SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:A jaka maszchuste??? I jak wiazesz???
Ja mam zwykla i za cholere nie umiem sobie z nia poradzic....
Moje pierwsze wiazanie ponizej, doswiadczone mamy noszace w chuscie, z pewnoscia widzac to wiazanie, pewnie noga by sie przezegnaly. Ale od czegos trzeba zaczac.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ebbc54a345.jpgWeridiana, KasiaeN., jesslin87, niecierpliwa, Neyla, witaminkab, zabka11, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a u nas dziś mały spał 7h!!! i to jeszcze go na siłe musiałam wybudzać o 5 na jedzenie bo się zestresowałam że tak długo śpi bez jedzenia
20 min ssania i znowu spał jak zabity do 8
dawno się tak nie wyspałam
nawet przed porodem takiego długiego snu nie miałam
a my zamiast chusty zakupiliśmy takie nosidełko z przodu wygląda jak chusta a z tyłu jak nosidło http://www.closeparent.pl/caboo,141,l1.html
jak na razie tylko po domu wypróbowane ale mąż bardzo zadowolonymały przy wkładaniu trochę marudzi a później zasypia
Weridiana, jesslin87, Maniuś, witaminkab, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa co do główki i jej trzymania to nasz już od jakiegoś czasu tak trzyma główkę, mysle ze tak zaczal lepiej trzymać jak skończył miesiąc. Ale ta umiejetnosc chyba powinna się pojawic miedzy 1 a 3 miesiącem o ile dobrze kojarzę.
jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a my po szczepieniu - druga dawka, Emma byla dzielna, plakala bidulka ale krotko
Niecierpliwa moja tez "dziobie" materac jak lezy na brzuszku haha podniesie glowke ale na krotko i sie wkurza, nie lubi ogolnie lezec na brzuchu.
jak juz wspominalam lubi "plywac" na brzuszku
natomiast zawsze usiluje stac jak ja podnosze, zaprze sie nozkami i stoi, nogi wtedy ma wyprostowane szok
Zabka a jak twoja starsza corcia? wszystko ok?
Magda mysle ze jak malenstwo nie ma goraczki to mozesz wyjsc na spacer, takie swieze powietrze na pewno jej pomoze przy oddychaniu
u nas sloneczko , podobno ma byc mrozna zima , oby nie bo ja nie lubie zimy (no chyba ze w gorach na nartach
co do pilki noznej moj tez kibicowal ale oglada tylko wazniejsze mecze ,
moja corka uwielbia grac w pilke , jest w druzynie szkolnej
ja natomiast uwazam ze jest to sport w ktorym zbyt duza role maja pieniadze, pilkarzy wznosi sie na piedestal , owszem powinni zarabiac ale nie wiecej od naukowcow , lekarzy itd. coz oni wnosza dla swiata oprocz rozrywki? nie zrozumcie mnie zle ale ja nie wierze w ducha sportu przy pilce noznej mysle ze sa to uklady, sprzedawanie kupowanie zawodnikow co to jest?
ale sie rozpisalam uffok koncze wywody
jesslin87, niecierpliwa, magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My mamy kółkowa.jak na pierwsza chustę jest super.na noszenie po domu , robienie porządków czy wyskoczenie na szybko do sklepu
Ponawiam pytanie, czy Wasze dzieci tez się slinią i pchają piąstki do buzi?czy to oznaka wychodzących zębów?
Magda mi lekarka powiedziala ze gdy nie ma gorączki to przy Katarze spacery są nawet wskazane bo pomagają oddychać a poza tym trzeba hartować dzieci wiec spacery nawet przy minusowej temperaturze są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:10
Weridiana, Aska87, jesslin87, niecierpliwa, Laura, magda sz, Paula_071, Maniuś, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kasia u nas to samo z piastkami, tez wklada do buzi i sie slini. moze to byc poczatek zabkow, ale jest to rowniez etap rozwoju (chyba Iys o tym pisala). jak juz wczesniej wspominalam znajomej synek mial zabka juz w 3 miesiacu zycia:-)
super zdjecie:-)KasiaeN., jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaN moj juz od jakiegos czasu namietnie zajada piastki, palce, ssie kciuka, slini sie przeokrutnie, az czasami sie krztusi ta slina. Czasami robi nawet z niej banki, a pozniej wciaga ja do buzi. Ogolnie zabawny jest. Jak spi na brzuszku, to pod buzie podkladam mu pieluszke tetrowa, bo inaczej wszystko mokre
KasiaeN., jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to uspokoilyscie mnie.bo już myślałam, ze tylko Marta taki sliniok
Swoją droga przed urodzeniem Marty obiecywałam sobie, ze nie będę popadać w paranoje, czytać za dużo internetow i być nadwrażliwa mamuśka.Ale życie zweryfikowało, ze jestem nadwrażliwa, oglądam każda pieluszkę na prawo i lewo i z niepokojem przyglądam się każdemu "odchyleniu" mojego dziecka
nigdy nie rozumiałam jak można wciaz mowić o dziecku ma ierzynstwie i się tym ekscytować?obiecalam sobie ze nie bedą jedna z tych nudnych mamusiek.otoz stało się odwrotnie i jestem nudziara
jesslin87, Weridiana, aaaaga, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja kruszynka spała 5h od 24 do 5 rano, aż się zaczęłam stresować czy wszystko w porządku i ją obudziłam na karmienie, bo normalnie to max 3h w nocy.
Nie wiem, czy to zmiana mm i wykluczenie nabiału z mojej diety zaczyna przynosić efekty, czy to tylko taki zbieg okoliczności. Jedyne co mnie martwi to po tym bebilonie pepti zamiast kupy jest śluz. Czytałam, że czasem może tak być podczas zmiany diety dziecka. Dziś będzie 3 dzień podawanie tego mm i jak do jutra się nie zmieni to zadzwonię do pediatry.
Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja chusta z littlefrog http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fab66803f45.jpg
co do piąstek, to tez laduja w buzi, ale jako uspokajacz.
A nosidełko, to dopiero jak dziecko siada można nosić.
Weridiana, KasiaeN., Laura, Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej:) my tylko na chwilke:) zaraz zbieramy sie na poprawiny chrzcin:)
wczoraj Szymonek był mega grzeczny! jestem z niego dumna, na imprezie u kuzynki hih:)
KasiaeN., Weridiana, jesslin87, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a u nas dziś mały spał 7h!!! i to jeszcze go na siłe musiałam wybudzać o 5 na jedzenie bo się zestresowałam że tak długo śpi bez jedzenia
20 min ssania i znowu spał jak zabity do 8
dawno się tak nie wyspałam
nawet przed porodem takiego długiego snu nie miałam
a my zamiast chusty zakupiliśmy takie nosidełko z przodu wygląda jak chusta a z tyłu jak nosidło http://www.closeparent.pl/caboo,141,l1.html
jak na razie tylko po domu wypróbowane ale mąż bardzo zadowolonymały przy wkładaniu trochę marudzi a później zasypia
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Z tego co wiem, to chusta kółkowa jest biodrowa - nie można jej nosić za długo. I tym, których dzieci mają asymetrię radzę skonsultować noszenie takiej chusty z ortopedą lub rehabilitantem. A info właśnie od tych specjalistów + doradców chustowych - nie ma czegoś takiego jak nosidełko dla dziecka, które nie siedzi. Wtedy to jest wisiadło, które zniekształca biodra. Nosidełko jest tylko dla dzieci, które siedzą.
Pytanie do mam kp - czy Wasze dzieci dalej robią kupę przy każdym karmieniu? Mój to dalej z 8 dziennie robi. W ciągu ostatniego tygodnia przytył 480g. Mój pulpecik:)jesslin87, Weridiana, Neyla, Luna1, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.