X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Odebrałam wyniki morfo i tsh i jest super, więc te moje samopoczucie to zmęczenie i cisnienie

Kurcze też muszę zrobić, ze szpitala wyszłam z hemoglobiną 7,9, po 3 tyg brania żelaza skoczyło do 10, potem odstawiłam żelazo i cholera wie, jak jest teraz. To samo z tarczycą nawet badań jeszcze nie zrobiłam i w ciemno łykam 50 euthyroxu, założyłam że będzie dobrze bo tak brałam przed ciążą, ale któż to wie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kurcze też muszę zrobić, ze szpitala wyszłam z hemoglobiną 7,9, po 3 tyg brania żelaza skoczyło do 10, potem odstawiłam żelazo i cholera wie, jak jest teraz. To samo z tarczycą nawet badań jeszcze nie zrobiłam i w ciemno łykam 50 euthyroxu, założyłam że będzie dobrze bo tak brałam przed ciążą, ale któż to wie.

Na Klinikach nie wypuszczaja ze szpitala jak ma sie ponizej 9,5 hemoglobine.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a jak wam leci z cycuchow? Tzn ja mam tak ze widzę ze leci jeden malutki strumien jak by ktos nacisna strzykawke z cienka igla i tyle czy u was tez czy moze z całego sutka tryska bo moze dodatkowo ja mam jakies niedrozne cycki i slabo leci
    Piszecie ze wam tryska ze czasami oblewacie dzieci ja czasami mocze bluzkę tzn kapie z piersi i to wszystko

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zrobic badania typu morfologia i tsh, choć wiem ze w tym natłoku obowiazkow ciężko... ja mialam zrobic tsh 5-6tyg po porodzie i caly czas łykać 50 letroxu...oczywiście nie moglam sie ogarnac z badaniami i poszlam w 8tyg a tu tsh 0,006! Ft3 i ft4 tez poza normami.Od razu rzucilam lek i szybko endo bo az sie wystraszylam.

Maly mnie dzis wykończył...niby spal 3h ale obudzil sie bez humoru i wszystko bylo beee

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Na Klinikach nie wypuszczaja ze szpitala jak ma sie ponizej 9,5 hemoglobine.

mnie też nie chcieli wypuścić, ale wyprosiłam mówiąc wszystkim po kolei, że super się czuję i mam dużo energii, a prawda była taka, że ledwo stałam na nogach, podłączyli mi tylko kroplówkę z żelazem i witaminami

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tez maruda wieczorem, nie dospał popołudniu i myślałam z emi rece odpadna wieczorem, pierwszy raz było noszenie i lulanie, mam nadzieje ze to jednorazowe, nigdy wczesniej sie nam to nie zdarzało

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja też miałam HMB- 7,5 HMTK- 25%, no wyniki masakra, spora niedokrwistość ale mnie wypuścili bez problemu, chwiało mi się w głowie ale nikt nie pytał jak się czuję...no pomijam obchody ale mówiłam że mi słabo itp tylko pewnie z niewyspania bo od porodu nie spałam.

Żelazo odstawiłam miesiąc przed porodem bo naczytałam się że od suplementacji żelaza częściej żółtaczka u dziecka. Po porodzie biorę tylko DHA MAMA, jod, wit D, euthyrox50 i teraz wyniki: HMB- 12, HMKT- 39% aa i w końcu te moje leukocyty które w ciąży były na poziomie 15-17 tys teraz - 7 :) czyli normaaa a już się bałam że to niezwiązane z ciąże i szukaj wiatru w polu... a tsh-1,5 i biorę 50 tak jak brałam przed ciążą i w trakcie.

Maja zasnęła 21:35 w końcu, bo ostatnio 23 zasypiała. Przeniosłam mycie na 20:40 i chyba tak jest dobrze. Maruder dał dziś popalić mi i rodzicom. Tata skonstruował jej posłanie z wibracjami (stary pas vibra action z telezakupow mango), zrobił z siebie choinkę (obwiązał się lampkami choinkowymi) i tańczył i śpiewał dla wnuczki... myślałam że padnę. Kupiłam dziś małej książeczki z biedronki te czarnobiałe, balony, wiatraczek i takie uszy myszki miki na głowę co świecą żeby tylko ją zabawiać. W końcu rozpaliłyśmy w kominku z mamą,rozebrałyśmy Maję na golasa i jak fikała na golasa to przestała marudzić. O Jezu skoro robienie z siebie choinki nie pomaga to jak dalej dziecko zabawiać?

Aaa i hit na koniec dnia, szykowałam Maję do kąpieli moja sunia oczywiście asystowała bo jakże inaczej, Maja na golaska leżała ja się schyliłam po termometr żeby sprawdzić wodę a sunia polizała po dupie Maję- a ta ją obsikała po mordce hahaha Sunia się bardzo zdziwiła :D

lys, apaczka, 5ylwia, Martucha86, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tryska kilka takich strumieni na początku karmienia czy odciągania przez 2 min może. Pozniej 1 strumien a pozniej kapie. Zdarza się że ledwo coś w ogóle leci, wtedy masuje cycki, bardzo dobrze ciepło działa na udrożnienie, czasem suszarką nagrzewam i masuje to wtedy tryska potok.

Widzę że Wasze też tylko rączki i rączki, moja rączki i chodzenie, same rączki nie wystarczają. W poniedziałek chusta przychodzi zamówiłam jakąś Little Froga, jestem jej meega ciekawa.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to u Ciebie wesoło haha. Ja już nawet nie piszę jak u mnie. Po prostu szkoła przetrwania, chrzest bojowy itp. Wystarczy jak powiem, że moje dziecko ostatni raz jadło coś tam koło 18 a później każda próba przystawienia to niesamowita histeria. Załamałabym się ale jakoś to trzeba przeżyć i nie zwariować. Pocieszam się tak samo jak na fotelu u dentysty gdy nie ma znieczulenia - jeszcze trochę i to minie, jeszcze troszeczkę...a w międzyczasie szukam przyczyny tego wariactwa.
    Mi z cyckow tak sika, że szok. Lecą strumienie, odciagnelam trochę żeby przy karmieniu tak nie dawało - kilka minut i 50ml... dosłownie klęska urodzaju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:32

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal nie śpimy ehhhh

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale się uśmiałam z tych lampek na choinkę.. super pomysł, mój młody ciągle gali się na żyrandole to muszę wypróbować..
    U mnie wczoraj synek był cudownie grzeczny, jakby codziennie tak było to mogłabym mieć 3 takich maluchów..

Przyszedł mi bon na 150 zł z diagnostyki.. oprócz morfologii jakie wg Was warto zrobić badania po ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:22

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny czyli do moich problemow z karmieniem dochodza niedrozne cycki zalamka kuzwa cyc jak pamela a w ogóle nie przydatne

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was orientuje się czy przy karmieniu piersią mogę brać jakieś leki na alergie? Dostałam mega uczulenia i z każdym dniem jest coraz gorzej :-( mam słuchanie te oczy, spierzchniete usta i do tego wysypke. Przez to jestem cholernie rozdrazniona i nie chce żeby mój nastrój przenosił się na dziecko :-( obstawiam ze dostałam uczulenia na oliwka Ziajki (smaruje tym głowę Natalci ) albo na proszek do prania-Lovela (wcześniej używałam Dzidziusia ). Jakby tego było mało to mój ukochany ostatnio się pomylił i zamiast melisy zaparzyl mi rumianek co spotegowalo moja alergie (jestem uczulona na rumianek) :-( samo wapno mi nie pomaga i musze przyjąć jakieś leki bo inaczej dostane wscieklizny tak to swędzi :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przez tą alergie jestem wytracona z równowagi i przez to nie mam aż tyle cierpliwości dla mojego szkraba. Wiem że to nie jej wina. Muszę szybko znaleźć przyczynę i zacząć przyjmować jakieś leki bo inaczej zwariuje :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamwatpliwosc.pl/bezradnik-nie-tylko-dla-rodzicow/
    Hehehe padlam :)

małaMyszka, 0na88, Aska87, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG budze sie a prawa piers kamien! Mala spi...nie moglam jej dobjdzic. Bol okropny...no to laktafor. Jak szlam do lazienki to doslownie kapalo z cyca ... 2minuty sciagania i juz mam 60 ml SZOK! Mala w nocy coraz dluzej spi i mam problem z cycami.
    Moze zaczne sprzedawac mleko dla kulturystow, przy takim tepie sciagania dorobie sie milionow!

magda sz, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka normalnie smieje sie jak glupia jakie to prawdziwe szczególnie to z kawa wschodami slonca w sumie calosc wymiata

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga poszukaj w leksykonie lekow w necie na bank jakiea mozna., jak lek ma status L1 badz L2 to mozna przy kp.

My tez kamienie Maja nawet calego nie zdoila lece sie przywitac z lakratorem. Karmi strzelilam na wieczor i sa efekty.

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak idzie sik z cycka, a zdarza sie to wylacznie z prawego, to leci jedna cienka niteczka. Mlody sie najada, ja nie mam zadych zastojow, wiec chyba nie ma reguly na to.
    IYS. Ja w szpitalu jak probowalam rozkrecic laktacje elektrycznym laktatorem, to prawie sie zalamalam, bo nie sciagalo mi nic, nawrt kropli, a jak nacisnelam sutka to kapalo. Zastanawialam sie, czy cos robie zle. Poprosilam polozna, zebybzobaczyla co robie nie tak k jak na zlosc przy niej sciagnelo mi 15 ml. Laktator to nie dziecko i nie mlzna oceniac ile mamy pokarmu, bo to tez niestety zalezy od nastroju. Z tym nkespaniem, to Ci wspolczuje, moj jak jest marudny i ze zmeczenia nie moze zasnac, to pakuje go do chusty 5 do 15 minut i spi. W ogole w chuscie mi odlatuje, zawsze nosze go sobie jeszcze z 15 minut i go wyplatuje. Moze sprobuj. Nie trzeba od razu kupowac chusty, we Wroclawiu mozna takowa wypozyczyc i od razu poinstruuja Cie co i jak. Motanie nie jest takie trudne, zawiazesz sie ze dwa razy, a pozniej idzie juz na wyczucie. Moze warto sprobowac.
    Aga89 wspolczuje Ci z ta alergia, ale niestety nie pomoge, mnie pomaga Wapno. Moze zadzwon z rana do poloznej, moze cos doradzi, a jak nie to chyba trzebaby skoczyc do pediatry lub rodzinnego.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dzieki dziewczyny czyli do moich problemow z karmieniem dochodza niedrozne cycki zalamka kuzwa cyc jak pamela a w ogóle nie przydatne
    Spokojnie, na pewno jest ok. Gdybyś miała niedrożne kanaliki robiłyby Ci się zastoje, obrzeki czy zapalenia. Nie ma co się nakręcać :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ