SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:O 11 mielismy szczepienie, do tej pory jest ok, Pola nie marudzi, nie ma temperatury..mam nadzieje ze to sie nie zmieni. Boze tak przezywam to szczepienie ;/
Ile z was szczepilo 6w1 ? Dzieciaczki dobrze zniosły ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas szczepienie 6w1 przeszło kompletnie bez echa. Także luz.
Hubert się dzisiaj dwa razy odwrocil z brzucha na plecy. Kurcze codziennie coś nowego robi. Niesamowite to jest.lys, Paula_071, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja tez szczepilam 6w1 i jedyne co bylo nie tak to nie spal dobrze, w nocy co 1-2h pobudki, w dzien w ogole nie chcial spać i marudny był strasznie.
Yeah! Siedzę u fryzjerapierwszy raz od porodu
a Mały z tesciowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:32
Pulpecja, Weridiana, lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Lys - ja już tak wcześniej myślała, że mogę podjechać z małym koło Ciebie. Mój to zawsze śpi na dworze, ewentualnie ogląda świat, więc mogłabym posiedzieć na dworze z dwoma wózkami. Jakby Twoja płakała to mogłabym ją nosić i tulić i butlę podać. Tylko niech złota jesień wróci...
Ja przestałam podawać biogaję, bo mały nie ma problemów z brzuchem. Kurczę, strasznie dużo tego do podawania. Pierwsze karmienie to witamina D (lek, bo niby lepiej się wchłania niż ten suplement d+k, a mój mocno rośnie), drugie witamina K - wg pediatry trzeba podawać wszystko 15 minut przed karmieniem, bo inaczej mały wetrze w sutka, a że to witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach to trzeba łączyć z karmieniem. Na 3 karmienie zazwyczaj wychodzę, więc nie pamiętam by coś mu podawać. W takim razie biogaję będę dawać na noc.
Ofka - a możesz pracować i studiować jednocześnie? Tak żeby i zarabiać i realizować marzenia przez te 3 lata?0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Czesc kochane
Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka po poludniu, dzis julia miala wolne i wyrwalysmy sie do szmateksu.lowy udane, obkupilam julie i cos tam dla klary. Sobie jak przystalo na matke polke oczywiscie nic nie zdazylam kupic.
Ale mimo to taki wypad poza dom, wyrwanie sie na godzine od pieluch i karmienia baaaardzo dobrze mi zrobilo
Poczytam was wieczorkiem, jak juz malizna zasnieniecierpliwa, Weridiana, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzieki Ofka!'Myslalam, ze ten sluz to z tych bakterii, no ale jak widac nie. Ja tez podaje dicoflor.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Iys Niecierpliwa trzymamkciuki i zdrowka zycze
Ofka obron sie zawsze zawod bedziesz miala i studia zaoczne? Moze jeszcze praca jak wspominała Paula? Pol etetu ?
Kiedys tez zdawalam na psychologie ale sie nie dostałamwtedy to tlumy zdawaly i niestety wejsciatez sie liczyly. Byly to dzienne studia bezplatne to tez inaczej.
Mysle ze teraz jest tego wiecej , wieksza mozliwosc wyboru.
lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Lys - ja już tak wcześniej myślała, że mogę podjechać z małym koło Ciebie. Mój to zawsze śpi na dworze, ewentualnie ogląda świat, więc mogłabym posiedzieć na dworze z dwoma wózkami. Jakby Twoja płakała to mogłabym ją nosić i tulić i butlę podać. Tylko niech złota jesień wróci...
Ja przestałam podawać biogaję, bo mały nie ma problemów z brzuchem. Kurczę, strasznie dużo tego do podawania. Pierwsze karmienie to witamina D (lek, bo niby lepiej się wchłania niż ten suplement d+k, a mój mocno rośnie), drugie witamina K - wg pediatry trzeba podawać wszystko 15 minut przed karmieniem, bo inaczej mały wetrze w sutka, a że to witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach to trzeba łączyć z karmieniem. Na 3 karmienie zazwyczaj wychodzę, więc nie pamiętam by coś mu podawać. W takim razie biogaję będę dawać na noc.
Ofka - a możesz pracować i studiować jednocześnie? Tak żeby i zarabiać i realizować marzenia przez te 3 lata?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jakby ktoś chciał skorzystać to śmiało, mi się nie przyda:
Oto Twój unikalny kod rabatowy do wykorzystania w sklepie MamyZakupy.pl:
bvkonpafsve
Kod umożliwi Ci otrzymanie darmowej wysyłki w momencie, kiedy w koszyku znajdzie się dowolny, minimum 1 produkt BoboVita.
Twój kod jest ważny jest do dnia: 22.10.2015r.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Lys - ja już tak wcześniej myślała, że mogę podjechać z małym koło Ciebie. Mój to zawsze śpi na dworze, ewentualnie ogląda świat, więc mogłabym posiedzieć na dworze z dwoma wózkami. Jakby Twoja płakała to mogłabym ją nosić i tulić i butlę podać. Tylko niech złota jesień wróci...
moja droga ja to bym wolała posiedzieć razem na ławeczce z Tobą i sobie pogawędzić
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się wieczorową porą,
Cały dzień jakoś nie było kiedy napisać. Byłyśmy z Mają u pediatry na kontroli, no i córa zaraziła się od męża katarem, następnym razem jak ktos będzie mial katar to mamy w maseczkach chodzić. Żadnego Nasivinu mam nie dawać bo katar będzie dłużej trwał bo to zagęszcza. Tak czy siak potrwa to z 2-3 tyg zanim całkowicie zaniknieSól morska, odsysanie katarkiem ile wlezie, inhalacja solą 3%. Nic więcej. Płuca i oskrzela czyste, jakby miała takie zadyszki to znak że zeszło niżej i szybko do lekarza bo leczenie nie jest łatwe i najczęściej to szpital.. tak więc musimy się szybko wyleczyć
Miałam dziś iść na badania rano ale noc ciężka i nie dałam rady. Słabo się czuje, jestem blada jak ściana i gorzej, wczoraj trochę czarno przed oczami mi się robiło.
Nie wiem co założę na chrzciny...byłam w paru sklepach ale nie pasuje mi nic, zakochałam się w jednej sukience i się nad nią zastanawiam tylko że niepraktyczna bo na zamek z tyłu więc musiałabym troche sie rozbierac do karmienia.. wstawie pozniej focie to mi doradzcie czy warta zachodu
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Zabko znalazlam bardzo fajny filmik na YT jak wizac "kieszonke". Dla mnie super,teraz nie motam sie z polami chusty przy krzyzowaniu na plecach i dociaganie tez wychodzi mj lepiej
Ja juz widze roznice. Moze Tobie rowniez to pomoze:
http://domowa.tv/wiazanie-chusty-kieszonka/
Dobrej nocki dziewczynki
Dziekuje, na pewno skorzystam !małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Witamy się wieczorową porą,
Nie wiem co założę na chrzciny...byłam w paru sklepach ale nie pasuje mi nic, zakochałam się w jednej sukience i się nad nią zastanawiam tylko że niepraktyczna bo na zamek z tyłu więc musiałabym troche sie rozbierac do karmienia.. wstawie pozniej focie to mi doradzcie czy warta zachodu
Magda ja miałam na chrzcinach zapinaną z tyłu sukienkę i się super sprawdziła, nie było problemu z karmieniem. Fakt, że na sali miałam taki wydzielony parawanik, gdzie karmiłam i przebierałam malutką i sama mogłam w biustonoszu siedzieć. Jak sukienka taka fajna to ja bym brała:)małaMyszka lubi tę wiadomość