X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Prawidłowe noszenie podnoszenie czyli jak, bo może coś źle robię...

Mi polecala oglądać filmiki na yt Zawitkowskiego i tak nosic, podnosić, odkładać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja oglądałam te filmiki na yt i dalej nic nie wiem, bo on tam pokazuje jak nosić noworodka i niemowlę, tylko że to niemowlę samo główkę trzyma, a moja nie, więc mi te filmiki nie pomogły (chyba, że nie trafiłam na właściwy).
    Z noworodkiem było łatwo bo malutki i lekki, a teraz moja córka waży 6 kg i jest długa, a główkę nadal trzeba podtrzymywać i niektóre czynności sprawiają mi problem.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jaka slicznota! mała jest poprostu boska, i śmiem twierdzić cała mamusia:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, mój niecierpi tej pozycji fasolki, najczesciej nosze go przodem wlasnie i pod dupka go trzymam, mój juz trzyma główke sam jak go nosze
    na brzuchu nie lubi, nie zmuszam go, jak go klade śpiacego to głowa do podłogi i kimono, na cwiczenia nie lubi tej pozycji

Wczoraj spotkałam sie z kuzynka któa ma starszego o miesiac synka i to samo, brzucha nie cierpi a główke trzyma jak mój maluch, do tej pory wmawiałam sobie że moze trochu opóżniony ale po wczorajszym sie uspokoiłam, poprostu nie wszystkie dzieci lubia bawić sie na brzuchu, z tego co zauwazylam ma lepszy chwyt zabawek, mój dotyka ale jeszcze nie łapie a tamten juz łapał i chwileczke udawało sie mu przytrzymać

Gdzies spotkałam sie z opinią ze swietne do cwiczenia lapania są te metkowce, kostki sensorki, ja mu chyba zamówie czarno czerwoną i zobaczymy

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ale jak kładziesz małego na brzuchu to podnosi i trzyma główkę?

W tym artykule, który przedtem zamieściłam jest napisane, że układanie na brzuszku jest istotne nie tylko jeśli chodzi o trzymanie główki, ale cały rozwój prowadzący do postawy dwunożnej.
    Na brzuszku niemowlak ćwiczy mięśnie grzbietu, uczy się podpierać najpierw na obu rączkach, potem na jednej, potem prostować łokcie i podpierać się na wyprostowanych rękach, następnie pełzać, podciągać nóżki pod brzuszek, raczkować, siadać - wszystko z pozycji na brzuszku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, podnosi ale podniesie raz czy 2 i juz mu sie nie chce, albo sie denerwuje

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka czyli leniuszek, ale tak czy siak powinnaś układać go jak najwięcej, jeśli nie ryczy to połowa sukcesu

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lyhs, próbuje chociaz na 3 min kilka razy dziennie bo dłuzej to juz ryk

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kladziecie dzieci na brzuchu to na plasko czy ukladacie na podpartych lokciach??

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na podpartych, na płąsko to jak ręce?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze ja kladlam tak, ze ugiete rece miala przed soba, a jak dzis ja ukladalam na podpartych lokciach to nawet pare sekund glowke potrzymala

• Neyla Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam pewien dziwny dylemat...a mianowicie kilka dni temu ogolilam sie tam na dole po raz pierwszy od cesarki(zwykla jednorazowka). Wczoraj znowu mialam sie ogolic i zauwazylam ze nie bardzo mam co golic...nie mam polowy wlosow lonowych, nie odrosly zupelnie. Mam tylko kilka kepek dlugosci 0,5cm i łyse placki. Czy ktos tak mial? To od hormonow? Bede tam łysa...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was używa nosidla Tula? Ja kupiłam razem z wkładką dla niemowląt poniżej 7 kg ,jeszcze nie przyszło, ale zaczęłam się zastanawiać czy będę umiała sama dziecko tam zapakowac i pozapinac, czy potrzeba drugiej osoby?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazlam...to od jodyny mi nie odrosly te wlosy (po cc)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was używa nosidla Tula? Ja kupiłam razem z wkładką dla niemowląt poniżej 7 kg ,jeszcze nie przyszło, ale zaczęłam się zastanawiać czy będę umiała sama dziecko tam zapakowac i pozapinac, czy potrzeba drugiej osoby?

Ja mam nosidlo lorelli dla dzieci 0m+, ale niestety wlozenie dziecka jest dosc skomplikowane, albo ja mialam mylne wyobrazenie na ten temat

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nadal nie przybiera, że się tak wypijana iloscią pokarmu przejmujesz??
    Moja raz je więcej raz mniej i wiele dzieci tak ma. Popatrz gdybyś karmiła tylko piersią bez butelek to nigdy byś nie wiedziała ile Julka wypija.

Lys przybiera na wadze, moze nie sa to jakies masakrycznie duze przyrosty 150-200g tygodniowo, ale jednak sa.

• lys Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Juz znalazlam...to od jodyny mi nie odrosly te wlosy (po cc)

Ja też tak mam, rosną pojedyncze włosy, jestem po sn. Podejrzewam, że jest to związane ze zmniejszoną ilością hormonów. Moja gin, powiedziała mi że okres podczas karmienia piersią niejako można porównać do menopauzy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys przybiera na wadze, moze nie sa to jakies masakrycznie duze przyrosty 150-200g tygodniowo, ale jednak sa.

no to wszystko gra, nie martw się na zapas :) ile teraz waży Julka?

artykuł o przyroście wagi niemowlaka napisany przez położną

http://porodowka.blog.onet.pl/2012/02/27/przyrosty-wagowe-niemowlaka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:28

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł:) to mój tydzien przed 3 miesiacami miesci sie w tablece 4 miesiecznego dziecka:)

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wazyla 5800

Bardzo fajny artykul, tylko u mnie nijak ma sie wkladanie piastek do buzi, bo wklada a jesc nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:04

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2270 2271 2272 2273 2274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ