SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lys przepis na sałatkę:
Układa się warstwowo: na sam dół seler ze słoika, później drobno pokrojony por, następnie papryka czerwona, kukurydza, szynka, jajka. Można tez gdzieś wcisnąć pomidory. Każdą warstwę doprawiam lekko solą i pieprzem i polewam majonezem (ew co 2 warstwy) Ilość warstw w zależności od ilości osób - można zrobić kilka tych dolnych a np więcej jajek na samą górę. Koniecznie daj na trochę do lodówki żeby to wszystko ładnie się przegryzło.
Nie wiem na ile ta sałatka nadaje się na kp ale ja ją bardzo lubię i nic mnie nie powstrzyma, można ją trochę zmodyfikować np nie dawać kukurydzy.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chce juz wiose!
Bylam dzis na kontroli frankenpipki, gin mowila ze w srodku wszystko gotowe na nastepnego bobajestem po owulacji szyjka zamknieta haha. Dostalam tabsy dessete mono- znacie to? Jako czeste dzialanie niepozadane- spadek libido...boje sie. Rozmawialysmy o innych metodach, odradzila mi i implant i spiralke.
Zajebiscie sie ciesze ze trafilam do mojej pierwszej gin u ktorej bylam w zyciu, byla mega delikatna najpierw paluszkami rozciagnela i wsadzila maly wziernik ze nic nie bolalo. No ale rana po nacieciu bedzie ok pol roku sie wchlaniala
Katar u Mai na finiszu, czeste odsysanie katarkiem plus sol i inhalacja daly efekty.
Nie wiem jak ubrac ja do kosciola na chrzest czy ta kiecke i do spiworka ja wsadzic czy jak, taka sukienka nie bedzie zbyt wygodna dla dziecka i ciekawe czy cala msze wytrzyma.
Musze Was nadrobic bo przejrzalam na szybko.
KasiaEn co do basenu to przemysl czy tak szybko, jak sie ma swoj prywatny basen to ok ale przedwczoraj jak bylam na badaniach to byla mama z 4.5 miesieczna Amelka i opowiadala ze zafundowala dziecku zapalenie ucha a teraz jakies bakterie ktorych nie moze sie pozbyc, iles wizyt w szpitalu bylo lepiej i znow wrocilo teraz zapalenie pecherza i juz ponad miesiac sie ciagnie . Ja chcialam isc za miesiac z Maja na basen ale dam sobie siana i pojdziemy jak bedzie starsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:26
zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też zastanawiałam się w co ubrać Patryka na chrzest.. jakoś średnio podobają mi się te wszystkie gajerki dla dzieci - wyglądają na bardzo niewygodne. W połowie listopada będzie już zimno więc coś muszę ciepłego mu założyć..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Chce juz wiose!
Bylam dzis na kontroli frankenpipki, gin mowila ze w srodku wszystko gotowe na nastepnego bobajestem po owulacji szyjka zamknieta haha. Dostalam tabsy dessete mono- znacie to? Jako czeste dzialanie niepozadane- spadek libido...boje sie. Rozmawialysmy o innych metodach, odradzila mi i implant i spiralke.
A dlaczego odradzała spiralę? Mi gin polecał i pewnie kiedyś się zdecyduję ale to pewnie po kolejnym dziecku bo ją się zakłada na 3-5 lat a myślę o kolejnym bobo za jakiś czas.
-
Witam zrelaksowana
mąż o 15 pojechał z synkiem do rodziców, a ja w tym czasie zrobiłam przegląd szafy małego (mnóstwo rzeczy już za małe, niektórych nawet nie założył!) ugotowałam obiad, ogarnęłam mieszkanie, wzięłam gorącą kąpiel i pomalowałam paznokcie.. och jak cudownie mieć taką chwilę dla siebie!!!
ale niech już wracają bo zaczynam tęsknić
zabka11, gianna88, małaMyszka, aaaaga, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Aga moja wlasnie miala napad kolki, wczoraj glupia mama zjadla smazone placki na noc... Nigdy wiecej.
Apaczka ja chcialam spirale albo implant bo wiadomo wygoda. Spirala podobno powoduje bolesne okresy, czeste zapalenia pipki, przy nast. Ciazy ryzyko ciazt pozamacicznej itp. To takie minusy. Po implancie moga byc ostre krwawienia.
Juz sama nie wiem co brac, nie chcialam sie truc ale ta spirala tez ma sporo minusowmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Aga moja wlasnie miala napad kolki, wczoraj glupia mama zjadla smazone placki na noc... Nigdy wiecej.
Apaczka ja chcialam spirale albo implant bo wiadomo wygoda. Spirala podobno powoduje bolesne okresy, czeste zapalenia pipki, przy nast. Ciazy ryzyko ciazt pozamacicznej itp. To takie minusy. Po implancie moga byc ostre krwawienia.
Juz sama nie wiem co brac, nie chcialam sie truc ale ta spirala tez ma sporo minusow
Hmm takie objawy powoduje "zwykła" spirala. Jest jeszcze taka (np Mirena), która wydziela miejscowo progesteron i ona wręcz zmniejsza lub likwiduje krwawienie miesiączkowe. Gin mi powiedział, że koszt założenia takiej spiralki to ok 1000 zł.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione
Zrobilam sobie kawe, wypilam w zaciszu przed tv, a teraz sie karmimy.
Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znize
Laura ma takie małe radyjko zabawkowe i od jakiegoś tygodnia kręci już w nim pokrętłaminiecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie jak się przestraszyłam O RANY! siedzę i czuje że mi mega mokro, myślę sobie cholera chyba się zeszczałam i nie czułam..ale lipa, życie z tena ladys albo operacja... A tu moja córcia straszak... zeszczała i siki bokiem wypłynęły i spłynęły mi w krocze bo tak leżała jak po turecku siedziałam.. Jezus Maria
Katarka, apaczka, małaMyszka, Martucha86, mamasia, sylwucha89, Laura, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Myszka, moj tez sie wygina i uklada glowke przewaznie w jedna strone. Ale na ten temat rozmawiałam ze znajoma fizjoterapeutka i mowila ze do 3 msc powinno sie czekac bo tylko 10% dzieci rodzi sie symetrycznych a czesci z tych 90% moze samo przejsc bez rehabilitacji. Kazala mi mimo wszystko wykonywac pare ćwiczen ktore maja pomoc małemu. Do tego zwrócić uwagę na zmianę stron w wykonywanych czynnościach przy dziecku, prawidłowe noszenie, podnoszenie, odkladanie. I obserwować, jak do konca 3 msca nie bedzie zmian to wtedy podjac kroki typu neurolog, fizjoterapeuta.
-
Julka jak spi czy lezy na plecach to glowe zmienia, ale jak poloze ja na brzuchu to tylko na prawo uklada i za cholere nie chce inaczej. Zabawki jej ustawiamy po przeciwnej, blokujemy a ona albo na prawo albo awantura taka ze leb peka
-
Niecierpliwa straszne z tym sasiadem , ehhh zycie czasem mogloby byc bardziej fair....
a ja dzisiaj przeprosilam sie z wozkiem glebokim. Taki byl zimny wiatr , ze spacerowke schowalam do bagaznika bedzie na zakupymałaMyszka lubi tę wiadomość