X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też mi robi hydrant z cycka, possie i wypluje a cyc tryyyska.

Jesslin ja też plamiłam 4 tyg po a w 5-6 tyg miałam okres..myślałam że jednak nie ale wczoraj miałam taaaaki piękny śluz :) przy identycznym zmajstrowaliśmy naszą piękną córkę. Na bank miałam wczoraj lub przedwczoraj owulację, nawet brzuch miałam wzdęty a na codzien jest flak. My się nie zabezpieczamy, mąż nie dochodzi we mnie jak już, ale w tym tyg śmigam po tabsy. Ostatnio byliśmy obrażeni ja za to że się mamusi posłuchał z chrzcinami i kara -zero seksu przez tydzien a on się obraził że nie chcę mu dać...W każdym razie dziś pojechał do wawy i wraca do nas w piątek. 5 dni rozłąki, ciekawe czy renia rączkowska go odwiedzi :D hahah. Ja nie czuje spiny na seks, nie mam siły, w ostatnim tyg miałam taki zapieprz że 2 kg schudłam. Dziś w końcu na spokonie porozmawialiśmy bez licytacji kto jest gorszy.

Walczymy z katarem, boje się że przesadziliśmy z odciąganiem ale teraz spi cichutko. Co raz nosefrida a 4 raz był katarek plus. Do tego inhalacja, krople nasivin soft, masc majerankowa, oklepywanko, kropelki wit C (miny nieziemskie robiła bo to kwasne) i nasmarowałam stopy maścią rozgrzewającą..niby od 6 miesiąca ale pediatra powiedziała przez tel że jak smarować to tylko stopy teraz. Oby było lepiej..męczyła się przeokropnie.

zabka11, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jesselin dziękuję bardzo. Jutro wszystko opiszę. A z szatanem chodziło mi o to ze juz po Chrzcinach dzisiaj jesteśmy ;)

Tak tak zrozumialam ja jak moj jest marudny to mowie jeszcze tydzien i pozbedziemy sie tego diabla :D

Ahh pewnie wszyscy znacie powiedzenia typu twoj stary/twoja stara wiec ostatnio spiewam i klaszcze do piosenki rubika Maksiu na mnie patrzy a ja do niego: zobacz Twoja stara klaszcze u rubika na co maz jestes psychiczna :D

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz to masz teraz super, tydzien u rodzicow....zazdroszcze,troche cie odciaza, zajma sie malutka, a ty odpoczniesz :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. jak wam chodzą odkurzacze przy katarku plus? u nas jeden spalony, pożyczylismy od sąsiadow ale tez było juz ostro wiec nie wlączamy. Jutro kupi się nowy. Ma ktoś jakiś wytrzymały który może polecić ?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka -mama jutro idzie rano po l4 na grypę żeby z nami posiedziec :D tata wzial nocki w pracy zeby w dzien nacieszyć się wnuczką. Nie powiem jest lżej o tyle bo jedzenia nie muszę robić ale Maja chora potrafi jeszcze bardziej umęczyć. Od 14 prawie non stop na cycu wisiała, nie chciała nawet butelki z moim mlekiem z nocy. Zasnęła o 22.20 także i tak i tak jestem zmęczona

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh to jeszcze musze poczekac a kupilam gumki takie z wypustkami juz sie nie moge doczekac... ;)

Magda sz rozumiem Cie zanim kupilismy katarek to w nocy trzymalam dziecko na rekach bo tak sie meczyl ze spac nie umial jedyne co to na rekach z glowa wyzej... :(

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Paula trochę ryzykujecie nie zabezpieczając się. Pierwsza owulacja po porodzie, podczas kp może być inna niż przed. Z resztą w ciążę można zajść kochając się na kilka dni przed owulacją kiedy nie ma jeszcze płodnego śluzu. Moja bratowa zeszła w ciążę po pół roku kp, nie miała jeszcze nawet okresu. Zorientowała się kiedy pojawiły się mdłości ;-)

Akurat tu nic dziwnego, cykl zaczyna sie przeciez od owulacji a nie od okresu. Jak zajdzie sie w ciaze dzieki wspolzyciu pare dni przed owu sa wieksze szanse na siostre dla Tomka, damy rade;)chociaz wolalabym za rok.
    W ciaze zaszlam w pierwszym cyklu, generalnie moj organizm zawsze byl przewidywalny, licze ze tak zostanie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 03:54

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dla mnie pierwszym dniem cyklu byl pierwszy dzien okresu, no chyba ze cos sie juz porypalo..ale nawet na owufriendzie w kalendarzu tak bylo

zabka11, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula dla mnie pierwszym dniem cyklu byl pierwszy dzien okresu, no chyba ze cos sie juz porypalo..ale nawet na owufriendzie w kalendarzu tak bylo
    Madziu masz racje cykk zaczyna sie od pierwszego dnia okresu

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Jaka piękna noc! Marta spała od 20 do 4.30!!!wow pierwszy raz :) potem obudziła się na jedzenie,,chichrała się jak szalona i teraz znów śpi :)

Zimno jak cholera na dworze, wychodzenie na spacery to jest masakra,ubieranie siebie i małej ehhh jesień.

Jeśli chodzi o zabezpieczenie to dzis idę do ginekologa i będę chciała mieć założona wkładkę.zobzczymy co dzis powie lekarka.

Czy Wasze dzieci tez się tak strasznie slinią?marta okropnie i do tego pcha piąstki do buzi, czy to możliwe żeby jej żeby szły?

Udanego poniedziałku!!!:)

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wlasnie jemy...od 20 mala spala do 6:)
    Fakt ze krecila sie troche juz od 3 ale smok ja wyciszyl i jeszcze podsypiala do teraz.
    U nas wlasnie pada snieg!!! Masakra, nawet butow i kurtek zimowych jeszcze nie powyciagalam...
    Mala skonczy jesc i musze budzis Julcie do szkoly.na szczescie maz ma w tym yyg na 14 do pracy, wiec ja zawiezie i przywiezie.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello siostry u nas ok mlody zasnal o 20 ok 21 wybudzil go brzuszek ululalam dość długo bo chyba z 20 min go nosiłam krzyż mi w d.. Wchodzi od noszenia ale jak zasnal spal do 2:50 cyc i od 4 spał do 6:40 teraz jemy mam nadzieję że ma dobry humorek i to będzie fajny dzionek
    My bedziemy uzywac gumek nie chce sie faszerowac znowu tabsami prawie 8 lat je bralam.

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się witamy..
    młody na brzuszku zalicza poranna gimnastykę.. ale leń leży i śmieje się bo mu gazy odchodzą.. Marzę o dłuższych godzinach snu w nocy, ciągle budzi się co ok 2 godz.. czasem pośpi do 3 godz.. musze częściej próbować ululac go ze smokiem ale jestem tak nietomna w nocy ze wole nakarmić i dalej iść spać.
    Mąż wraca dziś z meczu z Wawy.. dobrze ze mnie nie ma we Wro bo chyba będzie mocno wczorajszy ☺ale przynajmniej dobrze ze wygrali bo znowu by miał depresję kilka dni.. Jeju Wasi tez tacy kibice? Mój chodzi tylko na kadrę ale absolutnie na wszystkie mecze w Polsce, mają id lat stała ekipę na wyjazdy i cieszą się hak przedszkolaki na wyjście do kina..

aaaaga, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie tylko mecze reprezentacji wszystkie mecze swojej druzyny i wszystkie mecze Bayernu i jak ma czas a leci jakis w tv to ogląda już zapowiada ze w Arturze zaszczepi milosc do pilki noznej w ogóle do sportu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Wczorajszy chrzest wypadl rewelacyjnie. Julka przespala prawie cala msze w kosciele, nie zaplakala ani razu a my pekalismy z dumy. Przespala tez caly obiad, potem zjadla i dalej w kime. Jak nie spala to wszyscy ja nosili, a ona strzelala usmiechy. Hardcore zaczal sie w domu po 21. Zaczela plakac jak szalona, ryk nieziemski wszystko bylo beee cyc bee, butla bee, mysle, ze to bylo mega zmebzenie i reakcja na ten dzien. Padla po 22 i spala do 3. Potem zjadla i o 5.30 jedzenie. Spalysmy do 8 i sie karmimy. Od 3 nocy strasznie sie kreci i rzuca i wrocilo karmienie 6k. 1-3 w nocy. Zastanawiam sie skad ta zmiana.

AgaSad chyba pytalas o zaproszenia? Ja zamawialam wrzucalam linka byly bardzo ladne i tanie, ale juz nie mam linka. Zamawiala je tez Paula, moze ma jeszcze linka?

Czy w taka pogode, u nas za oknem pada cos sniegopodobnego planujecie chodzic na spacery??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 08:24

apaczka, Maniuś, Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wkoncu doczekalam sie chusty. Wczoraj dwa razy przymierzylismy sie do niej na 5 minut, zeby pocwiczyc wiazanie. Za pierwszym razem slabo dociagnelam, za drugim juz lepiej i zalapalam juz mniej wiecej jak to sie robi. Mlodemu sie podoba, wiec jest git. Dzisiaj juz tez chwile go nosilam, tj. jakies pol godziny, bo chcialam ogarnac salon po gosciach i zjesc sniadanie, a nie chcial polezec sam. Po kilku minutach Karol odlecial, wyplatalam go i spi juz jakies pol godziny. Juz Kocham te chuste. Pewnie robie jeszcze jakies bledy w dociaganiu, ale przynajmniej kregoslup tak mmie nie boli ;) Jak opanuje wiazanie kieszonki, to nastepny level - plecak prosty, ponoc jedno z najwygodniejszych wiazan, no zobaczymy ;)

KasiaeN., zabka11, Neyla, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też się potrafia na czyms zawiesic? Tzn patrza sie i zawieszaja ? Moj np jak Lezy przy cycu i juz sie zamula to potrafi przestac ssac patrzec sie gdzieś niewiadomo gdzie i wlasnie tak zawiesic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:33

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilka nozna uwielbiam ten sport :) jestem wielkim pasjonatem a moj maz szkoda gadac. Nawet gral zawodowo ale niestety kontuzja i koniec marzen o byciu pilkarzem. Za to maz sie cieszy ze bedzie mlodego szkolil na pilkarza. Zreszta maz juz zarazil mojego chrzesniaka miloscia do pilki noznej jak i dziecko kuzyna :)

Tez myslalam o wkladce. Tabletek nie chce jak je odstawilam mialan tak rozregulowane cykle ze szok a wczesniej mialam jak w zegarku. Tez chcialam od razu robic 2 ale po cc moge zapomniec :/

Wogole po pobycie we szpitalu mowilan ze mam traume i na 2 sie nie zdecyduje. Ale 2 dni temu nad ranem snilo mi sie ze wrocilam do domu i maz lezal w lozku z Maksem takim juz wiekszym ok 2-3 lata a obok lezal niemowlaczek tez chlopczyk i obudzilam sie i wiem ze jednak mimo wszystko chce 2 dzieci.

Paula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czy wasze dzieci też się potrafia na czyms zawiesic? Tzn patrza sie i zawieszaja ? Moj np jak Lezy przy cycu i juz sie zamula to potrafi przestac ssac patrzec sie gdzieś niewiadomo gdzie i wlasnie tak zawiesic

Moj tal robi mama mowi ze wyglada wtedy jak sztuczny :)

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A ja wczoraj wkoncu doczekalam sie chusty. Wczoraj dwa razy przymierzylismy sie do niej na 5 minut, zeby pocwiczyc wiazanie. Za pierwszym razem slabo dociagnelam, za drugim juz lepiej i zalapalam juz mniej wiecej jak to sie robi. Mlodemu sie podoba, wiec jest git. Dzisiaj juz tez chwile go nosilam, tj. jakies pol godziny, bo chcialam ogarnac salon po gosciach i zjesc sniadanie, a nie chcial polezec sam. Po kilku minutach Karol odlecial, wyplatalam go i spi juz jakies pol godziny. Juz Kocham te chuste. Pewnie robie jeszcze jakies bledy w dociaganiu, ale przynajmniej kregoslup tak mmie nie boli ;) Jak opanuje wiazanie kieszonki, to nastepny level - plecak prosty, ponoc jedno z najwygodniejszych wiazan, no zobaczymy ;)
    A jaka maszchuste??? I jak wiazesz???
    Ja mam zwykla i za cholere nie umiem sobie z nia poradzic....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ