SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:my też byliśmy na spacerze bo pogoda fajna, ale nie wiem czy dobrze ubrałam małą - założyłam jej body z długim rękawem, półśpiochy, bawełniany pajacyk i na to misiowy pajacyk z kapturkiem. Jak wyszłyśmy to stwierdziłam, że w słońcu strasznie gorąco i zdjęłam misiowego pajaca, przykryłam kocykiem minky. Po czym zwątpiłam, czy dobrze zrobiłam. Do tego nie założyłam czapeczki, bo mała nie lubi, tylko kapturek, ale kaptur nie zakrywa dobrze uszu. Grrrr to ubieranie jest dla mnie problematyczne.
I wózek mnie wkurza, za ciężki jest i powietrze mi zeszło z koła.małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
lys wrote:sylwucha hahahaha zawsze to jakaś ulga
pytanie jak Waćpan to znosi
Ulga jest jak wykrzyczę wszystkie żale, ale niestety bardzo rzadko się tak dzieje bo zazwyczaj w połowie wychodzi i idzie robić coś koło domu ze słowami że mam wymyślić coś nowego bo się powtarzam
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie: ktora uzywa zageszczacza nutricia do mleczka???mam prawie cale opakowanie, chetnie ktorejs przesle...wole oddac niz wyrzucic.
Ja używam ale dziękuję za chęci. Tragicznie drogie nie jest A poza tym otwarte to wietrzeje-my trzymamy w puszce po mleku.małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej mamusie ,
ja wlasnie siedze na podlodze w lazience z laptopem na kolanach i z farba na wlosach bo mala w salonie siedzi i nie chce jej smrodzic.
Dziewczyny czy u waszych dzieci pulsuje ciemiaczko ? wczoraj wieczorem jak karmilam mloda to zobaczylam ze pulsuje jej ciemiaczko... az wloski sie ruszaly , dzis patrzylam i jest nieruchome.
I pytanie do mam karmiacych MM - jak czesto i w jakich ilosciach podajecie podciecha wode ? moje dziecko w ogole pic nie chce.. czasem z 4-5 lykow pociagnie i to wszystko.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Ulga jest jak wykrzyczę wszystkie żale, ale niestety bardzo rzadko się tak dzieje bo zazwyczaj w połowie wychodzi i idzie robić coś koło domu ze słowami że mam wymyślić coś nowego bo się powtarzam
niecierpliwa, małaMyszka, lys, sylwucha89, zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Miru super synuś i wielki jest! Fajnie ze tak szybko się rozwija.
Mój ostatnio straszny leń bo jak leży na brzuchu to pakuje piątkę do buźki i tak leży, głowy nie chce mu się dźwigać i tyle.
Dziś kolejny super dzień, uwielbiam jak go nic nie boli bo jest kochany. Właśnie śpi już ponad 2.5 godz.. cudeńko.
Ja tez mam problem z ubieraniem na spacer a dziś faktycznie jakoś tak ciepło było i jak wyszłam to zglupualam bo sama ubrała się jak na siarczyste mrozy..małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Właśnie pytałam o to to powiedziała ze nie. Je akurat. 120 ml co 3-4 h. Na noc je 180-240 ale o l 18 jei ppóźniej o 3 dopiero. Wiec spoko. Waga nie całe 7 kg ale długi jest. Spodnie 68 za małe. Pytałam czy nie jest za gruby bo ma dwie brody to powiedziała ze brzuch ma płaski i nie ma tysiąca fald na rękach i nogach. Jest ciężki ale nie gruby. Może być od smoczka bo smoka uspokajacza nie używamy bo odruch wymiotny. I jak je łyżeczka to nic my się nie ulewa ale jak weźmie butelke to go naciaga nawymioty i po zjedzeniu ulewa.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej mamusie ,
ja wlasnie siedze na podlodze w lazience z laptopem na kolanach i z farba na wlosach bo mala w salonie siedzi i nie chce jej smrodzic.
Dziewczyny czy u waszych dzieci pulsuje ciemiaczko ? wczoraj wieczorem jak karmilam mloda to zobaczylam ze pulsuje jej ciemiaczko... az wloski sie ruszaly , dzis patrzylam i jest nieruchome.
I pytanie do mam karmiacych MM - jak czesto i w jakich ilosciach podajecie podciecha wode ? moje dziecko w ogole pic nie chce.. czasem z 4-5 lykow pociagnie i to wszystko. -
małaMyszka wrote:Kochane mam kilka pytań z serii Mycha nie ogarnia:
1. dziewczyny, które mają wózek BD, czy prałyście osłonę na gondolę, bo moja się trochę zabrudziła i nie wiem czy wrzucić do pralki czy ręcznie wyprać. Proszę o info
2. dziewczyny, które mają leżaczko-bujaczko-kołyskę Tiny Love, czy wasze dzieciaczki leżą w nim, czy już powoli ustawiacie na siedzący?
3. rozmrożony pokarm przechowujecie w lodówce tylko 24 h czy dłużej?
4. czy dzieci kp robią wodniste kupki co kilka dni, czy mają bardziej stałą konsystencję, bo mój jak furknie to cała pielucha...
5. czym obcinacie pazurki? cążki czy nożyczki?
Sorki za może i głupie pytania, ale zastanawiam się co i jak
1. Nie mam BD ale BH i pralam te oslonke normalnie w pralce, na 35 stopni 30min taki program. W sumie nawet sie nie zastanawialam tylko wrzucilam do pralki i wszystko ok
2. Mój lezy. Znajoma fizjoterapeutka mowila żeby na max pół godz dziecko wkladac na ten lekko siedzący
3. -
4. U nas kupki co 3-7 dni i takie jak papka jakas, wodniste na pewno nie
5. Nożyczkami, maz obcinamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas dzis 2 miesiące
jak ten czas leci, z jednej strony wydaje mi się ze to było wczoraj jak sie rodzil a z drugiej jakby minął rok, jakby patrzec na moje zmęczenie hehe
małaMyszka, sylwucha89, zabka11, Martucha86, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Kocham mojego synka najbardziej na swiecie!
Moje złote dziecko! Słoneczko
Właśnie zasnął po kąpieli
małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa pewnie ze napakowany, teraz masa później rzeźba
poszedł po tacie :p
Ofka się śmiała ze największy a teraz mój "niedozywniony wczesniak" jest największymałaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Martucha 2 tygodnie we wtorek 13 bylo jak mamy katar wczesniej sol i gruszka ale zero efektow a i moj ssak nie znosil tego no i nie bylo efektow ale w tamten czwartek przyszedl katarek i koniec kataru. Cos wspanialego i polece go kazdemu!
Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja w leżaczku Tiny Love ma ustawiony na półsiedzący ale ją ten bujaczek parzy w dupkę i dzisiaj dopiero zaliczyła rekord 10 minut
za to bardzo lubi mate Fisher Price. Pazurki obcinamy nożyczkami.
U nas po kilku ciężkich dniach dziś jest lepiejwygląda na to, że czeka mnie dieta bez nabiału bo jest zdecydowana poprawa, inne dziecko! Znów je a moje piersi nie wołają już o pomstę do nieba. Właśnie zasypia przy cycu, cudowny widok
Wygląda na to, że jej zachowanie wynikało z bólu brzuszka. Mimo to jutro przychodzi do nas doradca laktacyjna, już jestem umowiona.
Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja tez polecam katarek. Fride to mozna do kosza wyrzucic.
Bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej - przed wejsciem Tomek zrobil 3 kupy, dobrze, ze bylo opoznienie to moglam go przewijac;) na glodnego wazy 5700g i ma 61cm. Troche zwolnil z przybieraniem, bo spadl miedzy 50 a 70 centyl. Zdrowiusienka moja kluseczka
Bylismy u mnie w pracy. Byl bardzo grzeczny, cale pietro go podziwialo, nic nie plakal tylko swoimi wielkimi oczami obserwowal cale pietro ludzi. I byl szczesliwy jak ciocie go nosilydostalismy ksiazeczki czarno-biale, kocyk, gips do odbicia raczek albo stopek i bon do smyka. Bardzo mila wizyta
I pogoda dzisiaj piekna. Cudny spacerek zaliczylismyLaura, Martucha86, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
0na88 wrote:Hej mamusie ,
I pytanie do mam karmiacych MM - jak czesto i w jakich ilosciach podajecie podciecha wode ? moje dziecko w ogole pic nie chce.. czasem z 4-5 lykow pociagnie i to wszystko.
Ja podaje malej herbatke dwarazy dziennie- wypija czasem pare lykow, czasem wypije jednorazowo 20ml... Nie ma reguly..małaMyszka lubi tę wiadomość