X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super ze jula sietakwzorowo wczoraj spisala....ten wieczorny placz to na100% odreagowanie tylu wydarzen z dnia...
    Ja tez wroce do karmienia jednego w nocy, bo mala od 3 dosypia do tej 5-6 ale co chwile marudzenie kwekanie i wstaje do niej utulic, podac smoka....wiec juz chyba lepiej butle i niech potem spi spokojnie.

Ja na spacery wogole rzadko chodze, wiec sie nie wypowiadam...
    Ze starsza corka chodzilam zima, tylko gdy nic nie padalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:51

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się codziennie wyjść na spacer odpuscilam tylko jak lał deszcz caly dzien dwa razy w trakcie zaczelo delikatnie padac założyłam folię ochronna sobie kaptur na glowe i chodziliśmy dalej dopiero jak zaczęło mocniej padac ucieklismy do domu dzisiaj mamy piękne slonce i 12 stopni o w morde ale szybko się zimno zrobiło jak wstałam w nocy było minus 2 stopnie :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze sobie kupic chuste bo czasami nie moge nic kompletnie zrobic jak Pola ma koltunka :p ale boje sie ze kupie a nie bede potrafila jej wiazac. Jaka lepsza? Tkana czy elastyczna?

Niecierpliwa-to na 100% po chrzcinach,nasza Pola miala to samo..wisk ogromny i tak samo w poniedzialek,wtorek i dopiero w srode zaczelo dochodzic,ale tak sie darła..przysypiala i nagle wisk i tak w kolo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały siłacz pozdrawia wszystkie ciotki :)
    97bf8857dbf16bc8med.jpg

Mój mąż też jest fanem piłki nożnej :) nawet jak byłam w ciąży i grała reprezentacja to poprosił żebym założyła koszulkę tak aby synek już w brzuchu kibicował z tatusiem :)

apaczka, magda sz, jesslin87, lys, zabka11, niecierpliwa, Paula_071, Laura, ainer85, Weridiana, mamasia, KasiaeN., Martucha86, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spacerow- odkad Pola skknczyla 5 dni to do tej pory byly tylko 3 dni bez spaceru-padal deszcz i w dniu chrztu(chociaz wtedy tez wyszlam z nią na podworko pod salą zeby zasnela. Bede z nia chodzic nawet jak bedzie padal snieg :) moja znajoma tak chodzi z coreczka od poczatku,mala ma 2 latka i nigdy nie chorowala bo taka zahartowana;)

jesslin87, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w zimny poranek.
    Wczoraj wróciliśmy z wesela. Młoda dała radę. W jedną stronę ok. 5 godzin jazdy, ale przerwa na karmienie i spoko. Na weselu też ok, muzyka jej nie przeszkadzała, spała albo była noszona przez chętnych :-) Starsza się wybawiła, obtańcowała wszystkich wujków :-) Ogólnie było ok, a teraz powrót do szarej zimnej rzeczywistości. Miłego dnia.

jesslin87, zabka11, Paula_071, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pada śnieg. Taki mokry, ale się utrzymuje, pada cały czas od nadranem. Tak więc ja spacer odpuszczam.ja tez będę chodzić jak nie będzie pogody no chyba ze będzie lało ciurkiem. Albo -30, albo bardzo silny wiatr. Eh uroki mieszkania na Podhalu.
    Agasad moja tez nie śpi dłużej niż 3 godz,a i to rzadko kiedy, zazwyczj 1,5-2, naprawdę nie mogę się doczekać kiedy będzie spać chociaż 4 godz, bo mimo że niby śpię ok 6-8 godz to na raty i jestem okropnie zmęczona.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze jak Maja ma katar to mozna na dwor?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hej Kochane! Wczorajszy chrzest wypadl rewelacyjnie. Julka przespala prawie cala msze w kosciele, nie zaplakala ani razu a my pekalismy z dumy. Przespala tez caly obiad, potem zjadla i dalej w kime. Jak nie spala to wszyscy ja nosili, a ona strzelala usmiechy. Hardcore zaczal sie w domu po 21. Zaczela plakac jak szalona, ryk nieziemski wszystko bylo beee cyc bee, butla bee, mysle, ze to bylo mega zmebzenie i reakcja na ten dzien. Padla po 22 i spala do 3. Potem zjadla i o 5.30 jedzenie. Spalysmy do 8 i sie karmimy. Od 3 nocy strasznie sie kreci i rzuca i wrocilo karmienie 6k. 1-3 w nocy. Zastanawiam sie skad ta zmiana.

AgaSad chyba pytalas o zaproszenia? Ja zamawialam wrzucalam linka byly bardzo ladne i tanie, ale juz nie mam linka. Zamawiala je tez Paula, moze ma jeszcze linka?

Czy w taka pogode, u nas za oknem pada cos sniegopodobnego planujecie chodzic na spacery??

To swietnie ze przespala :) oby moj zadnego ataku nie dostal :) planuje go nakarmic moim mlekiem w butelce i zabrac w razie w butelke do kosciola. U nas msza ze chrzcinami trwa 1.5 godziny :/ takie mszy powinny byc krotsze bo w koncu dzieciaczki maja swoje humory i nie kazde ma ochote tyle czasu spac. Tymbardziej ze moj do poludnia zawsze aktywny. No nic moze sie uda ze bedzie spal :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myslicie ze jak Maja ma katar to mozna na dwor?
    Jak najbardziej, będzie jej się lepiej oddychać.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w pytaniu na śniadanie był temat chust. A potem ,(albo wcześniej, bo mam sklerozę) temat wychodzenia z dziećmi i hartowania. Pokazywali przedszkole leśne, gdzie dzieci 80% czasu spędzają na świeżym powietrzu.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam chustę, boję się, że nie dam rady zawiązać a do tego mąż raczej nie będzie chciał nosić w chuście. Planuje kupić nosidło Bondolino - mam teraz na pożyczone na próbę i jest fajne.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chuste kolkowa bo wg mnie prostsza z tym ze dlugo sie w niej nie powinno nosic. Moze jak ona przestanie mi sprawiac problem poprobuje z tkana :)

Wczoraj robiliśmy urodzinowa impr meza w domu,byli nasi rodzice, tescie, rodzeństwo, dziadkowie i maly wpadl w taki szal ze nie dalo sie go uspokoic. Mega ryk jak jeszcze nigdy!.Uspokajajaco dzialal tylko maz na niego. Nawet u mnie bylo mu zle. Az mi przykro ze ja jako mama nie bylam w stanie go uspokoic ani trochę :(

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wiem co czułaś.. ja też to przeżyłam w sobotę na swoich urodzinach.. Myślę, że za bardzo się zestresowałyśmy tą sytuacją i nasze dzieci wyczuły te emocje. Mąż podszedł do tego na luzie dlatego maleństwa się uspokoiły :)
    Już kilka razy miałam tak, że w nocy chodziłam z małym po mieszkaniu on się darł, żadna pozycja nie była dla niego odpowiednia.. ja byłam zła i zmęczona.. budziłam męża on brał małego w ramiona i spokój, chwilka i Oli spał :)
    Pewnie tak samo było na sesji.. Pojechałam mega zestresowana to dziecko odmówiło współpracy.. Wróciłam do domu i jadł cycusia jak aniołek..

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,na pewno masz racje, za bardzo sie zestresowalysmy...
    ale przynajmniej nasi mężowie poczuli sie bardzo docenieni :) moj wczoraj pękal z dumy ze tak na syna dziala :)

Paula_071, 5ylwia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5lwia - Twoj synus to wyglada tak powaznie jakby za 3 msc mial :-)

Ja nie bylam tylko 2 razy - jak byl taki skwar, chyba z 34 stopnie i raz dzien po szczepieniu. Tez mam zamiar wychodzic z nim codziennie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala chodzic dziennie na spacery ale znosic ta kobyle (wozek) z 3 pietra to nie dam rady a maz pracuje czesto w godzinach 8-16 i jak sie przedrze przez korki to juz jest po 17 i jest oczywiste ze maz glodny i chcialby zjesc obiad najpierw :(

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia jak pieknie trzyma glowke!
    Julka jak podniesie na 2,3 sekundy to jest sukces, a tak jak lezy na brzuchu to tylko gwozdza wbija w materac. Czy Wasze dzieciaczki pytanie do'mam sierpniowych starszakow juz tak ladnie trzymaja glowke?

Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A ja wczoraj wkoncu doczekalam sie chusty. Wczoraj dwa razy przymierzylismy sie do niej na 5 minut, zeby pocwiczyc wiazanie. Za pierwszym razem slabo dociagnelam, za drugim juz lepiej i zalapalam juz mniej wiecej jak to sie robi. Mlodemu sie podoba, wiec jest git. Dzisiaj juz tez chwile go nosilam, tj. jakies pol godziny, bo chcialam ogarnac salon po gosciach i zjesc sniadanie, a nie chcial polezec sam. Po kilku minutach Karol odlecial, wyplatalam go i spi juz jakies pol godziny. Juz Kocham te chuste. Pewnie robie jeszcze jakies bledy w dociaganiu, ale przynajmniej kregoslup tak mmie nie boli ;) Jak opanuje wiazanie kieszonki, to nastepny level - plecak prosty, ponoc jedno z najwygodniejszych wiazan, no zobaczymy ;)

Ja tez od kilku dni szaleje z chusta. Nawet w sklepie z mala bylam. Wozek nadal powodem do placzu.

jesslin87, Griszanka, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Później rzuce Wam zdjęcie ile u nas śniegu napiździło!! Masakra i ciągle pada, już po kostki jest:/ a my nadajemy z poczekalni w przychodni, bo Blana ma paskudny krtaniowy kaszel, a ja gile po pas, że muszę uważać żeby nie kapnely na mała przy karmieniu:/ mam nadzieję że Wiki niczego nie sprzedany, ale znając życie to tylko kwestia czasu. Wczoraj w kauflandzie widziałam już caly regał Mikołajów czekoladowych. Więc ją już jestem w zimie gile+ śnieg+ mikolaje czekoladowe. No nie da się zaprzeczyć :P

Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
‹‹ 2234 2235 2236 2237 2238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ