X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A co to za bakterie i skad? To dlatego ten sluz?

Nie mam pojecia dostalam wynik i antybiogram i mam sie zglosic do lekarza. No ze wzgledu na sluz miala robiony'posiew, mam nadzieje ze jutro pediatra cos mi rozjasni

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do gastroenterologa, którego polecała pediatra i termin ma wolny dopiero na 25.10. Umówiłam wizytę prywatną u innego lekarza na 20.10.
    Nie mam skierowania, żeby iść na nfz.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, niecierpliwa, współczuję i trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wszystko było w porządku

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U mnie od piątku cyrk z usypianiem.Wiem co jest powodem ale Nie umiem sobie poradzić.A mianowicie pod pierwszych dni usypial na rękach i odkładamy był Do łóżeczka.Teraz jest już duży i jest mu ewidentnie nie wygodnie na rękach wygina się krzyczy ryczy. Sam w łóżku nie zasnie więc cyrk codziennie i wieczorem i w czasie dnia przed drzemkami. Jakieś pomysły??
    Na szczęście moja mama jest cudowna babcia i przyjeżdża na każdy mój telefon-70km w jedna stronę.Była u nas od poniedziałku i teraz wyjechała.Nie wyobrażam sobie co ja bym bez niej zrobiła. W piątek jadę do niej na weekend. A w grudniu się przeprowadzamy Bo... Kupiliśmy mieszkanie na osiedlu rodziców.Więc żegnaj Wrocławiu :))) Jestem mega szczęśliwa.
    Lys tak myślałam o tobie że jesteś tu sama jeśli chcesz to może popołudniu przewieźć Ci jakiś obiad albo jakoś pomóc jak mój mąż wróci z pracy?!Bo tobie kochana na prawdę współczuję...

niecierpliwa, Maniuś, lys, mamasia, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ale super, babcia do pomocy tak blisko. I dobry pomysl psioszka Lys ja mam do Wro 80 km ale moglabym Ci przywiezc pierogow do zamrozenia, moja babcia Ci zrobi jak chcesz....

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa czytam ze te jelitkowe klopoty to z tego ale to jest latwa bakteria na antybiotyk. Czekaj napisze do siory moze mi cos odpisze ciekawego na ten temat.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka to jest Twoje życie, które możesz przeżyć tylko raz. Trzeba się realizować i po darzą za marzeniami. Chcesz zostać zgorzkniala staruszka, która tylko żałuję? Mi marzy się historia i jak mała porośnie to idę. Poszłabym szybciej,ale u mnie to się wiąże z dojazdem 90 km albo wyjazdami na weekend.
    Aska ja jeszcze nie ubieram ochraniacze czy jak to się tam nazywa ;)

Ofka, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dodzwoniłam się do gastroenterologa, którego polecała pediatra i termin ma wolny dopiero na 25.10. Umówiłam wizytę prywatną u innego lekarza na 20.10.
    Nie mam skierowania, żeby iść na nfz.

Ja dostalam skierowanie na pilne, u mnie w miescie dopiero grudzien na pilne, w innym miescie udalo sie za 2 tygodnie. Masakra jakas.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ofka to jest Twoje życie, które możesz przeżyć tylko raz. Trzeba się realizować i po darzą za marzeniami. Chcesz zostać zgorzkniala staruszka, która tylko żałuję? Mi marzy się historia i jak mała porośnie to idę. Poszłabym szybciej,ale u mnie to się wiąże z dojazdem 90 km albo wyjazdami na weekend.
    Aska ja jeszcze nie ubieram ochraniacze czy jak to się tam nazywa ;)
    Ooo historia...super. lubie to;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Niecierpliwa czytam ze te jelitkowe klopoty to z tego ale to jest latwa bakteria na antybiotyk. Czekaj napisze do siory moze mi cos odpisze ciekawego na ten temat.

Dzieki Ofka!

• Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki Ofka!
    Spoko juz napisalam. Pewnie mi odpisze jak oporzadzi wszystkich pacjentow. Teraz sezon w przychodni na przeziebienia sie zaczyna to biedna nie ma czasu siku zrobic;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast sie uczyc gotuje mleko w puszce na kolejnego wafla. Mam nadzieje ze puszka nie wybuchnie... moj Iwo ma srednio dwie albo trzy drzemki po 2,3 godziny. No sa dni ze nie spi wcale ale rzadko... nie za duzo aby? Kurwa jak to napisze na bank mi jutro da popalic.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widzę od rana temat mam i teściowych:) U mnie moja mama super tylko dzwoni abym przyjechała i jak tylko ma okazje to wpada zobaczyć malutką. To już jej 3 wnuczka a na daniach będzie kolejna i wszystkie mocno kocha i się nimi zajmuje. A teściowa, no cóż mieszka 70 km od nas, więc to my raczej do nich jeździmy i sama ma jeszcze 8-letniego syna to i tak ma zajęcie:) Ale nie wtrąca się do nas i jest dobrze:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Lys tak myślałam o tobie że jesteś tu sama jeśli chcesz to może popołudniu przewieźć Ci jakiś obiad albo jakoś pomóc jak mój mąż wróci z pracy?!Bo tobie kochana na prawdę współczuję...

psioszka kochana dziękuję bardzo za propozycję :) to bardzo miłe z Twojej strony, ale nie śmiałabym Cię fatygować, z resztą zawsze mogę coś zamówić. Paula podesłała linka do cateringu dietetycznego i zamierzam spróbować, a jak będzie ok to może będę korzystać. Jest u mnie moja mama, jest starszą osobą i nie może mi dużo pomóc, ponadto totalnie nie zna się na dzieciach (co jest dziwne, bo przecież 4 urodziła...) i nie umie gotować. Nie wiem może to już pomału demencja. Tak, czy siak trochę mi pomaga, zawsze to coś.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Psioszka ale super, babcia do pomocy tak blisko. I dobry pomysl psioszka Lys ja mam do Wro 80 km ale moglabym Ci przywiezc pierogow do zamrozenia, moja babcia Ci zrobi jak chcesz....

kochana dam radę, ale dziękuję za propozycje :) wszystkie takie kochane jesteście

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja dostalam skierowanie na pilne, u mnie w miescie dopiero grudzien na pilne, w innym miescie udalo sie za 2 tygodnie. Masakra jakas.

tak, aż mi się nie chce komentować

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa jak ta kupę na posiew wiozłaś?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    kochana dam radę, ale dziękuję za propozycje :) wszystkie takie kochane jesteście
    Jakby co to sie nie krepuj, babcia robi pierogi hurtowo, bo tak dorabia i sprzedaje wiec u nas zawsze pierogow w pyte jest;)))

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jakby co to sie nie krepuj, babcia robi pierogi hurtowo, bo tak dorabia i sprzedaje wiec u nas zawsze pierogow w pyte jest;)))

zjadłabym ruskich, bo za innymi nie przepadam, ale że nabiału nie jem to chyba ruskich nie można :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa jak ta kupę na posiew wiozłaś?

Zadzwonilam do sanepidu, a tam pani powiedziala, ze mam kupic w aptece pojemniki i nabrac troche ta szpatulka z pampersa. Dobrze byloby gdyby byla jak najswiezsza, ale powiedziala ze np z 17 dnia poprzedniego tez moze byc. Nie kazala trzymac probki w lodowce. Mi akurat udalo sie pobrac rano i godzine pozniej juz byla w labolatorium.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ