SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a mój Patryk dziś szaleje
cały dzień w kółko je godzine, pół godz przerwy i krzyk znowu godzina jedzenia i pól godz przerwy itd
oszaleć można... i cały dzień bez snu tyle co przy cycku troche przysypiał
do tego dzisiaj mnie rano mąż z równowagi wyprowadził, pierwszy raz od dłuższego czasu się tak darłam heh chyba emocje na małego spłynęłymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
my byliśmy u neurologa z tym układaniem w C i się zdziwiła pani dr kto nas tam do niej wysłał bo ona nic niepokojącego nie widzi, dopiero za miesiąc jak nie będzie poprawy to rehabilitacja, ale ja już widze że dużo rzadziej się mu zdarza to c, wręcz chyba przesadziłam z układaniem w drugą strone bo teraz C w prawo się też zdarza
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Uff... dziecko całe, nogi nie wysiadly, a cycki nie eksplodowaly także jest sukces na całej linii. Mały dużo spał w dzień, więc może w nocy być wesoło, wiec uciekam się położyć, bo nie wiadomo na jak długo.
Dobranoc MamuśkimałaMyszka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Myszka, moj tez sie wygina i uklada glowke przewaznie w jedna strone. Ale na ten temat rozmawiałam ze znajoma fizjoterapeutka i mowila ze do 3 msc powinno sie czekac bo tylko 10% dzieci rodzi sie symetrycznych a czesci z tych 90% moze samo przejsc bez rehabilitacji. Kazala mi mimo wszystko wykonywac pare ćwiczen ktore maja pomoc małemu. Do tego zwrócić uwagę na zmianę stron w wykonywanych czynnościach przy dziecku, prawidłowe noszenie, podnoszenie, odkladanie. I obserwować, jak do konca 3 msca nie bedzie zmian to wtedy podjac kroki typu neurolog, fizjoterapeuta.
-
Aska87 wrote:my byliśmy u neurologa z tym układaniem w C i się zdziwiła pani dr kto nas tam do niej wysłał bo ona nic niepokojącego nie widzi, dopiero za miesiąc jak nie będzie poprawy to rehabilitacja, ale ja już widze że dużo rzadziej się mu zdarza to c, wręcz chyba przesadziłam z układaniem w drugą strone bo teraz C w prawo się też zdarza
ok, ale jak układaliście Patryka na brzuszku to też był wygięty w C czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 00:34
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda, bo sie zsikam ja ze śmiechu hahaha
U nas dziś aktywny dzień, mała imprezka u teściów, ja wyszłam z domu po 13, chwile pospacerowałam ale w koncu poszłam piechotką do tesciów na obiad, potem torcik, nawet matka wypiłą 2 kieliszki wódki haha
po 20 bylismy w domu, mały mega zmeczony, poplakiwał przez drogę jeszcze mi smoczek spadł na ulice i dupaaaa
Była kuzynka z miesiac starszym chłopczykiem od mojego Szymka, wazy tyle samo co mój, tylko jest dłuzszy:)
Dziecko spi, mąż spi, co by tu robic?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Prawidłowe noszenie podnoszenie czyli jak, bo może coś źle robię...
Tak:
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1261-jak-podnosic-i-nosic-niemowle.html
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1240-niemowle-na-brzuszku.htmlniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Katarka troche przed czasem, ale co tam! Sto lat Kochana! Niechaj maz i dziecie grzeczni beda
Hihi, jesteś pierwsza osobą z życzeniami
Dzięki dziewczynyJutro też przyjmę życzenia
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Mój dzisiaj przespał od 21-7:20 ...
Czasami odciągam z tej, z której karmiłam ostatni raz. A drugą zostawiłam na śniadanie małemu
Niecierpliwa- to straszne! Taka tragedia!
Moja koleżanka urodziła synka o 1:15 sn. Długi 59 cm, ale nie za gruby 3470
Czy używacie kostek rosołowych?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wszystkie spia???
Ja wypilam winko nananananana!blogo mi i fajniutko heheheh
Lece do wyrka, bo rano pobudka przed 6, Julcia jutro jedzie na turniej taneczny i musze ja uczesacWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 00:35
Laura, Weridiana, magda sz, mamasia, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Wszystkie spia???
Ja wypilam winko nananananana!blogo mi i fajniutko heheheh
Lece do wyrka, bo rano pobudka przed 6, Julcia jutro jedzie na turniej taneczny i musze ja uczesac
Ja tez wypilam lampke
lepiej sie czuje, bo dzisiaj byl ciezki wieczor
Zamiast kostek proponuję sos sojowyniecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wszystkiego najlepszego, dużo radości z maluszka i wielu przespanych nocek!
PS. Ja tez nie używam kostek, a w sosie sojowym polecam namoczyć kurczaka i dać na godzinkę czy dwie do lodówki. Fajne mięsko wychodzi... nie ma jak porady kulinarne o 4 ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 04:06
Paula_071, zabka11, Katarka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Katarka sto lat! Duzo pociechy z dzidzi, samych spokojnych dni i nocy
Matko tak sobie mysle jaki teraz wazny jest spokoj i monotonia, czuje sie z tym jak stary pierdziel, jeszcze rok temu szalenstwa a teraz rutyna, staly plan dnia zeby malenstwu bylo dobrze. I jak sie ciesze z tego spokoju, jak cos idzie niezgodnie z planem to mam nerwa.
Wlasnie odciaganko latatorem z jednej bomby. Mi odciaganie nie przeszkadza, dzieki temu moge wyjsc na dluzsze zakupy niz spozywczak bo maz da butle jakby co. Czesto tez jak mala sporo uleje to butla na dojedzenie.
Myszka czytalam o Twoich pytaniach. Ja mam bd lupo, zafajdalam kremem gondolke ta oslonke budy i zapralam bo nie chcialo mi sie jebac ze sciaganiem i zakladaniem. Pazury nozyczkami obcinam. Kurde nie pamietam o co jeszcze pytlas..skleroza sie wlacza.
Wkurzylam sie mega na meza ale to jutro opowiem bo nie mam sily pisac z tel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:07
Katarka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Gdzieś czytałam ze około 3 godzin
ja wieczorkiem Karmi smakowalam
mam też ogromną ochotę na lampkę wina
niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Katarka najlepszego!!
My sie karmimy pierwszy raz cycki myslalam ze mi wybuchna mlody obudzil sie o 3.20 poszlam po wode do przemycia tylka wracam a on spi i tak godzine jeszcze pospalniecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość