X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek śpi po każdym karmieniu po 1,5 godziny więc zawsze mam ten czas dla siebie :)
    Wczoraj usnął o 0.30 i spał do 5. Nakarmiłam go z cyców i MM i spał od 7 do 11 a ja razem z nim :)
    Po 11 nakarmiłam go z cyców ale karmiłam przez 40 min i o 13 wypił 90 butli.
    Czyli skoro po takim długim spaniu o 11 wypił z cyców i wytrzymał do 13 to znaczy że w cycach coś ruszyło :D jupiiiii

aaaaga, małaMyszka, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura zlote dziecko moj nie spi po karmieniu tylko w trakcie hehe

apaczka, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Staś ma katar:/!
    Do Mam których dzieci mają to za sobą...ile czasu trwał katar i co najlepiej się sprawdziło w pozbyciu się go?
    Oczyszczam nosek i pryskam woda morska...

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzadko się teraz udzielam ale mam gorsze dni i jestem bliska załamania. W moje dziecko mam wrażenie ze jakiś czort wstąpił :-( nie wiem czy to się nie bierze z tej mojej alergii ale powoli sobie z tym nie radzę. Mała strasznie dużo płacze nawet noszenie na rączkach nie pomaga, do tego wymaga ciągłej uwagi bo jak nie to jest awantura. W dzień śpi tylko na spacerze albo u mnie na rękach. Wieczorem ciężko ją uśpić bo wybudza się po kilka razy a w nocy jak wstaje na karmienie to tez po kilka razy odkładam ja do łóżeczka.

Nie mam przez nią czasu żeby cokolwiek zrobić w domu a kolo siebie to już pomarzyć mogę. Wszystkie obowiązki domowe spadły na męża. Nie mamy ostatnio w ogóle czasu dla siebie. Ja czuję się zaniedbana bo nie pamiętam kiedy ostatni raz się malował am czy jakiś elegancko ubralam.

W zeszły weekend pojechaliśmy nad morze z teściową. Cieszyłam się na ten wyjazd bo uwielbiam morze i liczyłam ze trochę odpoczne w końcu były jeszcze dwie inne osoby które mogły zająć się mała. Niestety mocno się przeliczylam wróciłam jeszcze bardziej zmęczona niż tam pojechałam :-(

Moje dziecko boi się teściowej bo ta jak do nas przyjechała to jak Natalka się obudziła to ta zaczęła do niej piszczec brać ja na ręce i latać po całym mieszkaniu. Wiem ze nie robiła tego złośliwie tylko z tęsknoty i radości ale wwystraszyla tym młoda i teraz nie ma mowy żeby ją wzięła na ręce bo jest płacz.
    Teraz znowu do nas przyjeżdża na weekend i aż jestem przerażona bo przy małej mi nie pomoże a ja jeszcze co chwile to moje dziecko będę musiała uspokajać.

Do tego wkurza mnie mój mąż. Jestem mu bardzo wdzięczna bo przejął sporo obowiązków i przy małej dużo pomaga. Ale jak pojawi się opcja jakieś imprezy to normalnie ma klapki na oczach. Obiecał mi ze dziś wyjdzie tylko na dwie godziny wieczorem. A dziś z 2 godzin zrobił się cały wieczór. Ja będę się działa z jego matka a on będzie balowal z kolegami. Wróci pijany i jutro znów z niego zero pożytku. Dziś zanim wyjdzie na imprezę zaprosił znajomych. Jutro też zaprosił innych znajomych a w niedziele przyjeżdżają do nas jego siostry. Zapewnił mi weekend pełen wrażeń a ja wysiadam psychicznie :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Aga współczuję natłoku odwiedzin.
    U mnie wczoraj były koleżanki i dzisiaj mala cały dzień na rączkach...jednak maluszki nie ogarniają tak tych emocji. A potem to my musimy się bujać i nosić.

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego poza mężem nie ma kto mnie wesprzeć bo moja mama i cala rodzina 250 km od nas :-(

Zazdroszczę tym które maja taka pomoc a Ciebie Lys podziwiam bo jakby wszystko było na mojej głowie to chyba bym w depresję popada. Czy to możliwe ze po 2 miesiącach od porodu dopadł mnie baby blues? :-(

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj aga ja mam tak z moja córka tak samo a nawet i gorzej. Wszystko się zaczęło gdy miała prawie 3 tygodnie i trwa do dziś. Mój mąż jest za granicą i wróci w lutym 2016. Tez miałam dni zalamki a już co raz lepiej dzwigam temat.

Aga89, małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam kilka pytań z serii Mycha nie ogarnia:
    1. dziewczyny, które mają wózek BD, czy prałyście osłonę na gondolę, bo moja się trochę zabrudziła i nie wiem czy wrzucić do pralki czy ręcznie wyprać. Proszę o info

2. dziewczyny, które mają leżaczko-bujaczko-kołyskę Tiny Love, czy wasze dzieciaczki leżą w nim, czy już powoli ustawiacie na siedzący?

3. rozmrożony pokarm przechowujecie w lodówce tylko 24 h czy dłużej?

4. czy dzieci kp robią wodniste kupki co kilka dni, czy mają bardziej stałą konsystencję, bo mój jak furknie to cała pielucha...

5. czym obcinacie pazurki? cążki czy nożyczki?

Sorki za może i głupie pytania, ale zastanawiam się co i jak

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zgadza sie, my z Rzeszowa, a Wy?:)
    my z Dębicy:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham mojego synka najbardziej na swiecie! :-)

Migotkaa, lys, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, Martucha86, Laura, Maniuś, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89, no niestety tak to juz jest z maluchami, pozniej musza odreagowac, a poki co nie robie zadnych zlotow rodzinnych u siebie, ledwo ogarniam siebie dom i malego a co dopiero siedziec i obsługiwac gosci, bez jaj

Myszka, ja pomoge tylko w pazurkach, obcinam nozyczkami z canpola, ale musze rozgladnac si za czyms innym bo mi wydaja sie za tempe

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    1. dziewczyny, które mają wózek BD, czy prałyście osłonę na gondolę, bo moja się trochę zabrudziła i nie wiem czy wrzucić do pralki czy ręcznie wyprać. Proszę o info

2. dziewczyny, które mają leżaczko-bujaczko-kołyskę Tiny Love, czy wasze dzieciaczki leżą w nim, czy już powoli ustawiacie na siedzący?

4. czy dzieci kp robią wodniste kupki co kilka dni, czy mają bardziej stałą konsystencję, bo mój jak furknie to cała pielucha...

1. --

2. --

3. wieczorem dzień przed wyjmuję do lodówki, a potem godzinę przed podaniem w temp. pokojowej, a potem do ciepłej wody.

4. U mnie mała kupczy kilka razy dziennie (2-3) i cała pielucha zafajdana "żółtym pesto" (jak to mój mąż mówi)

5. pazurki obcinam nożyczkami

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam obcinaczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:39

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moj od wczoraj w dzien spi lacznie ze 4 godz masakra. Wczesniej potrafil miec dwie drzemki jedna 2 godz druga min3 i pol moglam cos zrobic a teraz dupa

Zazdroszczę 4 godzin.. my dzisiaj mamy dzień świra i nie wiem czy łącznie 1,5 h przespał a tak to ryk, śmianie, cycuś i rączki...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

1. Nie dotyczy

2. Jeszcze lecimy na leżącym, a tak wogóle to Nikoś z leżaczka najbardziej lubi karuzele a dokładniej znęcać się nad ślimakiem ;)

3. Nie ściągam pokarmu, bo i tak nikt mi z młodym nie zostanie...

4. My typowo wodnistą tylko raz mieliśmy.

5. Nożyczkami.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Aga, a nie możesz mu po prostu powiedzieć, ze nie życzysz sobie tylu gości? Przcież wiadomo, ze to nowe twzrze, głosy, do tego twoje zdenerwowanie i masz to co masz. Dziecko nie będzie spokoje jak ty chodzisz rozdrażniona.
    Ja pazurki obcinam nożyczkami, Kupki czasami zdarzają się bardziej wodniste, a zazwyczaj taka żółciutka musztardka z grudkami :-)
    Bylyśmy na spacerku, bo u nas piękna pogoda. Po spacerku trochę zabawy, jedzonko, marudzonko, a teraz młoda śpi. A ja muszę zrobić obiad, bo mąż za godzinę wróci, a tu kanapki tylko ;-)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tym ciężkim dniu. U nas dzisiaj armagedon, nie mam czasu iść do łazienki a zaraz przychodzą goście..

Aga w pełni Cię rozumiem mam podobnie, tylko mi mąż nie pomaga ani przy młodym ani w domu. Jutro też muszę mu gościnę zorganizować a padam na pysk.. Ale pocieszam się tym, że gorzej już być nie może.

Lys ja też Cię podziwiam pomimo tego że mój mąż mi nie pomaga to przynajmniej mam go pod ręką aby odreagować i np go opierdo....

lys, Aga89, małaMyszka, Paula_071, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też byliśmy na spacerze bo pogoda fajna, ale nie wiem czy dobrze ubrałam małą - założyłam jej body z długim rękawem, półśpiochy, bawełniany pajacyk i na to misiowy pajacyk z kapturkiem. Jak wyszłyśmy to stwierdziłam, że w słońcu strasznie gorąco i zdjęłam misiowego pajaca, przykryłam kocykiem minky. Po czym zwątpiłam, czy dobrze zrobiłam. Do tego nie założyłam czapeczki, bo mała nie lubi, tylko kapturek, ale kaptur nie zakrywa dobrze uszu. Grrrr to ubieranie jest dla mnie problematyczne.
    I wózek mnie wkurza, za ciężki jest i powietrze mi zeszło z koła.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38bed4538cf1.jpg

u nas ostatnio wiele się dzieje. Młody wczoraj chwycił się za swetr kiedy bokiem siedziałam i tak się szarpal aż usiadł. Dzisiaj u lekarza tez. Tylko mu palce dala od razu się podniósł. Pani dr zdziwiona oczy jak lemur i się śmieje.
    Postawiła go na nogi a on z przykucu podniósł się na proste nogi i podskakiwal jak w skoczku. Powiedziała zeby mu w niczym nie pomagać jeśli coś sam zrobi to ok ale póki co nic nie pomagać bo to za wcześnie.
    Wczoraj na noc zjadł 240 ml mleka. Szok.

u nas tez kupki luzne ale podobno od zębów.

Co macie na ulewanie i jak to stosujecie?
    I co to może być...między posladkami na skórze był grysik a teraz białe kropki mnóstwo tego ale tylko między posladkami kolo odbytu.

Pulpecja, Weridiana, Martucha86, małaMyszka, Laura, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha hahahaha zawsze to jakaś ulga ;) pytanie jak Waćpan to znosi

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ