SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój syn dziś przeszedł samego siebie, nakarmiony o 21 spał do 8.30 ! ani jednej pobudki nawet na smoczka, oczywiscie matka wstała o 5.30 zobaczyc czy oddycha bo tak grzecznie spał,
Nakarmiony, mamuśka idzie zrobić sobie kawę i wstawie na rosół
KasiaN, tez tak mi sie wydaje ze to sie unormuje, na szczescie włosów mam multum to moze nie bedzie widac hih:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja często śpię z mala w ciągu dnia. Ona rano wstaje i po ok 3 godz idzie spać a jeśli nie jest zbyt późno to chodzę z nią na dosypianki
Czy wasze dzieci też mają takie mokre plecy jak śpią?
A dziewczyny które dopajaja dużo dokarmiacie mm? Ja daje ok 200 ml czasem mniej czasem troszkę więcej i nie wiem czy też powinnam?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Ja często śpię z mala w ciągu dnia. Ona rano wstaje i po ok 3 godz idzie spać a jeśli nie jest zbyt późno to chodzę z nią na dosypianki
Czy wasze dzieci też mają takie mokre plecy jak śpią?
A dziewczyny które dopajaja dużo dokarmiacie mm? Ja daje ok 200 ml czasem mniej czasem troszkę więcej i nie wiem czy też powinnam?
Moze za cieplo ubierasz? Albo masz jakas cerate na materacu?
Niecierpliwa - sciagnij tylko trosze z drugiej piersi aby poczuc ulge. Powinno sie samo unormowac.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Niecierpliea, Neyla, laktator pobudza, sciagajcie tylko do uczucia ulgi, malutko, to sie unormuje. Ja tez tak mialam. Sciagalam po 4 porcje w patrk na sobote bo co sobote malego zostawiam na 8 h. I w szkole tez dwa razy. A potem trzy dni mi cycki w szwach pekaly. I sie napedzalo.
Ale przystawialam malego zeby chociaz razciumnal i odciagalam po pare ml. Tylko, bron boze wszystko. I teraz luz, w szkole raz tylko odciagam, cycki mi sie dostosowaly. Nic nie odciagam, tylko jak musze wyjsc, ale nigdy z tego powodu ze za dlugo spi. A karmie z jednej cyckina jedno karmienie. Teraz karmilam o 2 w nocy z praeej, o 5.30 z lewej. I dopiero tetaz sciagne. Wiec prawa 8 h nieciumkana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:17
niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Aaaga czytałam ze od porcji alkoholu czyli 100 ml wina, małe piwo to 3 godz. Ale karmi to nie jest porcja alkoholu, ja karmie nawet pół godz po.
Chyba nie ubieram za cieplo bo ma samo body na długi rękaw, a czasem samego pampersa. Śpi z nami ale temp jest taka, że ja leżę pod kołdra i jest ok a ta ma mokry kark i plecy.
Ja odciagam jak mała nie zje, ale ja chce jeszcze pobudzić laktacje.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej,ja tylko z doskoku
pozdrawiam z pielgrzymkowego szlaku. Mały został z tatą i babcia,a japrzejde trzy etapy na trasie Wrocław-Trzebnica,bo do końca cycki by nie wytrzymały
czułam potrzebę pójścia,bo w zeszłym roku wymodlilam syna na pielgrzymce to chciałam podziękować
aaaaga, Paula_071, niecierpliwa, sylwucha89, AgaSad, apaczka, zabka11, Weridiana, Laura, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Hej,ja tylko z doskoku
pozdrawiam z pielgrzymkowego szlaku. Mały został z tatą i babcia,a japrzejde trzy etapy na trasie Wrocław-Trzebnica,bo do końca cycki by nie wytrzymały
czułam potrzebę pójścia,bo w zeszłym roku wymodlilam syna na pielgrzymce to chciałam podziękować
I od 6 rano maszerujesz? Ja na tej pielgrzymce ostatni raz bylam w liceum. Powodzeniamamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:Martucha zazdroszcze! Ja chociaz mam dzis w planie zakupy to juz mam stresa, bo max 3h i trzeba wracac, zeby sciagnac mleko. Teraz mala spi mi jeden cycek juz daje popalic bo jadla z niego o 4, a nawet nie mam do czego sciagnac wszystko zajete mlekiem
Dziewczyny, ktore karmia jedna piersia na jedno karmienie jak to ogarniacie?? Bo ja jak karmie 1 to druga musze sciagnac??
Ja tak karmię od początku i samoistnie się wyregulowalo że nie muszę ściągać z drugiej piersi.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Wczoraj usunęłam pisząc posta, posta nie wysłałam ale przymajmniej się wyspałam
Młody dzisiaj nadal walczy ze snem więc nie wiem jak ogarnę wieczorną imprezę... Za to wczoraj odwiedziła mnie kolezanka, która urodziła 28 lipca Kalinkę.Najlepsze jest to że urodziła sn bez znieczulenia a "mała" ważyła 4940 g i 60 cm.. poród mówi że masakra pomimo dużego nacięcia pękła do odbytu, strasznie jej współczuję... Myślałam że będzie większa różnica w wielkości między dzieciakami ale okazało się że.Nikoś prawie dogonił swoją dziewczynębo to tak ogólnie była ich pierwsza randka, ale miłości od pierwszego wejrzenia nie było, rozmowa też się nie kleiła. Nikoś narazie kocha tylko cycusie mamusi
i dobrze bo byłabym zazdrosna.. czuję że będę kiepską teściową
miłego dnia dziewczyny
AgaSad, apaczka, zabka11, niecierpliwa, aaaaga, mamasia, Weridiana, Laura, magda sz, małaMyszka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Martucha zazdroszcze! Ja chociaz mam dzis w planie zakupy to juz mam stresa, bo max 3h i trzeba wracac, zeby sciagnac mleko. Teraz mala spi mi jeden cycek juz daje popalic bo jadla z niego o 4, a nawet nie mam do czego sciagnac wszystko zajete mlekiem
Dziewczyny, ktore karmia jedna piersia na jedno karmienie jak to ogarniacie?? Bo ja jak karmie 1 to druga musze sciagnac??
Ja przeważnie karmię z jednej piersi na jedno karmienie, od samego początku. Z drugiej piersi nie muszę ściągać. Karmię z dwóch piersi kiedy zdarza się, że krzyczy przy jedzeniu, zmieniam pierś i znowu parę minut ładnie je z tej drugiej.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja najpierw karmilam przez 3 tyg jedna pierś-jedno karmienie. Ale potem inna doradczyni laktacyjna zalecila mi karmienie: 1 pierś ok 10min, 2 pierś 10min lub krócej, zalezy ile dziecko będzie chciało. Niby takie karmienie jest lepsze dla laktacji. I tak karmie do tej pory z tym ze teraz zmieniamy pierś juz po ok 5-6min. Troche załuję ze ta droga poszlam bo z jednej duzo wygodniejsze jest karmienie a jak probowalam wrócić do 1 piersi stopniowo to i tak nabawilam sie zastojow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:00
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No i wlasnie tego sie boje, ze jak zaczne karmic 1 piersia, a drugiej nie odciagne to porobia sie zastoje. Myslicie, ze na tym etapie da sie to jeszcze wypracowac? Bo efekt jest taki, ze tone w mleku
Jak udaly mi sie zakupy? Droge powrotna przeplakalam jakis dol mnie dopadl, moze dlatego, ze udalo mi sie sobie kupic tylko szlafrok. Po powrocie humor juz mi sie tylko pogorszyl, bo musielismy jechac na zakupy inna trasa, bo byl smiertelny wypadek i okazalo sie, ze to sasiad rodzicow, 2 miesiace temu bral slub, zona w ciazy a on jechal do pracymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Dzien dobry!
Wczorajszy dzien super! Aż nie poznaje mojej córki, mam nadzieje, ze takie dnie wejdą jej w krewjuż coraz cześciej i dłużej potrafi zając się sobą. Wczoraj zrobiłam obiad, pranie, ogarnęłam salon a ona sobie leżała na macie i gadała do zabawek
potem położyłam się obok niej a ona zasnęła (SAMA!!!!) i mogłam napić się kawy, poleżeć, odpocząć.No po prostu anioł nie dziecko
Zasnęła o 20, obudziła się dopiero o 3, teraz smacznie śpi. ale za to ja nie mogę zasnąć, hehe
Dzis jadę z Marta do rodziców na weekend. Adam zostaje w domu, dostał zlecenie, a wieczorem przychodzą do niego koledzy na planszówki. mama obiecała dzis zrobić naleśniki z jabłkami!- smak dzieciństwa
a po południu mama zostaje z Martusia a ja z tata wybieram się na basen
trzeba się wziąć na siebie, a w przyszłym tygodniu chce iść do pediatry sprawdzić czy wszystko ok i umówić mnie i Martę na basen. na lekcje dla niemowląt.Ciekawe czy jej się spodoba czy będzie się darła cały czas, hahahah
Migotka mi tez wypadają okrutnie włosy!!! Garściami po prostu. Ale podobno po jakimś czasie ma się to unormować, czytałam ostatnio jakiś artykuł o tym. Teraz wciąż normują się hormony i dlatego tak jest.
Miłeo dnia Kobiety i dobrego weekendu!!!!
Mi pielegniarka radzila aby wstrzymac sie z basenem az zakoncze serie szczepionek. Zostala mi trzecia dawka za cztery tygodnie. Pozniej dopiero w 12 misiące mmr. TezmałaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4951198ab69d.jpg
no to gramy
3 miesiące za namimamasia, sylwucha89, lys, niecierpliwa, magda sz, 5ylwia, aaaaga, Paula_071, małaMyszka, apaczka, Maniuś, Laura, zabka11, KasiaeN., Katarka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:I od 6 rano maszerujesz? Ja na tej pielgrzymce ostatni raz bylam w liceum. Powodzenia
jest trzeci postój,czekam na męża i muszę się wydoic
Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No i wlasnie tego sie boje, ze jak zaczne karmic 1 piersia, a drugiej nie odciagne to porobia sie zastoje. Myslicie, ze na tym etapie da sie to jeszcze wypracowac? Bo efekt jest taki, ze tone w mleku
Jak udaly mi sie zakupy? Droge powrotna przeplakalam jakis dol mnie dopadl, moze dlatego, ze udalo mi sie sobie kupic tylko szlafrok. Po powrocie humor juz mi sie tylko pogorszyl, bo musielismy jechac na zakupy inna trasa, bo byl smiertelny wypadek i okazalo sie, ze to sasiad rodzicow, 2 miesiace temu bral slub, zona w ciazy a on jechal do pracy
Aż mi carki przeszły, nie wyobrażam sobie takiej tragedi nie podnioslabym się psychicznie...
Ja też mam dzisiaj podły humor, młody daje popalić a mi padł kręgosłup. Jestem cholernie zmęczona a nie mogę liczyć na żadne wsparcie bo wszyscy kochają wnuka/syna a nikt nie potrafi posiedzieć z nim dłużej jak 10 minut. Efekt jest taki że młody jest tak do mnie przywiązany, że czasami za przeproszeniem wysrać się spokojnie nie mogę. Kocham mojego Syna ponad życie ale marzy mi się chociaż godzina w wannie... Jedyny plus że goście odwołani.małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość