SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny karmiące piersią jak wydłużyć przerwy między karmieniami nocnymi i jednocześnie uniknąć kamieni zamiast cycków? Jula od jakiegoś czasu dłużej śpi w nocy i nie podjada już tak często cyca, a ja muszę ratować się nocnym ściąganiem pokarmu dla ulgi. Jak sobie pomóc?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny a czy ten bujaczek z Tiny Love ma opcje bujania?
I wogóle to jakie opcje ma?
My chcemy kupić właśnie ten.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie podaje wody ani herbaty, podawałamw czasie upału, a pózniej nie chciał mi pić wogóle i rano parzyłam herbatke po czym wieczorem całą wylewałam i pózniej juz nie robiłam
Miru, cudny jest:) duzy ale napewno nie gruby:)
Dzisiaj spotkałam znajomą na spacerze z synem, ma 3,5 miesiaca a wazy 7.5 kg, oj duzy jest, ledwo sie w gondoli miescił
Zaczeły mi włosy strasznie wypadac, wszedzie włosy, pod prysznicem na koszulce, no masakra jakaś, wszędzie sie pelętają, najgorsze ze na Szymonku tez sa a wiąże włosy w domu
Młody spi, matka je jogurt bo niedojadła na kolacje, chyba pojde pod prysznic dłuzszy i ogole nogi bo juz jak chłop haha, a mąż sie dopytwał już dziś czy mi sie okres skonczył to sie ogarnę co by sie chłopina nie wystraszył hahazabka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Mój ostatnio straszny leń bo jak leży na brzuchu to pakuje piątkę do buźki i tak leży, głowy nie chce mu się dźwigać i tyle.
u nas to samo, nie moge go zmusić do dzwigania głowy, za to na kolanach jak go sadzam to siedzi jak półtorej gościa i oglada tv, głowe trzyma doskonaleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:02
-
apaczka wrote:On ma wibracje ale moja ich nie lubi. Do tego jest ta karuzela, która ma migające światełka i gra kilka melodii. U nas póki co leżaczek średnio się sprawdza, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej.
-
nick nieaktualnyWitajcie. U mojego synka z kupka coraz lepiej, już jest co raz mniej tych granulek. Mimo to mamy niedługo usg brzuszka.
Moje piersi są miękkie co uznaje,że laktacja się unormowala. Mleko mi za specjalnie nie tryska. Synek się najada waży juz 6 kg.
paula071 widzę, że urodzilysmy tego samego dnia a na dodatek nasi synkowie nosza to samo piękne imię -Tomasz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:56
Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Neyla moze nie sciągaj w takiej sytuacji w nocy laktatorem. Jak mój malec w noc się nie budzi, to z rana cycki mam kwadratowe, ale mały ładnie je zjada. Bywa, że twardnieją do połoudnia. Choć teraz zdarza się to sporadycznie. Właściwie odciągając sama napędzasz produkcję mleka.
Mała myszko, ja prałam mój BD w pralce na 30 st.
Młody robi kupki wodniste, wcześniej były wodniste z grudkami. Częstotliwość jest różna, bywa, że wali 8 kup na dzień albo 2 poteżne tak jak dziś.
A paznokcie obcinam cążkami, próbowałam nożyczkami, ale nie umiem.
Dobrej nocki dziewczynkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
A u nas dziś mordor. Mała nie spala od 13 30 do 20 30. Przez ostatnie 3 godz ryk ze zmęczenia. A do tego jak tylko ja brałam na ręce to rozpacz tylko większa. Wiec wiem Myszka co czujesz.
A przedpołudnie takie udane. Myślę że to halny tak działamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Wczorajszy dzien super! Aż nie poznaje mojej córki, mam nadzieje, ze takie dnie wejdą jej w krewjuż coraz cześciej i dłużej potrafi zając się sobą. Wczoraj zrobiłam obiad, pranie, ogarnęłam salon a ona sobie leżała na macie i gadała do zabawek
potem położyłam się obok niej a ona zasnęła (SAMA!!!!) i mogłam napić się kawy, poleżeć, odpocząć.No po prostu anioł nie dziecko
Zasnęła o 20, obudziła się dopiero o 3, teraz smacznie śpi. ale za to ja nie mogę zasnąć, hehe
Dzis jadę z Marta do rodziców na weekend. Adam zostaje w domu, dostał zlecenie, a wieczorem przychodzą do niego koledzy na planszówki. mama obiecała dzis zrobić naleśniki z jabłkami!- smak dzieciństwa
a po południu mama zostaje z Martusia a ja z tata wybieram się na basen
trzeba się wziąć na siebie, a w przyszłym tygodniu chce iść do pediatry sprawdzić czy wszystko ok i umówić mnie i Martę na basen. na lekcje dla niemowląt.Ciekawe czy jej się spodoba czy będzie się darła cały czas, hahahah
Migotka mi tez wypadają okrutnie włosy!!! Garściami po prostu. Ale podobno po jakimś czasie ma się to unormować, czytałam ostatnio jakiś artykuł o tym. Teraz wciąż normują się hormony i dlatego tak jest.
Miłego dnia Kobiety i dobrego weekendu!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 05:52
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mala wlasnie zajada,spala od 20:)
Fakt ze ja polozylam sie przed 24, ale i tak sie w miare wyspalam.
Dzis urodziny mojej starszej corki - torcik ukryty w lodowcd, mam zamiar ja obudzic tym torcikiem ze swieczkamina prezent kupilam jej planszowke Koncept i etui na iphone'a, mam nadzieje ze sie jej spodoba.
Na obiad dzis w planie mielone, ziemniaczki i buraczki.
Wam wypadaja wlosy, a ja mam kurcze tradzik, takie malutkie krosteczki mi wyskakuja na twarzy i dekoldzie....jak sobie z tym radzic???
niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, Weridiana, magda sz, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja też już nie śpię, nakarmiłam młodą i poszłam doprowadzić się do ładu przed wizytą u ginekologa. Teraz mam chwilę dla siebie, bo wszyscy oprócz mnie śpią
dam mężowi jeszcze godzinkę i robię kawę.
Kasiaen, też chciałam zapisać małą, ale u nas niestety nie ma szkółki dla niemowląt, musiałabym dojeżdżać do innego miasta, a to już bez sensu trochę. Też jestem zdania, ze wypadanie włosów to hormony, ale warto też zrobić podstawowe badania, bo może się okazać, że np. anemia czai się blisko, przy kp łatwo osłabić organizm, zwłaszcza jak dziecko wymagające i nie ma czasu porządnie zjeść. Miłego dnia dziewczyny, odezwę się po później.niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Nocka super mlody zasnal porzadnie o 21 i szok spal do 3.50 cyc uwaga tylko ok 40 min i dalej spac poszedl pobudka o 7 teraz sie karmimy oby byl dzisiaj dobry dzionek dla wszystkich milego dziewczyny
niecierpliwa, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
U nas noc dobra, gorzej bylo nad ranem. Julka zasnela o 22.30 przy cycu i odlozona do lozeczka spala do 4, potem cyc i juz zostala w wyrku. Ja poszlam sciagnac druga piers i juz bylo po 5, a o 6 pobudke zafundowal nam nasz piesior! Jestesmy u rodzicow i on zawsze szajby dostaje jak tu przyjezdzamy o 6 zaczal tak piszczec i stac pod schodami, ze ojciec musial go do nas na gore przyprowadzic, potulil sie do nas, polozyl kolo Julki i dzwig by go nie dzwignal, a jak nie bylo Julci na swiecie to laske robil, ze do nas przyszedl. No i po tej jego wizycie maka sie obudzila, chwile posmiala, pogadala, zjadla i dalej w kime, ale jest zagazowana i spi niesgokojnie i sie wygina. Ja mam dzis w planach zostawic Julke z rodzicami i skoczyc z mezem na porzadne zakupy. Przydalaby sie jakas kurtka na zime, bo moja ledwo sie dopina
-
Dziewczyny kp, robicie sobie dzemki w ciagu dnia czy nocne spanie Wam wystarcza? Ja dzisiaj mialam isc na parapetowke do kumpla - najpierw ja, potem wrocic do domu i mial isc maz. Ale ja sie tak nauczylam chodzic spac z dzieckiem kolo 21, ze jak wczoraj o 22 szlam do lozka to ledwo widzialam na oczy. Nie wiem czy mam sile wychodzic chociaz mam wielka potrzebe towarzyska
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej:)
Chłopaki śpią a ja już oka nie zamkne.
Z katarem jakoś sobie radzimy dzisiejszej nocy Młody spal ładnie wiec wydzieliny jest chyba mniej:)!
Staś nosi ubrania 62-68.
Pampersy 3 używamy od 3 tygodni:)
Maz zaczyna właśnie dwutygodniowy urlop:)!!
Jestem MEGA zadowolonawreszcie więcej czasu dla naszej 3:)!
Urlop Krzyśka wykorzystuje juz dziś i wybieram się na zakupy...sama!
Potem planuje zaszyć się w kawiarni z książką...chociaż na godzinę!
Już nie mogę się doczekać!
W przyszłym tygodniu mamy wizytę u neurologa i szczepienie, jestem ciekawa ile Staszek waży.
Mimo doszczu jestem w pogodnym nastroju; )
Wydam trochę kasy i zresetuje głowę!
Miłego dnia!niecierpliwa, zabka11, aaaaga, Paula_071, sylwucha89, Weridiana, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Dziewczyny kp, robicie sobie dzemki w ciagu dnia czy nocne spanie Wam wystarcza? Ja dzisiaj mialam isc na parapetowke do kumpla - najpierw ja, potem wrocic do domu i mial isc maz. Ale ja sie tak nauczylam chodzic spac z dzieckiem kolo 21, ze jak wczoraj o 22 szlam do lozka to ledwo widzialam na oczy. Nie wiem czy mam sile wychodzic chociaz mam wielka potrzebe towarzyska
Mi starcza nocny sen, ale jak tylko mloda zasypia to ja tez wskakuje do wyraMam nadzieje, ze jak przestawimy czas to zamiast po 22 bedzie szla spac po 21
-
Martucha zazdroszcze! Ja chociaz mam dzis w planie zakupy to juz mam stresa, bo max 3h i trzeba wracac, zeby sciagnac mleko. Teraz mala spi mi jeden cycek juz daje popalic bo jadla z niego o 4, a nawet nie mam do czego sciagnac wszystko zajete mlekiem
Dziewczyny, ktore karmia jedna piersia na jedno karmienie jak to ogarniacie?? Bo ja jak karmie 1 to druga musze sciagnac??małaMyszka lubi tę wiadomość