X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to moze dla Ciebie dobrym rozwiązaniem byłoby takie karmienie jak ja stosuje...bo mała każda pierś by Ci troche oproznila, a po pewnym czasie laktacja by się unormowala i nie produkowaloby sie tak duzo mleka. Ja wchodząc w ten system mialam mega duzo mleka, tryskalo ze maly sie krztusil co chwile, cyckek do karmienia zawsze jak bomba. Teraz mam takie troche puste flaczki po 3h ale mleko w nich na pewno jest bo Julo sie najada, z buzi mu sie wylewa :) bomby robią mi sie dopiero po 5-6 godz. Czasem zje jednego tylko ale drugi do następnego karmienia wytrzymuje bez laktatora spokojnie. Z tym ze takie karmienie na dwa cycki jest trochę upierdliwe, w domu to jeszcze spoko ale jak sie gdzies jest to przekladac, wyjmować raz tego raz tego to tak srednio mi sie podoba.

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są na diecie bez nabiału, co jecie na śniadanie i na kolację?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ja wlasnie dzis mam taki dzien nostalgiczny, mimo iz Julka byla wyczekana, wymodlona i wyproszona to sa dni, ze tesknie za dawnym zyciem, za ta niezaleznoscia. Przez 28 lat bylam sobie szefem, a teraz moje zycie jest podporzadkowane w pelni tej malej istotce. Kocham ja nad zycie i nie zamienilabym sie na dawne zycie, bo bylo bez niej strasznie puste i smutne, teraz brakuje mi troche spontanu, bo mialam 100mysli na minute i np padal pomysl jedziemy na kolacje w gory i odpalaliSmy auto i w droge, a teraz jedynym spontanem ostatnio bylo to, ze zamiast meza to ja poszlam na nauki przedchrzcielne.

małaMyszka, Weridiana, Pulpecja, apaczka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, które są na diecie bez nabiału, co jecie na śniadanie i na kolację?

Dzem, szynka, dzem, szynka, pasta z lososia czy tunczyka, ale generalnie dzem i szynka i to jest kolejny powod mojej deprechy, zaraz mina 3 tygodnie na diecie, efektu zadnego, a mi sie noz w kieszeni otwiera

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna u mnie ten system sie nie sprawdzi, bo Julka tak sie rzuca, ze jak np po paru minutach szumienia jej do ucha, bujania itp uspokoi sie i zacznie ssac to ja nawet staram sie nie drgnac, zeby tylko sie znowu nie zaczelo, wiec jak zmienilabym piers to bylby podwojny armagedon

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja jem kanapki z jajkiem i wędliną, jajka na miękko, omlet itp z jajek, parówki (trochę nie mam do nich przekonania no ale z braku laku..), czasem sałatę jarzynową, chleb z dżemem, można jeszcze sałatki z kurakiem zrobić (sałata lodowa, suszone pomidory, kurak i co tam jeszcze pod ręką) ale póki co mi się nie chciało, dziś mama zrobiła taką fajną sałatę warstwową z szynką, jajkiem, pomidorami, papryką.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam kanapki z wędzonym łososiem ale mój jakoś źle na ryby chyba reaguje to sobie odpuściłam, ogólnie uwielbiam..
    Natomiast prawda taka że też mnie szlag trafia jak otwieram lodówkę i marzy mi się micha mleka z granolą np

niecierpliwa, małaMyszka, lys, apaczka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa doskonale Cię rozumiem ja już nawet zapomniałam co to jest spontan.
    A odnośnie rzucania się przy piesi, Nikoś czasami też ma takie akcje. Na początku myślałam że może denerwuje się bo mleko leci mu za wolno ale jak dałam mu drugą pierś nadal walczył więc to nie o to chodziło. Ostatnio jak zaczął walczyć z cyckiem to zabrałam mu cycka i podałam na chwilę smoka. Jak się uspokoił to zrobiłam zamianę na cycka pojadł chwilę spokojnie i znowu zaczynał się kręcić więc jeszcze raz go oszukałam i jak dostał trzeci raz cycka to już jadł spokojnie aż zasnął. Może spróbuj tej metody u nas pomogło.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ze u nas tez to wczoraj zadzialalo, po 22 bawila sie w najlepsz, wiec polozylismy ja na brzuchu i zaczela sie taka chaja, ze szok. Wzielam na rece, a ona walila mnie piescia i plakala tak jakby na nas bluzgala, no to dawaj ja do cyca, a ta jeszcze bardziej, no to smoczek i tak 5 minut pociumkala, uspokoila sie, maz mi ja przystawil, a ja szybko smoczka podmienilam na cycka i ladnie zjadla i zasnela.

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Lys ja jem kanapki z jajkiem i wędliną, jajka na miękko, omlet itp z jajek, parówki (trochę nie mam do nich przekonania no ale z braku laku..), czasem sałatę jarzynową, chleb z dżemem, można jeszcze sałatki z kurakiem zrobić (sałata lodowa, suszone pomidory, kurak i co tam jeszcze pod ręką) ale póki co mi się nie chciało, dziś mama zrobiła taką fajną sałatę warstwową z szynką, jajkiem, pomidorami, papryką.

A mozna dokladny przepis na ta salatke??

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj przespał od 21-7:20 ...

Czasami odciągam z tej, z której karmiłam ostatni raz. A drugą zostawiłam na śniadanie małemu :-)

Niecierpliwa- to straszne! Taka tragedia!

Moja koleżanka urodziła synka o 1:15 sn. Długi 59 cm, ale nie za gruby 3470 ;-)

Czy używacie kostek rosołowych?

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja uzywam kostek rosolowych

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Wszystko ok, pan doktor stwierdził, ze wszystko super wygląda, nawet jakbym chciała czwarte dziecko, to on nie widzi przeciwskazań, hehe. Ja myślę, ze limit już wyczerpałam.
    Niecierpliwa, podejdź do tego tak, ze to tylko przejściowe. Przyjdzie czas i to całkiem niedługo, ze będziesz mogla spokojnie dziecko komuś podrzucić albo na spontanie pojechać gdzieś w trójkę. Uwierz mi, nadejdzie taki moment :-) A ten etap teraz też jest piękny, docenia się go jak już minie bezpowrotnie...
    Któraś pisala, ze wszyscy tylko na chwilkę młodego biorą. Nakarm i powiedz, ze jedziesz czy idziesz do sklepu. Jak wyjdziesz na godzinkę, to małemu się nic nie stanie, a Tobie to dobrze zrobi.

aaaaga, sylwucha89, niecierpliwa, apaczka, zabka11, małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka polecam kostki z rossmana bez tych wszystkich sztucznosci glutaminianu sa bio
    Składniki:
    sól kamienna
    olej palmowy
    ekstrakt drożdżowy
    marchew
    por
    przyprawy (kwiat muszkatołowy, kurkuma)
    cebula
    czosnek
    pietruszka
    liście selera
    Polecam

apaczka, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione :) Zrobilam sobie kawe, wypilam w zaciszu przed tv, a teraz sie karmimy.

Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znize

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione :) Zrobilam sobie kawe, wypilam w zaciszu przed tv, a teraz sie karmimy.

Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znize
    niecierpliwa, jeszcze ma czas, cierpliwości :-) heheh

201508091565.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Młody wyciąga rękę ale złapać jeszcze nie umie. Za to nieźle mu idzie boksowanie mały Gołota mi rośnie ;)

Szczylek przespał godzinę więc mamusia wraca do świata żywych :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie leżaczki polecacie?
    takie żeby same bujały :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie trzyma, jeszcze nie chwyta, bardzo boksuje wiszace zabawki i dzisiaj znowu przewraca się z brzuszka na plecy. Zaczął się też mocno odpychac nogami np. Ode mnie jak lezy na przewijaku, położyłam gabke na scianie za przewijakiem, bo się przestraszyłam, że się odepchnie ii walnie głową w ścianę.

Byliśmy półtorej godzinki na spacerze, padało cały czas ale jest w sumie ciepło i nawet fajnie było, Założyliśmy folię na wózek i Hubek spał i śpi nadal.

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Myszka polecam kostki z rossmana bez tych wszystkich sztucznosci glutaminianu sa bio
    Składniki:
    sól kamienna
    olej palmowy
    ekstrakt drożdżowy
    marchew
    por
    przyprawy (kwiat muszkatołowy, kurkuma)
    cebula
    czosnek
    pietruszka
    liście selera
    Polecam

Ja nie uzywam zadnych kostek ani Vegety bo to glownie glutaminian, po ktorym wlasnie dzieci moga byc nerwowe. A te z Rossmanna niestety mi nie smakuja :( a szkoda, bo sklad calkiem przyzwoity.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ