X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Od szpitala miał mięciutką płytkę i nie obcinaliśmy, bo było za wcześnie. Dopiero teraz płytka zrobiła się twarda i zaczniemy obcinać ją urosną. U nóg to samo. Dopiero płytka jest właściwa.

I nie drapal sie przez 2msc? Moj to by mial cala twarz pocharatana.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    I nie drapal sie przez 2msc? Moj to by mial cala twarz pocharatana.
    Raz się na czole podrapał jakiś tydzień temu...
    Najczęściej wieszam go jak kurczaka na rożnie to nic sobie nie robi hehehehe hehehehe żartuje oczywiście ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te paznokcie mialyby z metr, poza tym sie troszke zadzieraja, wiec nie daloby rady.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ale fajny torcik, zjadloby sie :D
    My chrzcimy chyba po nowym roku... w sumie na wiosne bym chciala ale maz woli wcześniej wiec zobaczymy kto wygra :D

My od stop jeszcze nie obcinalismy bo sa malutkie i nie ma co :) ale od raczek to co tydzień inaczej bylby caly podrapany i ja tez bo mnie przy cycu drapie po dekolcie, nawet w policzek raz dostalam hehe

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Raz się na czole podrapał jakiś tydzień temu...
    Najczęściej wieszam go jak kurczaka na rożnie to nic sobie nie robi hehehehe hehehehe żartuje oczywiście ;-)

Żartuje tak dalej jak się znajdzie jakaś przypadkowa pani z mopsu to Ci sprawę założy :) :p

My dwa razy w ciągu tygodnia obciąży bo tak się drapie ze szok i ciągle brudne pazury ma bo on drapie ubrania i skórę i ten naskórek mu zostaje Nosz aż wstyd.

Ofka ty mówiłaś chyba że Twój najwiekszy- jeśli dobrze pamiętam? Mój 6,6 kg wiec tez okruszkiem nie jest :)

U nas wczorajsza noc tragiczna co godzinę ryk. Zjadł ręką do buzi przez te zeby i wymioty. No to przebrać położyć to pielucha. Jak się załatwił to już głodny no bo oproznil dwa zbiorniczki. To butla. Usnal ale ręka w buzię albo kołderka i znowu wymioty. I tak co godzinę. :/ niech już wyjdzie ten ząb bo oszalejemy :)

Madzia szybkiego powrotu do zdrowia dla Majeczki :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tort super a ubrania jak na księżniczkę przystało dwa czadowe stroje :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tort super, napewno smaczny:) to życze żeby malutka była grzeczna w kosciele:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smakowity tort! Udanej imprezki życzę!

Dziewczyny gdzie zamawiałyście zaproszenia na chrzest? Kiedyś ktoś wrzucał jakieś linki chyba? Można prosić jeszcze raz? Dziś mnie olśniło że aż tak wiele czasu to nie mam i muszę zabrać się za to..

U nas super nocka ale za to od 6 oczy jak 5 zł, padł dopiero teraz pewnie na pół godzinki.. Patryczek dostał super prezenty na pępkówkę m.in fajny jesienny kombinezon, bony na zakupy do Smyka no i grające zabawki więc musimy popróbować, wujki spisali się na medal:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

Mala wciagnela butle i przysypia u mnie na kolanach.po karmieniu o 5 nie chciala spac i do 7 co chwile wstawalam do lozeczka i glaskalam po glowce, karuzela chodzila i w kooooncu zasnela.
    My tez obcinamy pazurki raz w tyg, bo sie drapie mala.u stopek jeszcze nie obcinalam bo sa ciagle krociutkie.

Niecierpliwa- niech Julia ladnie odsypia dzis zarwana nocke :) tort pieeeeekny!!

Magda sz- wspolczuje kataru.....daj znac po wizycie co robicie i jak Maja.kurcze to przeziebila sie w auciue czy u dziadkow???

Miro- uuuu to zabkowanie pelna para u was- masujesz mu dziaselka zelem i szczoteczka???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wybieramy łóżeczko. Przypomnijcie mi jaki materac był odpowiedni? Gryka kokos czy inny?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy lateks kokos Hevea polecam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas pierwsze paznokcie te mieciutkie same ze tak powiem sie ulamaly a teraz obcinam raz na dwa tyg u stop jeszcze v nie obcinalam za krotkie
    Milej niedzieli

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie obcinam co kilka dni...strasznie szybko rosną i mała niemiłosiernie nimi drapie. Po mnie odziedziczyła bardzo długą płytkę paznokciową i paznokieć kończy się razem z palcem (opuszka nie wystaje).

Dzisiaj idziemy na chrzciny synka szwagierki, a mała zostaje z moją mamą (za dużo ludzi będzie i niektórzy podziębieni, więc wolimi nie ryzykować przed szczepieniami). Ściągnęłam mleczko (wczoraj i dzisiaj) i z każdego takiego ściągania mam 80ml mleka. Biorąc pod uwagę to, że karmię ją co 2h z jednego cyca (mleko ściągałam zaraz po karmieniu, więc można powiedzieć, że 1,5 cycka ściągnęłam), to dużo wychodzi tego mleka?
    Ile wy ściągacie i kiedy najlepiej, żeby dużo ściągnąć?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam 2x w tyg, malej rosna tak szybko paznokcie jak mi. Pomijam ze drapie sie i mnie, to czarne sie zbiera pod i wyglada jak lapki u zula.

Ja zamawialam zaproszenia ze zdjeciem.2.49zl zs sztuke. Przesle pozniej linka z kompa.

Maja spi z nami na konstrukcji z recznikow zeby miala pozycje w spadzie. Udalo mi sie ja troszke nakarmic. Spi ciagle, meczy sie widac az serce peka, chce moje marudne dziecko z powrotem, byleby zdrowe! Nie ma nic gorszego jak to naprawde.. a co czuja matki dzieci chorych genetycznie to juz nawet nie chce wiedziec..prawdziwe bohaterki z nich..ja przy katarze wymiekam.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny link do promocji na hustawke fisher price rainforest http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5708349569
    My kupilismy jak dojdzie napisze czy ok.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie poluję na paznokcie małego bo ma już takie szpony że ciągle podrapany i ja i on .. zasnął ale szparka w oczku została i czuwa:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którejś z Was się przyda, zaproszenia przyjdą we wtorek to powiem jak jakościowo.
    Będą wyglądały tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/326f9f360af4.jpg
    link
    http://kartkuje.pl/pl/p/Zaproszenia-na-Chrzest-ze-zdjeciem/101

Moje słoneczko śpi od godziny na brzuszku, wdycha sobie maść RUB i nie charczy. Katarek+ sporo ściąga, aż odkurzacz pada...rodzice jadą jutro kupić nowszy odkurzacz. Zaraz pójdzie też w ruch inhalatorek.

AgaSad, aaaaga, zabka11, Weridiana, Paula_071, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka póki co smarujemy żelem i gryzak idzie w ruch. Szczoteczkę musze kupić .

zabka11 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Może którejś z Was się przyda, zaproszenia przyjdą we wtorek to powiem jak jakościowo.
    Będą wyglądały tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/326f9f360af4.jpg
    link
    http://kartkuje.pl/pl/p/Zaproszenia-na-Chrzest-ze-zdjeciem/101

Moje słoneczko śpi od godziny na brzuszku, wdycha sobie maść RUB i nie charczy. Katarek+ sporo ściąga, aż odkurzacz pada...rodzice jadą jutro kupić nowszy odkurzacz. Zaraz pójdzie też w ruch inhalatorek.

Jaki inhalatorek? Moj ma juz katar prawie 2 tygodnie od czwartku bodajze mam katarek duzo sciaga a ta masc to dobra jest?

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin inhalator to taki do pradu sie podlacza, wlewa roztwor np soli fizjologicznej i naklada maske. A masc Rub to do nacierania od 6 miesiaca ale nie mialam olejku oilbasowego to odkrecilam jej to do wachania..zawsze to jakas ulga. Nie strasz ze to tyle trwa:(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ