X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My dziś mieliśmy wizytę domową pediatry w związku z problemami brzuszkowymi i jest podejrzenie alergii na białko mleka. Zmieniamy mm na bebilon pepti, a ja przechodzę na dietę bez nabiału. Jak po dwóch tygodniach nie będzie poprawy to wtedy Nutramigen.
    Poza tym pediatra potwierdziła, że Lily ma asymetrię. Mamy iść do neurologa po skierowanie na rehabilitację albo najlepiej zamówić wizytę fizjoterapeuty dziecięcego do domu, który pokaże jak ćwiczyć z małą. No i zalecała kupienie piłki do ćwiczeń.
    Orientujecie się może, gdzie można nabyć Sab Simplex?
    Jesli chcesz to chtnie wysle Ci sab simplex :) :) :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Jesli chcesz to chtnie wysle Ci sab simplex :) :) :)

jasne, że chcę :) jeśli to oczywiście nie problem
    dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to wyślę Ci wiadomość z adresem, a Ty napisz mi proszę dane do przelewu i kwotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:53

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    jasne, że chcę :) jeśli to oczywiście nie problem
    dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz to wyślę Ci wiadomość z adresem, a Ty napisz mi proszę dane do przelewu i kwotę :)
    Jestesmy juz przyjaciolkami :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokoj na na na na :) :) :) nic sie nie dzieje na na na na :P :P :P
    Widac ze juz kazda po pologu,bo wieczorkami wieksza cisza na forum <3 :D :D

zabka11, apaczka, Laura, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tradycyjnie marudera sie wlacza od 18, wiec dzis przesunelam kapiel o godzine wczesniej, wlasniejestesmy po i jemy butle.mala juzodlatuje....
    Ciekawe ile pospi w nocy....

Manius jak widzisz ja jestem na forum, u mnie po pologu posucha....maz mnie wkurza, mala daje popalic,do ogarniecia jeszcze starsza cora, wiec ostatnia rzecz ojakiej mysle to przytulanki.....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My <3 zaczeliśmy 1,5tyg temu, to 5,5tyg po porodzie, u nas na szczęscie <3 takie same jak przed porodem, nie mam problemu ze sucho czy cos, na poczatku tylko bylam sztywna (hm..mąz w sumie w pewnym stopniu tez..;p) bo bałam się o rane, od dawna nie czuje bólu,ale bałam sie ze sie rozejdzie czy cos..teraz jedyne co mnie stresuje to ciąża ! kuzwa jak ja sie boje zeby nie wpasc :O chyba bym oszalała jakbym teraz była znowu w ciaży, narazie chce poświecic się Poli,a starania o kolejne dziecko nie szybciej niz za 2-3 lata :)

No i wlasnie, jakiej antykoncepcji uzywacie ? my narazie prezerwatywy bo nie wiem na co sie zdecydowac...pytanie szczególnie do mam karmiacych bo to chyba inaczej wygląda z tabletkami..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Jaki tu spokoj na na na na :) :) :) nic sie nie dzieje na na na na :P :P :P
    Widac ze juz kazda po pologu,bo wieczorkami wieksza cisza na forum <3 :D :D

Ja jeszcze w pologu we wtorek bedzie miesiac po porodzie a nadal plamie :/ ile to bedzie jeszcze trwac :(

Tez sie boje o rane.. a kontrole mam dopiero na poczatku listopada... mam juz taka ochote a maz tez juz tylko na zielone swiatlo czeka. W sumie cieszy mnie to ze ma na mnie ochote :D Bo jednak skora wisi i rozstepy sa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:37

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie nie zabezpieczamy, jak mialam owulacje to lał sie ze mnie sluz, jesli nic sie nie zmienilo to nie ma opcji zebym mnie zauwazyla. Moja mama karmila mnie rok i przez ten czas nie miala okresu, licze ze u mnie bedzie podobnie.

Bylismy dzisiaj na poprawinach, maly sie pieknie spisal, glownie spal, orkiestra mu nie przeszkadzala.

Odebralam dzisiaj od cioci 3 dynie, 8 kg jablek z jej ogrodka. Na jarmarku eko kupilam brokuly i kalafior. W tygodniu bede robic sloiczki.

Nie wiem jak to mozliwe, ale maly nie miesci sie w 62, 68 jest na styk. Jaki on duzy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:44

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam od gina receptę na tabsy anty dla matek karmiących - Limetic. Ale nie biore jeszcze. Mam zielone swiatlo od prawie dwoch tygodni ale <3 mogłyby dla mnie nie istnieć... jestem zbyt zmeczona, boje sie o rane co prawda dobrze zagojona juz ponoć (8tyg po porodzie) i nie czuje sie tak atrakcyjnie ze swoim brzuchem ktory nie jest jeszcze super plaski... ale pora bedzie sie przemoc chyba...

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze bez <3 od porodu.. Jakoś nie mam ochoty! I jeszcze ciągle robią mi się zastoje w piersiach :( jak sobie radzicie z bolesnymi guzami?? Od czego to cholerstwo się robi?
    Synek od 19.30 śpi, a ja godzinę leżałam w wannie, teraz piwko i meczyk :) czuję się jak nowo narodzona bo od dwóch miesięcy nie miałam tyle czasu dla siebie :)

małaMyszka, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje: U nas już Szatan przepedzony :)

jesslin87, mamasia, małaMyszka, magda sz, zabka11, Maniuś, Paula_071, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ochoty... Jak przychodzi wieczór marzę tylko o spaniu. Dopiero od kilku dni mamy względny spokój wieczorem i mała zasypia ok 20.30. Boję się jak to będzie, że będzie sucho, będzie się lało mleko itp. No ale chyba czas najwyższy żeby się przełamać.

Paula trochę ryzykujecie nie zabezpieczając się. Pierwsza owulacja po porodzie, podczas kp może być inna niż przed. Z resztą w ciążę można zajść kochając się na kilka dni przed owulacją kiedy nie ma jeszcze płodnego śluzu. Moja bratowa zeszła w ciążę po pół roku kp, nie miała jeszcze nawet okresu. Zorientowała się kiedy pojawiły się mdłości ;-)

Żabka u nas też marudzenie od 17-18, przesunęliśmy kąpiel godzinę później (na 20) i skończyły się wieczorne histerie i problemy z usypianiem. Tak w ogóle moje dziecko dzisiaj przez pół dnia strajkowało i nie chciało jeść. Po prostu nie była głodna...

Dziewczyny czy Wam też się tak mleko leje? Moja jak ssie to aż tryska, denerwuje ją to i przerywa. Leci taki strumień mleka na 15-20 cm. Wszystko ochlapane mlekiem, mała ma niekiedy całą twarz oblepioną...próbowałam odciągnąć przed karmieniem i karmi pod górę ale to nic nie daje :-/

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam. Denerwuje mnie to bo ja jestem mokra dziecko mokre ale moj reaguje inaczej otwiera buzie i czeka az mu same poleci do buzi... jakis taki wygodny lub leniwy jest nie wiem :/

apaczka, Ewa123, małaMyszka, Paula_071, gosia.b, Neyla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla mialam napisac ze wygladalas przeslicznie a sukienka bardzo sliczna. Wogole jaka z Ciebie laska nie widac zebys byla w ciazy :)

I jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Zebys promieniala miloscia tak codziennie :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to wygodnicki ten Twój synek :) moja tez się wkurza, że jej za szybko leci, ledwo nadąża z lykaniem.

Ewa123
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesselin dziękuję bardzo. Jutro wszystko opiszę. A z szatanem chodziło mi o to ze juz po Chrzcinach dzisiaj jesteśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:57

małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciąży to też jakoś tego nie widzę teraz.. Chyba ciężko by było mi się cieszyć. Ale z 2 strony może wyluzowalabym bardziej gdybym miała dwójkę dzieci, a tak przejmuje się każda głupota

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to denerwuje. Natalka się wkurza i z reguły zaczyna płakać. Dzisiaj jej nawet mleko do oka naleciało...komicznie to czasem wygląda ale mi wcale nie jest do śmiechu bo moja tyko czeka na powód do histerii a ten jest całkiem dobry :-/ nie wiem dlaczego tak mi się zrobiło, początkowo było normalnie a dopiero od kilku tygodni tak jest.
    W ogóle Natalia przewraca się z brzucha na plecki. Cwaniara ma swoją technikę i widać, że robi to celowo. Czasami jej nie wychodzi bo siły jeszcze nie te wtedy płacze ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja jeszcze w pologu we wtorek bedzie miesiac po porodzie a nadal plamie :/ ile to bedzie jeszcze trwac :(

Tez sie boje o rane.. a kontrole mam dopiero na poczatku listopada... mam juz taka ochote a maz tez juz tylko na zielone swiatlo czeka. W sumie cieszy mnie to ze ma na mnie ochote :D Bo jednak skora wisi i rozstepy sa :/

Kochana ja jeszcze w 6 tyg pologu plamilam....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie jeszcze bez <3 od porodu.. Jakoś nie mam ochoty!
    Synek od 19.30 śpi, a ja godzinę leżałam w wannie, teraz piwko i meczyk :) czuję się jak nowo narodzona bo od dwóch miesięcy nie miałam tyle czasu dla siebie :)

To tak jak umnie. Mala tez spi od 20, maz z kumplami oglada mecz,ja jeszcze pouczylam sie ze starsza corka, potem kolacja, kapanie...teraz siedze w lozeczku z tabletem i poopijam wisniowa nalewke mniamiiii
    Tak sie stesknilam za trunkami, ze chyba wpadne w alkoholizm ;)

jesslin87, małaMyszka, KasiaeN., Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ