X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    my też byliśmy na spacerze bo pogoda fajna, ale nie wiem czy dobrze ubrałam małą - założyłam jej body z długim rękawem, półśpiochy, bawełniany pajacyk i na to misiowy pajacyk z kapturkiem. Jak wyszłyśmy to stwierdziłam, że w słońcu strasznie gorąco i zdjęłam misiowego pajaca, przykryłam kocykiem minky. Po czym zwątpiłam, czy dobrze zrobiłam. Do tego nie założyłam czapeczki, bo mała nie lubi, tylko kapturek, ale kaptur nie zakrywa dobrze uszu. Grrrr to ubieranie jest dla mnie problematyczne.
    I wózek mnie wkurza, za ciężki jest i powietrze mi zeszło z koła.
    Mialam dzisiaj dokładnie to samo. Zwątpiłam po wyjściu z domu czy ją dobrze ubrałam. Zdjęłam czapkę, bo stwierdziłam, ze kaptur ma to nic jej nie będzie. I odkryłam. A ubrana była w body z długim rękawem, bluzeczkę z krótkim i na to kurteczka taka sweterkowa. Na dół spodnie i skarpety. ie myślałam, że jest tak ciepło na dworze.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    sylwucha hahahaha zawsze to jakaś ulga ;) pytanie jak Waćpan to znosi

Ulga jest jak wykrzyczę wszystkie żale, ale niestety bardzo rzadko się tak dzieje bo zazwyczaj w połowie wychodzi i idzie robić coś koło domu ze słowami że mam wymyślić coś nowego bo się powtarzam :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru widac, ze lubi sobie podjesc ;) Niezly klocus ;) A moze za duzo je, ze ulewa?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie: ktora uzywa zageszczacza nutricia do mleczka???mam prawie cale opakowanie, chetnie ktorejs przesle...wole oddac niz wyrzucic.

Ja używam ale dziękuję za chęci. Tragicznie drogie nie jest A poza tym otwarte to wietrzeje-my trzymamy w puszce po mleku.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ,

ja wlasnie siedze na podlodze w lazience z laptopem na kolanach i z farba na wlosach bo mala w salonie siedzi i nie chce jej smrodzic.

Dziewczyny czy u waszych dzieci pulsuje ciemiaczko ? wczoraj wieczorem jak karmilam mloda to zobaczylam ze pulsuje jej ciemiaczko... az wloski sie ruszaly , dzis patrzylam i jest nieruchome.

I pytanie do mam karmiacych MM - jak czesto i w jakich ilosciach podajecie podciecha wode ? moje dziecko w ogole pic nie chce.. czasem z 4-5 lykow pociagnie i to wszystko.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Ulga jest jak wykrzyczę wszystkie żale, ale niestety bardzo rzadko się tak dzieje bo zazwyczaj w połowie wychodzi i idzie robić coś koło domu ze słowami że mam wymyślić coś nowego bo się powtarzam :)
    ja jak słyszę, ze już to mówiłam, to mnie cholera bierze i mówie, że widocznie nie dotarło skoro muszę powtarzać głośniej i po łacinie :-)

niecierpliwa, małaMyszka, lys, sylwucha89, zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super synuś i wielki jest! Fajnie ze tak szybko się rozwija.
    Mój ostatnio straszny leń bo jak leży na brzuchu to pakuje piątkę do buźki i tak leży, głowy nie chce mu się dźwigać i tyle.
    Dziś kolejny super dzień, uwielbiam jak go nic nie boli bo jest kochany. Właśnie śpi już ponad 2.5 godz.. cudeńko.

Ja tez mam problem z ubieraniem na spacer a dziś faktycznie jakoś tak ciepło było i jak wyszłam to zglupualam bo sama ubrała się jak na siarczyste mrozy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytałam o to to powiedziała ze nie. Je akurat. 120 ml co 3-4 h. Na noc je 180-240 ale o l 18 jei ppóźniej o 3 dopiero. Wiec spoko. Waga nie całe 7 kg ale długi jest. Spodnie 68 za małe. Pytałam czy nie jest za gruby bo ma dwie brody to powiedziała ze brzuch ma płaski i nie ma tysiąca fald na rękach i nogach. Jest ciężki ale nie gruby. Może być od smoczka bo smoka uspokajacza nie używamy bo odruch wymiotny. I jak je łyżeczka to nic my się nie ulewa ale jak weźmie butelke to go naciaga nawymioty i po zjedzeniu ulewa.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru mow co chcesz niezle jest napakowany i chyba nawet przescignal Iwka od Ofki :D

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej mamusie ,

ja wlasnie siedze na podlodze w lazience z laptopem na kolanach i z farba na wlosach bo mala w salonie siedzi i nie chce jej smrodzic.

Dziewczyny czy u waszych dzieci pulsuje ciemiaczko ? wczoraj wieczorem jak karmilam mloda to zobaczylam ze pulsuje jej ciemiaczko... az wloski sie ruszaly , dzis patrzylam i jest nieruchome.

I pytanie do mam karmiacych MM - jak czesto i w jakich ilosciach podajecie podciecha wode ? moje dziecko w ogole pic nie chce.. czasem z 4-5 lykow pociagnie i to wszystko.
    teraz przyłożyłam palec i pulsuje... to źle???

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochane mam kilka pytań z serii Mycha nie ogarnia:
    1. dziewczyny, które mają wózek BD, czy prałyście osłonę na gondolę, bo moja się trochę zabrudziła i nie wiem czy wrzucić do pralki czy ręcznie wyprać. Proszę o info

2. dziewczyny, które mają leżaczko-bujaczko-kołyskę Tiny Love, czy wasze dzieciaczki leżą w nim, czy już powoli ustawiacie na siedzący?

3. rozmrożony pokarm przechowujecie w lodówce tylko 24 h czy dłużej?

4. czy dzieci kp robią wodniste kupki co kilka dni, czy mają bardziej stałą konsystencję, bo mój jak furknie to cała pielucha...

5. czym obcinacie pazurki? cążki czy nożyczki?

Sorki za może i głupie pytania, ale zastanawiam się co i jak

1. Nie mam BD ale BH i pralam te oslonke normalnie w pralce, na 35 stopni 30min taki program. W sumie nawet sie nie zastanawialam tylko wrzucilam do pralki i wszystko ok :)
    2. Mój lezy. Znajoma fizjoterapeutka mowila żeby na max pół godz dziecko wkladac na ten lekko siedzący
    3. -
    4. U nas kupki co 3-7 dni i takie jak papka jakas, wodniste na pewno nie
    5. Nożyczkami, maz obcina ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 2 miesiące :) jak ten czas leci, z jednej strony wydaje mi się ze to było wczoraj jak sie rodzil a z drugiej jakby minął rok, jakby patrzec na moje zmęczenie hehe

małaMyszka, sylwucha89, zabka11, Martucha86, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Kocham mojego synka najbardziej na swiecie! :-)
    I ja również kocham mojego syneczka najbardziej na świecie :D
    Moje złote dziecko! Słoneczko <3
    Właśnie zasnął po kąpieli :)

małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też pulsuje ciemiączko.

A spać to on lubi i też zasypia przy karmieniu najczęściej przy cycach ;)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa pewnie ze napakowany, teraz masa później rzeźba :) poszedł po tacie :p
    Ofka się śmiała ze największy a teraz mój "niedozywniony wczesniak" jest największy :)

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny artykuł

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha 2 tygodnie we wtorek 13 bylo jak mamy katar wczesniej sol i gruszka ale zero efektow a i moj ssak nie znosil tego no i nie bylo efektow ale w tamten czwartek przyszedl katarek i koniec kataru. Cos wspanialego i polece go kazdemu!

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w leżaczku Tiny Love ma ustawiony na półsiedzący ale ją ten bujaczek parzy w dupkę i dzisiaj dopiero zaliczyła rekord 10 minut ;-) za to bardzo lubi mate Fisher Price. Pazurki obcinamy nożyczkami.
    U nas po kilku ciężkich dniach dziś jest lepiej :-) wygląda na to, że czeka mnie dieta bez nabiału bo jest zdecydowana poprawa, inne dziecko! Znów je a moje piersi nie wołają już o pomstę do nieba. Właśnie zasypia przy cycu, cudowny widok :-) Wygląda na to, że jej zachowanie wynikało z bólu brzuszka. Mimo to jutro przychodzi do nas doradca laktacyjna, już jestem umowiona.

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam katarek. Fride to mozna do kosza wyrzucic.

Bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej - przed wejsciem Tomek zrobil 3 kupy, dobrze, ze bylo opoznienie to moglam go przewijac;) na glodnego wazy 5700g i ma 61cm. Troche zwolnil z przybieraniem, bo spadl miedzy 50 a 70 centyl. Zdrowiusienka moja kluseczka :-)

Bylismy u mnie w pracy. Byl bardzo grzeczny, cale pietro go podziwialo, nic nie plakal tylko swoimi wielkimi oczami obserwowal cale pietro ludzi. I byl szczesliwy jak ciocie go nosily :-) dostalismy ksiazeczki czarno-biale, kocyk, gips do odbicia raczek albo stopek i bon do smyka. Bardzo mila wizyta :-)
    I pogoda dzisiaj piekna. Cudny spacerek zaliczylismy :-)

Laura, Martucha86, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej mamusie ,

Ja podaje malej herbatke dwarazy dziennie- wypija czasem pare lykow, czasem wypije jednorazowo 20ml... Nie ma reguly..

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ