X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O 11 mielismy szczepienie, do tej pory jest ok, Pola nie marudzi, nie ma temperatury..mam nadzieje ze to sie nie zmieni. Boze tak przezywam to szczepienie ;/

Ile z was szczepilo 6w1 ? Dzieciaczki dobrze zniosły ?
    Wlasnie kupilas paracetamol?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie 6w1 przeszło kompletnie bez echa. Także luz.

Hubert się dzisiaj dwa razy odwrocil z brzucha na plecy. Kurcze codziennie coś nowego robi. Niesamowite to jest.

lys, Paula_071, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 3 dni jak leży na plecach to sie dźwiga do siadania...szybko strasznie.Głowy jeszcze sztywno nie trzyma A chce siedzieć

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ofka!'Myslalam, ze ten sluz to z tych bakterii, no ale jak widac nie. Ja tez podaje dicoflor.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Wlasnie kupilas paracetamol?

Tak tak, mam ten pedicetamol :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepilam 6w1 i jedyne co bylo nie tak to nie spal dobrze, w nocy co 1-2h pobudki, w dzien w ogole nie chcial spać i marudny był strasznie.

Yeah! Siedzę u fryzjera ;D pierwszy raz od porodu :) a Mały z tesciowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:32

Pulpecja, Weridiana, lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - ja już tak wcześniej myślała, że mogę podjechać z małym koło Ciebie. Mój to zawsze śpi na dworze, ewentualnie ogląda świat, więc mogłabym posiedzieć na dworze z dwoma wózkami. Jakby Twoja płakała to mogłabym ją nosić i tulić i butlę podać. Tylko niech złota jesień wróci...

Ja przestałam podawać biogaję, bo mały nie ma problemów z brzuchem. Kurczę, strasznie dużo tego do podawania. Pierwsze karmienie to witamina D (lek, bo niby lepiej się wchłania niż ten suplement d+k, a mój mocno rośnie), drugie witamina K - wg pediatry trzeba podawać wszystko 15 minut przed karmieniem, bo inaczej mały wetrze w sutka, a że to witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach to trzeba łączyć z karmieniem. Na 3 karmienie zazwyczaj wychodzę, więc nie pamiętam by coś mu podawać. W takim razie biogaję będę dawać na noc.

Ofka - a możesz pracować i studiować jednocześnie? Tak żeby i zarabiać i realizować marzenia przez te 3 lata?

0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka po poludniu, dzis julia miala wolne i wyrwalysmy sie do szmateksu.lowy udane, obkupilam julie i cos tam dla klary. Sobie jak przystalo na matke polke oczywiscie nic nie zdazylam kupic.
    Ale mimo to taki wypad poza dom, wyrwanie sie na godzine od pieluch i karmienia baaaardzo dobrze mi zrobilo :)
    Poczytam was wieczorkiem, jak juz malizna zasnie ;)

niecierpliwa, Weridiana, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki Ofka!'Myslalam, ze ten sluz to z tych bakterii, no ale jak widac nie. Ja tez podaje dicoflor.
    No ona mowi ze raczej nie daja takich objawow ale gastrolog niech sie wypowie, ona jest rodzinnym....

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys Niecierpliwa trzymamkciuki i zdrowka zycze

Ofka obron sie zawsze zawod bedziesz miala i studia zaoczne? Moze jeszcze praca jak wspominała Paula? Pol etetu ?
    Kiedys tez zdawalam na psychologie ale sie nie dostałam :-( wtedy to tlumy zdawaly i niestety wejsciatez sie liczyly. Byly to dzienne studia bezplatne to tez inaczej.
    Mysle ze teraz jest tego wiecej , wieksza mozliwosc wyboru.

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys - ja już tak wcześniej myślała, że mogę podjechać z małym koło Ciebie. Mój to zawsze śpi na dworze, ewentualnie ogląda świat, więc mogłabym posiedzieć na dworze z dwoma wózkami. Jakby Twoja płakała to mogłabym ją nosić i tulić i butlę podać. Tylko niech złota jesień wróci...

Ja przestałam podawać biogaję, bo mały nie ma problemów z brzuchem. Kurczę, strasznie dużo tego do podawania. Pierwsze karmienie to witamina D (lek, bo niby lepiej się wchłania niż ten suplement d+k, a mój mocno rośnie), drugie witamina K - wg pediatry trzeba podawać wszystko 15 minut przed karmieniem, bo inaczej mały wetrze w sutka, a że to witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach to trzeba łączyć z karmieniem. Na 3 karmienie zazwyczaj wychodzę, więc nie pamiętam by coś mu podawać. W takim razie biogaję będę dawać na noc.

Ofka - a możesz pracować i studiować jednocześnie? Tak żeby i zarabiać i realizować marzenia przez te 3 lata?
    Moge bo tak robilam do tej pory. Ale dziecka nie mialam. I same studia to 6 kola rocznie. Kurs praca z trauma, 4 rocznie bez kosztow zakwaterowania. Studia i kurs trzy lata. O kursie helingera za 8 kola bez noclegu nie wspomne. A ja utrzymuje nas w wiekszosci. No i ja raczej do tej pracy nie wroce. I wszystko zalezy czy zdam egzamin zawodowy. Ech..nie wiem co robic. Tak mi sie to marzy.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala pracowac z domu. Opiekowac sie moimi coreczkami , byc na kazdym przedstawieniu szkolnym. Nie chce już miec zadnego szefa

apaczka, psioszka11, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał skorzystać to śmiało, mi się nie przyda:

Oto Twój unikalny kod rabatowy do wykorzystania w sklepie MamyZakupy.pl:
    bvkonpafsve

Kod umożliwi Ci otrzymanie darmowej wysyłki w momencie, kiedy w koszyku znajdzie się dowolny, minimum 1 produkt BoboVita.
    Twój kod jest ważny jest do dnia: 22.10.2015r.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

moja droga ja to bym wolała posiedzieć razem na ławeczce z Tobą i sobie pogawędzić ;)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - to możemy się umówić któregoś dnia:) obu nam się przyda wyjść na dwór i pogadać z kimś innym niż bobas:)

niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wieczorową porą,
    Cały dzień jakoś nie było kiedy napisać. Byłyśmy z Mają u pediatry na kontroli, no i córa zaraziła się od męża katarem, następnym razem jak ktos będzie mial katar to mamy w maseczkach chodzić. Żadnego Nasivinu mam nie dawać bo katar będzie dłużej trwał bo to zagęszcza. Tak czy siak potrwa to z 2-3 tyg zanim całkowicie zaniknie :/ Sól morska, odsysanie katarkiem ile wlezie, inhalacja solą 3%. Nic więcej. Płuca i oskrzela czyste, jakby miała takie zadyszki to znak że zeszło niżej i szybko do lekarza bo leczenie nie jest łatwe i najczęściej to szpital.. tak więc musimy się szybko wyleczyć :)

Miałam dziś iść na badania rano ale noc ciężka i nie dałam rady. Słabo się czuje, jestem blada jak ściana i gorzej, wczoraj trochę czarno przed oczami mi się robiło.

Nie wiem co założę na chrzciny...:/ byłam w paru sklepach ale nie pasuje mi nic, zakochałam się w jednej sukience i się nad nią zastanawiam tylko że niepraktyczna bo na zamek z tyłu więc musiałabym troche sie rozbierac do karmienia.. wstawie pozniej focie to mi doradzcie czy warta zachodu

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras potrzebuje zageszczacz nutricia do mleka ??? Mamniemalcaleopakowanie, moge przeslac- i dorzyce jeszcze kilka saszetek felmatikeru, bo mi zostal.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zabko znalazlam bardzo fajny filmik na YT jak wizac "kieszonke". Dla mnie super,teraz nie motam sie z polami chusty przy krzyzowaniu na plecach i dociaganie tez wychodzi mj lepiej :) Ja juz widze roznice. Moze Tobie rowniez to pomoze:
    http://domowa.tv/wiazanie-chusty-kieszonka/

Dobrej nocki dziewczynki :)

Dziekuje, na pewno skorzystam !:)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jak najbardziej :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Witamy się wieczorową porą,

Nie wiem co założę na chrzciny...:/ byłam w paru sklepach ale nie pasuje mi nic, zakochałam się w jednej sukience i się nad nią zastanawiam tylko że niepraktyczna bo na zamek z tyłu więc musiałabym troche sie rozbierac do karmienia.. wstawie pozniej focie to mi doradzcie czy warta zachodu

Magda ja miałam na chrzcinach zapinaną z tyłu sukienkę i się super sprawdziła, nie było problemu z karmieniem. Fakt, że na sali miałam taki wydzielony parawanik, gdzie karmiłam i przebierałam malutką i sama mogłam w biustonoszu siedzieć. Jak sukienka taka fajna to ja bym brała:)

iv09gu1r9swezozr.png
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ