SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa to moze dla Ciebie dobrym rozwiązaniem byłoby takie karmienie jak ja stosuje...bo mała każda pierś by Ci troche oproznila, a po pewnym czasie laktacja by się unormowala i nie produkowaloby sie tak duzo mleka. Ja wchodząc w ten system mialam mega duzo mleka, tryskalo ze maly sie krztusil co chwile, cyckek do karmienia zawsze jak bomba. Teraz mam takie troche puste flaczki po 3h ale mleko w nich na pewno jest bo Julo sie najada, z buzi mu sie wylewa
bomby robią mi sie dopiero po 5-6 godz. Czasem zje jednego tylko ale drugi do następnego karmienia wytrzymuje bez laktatora spokojnie. Z tym ze takie karmienie na dwa cycki jest trochę upierdliwe, w domu to jeszcze spoko ale jak sie gdzies jest to przekladac, wyjmować raz tego raz tego to tak srednio mi sie podoba.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Sylwucha ja wlasnie dzis mam taki dzien nostalgiczny, mimo iz Julka byla wyczekana, wymodlona i wyproszona to sa dni, ze tesknie za dawnym zyciem, za ta niezaleznoscia. Przez 28 lat bylam sobie szefem, a teraz moje zycie jest podporzadkowane w pelni tej malej istotce. Kocham ja nad zycie i nie zamienilabym sie na dawne zycie, bo bylo bez niej strasznie puste i smutne, teraz brakuje mi troche spontanu, bo mialam 100mysli na minute i np padal pomysl jedziemy na kolacje w gory i odpalaliSmy auto i w droge, a teraz jedynym spontanem ostatnio bylo to, ze zamiast meza to ja poszlam na nauki przedchrzcielne.
małaMyszka, Weridiana, Pulpecja, apaczka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny, które są na diecie bez nabiału, co jecie na śniadanie i na kolację?
Dzem, szynka, dzem, szynka, pasta z lososia czy tunczyka, ale generalnie dzem i szynka i to jest kolejny powod mojej deprechy, zaraz mina 3 tygodnie na diecie, efektu zadnego, a mi sie noz w kieszeni otwieramałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Gianna u mnie ten system sie nie sprawdzi, bo Julka tak sie rzuca, ze jak np po paru minutach szumienia jej do ucha, bujania itp uspokoi sie i zacznie ssac to ja nawet staram sie nie drgnac, zeby tylko sie znowu nie zaczelo, wiec jak zmienilabym piers to bylby podwojny armagedon
-
Lys ja jem kanapki z jajkiem i wędliną, jajka na miękko, omlet itp z jajek, parówki (trochę nie mam do nich przekonania no ale z braku laku..), czasem sałatę jarzynową, chleb z dżemem, można jeszcze sałatki z kurakiem zrobić (sałata lodowa, suszone pomidory, kurak i co tam jeszcze pod ręką) ale póki co mi się nie chciało, dziś mama zrobiła taką fajną sałatę warstwową z szynką, jajkiem, pomidorami, papryką.
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze polecam kanapki z wędzonym łososiem ale mój jakoś źle na ryby chyba reaguje to sobie odpuściłam, ogólnie uwielbiam..
Natomiast prawda taka że też mnie szlag trafia jak otwieram lodówkę i marzy mi się micha mleka z granolą npniecierpliwa, małaMyszka, lys, apaczka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa doskonale Cię rozumiem ja już nawet zapomniałam co to jest spontan.
A odnośnie rzucania się przy piesi, Nikoś czasami też ma takie akcje. Na początku myślałam że może denerwuje się bo mleko leci mu za wolno ale jak dałam mu drugą pierś nadal walczył więc to nie o to chodziło. Ostatnio jak zaczął walczyć z cyckiem to zabrałam mu cycka i podałam na chwilę smoka. Jak się uspokoił to zrobiłam zamianę na cycka pojadł chwilę spokojnie i znowu zaczynał się kręcić więc jeszcze raz go oszukałam i jak dostał trzeci raz cycka to już jadł spokojnie aż zasnął. Może spróbuj tej metody u nas pomogło.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiesz, ze u nas tez to wczoraj zadzialalo, po 22 bawila sie w najlepsz, wiec polozylismy ja na brzuchu i zaczela sie taka chaja, ze szok. Wzielam na rece, a ona walila mnie piescia i plakala tak jakby na nas bluzgala, no to dawaj ja do cyca, a ta jeszcze bardziej, no to smoczek i tak 5 minut pociumkala, uspokoila sie, maz mi ja przystawil, a ja szybko smoczka podmienilam na cycka i ladnie zjadla i zasnela.
małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Lys ja jem kanapki z jajkiem i wędliną, jajka na miękko, omlet itp z jajek, parówki (trochę nie mam do nich przekonania no ale z braku laku..), czasem sałatę jarzynową, chleb z dżemem, można jeszcze sałatki z kurakiem zrobić (sałata lodowa, suszone pomidory, kurak i co tam jeszcze pod ręką) ale póki co mi się nie chciało, dziś mama zrobiła taką fajną sałatę warstwową z szynką, jajkiem, pomidorami, papryką.
A mozna dokladny przepis na ta salatke??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój dzisiaj przespał od 21-7:20 ...
Czasami odciągam z tej, z której karmiłam ostatni raz. A drugą zostawiłam na śniadanie małemu
Niecierpliwa- to straszne! Taka tragedia!
Moja koleżanka urodziła synka o 1:15 sn. Długi 59 cm, ale nie za gruby 3470
Czy używacie kostek rosołowych?
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Hej, ja już po wizycie. Wszystko ok, pan doktor stwierdził, ze wszystko super wygląda, nawet jakbym chciała czwarte dziecko, to on nie widzi przeciwskazań, hehe. Ja myślę, ze limit już wyczerpałam.
Niecierpliwa, podejdź do tego tak, ze to tylko przejściowe. Przyjdzie czas i to całkiem niedługo, ze będziesz mogla spokojnie dziecko komuś podrzucić albo na spontanie pojechać gdzieś w trójkę. Uwierz mi, nadejdzie taki momentA ten etap teraz też jest piękny, docenia się go jak już minie bezpowrotnie...
Któraś pisala, ze wszyscy tylko na chwilkę młodego biorą. Nakarm i powiedz, ze jedziesz czy idziesz do sklepu. Jak wyjdziesz na godzinkę, to małemu się nic nie stanie, a Tobie to dobrze zrobi.aaaaga, sylwucha89, niecierpliwa, apaczka, zabka11, małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość
-
Myszka polecam kostki z rossmana bez tych wszystkich sztucznosci glutaminianu sa bio
Składniki:
sól kamienna
olej palmowy
ekstrakt drożdżowy
marchew
por
przyprawy (kwiat muszkatołowy, kurkuma)
cebula
czosnek
pietruszka
liście selera
Polecamapaczka, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione
Zrobilam sobie kawe, wypilam w zaciszu przed tv, a teraz sie karmimy.
Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znizeAgaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione
Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znizeheheh
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzieki dziewczyny, jak zwykle jestescie nieocenione
Pytanie z seri "czy Wasze dzieci" trzymaja w raczkach zabawki albo staraja sie je zlapac jak wisza im nad glowa? Bo Julka jest mocno zainteresowana karuzela, czy zabawkami, ktore wisza na palagach maty edukacyjnej, jak jej sie jakarg pokazuje to wodzi wzrokiem, ale w raczce nie ich przytrzymac, ani lapac tez nie jak jej znize
Młody wyciąga rękę ale złapać jeszcze nie umie. Za to nieźle mu idzie boksowanie mały Gołota mi rośnie
Szczylek przespał godzinę więc mamusia wraca do świata żywychniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój nie trzyma, jeszcze nie chwyta, bardzo boksuje wiszace zabawki i dzisiaj znowu przewraca się z brzuszka na plecy. Zaczął się też mocno odpychac nogami np. Ode mnie jak lezy na przewijaku, położyłam gabke na scianie za przewijakiem, bo się przestraszyłam, że się odepchnie ii walnie głową w ścianę.
Byliśmy półtorej godzinki na spacerze, padało cały czas ale jest w sumie ciepło i nawet fajnie było, Założyliśmy folię na wózek i Hubek spał i śpi nadal.małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Myszka polecam kostki z rossmana bez tych wszystkich sztucznosci glutaminianu sa bio
Składniki:
sól kamienna
olej palmowy
ekstrakt drożdżowy
marchew
por
przyprawy (kwiat muszkatołowy, kurkuma)
cebula
czosnek
pietruszka
liście selera
Polecam
Ja nie uzywam zadnych kostek ani Vegety bo to glownie glutaminian, po ktorym wlasnie dzieci moga byc nerwowe. A te z Rossmanna niestety mi nie smakujaa szkoda, bo sklad calkiem przyzwoity.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.