X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    A jaka maszchuste??? I jak wiazesz???
    Ja mam zwykla i za cholere nie umiem sobie z nia poradzic....
    Ja mam tkana Azimi, kupilam uzywana. 5 mb szmaty hehehe, mozna sie zamotac. Nie chcialam za duzo inwestowac, bo nie wiedzialam czy rzeczywiscie polubimy ten sposob noszenia ;)
    Moje pierwsze wiazanie ponizej, doswiadczone mamy noszace w chuscie, z pewnoscia widzac to wiazanie, pewnie noga by sie przezegnaly. Ale od czegos trzeba zaczac.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ebbc54a345.jpg

Weridiana, KasiaeN., jesslin87, niecierpliwa, Neyla, witaminkab, zabka11, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dziś mały spał 7h!!! i to jeszcze go na siłe musiałam wybudzać o 5 na jedzenie bo się zestresowałam że tak długo śpi bez jedzenia :) 20 min ssania i znowu spał jak zabity do 8 :) dawno się tak nie wyspałam :) nawet przed porodem takiego długiego snu nie miałam :)

a my zamiast chusty zakupiliśmy takie nosidełko z przodu wygląda jak chusta a z tyłu jak nosidło http://www.closeparent.pl/caboo,141,l1.html
    jak na razie tylko po domu wypróbowane ale mąż bardzo zadowolony :) mały przy wkładaniu trochę marudzi a później zasypia

Weridiana, jesslin87, Maniuś, witaminkab, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa co do główki i jej trzymania to nasz już od jakiegoś czasu tak trzyma główkę, mysle ze tak zaczal lepiej trzymać jak skończył miesiąc. Ale ta umiejetnosc chyba powinna się pojawic miedzy 1 a 3 miesiącem o ile dobrze kojarzę.

jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my po szczepieniu - druga dawka, Emma byla dzielna, plakala bidulka ale krotko

Niecierpliwa moja tez "dziobie" materac jak lezy na brzuszku haha podniesie glowke ale na krotko i sie wkurza, nie lubi ogolnie lezec na brzuchu.
    jak juz wspominalam lubi "plywac" na brzuszku
    natomiast zawsze usiluje stac jak ja podnosze, zaprze sie nozkami i stoi, nogi wtedy ma wyprostowane szok

Zabka a jak twoja starsza corcia? wszystko ok?

Magda mysle ze jak malenstwo nie ma goraczki to mozesz wyjsc na spacer, takie swieze powietrze na pewno jej pomoze przy oddychaniu

u nas sloneczko , podobno ma byc mrozna zima , oby nie bo ja nie lubie zimy (no chyba ze w gorach na nartach ;-)

co do pilki noznej moj tez kibicowal ale oglada tylko wazniejsze mecze ,
    moja corka uwielbia grac w pilke , jest w druzynie szkolnej
    ja natomiast uwazam ze jest to sport w ktorym zbyt duza role maja pieniadze, pilkarzy wznosi sie na piedestal , owszem powinni zarabiac ale nie wiecej od naukowcow , lekarzy itd. coz oni wnosza dla swiata oprocz rozrywki? nie zrozumcie mnie zle ale ja nie wierze w ducha sportu przy pilce noznej mysle ze sa to uklady, sprzedawanie kupowanie zawodnikow co to jest?
    ale sie rozpisalam uff ;-) ok koncze wywody

jesslin87, niecierpliwa, magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kółkowa.jak na pierwsza chustę jest super.na noszenie po domu , robienie porządków czy wyskoczenie na szybko do sklepu
    impgya.jpg

Ponawiam pytanie, czy Wasze dzieci tez się slinią i pchają piąstki do buzi?czy to oznaka wychodzących zębów?

Magda mi lekarka powiedziala ze gdy nie ma gorączki to przy Katarze spacery są nawet wskazane bo pomagają oddychać a poza tym trzeba hartować dzieci wiec spacery nawet przy minusowej temperaturze są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:10

Weridiana, Aska87, jesslin87, niecierpliwa, Laura, magda sz, Paula_071, Maniuś, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas to samo z piastkami, tez wklada do buzi i sie slini. moze to byc poczatek zabkow, ale jest to rowniez etap rozwoju (chyba Iys o tym pisala). jak juz wczesniej wspominalam znajomej synek mial zabka juz w 3 miesiacu zycia:-)
    super zdjecie:-)

KasiaeN., jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorki jeśli już ten temat był ale odkąd Marta jest na świecie cieżko mi czasem jest być na bieżąco z forum ;) dzięki Weridiana :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula tez laduje piesci do buzi, czasem tak mocno ze az sie dlawi, a slini sie przy tym jak te psiaki, ktorym slina z pyszczka kapie

Weridiana, KasiaeN., jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piąstki wkłada do buzi aż ślinka cieknie ;-)

Weridiana, KasiaeN., jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN moj juz od jakiegos czasu namietnie zajada piastki, palce, ssie kciuka, slini sie przeokrutnie, az czasami sie krztusi ta slina. Czasami robi nawet z niej banki, a pozniej wciaga ja do buzi. Ogolnie zabawny jest. Jak spi na brzuszku, to pod buzie podkladam mu pieluszke tetrowa, bo inaczej wszystko mokre ;)

KasiaeN., jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uspokoilyscie mnie.bo już myślałam, ze tylko Marta taki sliniok ;) Swoją droga przed urodzeniem Marty obiecywałam sobie, ze nie będę popadać w paranoje, czytać za dużo internetow i być nadwrażliwa mamuśka.Ale życie zweryfikowało, ze jestem nadwrażliwa, oglądam każda pieluszkę na prawo i lewo i z niepokojem przyglądam się każdemu "odchyleniu" mojego dziecka ;) nigdy nie rozumiałam jak można wciaz mowić o dziecku ma ierzynstwie i się tym ekscytować?obiecalam sobie ze nie bedą jedna z tych nudnych mamusiek.otoz stało się odwrotnie i jestem nudziara ;)

jesslin87, Weridiana, aaaaga, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka spała 5h od 24 do 5 rano, aż się zaczęłam stresować czy wszystko w porządku i ją obudziłam na karmienie, bo normalnie to max 3h w nocy.
    Nie wiem, czy to zmiana mm i wykluczenie nabiału z mojej diety zaczyna przynosić efekty, czy to tylko taki zbieg okoliczności. Jedyne co mnie martwi to po tym bebilonie pepti zamiast kupy jest śluz. Czytałam, że czasem może tak być podczas zmiany diety dziecka. Dziś będzie 3 dzień podawanie tego mm i jak do jutra się nie zmieni to zadzwonię do pediatry.

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chusta z littlefrog http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fab66803f45.jpg

co do piąstek, to tez laduja w buzi, ale jako uspokajacz.

A nosidełko, to dopiero jak dziecko siada można nosić.

Weridiana, KasiaeN., Laura, Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej chuscie kolkowej przeklada sie material przez kółka i gotowe, czy też trzeba motać?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekłada się materiał i gotowe.trzeba tylko dociągnąć odpowiednio.

lys, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) my tylko na chwilke:) zaraz zbieramy sie na poprawiny chrzcin:)
    wczoraj Szymonek był mega grzeczny! jestem z niego dumna, na imprezie u kuzynki hih:)

KasiaeN., Weridiana, jesslin87, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a u nas dziś mały spał 7h!!! i to jeszcze go na siłe musiałam wybudzać o 5 na jedzenie bo się zestresowałam że tak długo śpi bez jedzenia :) 20 min ssania i znowu spał jak zabity do 8 :) dawno się tak nie wyspałam :) nawet przed porodem takiego długiego snu nie miałam :)

a my zamiast chusty zakupiliśmy takie nosidełko z przodu wygląda jak chusta a z tyłu jak nosidło http://www.closeparent.pl/caboo,141,l1.html
    jak na razie tylko po domu wypróbowane ale mąż bardzo zadowolony :) mały przy wkładaniu trochę marudzi a później zasypia
    A co to za nosidełko, ze juz mozna uzywac i gdzie kupiłaś?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nosidlo caboo tez wyglada interesujaco

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to chusta kółkowa jest biodrowa - nie można jej nosić za długo. I tym, których dzieci mają asymetrię radzę skonsultować noszenie takiej chusty z ortopedą lub rehabilitantem. A info właśnie od tych specjalistów + doradców chustowych - nie ma czegoś takiego jak nosidełko dla dziecka, które nie siedzi. Wtedy to jest wisiadło, które zniekształca biodra. Nosidełko jest tylko dla dzieci, które siedzą.

Pytanie do mam kp - czy Wasze dzieci dalej robią kupę przy każdym karmieniu? Mój to dalej z 8 dziennie robi. W ciągu ostatniego tygodnia przytył 480g. Mój pulpecik:)

jesslin87, Weridiana, Neyla, Luna1, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję zakup i korzystanie z nosidła dopiero na wiosnę.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ