SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamuśki
Wczoraj był na Armagedon. Po spacerku wstał i zaczął płakać tak przeraźliwe, że chciałam karetkę wzywać albo wizytę domową pediatry. Położyłam go na przewijaku a ten wrzask był jakbym go katował...
Zasnął po 22 wstał przed 4 pospał na mnie do 6 zjadł i znowu na mnie. Teraz dopiero się budzi.
A M zaspał do pracyjasmine89 lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja wczoraj od 16 do 21.30 miałam na głowie teściową.. Ta baba nie zna umiaru! Normalnie moje dziecko o 20 po kąpieli już śpi, a przez tą krowę do 23 z nim walczyliśmy! Przy i po kąpieli darła japę, klaskała i śpiewała jakieś piosenki! Nie dziwię się, że malutki później był pobudzony.. Dzisiaj też chciała przyjść bo stwierdziła, że jak mąż pracuje do 21 to ona codziennie będzie ze mną siedzieć! Chyba ją głowa boli!!!
Też bym chciała poćwiczyć ale jakoś nie mogę się zmotywowaćmałaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Uf nadrobilam. U nas ostatnio pojawiły się problemy z brzuszkiem. Kupy są,ale mała coś ciągle meczy. Trochę się uspokoiło jak podałam espumisan.
Miałam jeszcze milion rzeczy do napisania ale z tego niewyspania mam pustkę w głowie.małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj wymalowalam mojemu dziecku obrazek. Wpatruje sie jak zaczarowany, a pozniej zaczal gadac i usmiechac sie do niego. Magic
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdff255b8258.jpgPulpecja, jesslin87, AgaSad, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, Paula_071, jasmine89, Laura, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Hej
Ja wczoraj od 16 do 21.30 miałam na głowie teściową.. Ta baba nie zna umiaru! Normalnie moje dziecko o 20 po kąpieli już śpi, a przez tą krowę do 23 z nim walczyliśmy! Przy i po kąpieli darła japę, klaskała i śpiewała jakieś piosenki! Nie dziwię się, że malutki później był pobudzony.. Dzisiaj też chciała przyjść bo stwierdziła, że jak mąż pracuje do 21 to ona codziennie będzie ze mną siedzieć! Chyba ją głowa boli!!!
Też bym chciała poćwiczyć ale jakoś nie mogę się zmotywować
wspolczuje jakby moja miala tak jezdzic to bym sie wyprowadzila do rodzicowmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka ale super), pełen profesjonalizm..
U nas też nocka spokojna, w końcu normują się te nocki bo śpi min 2,5 - 3 godz a wczoraj nawet pospał 4 ale to pewnie po szczepieniach..
Teraz już godzinę leży w łóżeczku i bawi się swoimi zawieszkami - szeleszczące książeczki są hitem no i oczywiście karuzela.
5ylwia - mnie też zawsze wkurza jak ludzie nie rozumieją że wieczorem wycisza się dziecko a nie zabawia
Miłego dzionka!
małaMyszka, jasmine89, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
mi pasowałoby juz cwiczyć, zeby pozbyć sie skóry z brzucha bo mi została okropna ale jakoś nie moge sie zmotywowac, mogę pozyczyc bieżnie od tesciow tylko czy bede na niej chodzic hmm...
Dziewczyny, zaobserwowałam u swojego malucha wkłądanie piąstek do buzi bardzo często, czasem jest to z takiej zlosci, dziś rano popłakiwał i smoczka nie tylko włąsnie te piąstki pakował, na żęby to chyba za wczesnie? ile wczesniej swedza dziąsłą przed wyjściem zęba?małaMyszka, jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia współczuję.Kobieta nie ma za grosz przyzwoitości...
Moi byli w niedzielę. O 18:30 mały już tak płakałpłakał, że sami się zginęli, bo wiedzą, że kąpiel jest.
W ogóle to mam straszny ubaw. Najpierw powidzieliśmy że na weekend małego im damy na jakieś 3 h. Teksty, że tak oczywiście nie ma problemu dziecko powinno już innych poznawać i zostawać z kimś prócz nas, mały zaczął płakać i był koniec noszenia, cmokania i gugania, a zaczęły się pytania a dlaczego on tak płacze a często tak ma a jak długo tak płacze a może to spróbować a może tego a może to tam to sram to owamto...
Zanim się zgodzie na chociaż godzinę beze mnie to muszą przejść szkolenie, bo my jedno a oni swoje i mały zgłupieje i nic na niego nie będzie działało...Pulpecja, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sądzicie o używaniu smoczka? Dajecie, nie dajecie? Ja się trochę biłam z myślami czy dać a jak już dałam to się czułam jak wyrodna matka (wiem, głupie) ale jak moja zaczęła ładować rączki do buzi i ssać (piersi nie chciała,stwierdziłam, że smok to mniejsze zło. Poza tym fajnie ją uspokaja a to taka maruda
małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
To ze dzidzia wkłada rączki piastki do buzi to normalna kolej rzeczy od tej pory przecież tak będzie poznawać świat poprzez pakowanie wszystkiego do buzi (jak juz się chwytać dobrze nauczy).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:31
Pulpecja, małaMyszka, Paula_071, jasmine89, jesslin87, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Co do smoczka. Czytałam ze jeśli dziecko nie chce bo nie ma takiej potrzeby to nie dawać natomiast jak chce smoczek bo go uspokaja bądź ma taką potrzebę ssania itd to dac bo lepiej smoczek niż miałoby kciuka ssac. Ssanie kciuka powoduje późniejsze wady ortodontyczne i bardzo ciężko od kciuka odzwyczaic. Smoczka potem się dziecku zabiera a z kciukiem przerabane.
Pulpecja, apaczka, małaMyszka, Paula_071, jasmine89, jesslin87, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
apaczka, my na smoku jestesmy od urodzenia, ja nie żałuje, zawsze jest to możliwość uspokojenia dziecka, ja tak myśle ze to może przez to nie wymaga on noszenia lulania, poprostu przy smoku sie uspokaja
lys, hehe dzieki, mi naopowiadali ze 3.5 miesieczne dziecko może już miec zębaPulpecja, apaczka, małaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
apaczka, ja daję smoczek, nie wiedze w tym nic niewłaściwego. Każde z moich dzieci ssało smoka, syn dodatkowo potem doił butlę, bo córka tylko z kubeczka piła. Ani jedno ani drugie nie ma przez to problemów ze zgryzem, mową czy czym tam jeszcze straszą.
apaczka, małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Migotka podobno niektóre dzieci mają tak wcześnie zeby wiec nie można wykluczyć i tego choć z tego co mi wszyscy opowiadali ze jak ząbki idą to raczej też dziecko jest bardziej marudne placzliwe niż normalnie bo odczuwa dyskomfort.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość