X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka absolutnie 25 wymiata
    A 30 muszę zapamiętać i wdrożyć w życie za 2 lata
    36 to sama prawda. Ja najczęściej jeszcze słyszę dlaczego on śpi, przecież on ciągle śpi i nie dociera, że zasnął 3 min wcześniej po wrzaskach na całe miasto

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody sie wybudza wierci sie steka przeciaga potem jeszcze na chwilke przysypia i tak od 10 min a ja już siedzę z kawa i śniadaniem i czekam

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyszykowalam męża Do pracy zjadłam śniadanie siebie doprowadziłam Do uzywalnosci i czekam aż dziecko wstanie.Dziś piątek A tzn że jadę do rodziców na weekend:).
    No i dostałam okres wreszcie musiałam go wywołać luteina bo jednak ciąża Nie pomogła i nadal mam zaburzenia.Leje się ze mnie jak nigdy no ale grunt że @ przyszła.
    A i chciałam wam opisać jedna historię...jestem Na fb na wrocławskiej grupie mam. Wczoraj jedna z dziewczyn rano umieściła post że jej mąż wyszedł z domu w nocy został list i zaginął.Przytloczyl go kredyt i kolejna ciąża. Masakra jakaś.Druknelysmy z dziewczynami plakaty i cały dzień czekałam na info.Z głowy mi nie chciała wyjść tą laska i sytuacja.Policja go szukała i znaleźli wieczorem ale co i jak to nie wiem.I opowiadam top mężowi wczoraj.Nie wyobrażam sobie przeżyć coś takiego.Najgorsza jest niewiedza. Życie teraz tak przytłacza że faceci pękają i gdzie tu wsparcie??!!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja już wyszykowalam męża Do pracy zjadłam śniadanie siebie doprowadziłam Do uzywalnosci i czekam aż dziecko wstanie.Dziś piątek A tzn że jadę do rodziców na weekend:).
    No i dostałam okres wreszcie musiałam go wywołać luteina bo jednak ciąża Nie pomogła i nadal mam zaburzenia.Leje się ze mnie jak nigdy no ale grunt że @ przyszła.
    A i chciałam wam opisać jedna historię...jestem Na fb na wrocławskiej grupie mam. Wczoraj jedna z dziewczyn rano umieściła post że jej mąż wyszedł z domu w nocy został list i zaginął.Przytloczyl go kredyt i kolejna ciąża. Masakra jakaś.Druknelysmy z dziewczynami plakaty i cały dzień czekałam na info.Z głowy mi nie chciała wyjść tą laska i sytuacja.Policja go szukała i znaleźli wieczorem ale co i jak to nie wiem.I opowiadam top mężowi wczoraj.Nie wyobrażam sobie przeżyć coś takiego.Najgorsza jest niewiedza. Życie teraz tak przytłacza że faceci pękają i gdzie tu wsparcie??!!

Tez jestem na tej grupue i widzialam to... masakra.

Ja wczoraj wypilam Inke i tez mam duzeee piersi.

Powiem Wam, ze przeniesienie malego do jego pokoju to byla bardzo dobra decyzja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 07:14

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja tez czekam na 16 jak na zbawienie, pakujemy manatki i do rodzicow na weekend :)
    Na opakowaniu nutramigenu jest napisane, zeby wode na wrzatek gotowac minimum 5 minut i potem ostudzic. Stosujesz to?
    Czekam az Julka sie obudzi, nakarmimy sie i do przychodni na badania. Az mi slabo jak wiem co to bedzie za pisk.
    Wieczorem mielismy maly armagedon Julka jest tak zagazowana, ze az wyla. Dopiero jak maz zaczal z nia odprawiac taniec plemienny to sie uspokoila. Rano tez sie bardzo krecila, wzielam ja na brzuch i poschodzilo troche bakow. Od wczoraj slychac u niej w brzuszku bardzo glosne przelewanie.

• lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Griszanka wiem ze laktatorem nie da się ocenić ile jest pokarmu ale skoro nie jestem w stanie odciagnac więcej niż 30 ml a dziecko ssie chwilkę jak dobrze leci a jak słabo to zaczyna ryczec albo w ogóle nie chce ssać bo się rzuca i prezy to tam na pewno nie ma za duzo pokarmu bo przecież to działa na zasadzie popytu i podaży. Poza tym na początku byłam w stanie odciągnąć po 80 ml z jednej piersi ręcznym laktatorem.
    Po cycu mała wypija dodatkowo 60-120 mm czyli jednak mało jej. I tez mam problem z zatykajacymi się kanalikami mlekowymi co chwila jakiś się zatyka i potrzeba dnia bądź dwóch żeby się udroznil.
    Co do chusty to ja bym bardzo chciała ale przeraża mnie motanie i nie wiem czy da się dobrze omotac dziecko które się wije prezy i jest niespokojne. Niestety u nas głównie tak jest. Myślałam tez o miękkim nosidle ale zanim coś kupię to musze się skonsultować z fizjoterapeuta i neurologiem czy w naszym przypadku możemy coś używać. Lily ma asymetrie ulozeniowa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    griszana ale mi to poprawilo humor- wstalam niewyspana , glodna , wkurwiona a tu takie cudo :)

aaaaga, AgaSad, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - ale mowilas, ze mala ulewa. Moze dlatego, ze wlasnie je za duzo? I odlewa, jak jest za pelny brzuszek?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a Twoja Julka ma jeszcze kolki?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka ja tez czekam na 16 jak na zbawienie, pakujemy manatki i do rodzicow na weekend :)
    Na opakowaniu nutramigenu jest napisane, zeby wode na wrzatek gotowac minimum 5 minut i potem ostudzic. Stosujesz to?
    Czekam az Julka sie obudzi, nakarmimy sie i do przychodni na badania. Az mi slabo jak wiem co to bedzie za pisk.
    Wieczorem mielismy maly armagedon Julka jest tak zagazowana, ze az wyla. Dopiero jak maz zaczal z nia odprawiac taniec plemienny to sie uspokoila. Rano tez sie bardzo krecila, wzielam ja na brzuch i poschodzilo troche bakow. Od wczoraj slychac u niej w brzuszku bardzo glosne przelewanie.

A gdzie tam nie ma czasu czasem na to.AA wodę dajesz z kranu?bo my małemu od urodzenia dajemy z butelki Mama i ja i ja gotujemy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile czasu może zalegac maz plodowa w uszkach?

Niestety w szpitalu nie zrobili nam badania przesiewowego słuchu I musieliśmy pójść sami je zrobić.

Prawe uszko ok, a lewe coś się pisze ale nie do końca. Uszko lewe zbadał laryngolog, powiedział, że nic niepokojącego nie widzi. Ze anatomicznie jest ok. Powiedział, żeby przyjść za miesiąc na kontrolę. Powiedział, żeby się nie przejmować, że to prawdopodobnie wody lub mąż plodowa jeszcze zalega w uszku. Zastanawiam się jak długo może to zalegac.

Oczywiście strasznie się martwię. Pocieszam sie jednak, że prawe uszko wyszło idealnie. Laryngolog powiedział, że prawe pięknie wyszło to i lewe tez musi wyjsc. Ehh.

Czy któraś z was też coś takiego przechodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:13

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wczoraj byliśmy u neurologa :) i pani dr kazała małego traktować jak całkowicie zdrowe dziecko i ona nie widzi nic niepokojącego :) jednak niektóre umiejętności troszkę wolniej mu idą no ale każde dziecko rozwija się w swoim tempie i za miesiąc mamy przyjść jak nie będzie postępów to dopiero wtedy rehabilitacja, ale kazała zrobić USG przezciemiączkowe bo bardziej ją zaniepokoiło czemu małemu przy porodzie tętno spadło :/ zresztą już pediatra się dziwiła czemu tego w szpitalu nam nie zrobili ehh
    no i kolejny lekarz stwierdził że nasze dziecko strasznie ruchliwe i co to będzie jak zacznie chodzić :)

a jeszcze wrażenia po wizycie to w szoku byłam jaki stosunek do dzieci ma pani dr :) jeden dotyk i dziecko jak aniołek całą wizyte patrzył tylko na nią i takie uśmiechy trzaskał jak nigdy aż się zazdrosna robiłam :))

PS. moje dziecko znowu spało 6h ciągiem yeah :) kocham halny i Patryk widać też, mogło by już tak wiać codziennie ale bym się wyspała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:41

małaMyszka, lys, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska mój Patryk tez zakochał się w Pani neurolog i do niej gaworzyl i się śmiał całą wizytę ☺
    Przysnął właśnie na sofie i muszę obciąć mu te jego szpony bo jak karmie to czuje się jak w jakimś orlim gnieździe. Jeździ mi pazurami gdzie popadnie. Najgorzej ze on taki czujny ze hak tylko coś robię przy łapkach to się wybudza wiec ciągle odkładam to obcinanie

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj brzydka pogoda najchętniej zaszylabym sie w łóżku pod kocem z kubkiem kakao i książka hmmm moze za kilka lat hehe teraz mam malego terroryste
    Pewnie ze spaceru nici

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Aska mój Patryk tez zakochał się w Pani neurolog i do niej gaworzyl i się śmiał całą wizytę ☺
    Przysnął właśnie na sofie i muszę obciąć mu te jego szpony bo jak karmie to czuje się jak w jakimś orlim gnieździe. Jeździ mi pazurami gdzie popadnie. Najgorzej ze on taki czujny ze hak tylko coś robię przy łapkach to się wybudza wiec ciągle odkładam to obcinanie

hehe no te Patryki to takie same :) moje cycki też czasami po karmieni wyglądają jakby stoczyły jakąś walkę :) a obcinanie pazurków to wyzwanie...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam zapisywać sobie w jakich godzinach ma drzemki i ile śpi..Ponoć po 4 dniach można zaobserwować pewna powtarzalność wiec chce zobaczyć bo mam wrażenie ze mój jeśli wogole już raczy spać w dzień to są to różne godziny..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    U nas dzisiaj brzydka pogoda najchętniej zaszylabym sie w łóżku pod kocem z kubkiem kakao i książka hmmm moze za kilka lat hehe teraz mam malego terroryste
    Pewnie ze spaceru nici

aaaaga tez o tym marzę. Przespać cały dzień pod kocykiem minky

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad nam sie udaje mniej wiecej robic codziennie to samo o stalych porach jakies dwa tyg nam to zajelo maly sam mi pokazal kiedy jest aktywny a kiedy spiacy jeszcze troche wieczory nam szwankuja ale mam nadzieje ze uda wam sie bo troche ten chaos organizuje ps tez zapisywalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:09

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też jestem zmęczona tym brakiem planu dnia, wszystko mam rozwalone ale niestety kilka razy w tygodniu miał straszne bóle brzucha i wtedy wogole nie śpi i wszystko jest bee. Teraz coraz częściej jest normalnie wiec tez musze trochę poukładać nasz dzień.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakas literaturę o wychowaniu dziecka i o etapach rozwoju?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ