SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:My dziś mieliśmy wizytę domową pediatry w związku z problemami brzuszkowymi i jest podejrzenie alergii na białko mleka. Zmieniamy mm na bebilon pepti, a ja przechodzę na dietę bez nabiału. Jak po dwóch tygodniach nie będzie poprawy to wtedy Nutramigen.
Poza tym pediatra potwierdziła, że Lily ma asymetrię. Mamy iść do neurologa po skierowanie na rehabilitację albo najlepiej zamówić wizytę fizjoterapeuty dziecięcego do domu, który pokaże jak ćwiczyć z małą. No i zalecała kupienie piłki do ćwiczeń.
Orientujecie się może, gdzie można nabyć Sab Simplex?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Jesli chcesz to chtnie wysle Ci sab simplex
jasne, że chcęjeśli to oczywiście nie problem
dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to wyślę Ci wiadomość z adresem, a Ty napisz mi proszę dane do przelewu i kwotęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:53
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:jasne, że chcę
jeśli to oczywiście nie problem
dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to wyślę Ci wiadomość z adresem, a Ty napisz mi proszę dane do przelewu i kwotęlys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas tradycyjnie marudera sie wlacza od 18, wiec dzis przesunelam kapiel o godzine wczesniej, wlasniejestesmy po i jemy butle.mala juzodlatuje....
Ciekawe ile pospi w nocy....
Manius jak widzisz ja jestem na forum, u mnie po pologu posucha....maz mnie wkurza, mala daje popalic,do ogarniecia jeszcze starsza cora, wiec ostatnia rzecz ojakiej mysle to przytulanki.....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My
zaczeliśmy 1,5tyg temu, to 5,5tyg po porodzie, u nas na szczęscie
takie same jak przed porodem, nie mam problemu ze sucho czy cos, na poczatku tylko bylam sztywna (hm..mąz w sumie w pewnym stopniu tez..;p) bo bałam się o rane, od dawna nie czuje bólu,ale bałam sie ze sie rozejdzie czy cos..teraz jedyne co mnie stresuje to ciąża ! kuzwa jak ja sie boje zeby nie wpasc
chyba bym oszalała jakbym teraz była znowu w ciaży, narazie chce poświecic się Poli,a starania o kolejne dziecko nie szybciej niz za 2-3 lata
No i wlasnie, jakiej antykoncepcji uzywacie ? my narazie prezerwatywy bo nie wiem na co sie zdecydowac...pytanie szczególnie do mam karmiacych bo to chyba inaczej wygląda z tabletkami..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Jaki tu spokoj na na na na
nic sie nie dzieje na na na na
Widac ze juz kazda po pologu,bo wieczorkami wieksza cisza na forum
Ja jeszcze w pologu we wtorek bedzie miesiac po porodzie a nadal plamieile to bedzie jeszcze trwac
Tez sie boje o rane.. a kontrole mam dopiero na poczatku listopada... mam juz taka ochote a maz tez juz tylko na zielone swiatlo czeka. W sumie cieszy mnie to ze ma na mnie ochoteBo jednak skora wisi i rozstepy sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:37
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My sie nie zabezpieczamy, jak mialam owulacje to lał sie ze mnie sluz, jesli nic sie nie zmienilo to nie ma opcji zebym mnie zauwazyla. Moja mama karmila mnie rok i przez ten czas nie miala okresu, licze ze u mnie bedzie podobnie.
Bylismy dzisiaj na poprawinach, maly sie pieknie spisal, glownie spal, orkiestra mu nie przeszkadzala.
Odebralam dzisiaj od cioci 3 dynie, 8 kg jablek z jej ogrodka. Na jarmarku eko kupilam brokuly i kalafior. W tygodniu bede robic sloiczki.
Nie wiem jak to mozliwe, ale maly nie miesci sie w 62, 68 jest na styk. Jaki on duzy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:44
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja dostalam od gina receptę na tabsy anty dla matek karmiących - Limetic. Ale nie biore jeszcze. Mam zielone swiatlo od prawie dwoch tygodni ale
mogłyby dla mnie nie istnieć... jestem zbyt zmeczona, boje sie o rane co prawda dobrze zagojona juz ponoć (8tyg po porodzie) i nie czuje sie tak atrakcyjnie ze swoim brzuchem ktory nie jest jeszcze super plaski... ale pora bedzie sie przemoc chyba...
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
U mnie jeszcze bez
od porodu.. Jakoś nie mam ochoty! I jeszcze ciągle robią mi się zastoje w piersiach
jak sobie radzicie z bolesnymi guzami?? Od czego to cholerstwo się robi?
Synek od 19.30 śpi, a ja godzinę leżałam w wannie, teraz piwko i meczykczuję się jak nowo narodzona bo od dwóch miesięcy nie miałam tyle czasu dla siebie
małaMyszka, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mam ochoty... Jak przychodzi wieczór marzę tylko o spaniu. Dopiero od kilku dni mamy względny spokój wieczorem i mała zasypia ok 20.30. Boję się jak to będzie, że będzie sucho, będzie się lało mleko itp. No ale chyba czas najwyższy żeby się przełamać.
Paula trochę ryzykujecie nie zabezpieczając się. Pierwsza owulacja po porodzie, podczas kp może być inna niż przed. Z resztą w ciążę można zajść kochając się na kilka dni przed owulacją kiedy nie ma jeszcze płodnego śluzu. Moja bratowa zeszła w ciążę po pół roku kp, nie miała jeszcze nawet okresu. Zorientowała się kiedy pojawiły się mdłości
Żabka u nas też marudzenie od 17-18, przesunęliśmy kąpiel godzinę później (na 20) i skończyły się wieczorne histerie i problemy z usypianiem. Tak w ogóle moje dziecko dzisiaj przez pół dnia strajkowało i nie chciało jeść. Po prostu nie była głodna...
Dziewczyny czy Wam też się tak mleko leje? Moja jak ssie to aż tryska, denerwuje ją to i przerywa. Leci taki strumień mleka na 15-20 cm. Wszystko ochlapane mlekiem, mała ma niekiedy całą twarz oblepioną...próbowałam odciągnąć przed karmieniem i karmi pod górę ale to nic nie dajemałaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Tez tak mam. Denerwuje mnie to bo ja jestem mokra dziecko mokre ale moj reaguje inaczej otwiera buzie i czeka az mu same poleci do buzi... jakis taki wygodny lub leniwy jest nie wiem
apaczka, Ewa123, małaMyszka, Paula_071, gosia.b, Neyla lubią tę wiadomość
-
Amberla mialam napisac ze wygladalas przeslicznie a sukienka bardzo sliczna. Wogole jaka z Ciebie laska nie widac zebys byla w ciazy
I jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Zebys promieniala miloscia tak codzienniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mnie też to denerwuje. Natalka się wkurza i z reguły zaczyna płakać. Dzisiaj jej nawet mleko do oka naleciało...komicznie to czasem wygląda ale mi wcale nie jest do śmiechu bo moja tyko czeka na powód do histerii a ten jest całkiem dobry
nie wiem dlaczego tak mi się zrobiło, początkowo było normalnie a dopiero od kilku tygodni tak jest.
W ogóle Natalia przewraca się z brzucha na plecki. Cwaniara ma swoją technikę i widać, że robi to celowo. Czasami jej nie wychodzi bo siły jeszcze nie te wtedy płaczemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Ja jeszcze w pologu we wtorek bedzie miesiac po porodzie a nadal plamie
ile to bedzie jeszcze trwac
Tez sie boje o rane.. a kontrole mam dopiero na poczatku listopada... mam juz taka ochote a maz tez juz tylko na zielone swiatlo czeka. W sumie cieszy mnie to ze ma na mnie ochoteBo jednak skora wisi i rozstepy sa
Kochana ja jeszcze w 6 tyg pologu plamilam....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:U mnie jeszcze bez
od porodu.. Jakoś nie mam ochoty!
Synek od 19.30 śpi, a ja godzinę leżałam w wannie, teraz piwko i meczykczuję się jak nowo narodzona bo od dwóch miesięcy nie miałam tyle czasu dla siebie
To tak jak umnie. Mala tez spi od 20, maz z kumplami oglada mecz,ja jeszcze pouczylam sie ze starsza corka, potem kolacja, kapanie...teraz siedze w lozeczku z tabletem i poopijam wisniowa nalewke mniamiiii
Tak sie stesknilam za trunkami, ze chyba wpadne w alkoholizm
jesslin87, małaMyszka, KasiaeN., Weridiana lubią tę wiadomość