X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kostek też nie używam, strasznie slone sa i smakują glutaminianem a ja tego nie lubię, pomijam już że to niezdrowe. Dzięki za info o rossmanowych kostkach, sprobuje.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys przepis na sałatkę:
    Układa się warstwowo: na sam dół seler ze słoika, później drobno pokrojony por, następnie papryka czerwona, kukurydza, szynka, jajka. Można tez gdzieś wcisnąć pomidory. Każdą warstwę doprawiam lekko solą i pieprzem i polewam majonezem (ew co 2 warstwy) Ilość warstw w zależności od ilości osób - można zrobić kilka tych dolnych a np więcej jajek na samą górę. Koniecznie daj na trochę do lodówki żeby to wszystko ładnie się przegryzło.

Nie wiem na ile ta sałatka nadaje się na kp ale ja ją bardzo lubię i nic mnie nie powstrzyma, można ją trochę zmodyfikować np nie dawać kukurydzy.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce juz wiose!

Bylam dzis na kontroli frankenpipki, gin mowila ze w srodku wszystko gotowe na nastepnego boba :) jestem po owulacji szyjka zamknieta haha. Dostalam tabsy dessete mono- znacie to? Jako czeste dzialanie niepozadane- spadek libido...boje sie. Rozmawialysmy o innych metodach, odradzila mi i implant i spiralke.

Zajebiscie sie ciesze ze trafilam do mojej pierwszej gin u ktorej bylam w zyciu, byla mega delikatna najpierw paluszkami rozciagnela i wsadzila maly wziernik ze nic nie bolalo. No ale rana po nacieciu bedzie ok pol roku sie wchlaniala
    Katar u Mai na finiszu, czeste odsysanie katarkiem plus sol i inhalacja daly efekty.
    Nie wiem jak ubrac ja do kosciola na chrzest czy ta kiecke i do spiworka ja wsadzic czy jak, taka sukienka nie bedzie zbyt wygodna dla dziecka i ciekawe czy cala msze wytrzyma.

Musze Was nadrobic bo przejrzalam na szybko.
    KasiaEn co do basenu to przemysl czy tak szybko, jak sie ma swoj prywatny basen to ok ale przedwczoraj jak bylam na badaniach to byla mama z 4.5 miesieczna Amelka i opowiadala ze zafundowala dziecku zapalenie ucha a teraz jakies bakterie ktorych nie moze sie pozbyc, iles wizyt w szpitalu bylo lepiej i znow wrocilo teraz zapalenie pecherza i juz ponad miesiac sie ciagnie . Ja chcialam isc za miesiac z Maja na basen ale dam sobie siana i pojdziemy jak bedzie starsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:26

zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody wpadł w szal ze 20 min ryk az spazm dostal i sie zapowietrzal serce pęka jak takie cos sie dzieje to byl chyba brzuszek

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zastanawiałam się w co ubrać Patryka na chrzest.. jakoś średnio podobają mi się te wszystkie gajerki dla dzieci - wyglądają na bardzo niewygodne. W połowie listopada będzie już zimno więc coś muszę ciepłego mu założyć..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chce juz wiose!

Bylam dzis na kontroli frankenpipki, gin mowila ze w srodku wszystko gotowe na nastepnego boba :) jestem po owulacji szyjka zamknieta haha. Dostalam tabsy dessete mono- znacie to? Jako czeste dzialanie niepozadane- spadek libido...boje sie. Rozmawialysmy o innych metodach, odradzila mi i implant i spiralke.
    Frankenpipka dobre ;) A dlaczego odradzała spiralę? Mi gin polecał i pewnie kiedyś się zdecyduję ale to pewnie po kolejnym dziecku bo ją się zakłada na 3-5 lat a myślę o kolejnym bobo za jakiś czas.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zrelaksowana :) mąż o 15 pojechał z synkiem do rodziców, a ja w tym czasie zrobiłam przegląd szafy małego (mnóstwo rzeczy już za małe, niektórych nawet nie założył!) ugotowałam obiad, ogarnęłam mieszkanie, wzięłam gorącą kąpiel i pomalowałam paznokcie.. och jak cudownie mieć taką chwilę dla siebie!!! :) ale niech już wracają bo zaczynam tęsknić ;-)

zabka11, gianna88, małaMyszka, aaaaga, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja wlasnie miala napad kolki, wczoraj glupia mama zjadla smazone placki na noc... Nigdy wiecej.

Apaczka ja chcialam spirale albo implant bo wiadomo wygoda. Spirala podobno powoduje bolesne okresy, czeste zapalenia pipki, przy nast. Ciazy ryzyko ciazt pozamacicznej itp. To takie minusy. Po implancie moga byc ostre krwawienia.
    Juz sama nie wiem co brac, nie chcialam sie truc ale ta spirala tez ma sporo minusow

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Aga moja wlasnie miala napad kolki, wczoraj glupia mama zjadla smazone placki na noc... Nigdy wiecej.

Apaczka ja chcialam spirale albo implant bo wiadomo wygoda. Spirala podobno powoduje bolesne okresy, czeste zapalenia pipki, przy nast. Ciazy ryzyko ciazt pozamacicznej itp. To takie minusy. Po implancie moga byc ostre krwawienia.
    Juz sama nie wiem co brac, nie chcialam sie truc ale ta spirala tez ma sporo minusow

Hmm takie objawy powoduje "zwykła" spirala. Jest jeszcze taka (np Mirena), która wydziela miejscowo progesteron i ona wręcz zmniejsza lub likwiduje krwawienie miesiączkowe. Gin mi powiedział, że koszt założenia takiej spiralki to ok 1000 zł.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione :) Zrobilam sobie kawe, wypilam w zaciszu przed tv, a teraz sie karmimy.

Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znize

Laura ma takie małe radyjko zabawkowe i od jakiegoś tygodnia kręci już w nim pokrętłami :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 4 godziny i 44 minuty skończę 30 lat...

magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana, 5ylwia, sylwucha89, Martucha86, mamasia, Paula_071, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak się przestraszyłam O RANY! siedzę i czuje że mi mega mokro, myślę sobie cholera chyba się zeszczałam i nie czułam..ale lipa, życie z tena ladys albo operacja... A tu moja córcia straszak... zeszczała i siki bokiem wypłynęły i spłynęły mi w krocze bo tak leżała jak po turecku siedziałam.. Jezus Maria :D

Katarka, apaczka, małaMyszka, Martucha86, mamasia, sylwucha89, Laura, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wygina się w literę C.... Neurolog czy obserwacja?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Moje dziecko wygina się w literę C.... Neurolog czy obserwacja?

idz do pediatry,on Ci powie czy cos trzeba z tym robić, czy nie

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, moj tez sie wygina i uklada glowke przewaznie w jedna strone. Ale na ten temat rozmawiałam ze znajoma fizjoterapeutka i mowila ze do 3 msc powinno sie czekac bo tylko 10% dzieci rodzi sie symetrycznych a czesci z tych 90% moze samo przejsc bez rehabilitacji. Kazala mi mimo wszystko wykonywac pare ćwiczen ktore maja pomoc małemu. Do tego zwrócić uwagę na zmianę stron w wykonywanych czynnościach przy dziecku, prawidłowe noszenie, podnoszenie, odkladanie. I obserwować, jak do konca 3 msca nie bedzie zmian to wtedy podjac kroki typu neurolog, fizjoterapeuta.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oczywiście najlepiej najpierw pójść do pediatry żeby ocenił co i jak :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka troche przed czasem, ale co tam! Sto lat Kochana! Niechaj maz i dziecie grzeczni beda :)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka jak spi czy lezy na plecach to glowe zmienia, ale jak poloze ja na brzuchu to tylko na prawo uklada i za cholere nie chce inaczej. Zabawki jej ustawiamy po przeciwnej, blokujemy a ona albo na prawo albo awantura taka ze leb peka

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka sto lat !!!

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa straszne z tym sasiadem , ehhh zycie czasem mogloby byc bardziej fair....

a ja dzisiaj przeprosilam sie z wozkiem glebokim. Taki byl zimny wiatr , ze spacerowke schowalam do bagaznika bedzie na zakupy

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ