SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Odebrałam wyniki morfo i tsh i jest super, więc te moje samopoczucie to zmęczenie i cisnienie
Kurcze też muszę zrobić, ze szpitala wyszłam z hemoglobiną 7,9, po 3 tyg brania żelaza skoczyło do 10, potem odstawiłam żelazo i cholera wie, jak jest teraz. To samo z tarczycą nawet badań jeszcze nie zrobiłam i w ciemno łykam 50 euthyroxu, założyłam że będzie dobrze bo tak brałam przed ciążą, ale któż to wie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Kurcze też muszę zrobić, ze szpitala wyszłam z hemoglobiną 7,9, po 3 tyg brania żelaza skoczyło do 10, potem odstawiłam żelazo i cholera wie, jak jest teraz. To samo z tarczycą nawet badań jeszcze nie zrobiłam i w ciemno łykam 50 euthyroxu, założyłam że będzie dobrze bo tak brałam przed ciążą, ale któż to wie.
Na Klinikach nie wypuszczaja ze szpitala jak ma sie ponizej 9,5 hemoglobine.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kobitki a jak wam leci z cycuchow? Tzn ja mam tak ze widzę ze leci jeden malutki strumien jak by ktos nacisna strzykawke z cienka igla i tyle czy u was tez czy moze z całego sutka tryska bo moze dodatkowo ja mam jakies niedrozne cycki i slabo leci
Piszecie ze wam tryska ze czasami oblewacie dzieci ja czasami mocze bluzkę tzn kapie z piersi i to wszystkomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Polecam zrobic badania typu morfologia i tsh, choć wiem ze w tym natłoku obowiazkow ciężko... ja mialam zrobic tsh 5-6tyg po porodzie i caly czas łykać 50 letroxu...oczywiście nie moglam sie ogarnac z badaniami i poszlam w 8tyg a tu tsh 0,006! Ft3 i ft4 tez poza normami.Od razu rzucilam lek i szybko endo bo az sie wystraszylam.
Maly mnie dzis wykończył...niby spal 3h ale obudzil sie bez humoru i wszystko bylo beee
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Na Klinikach nie wypuszczaja ze szpitala jak ma sie ponizej 9,5 hemoglobine.
mnie też nie chcieli wypuścić, ale wyprosiłam mówiąc wszystkim po kolei, że super się czuję i mam dużo energii, a prawda była taka, że ledwo stałam na nogach, podłączyli mi tylko kroplówkę z żelazem i witaminamimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys ja też miałam HMB- 7,5 HMTK- 25%, no wyniki masakra, spora niedokrwistość ale mnie wypuścili bez problemu, chwiało mi się w głowie ale nikt nie pytał jak się czuję...no pomijam obchody ale mówiłam że mi słabo itp tylko pewnie z niewyspania bo od porodu nie spałam.
Żelazo odstawiłam miesiąc przed porodem bo naczytałam się że od suplementacji żelaza częściej żółtaczka u dziecka. Po porodzie biorę tylko DHA MAMA, jod, wit D, euthyrox50 i teraz wyniki: HMB- 12, HMKT- 39% aa i w końcu te moje leukocyty które w ciąży były na poziomie 15-17 tys teraz - 7czyli normaaa a już się bałam że to niezwiązane z ciąże i szukaj wiatru w polu... a tsh-1,5 i biorę 50 tak jak brałam przed ciążą i w trakcie.
Maja zasnęła 21:35 w końcu, bo ostatnio 23 zasypiała. Przeniosłam mycie na 20:40 i chyba tak jest dobrze. Maruder dał dziś popalić mi i rodzicom. Tata skonstruował jej posłanie z wibracjami (stary pas vibra action z telezakupow mango), zrobił z siebie choinkę (obwiązał się lampkami choinkowymi) i tańczył i śpiewał dla wnuczki... myślałam że padnę. Kupiłam dziś małej książeczki z biedronki te czarnobiałe, balony, wiatraczek i takie uszy myszki miki na głowę co świecą żeby tylko ją zabawiać. W końcu rozpaliłyśmy w kominku z mamą,rozebrałyśmy Maję na golasa i jak fikała na golasa to przestała marudzić. O Jezu skoro robienie z siebie choinki nie pomaga to jak dalej dziecko zabawiać?
Aaa i hit na koniec dnia, szykowałam Maję do kąpieli moja sunia oczywiście asystowała bo jakże inaczej, Maja na golaska leżała ja się schyliłam po termometr żeby sprawdzić wodę a sunia polizała po dupie Maję- a ta ją obsikała po mordce hahaha Sunia się bardzo zdziwiła
lys, apaczka, 5ylwia, Martucha86, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Aga mi tryska kilka takich strumieni na początku karmienia czy odciągania przez 2 min może. Pozniej 1 strumien a pozniej kapie. Zdarza się że ledwo coś w ogóle leci, wtedy masuje cycki, bardzo dobrze ciepło działa na udrożnienie, czasem suszarką nagrzewam i masuje to wtedy tryska potok.
Widzę że Wasze też tylko rączki i rączki, moja rączki i chodzenie, same rączki nie wystarczają. W poniedziałek chusta przychodzi zamówiłam jakąś Little Froga, jestem jej meega ciekawa.
-
Magda to u Ciebie wesoło haha. Ja już nawet nie piszę jak u mnie. Po prostu szkoła przetrwania, chrzest bojowy itp. Wystarczy jak powiem, że moje dziecko ostatni raz jadło coś tam koło 18 a później każda próba przystawienia to niesamowita histeria. Załamałabym się ale jakoś to trzeba przeżyć i nie zwariować. Pocieszam się tak samo jak na fotelu u dentysty gdy nie ma znieczulenia - jeszcze trochę i to minie, jeszcze troszeczkę...a w międzyczasie szukam przyczyny tego wariactwa.
Mi z cyckow tak sika, że szok. Lecą strumienie, odciagnelam trochę żeby przy karmieniu tak nie dawało - kilka minut i 50ml... dosłownie klęska urodzajuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:32
-
Magda ale się uśmiałam z tych lampek na choinkę.. super pomysł, mój młody ciągle gali się na żyrandole to muszę wypróbować..
U mnie wczoraj synek był cudownie grzeczny, jakby codziennie tak było to mogłabym mieć 3 takich maluchów..
Przyszedł mi bon na 150 zł z diagnostyki.. oprócz morfologii jakie wg Was warto zrobić badania po ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:22
-
Kochane czy któraś z Was orientuje się czy przy karmieniu piersią mogę brać jakieś leki na alergie? Dostałam mega uczulenia i z każdym dniem jest coraz gorzej
mam słuchanie te oczy, spierzchniete usta i do tego wysypke. Przez to jestem cholernie rozdrazniona i nie chce żeby mój nastrój przenosił się na dziecko
obstawiam ze dostałam uczulenia na oliwka Ziajki (smaruje tym głowę Natalci ) albo na proszek do prania-Lovela (wcześniej używałam Dzidziusia ). Jakby tego było mało to mój ukochany ostatnio się pomylił i zamiast melisy zaparzyl mi rumianek co spotegowalo moja alergie (jestem uczulona na rumianek)
samo wapno mi nie pomaga i musze przyjąć jakieś leki bo inaczej dostane wscieklizny tak to swędzi
-
A i przez tą alergie jestem wytracona z równowagi i przez to nie mam aż tyle cierpliwości dla mojego szkraba. Wiem że to nie jej wina. Muszę szybko znaleźć przyczynę i zacząć przyjmować jakieś leki bo inaczej zwariuje
-
OMG budze sie a prawa piers kamien! Mala spi...nie moglam jej dobjdzic. Bol okropny...no to laktafor. Jak szlam do lazienki to doslownie kapalo z cyca ... 2minuty sciagania i juz mam 60 ml SZOK! Mala w nocy coraz dluzej spi i mam problem z cycami.
Moze zaczne sprzedawac mleko dla kulturystow, przy takim tepie sciagania dorobie sie milionow!magda sz, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Aga poszukaj w leksykonie lekow w necie na bank jakiea mozna., jak lek ma status L1 badz L2 to mozna przy kp.
My tez kamienie Maja nawet calego nie zdoila lece sie przywitac z lakratorem. Karmi strzelilam na wieczor i sa efekty.małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
U mnie jak idzie sik z cycka, a zdarza sie to wylacznie z prawego, to leci jedna cienka niteczka. Mlody sie najada, ja nie mam zadych zastojow, wiec chyba nie ma reguly na to.
IYS. Ja w szpitalu jak probowalam rozkrecic laktacje elektrycznym laktatorem, to prawie sie zalamalam, bo nie sciagalo mi nic, nawrt kropli, a jak nacisnelam sutka to kapalo. Zastanawialam sie, czy cos robie zle. Poprosilam polozna, zebybzobaczyla co robie nie tak k jak na zlosc przy niej sciagnelo mi 15 ml. Laktator to nie dziecko i nie mlzna oceniac ile mamy pokarmu, bo to tez niestety zalezy od nastroju. Z tym nkespaniem, to Ci wspolczuje, moj jak jest marudny i ze zmeczenia nie moze zasnac, to pakuje go do chusty 5 do 15 minut i spi. W ogole w chuscie mi odlatuje, zawsze nosze go sobie jeszcze z 15 minut i go wyplatuje. Moze sprobuj. Nie trzeba od razu kupowac chusty, we Wroclawiu mozna takowa wypozyczyc i od razu poinstruuja Cie co i jak. Motanie nie jest takie trudne, zawiazesz sie ze dwa razy, a pozniej idzie juz na wyczucie. Moze warto sprobowac.
Aga89 wspolczuje Ci z ta alergia, ale niestety nie pomoge, mnie pomaga Wapno. Moze zadzwon z rana do poloznej, moze cos doradzi, a jak nie to chyba trzebaby skoczyc do pediatry lub rodzinnego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dzieki dziewczyny czyli do moich problemow z karmieniem dochodza niedrozne cycki zalamka kuzwa cyc jak pamela a w ogóle nie przydatne
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość