet wczoraj zasnela na macie na podlodze. Glowke podnosi, ale slabo i jak podniesie to na kilka sekund max.
Czy Wasze dzieci lapia juz jakies przedmioty do raczki??apaczka, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu boziu jak plakal ja prawie tez
Kurde wczoraj odciagnelam 2 i pol godz po karmieniu 140 w nocy 120 a teraz 4 godz po karmieniu ledwo 100 mam nadzieję ze wczorajsza 8 godz przerwa nie zaburzyla laktacji obymałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:
Czy Wasze dzieci lapia juz jakies przedmioty do raczki??
przedmiotów nie łapie, ale łapie mnie za ubranie,pieluchy tetrowe i trzyma, nie chce puścić oraz łapie mnie za palce, a jak karmię ją butelką to próbuje trzymać butelkę, tyle że piąstkami, bo boi się że jej zabiorę(ja często robię przerwę, jak je zbyt łapczywie)
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:apaczka, my na smoku jestesmy od urodzenia, ja nie żałuje, zawsze jest to możliwość uspokojenia dziecka, ja tak myśle ze to może przez to nie wymaga on noszenia lulania, poprostu przy smoku sie uspokaja
lys, hehe dzieki, mi naopowiadali ze 3.5 miesieczne dziecko może już miec zęba
Migotkaa mozekolezanki synek mial 3 miesiące
moja robi to samo wiec moze jednak?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ja cały czas walcze z prawą piersią i mega zastojem pod otoczką
Dokarmiamy Dominisia Bebilonem1. Mało co z cyców leci.
Byliśmy w poradni laktacyjnej wczoraj i mam go dostawiać co chwila do cyców ale tam prawie nic nie ma, mały szarpie cycki ciągnie za sutki.
Nie mamy wyjścia jak dokarmianie MM.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A mi dziś latalismy po lekarzach. Pediatra, laryngolog i dermatolog. Wiec mała nie chce jeść i rzuca się przy cycu bo ma plesniawki a co za tym idzie ja mam też grzybicę na skutkach
do tego dostaliśmy kropelki do przemywania uszu bo coś za dużo wydzieliny.
Musze mała dokarmiać bo z piersi nie chce jeść bo bolą ja te plesniawki. Kochane jak to zrobić żeby nie stracić laktacji aż się wyleczymy???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko dopiero zasnęło... Od godz. 8:30!!! Oczywiście na klacie
Pospał na spacerze może z 45 min... Wieczorem będzie ciekawieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:26
-
Aga89 wrote:A mi dziś latalismy po lekarzach. Pediatra, laryngolog i dermatolog. Wiec mała nie chce jeść i rzuca się przy cycu bo ma plesniawki a co za tym idzie ja mam też grzybicę na skutkach
do tego dostaliśmy kropelki do przemywania uszu bo coś za dużo wydzieliny.
Musze mała dokarmiać bo z piersi nie chce jeść bo bolą ja te plesniawki. Kochane jak to zrobić żeby nie stracić laktacji aż się wyleczymy???
A jak wygladają te pleśniawki, widać to gołym okiem?
Myślę, że powinnaś regularnie odciągać pokarm.małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Co do zebow to ja dostalam 2 jedynki na dole jak mialam 5 tygodni wiec wszystko jest mozliwe. Moj sie slini i tez wklada raczki do buzi mam nadzieje ze nie odziedziczy zebow po mnie bo jakos przeraza mnie karmienie z zebami... teraz potrafi tak scisnac dziaslami ze sutki bola.
Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
My dalismy smoka jak miał 3 tygodnie bo od wyjścia ze szpitala ssal kciuka, więc to bylo bez sensu. Piastki tez pcha ale teraz już rzadziej. W 1 miesiącu było częściej.świadomie nie chwyta , jedynie za ubranie trzyma czy mnie za włosy, ale to jest odruch. Jak leży na macie stuka piastka w zabawke i się śmieje.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy się dziś, noc kiepska bo pobudka od 3 i ciągle krzyczała przez sen, rano jak zwykle hydrant z buzi...
Zbieram się na wizytę usg bioderek- a tym czasem córka zasnęła przy nawalającym okapie...mnie uszy bolą a ta po 2 godz prób zasnęłapolecam okap do usypiania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:20
Paula_071, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, jasmine89, Maniuś lubią tę wiadomość