SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogladamy sobie bajeczki na boomerang i reklama filmu 23 pazdziernik wchodzi do kin Maya the bee.
w pierwszej chwili pomyslalam ze to polska telewizyja , bo przeciez to "nasza " Maja ale nie to uk.
uwielbialam te bajke i piosenke Wodeckiegohaha
okazuje się ze to nie byla polska bajka tylko japonska (?) , jak tak się przypatrzec to rzeczywiscie bardziej przypomina japonskie kreskowki.
no to już wiem na jaki film sie wybioręmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula ja też myślę że prolaktyna to zbyt chwiejny hormon. Koleżanka bada bo się leczy na guza przysadki. Prolaktyna zmienia się w różnych fazach cyklu,seks, podniecenie, karmienie piersią zaburza wyniki. Aczkolwiek trzeba by zapytać lekarza moze jest jakis sposób na poznanie daty okresu itp.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura, cały czas walczę z tym karmieniem
najbardziej lubię rano jak mały wstaję o 6 i mąż idzie do pracy, a ja biorę Oliwierka do łóżka i wisi do 7 na jednym cycku, później do 8 na drugim, a ja jeszcze dosypiam
teraz siedzę już 30 min z laktatorem i uwaga mam 60 ml z obu piersi.. ostatnie karmienie o 16:/ ogólnie też tak robię, że najpierw cyc później butelka.. Najgorsze, że nie wiem ile tego mleka później dawać.. Mój syn należy do tych co będzie jadł dopóki się nie porzyga.. Nie zdarzyło mu się wypychac językiem butelki. Łatwo nie jest! Dzisiaj dzień marudy.. Usypiał tylko przy piersi, traktując ją jako smoka..
Dziewczyny, ja tak się bałam pobierania krwi, a moje dziecko tak spało, że nawet nie poczułoposzło tak sprawnie, że byłam w szoku
łapanie moczu na posiew było bardziej problemowe.. Właśnie jutro znów muszę złapać siuski! Oj będzie wesoło
małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Ogladamy sobie bajeczki na boomerang i reklama filmu 23 pazdziernik wchodzi do kin Maya the bee.
w pierwszej chwili pomyslalam ze to polska telewizyja , bo przeciez to "nasza " Maja ale nie to uk.
uwielbialam te bajke i piosenke Wodeckiegohaha
okazuje się ze to nie byla polska bajka tylko japonska (?) , jak tak się przypatrzec to rzeczywiscie bardziej przypomina japonskie kreskowki.
no to już wiem na jaki film sie wybioręWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sylwia u mnie dzis to samo, dziecko maruda ciągle chce gii czyli cyca, i gii i gii a cycy jakies flaki. Widzę że kilka dni mam dużo mleka a pozniej kilka dni lipa.. ciekawe czy dziś mm nie bedzie grane bo maruda mega! Chyba przez ta pogode i katar. Czasem odsysam bez problemu 120 a czasem ledwo 90, zdarza sie i 60 jak piszesz...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pszczółka Maja – austriacko-japońsko-zachodnioniemiecki[1] serial animowany (anime) dla dzieci. Składa się z dwóch serii po 52 odcinki. Bardzo popularny w Polsce w latach 80. i 90. XX wieku. Oparty na książce niemieckiego pisarza Waldemara Bonselsa, Pszczółka Maja i jej przygody wydanej po raz pierwszy w 1912 roku. Książka została zaadaptowana na serial (jap.) Mitsubachi Māya no bōken w 1975.
Sylwia masz racje z tym Mikolajem , az sie lezka w oku kreci5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Właśnie wkurza mnie to, że na początku czułam jak mleko napływa, piersi robiły się twarde.. A teraz flaki! Dostawiam ssie, usypia, budzi się znów ssie.. Nie wiem, czy jest najedzony, a już nie wspomnę o tym, że cały dzień siedzę z nim na kanapie albo popierdzielam po mieszkaniu bo jak nie je to trzeba księcia nosić
nawet nie mam czasu żeby coś zjeść.. Mąż wraca z pracy to lata po chałupie i ogarnia wszystko
ja gdzie stoję tam coś rzuce.. Tu pielucha, tam butelka, kubek, szklanka
ma chłop cierpliwość.. Ciężkie życie pedanta
magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj odciągnęłam laktatorem elektrycznym łacznie z obu piersi uwaga..... 20 ml! a po 2 godzinach aż 30 ml... żeby było śmiesznie ja małą przykładam do cyców przed każdym karmieniem, normalnie no comment
i jeszcze taki żarcik: moja mama kupiła dla Lily różowy polarek na... 110 cm, gdzie sama ma 153 cm, więc jakby to ująć nie umiem tego pojąć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:18
5ylwia, magda sz, Weridiana, Aga89, aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
To ja nie wiem może to jakiś kolejny kryzys? Cięzki kawałek chleba te KP, żeby ciągle była rzeka mleka a tu raz tak a raz tak. Uspałam moją pszczółkę choć to zły pomysł bo wstanie za pół h i będzie do 23 szaleć. No ale przynajmniej mam czas na produkcje mleka.
Lys, heh może mole nie zjedzą polarkumoja mama na 2 lata kupuje już, no to niech kupuje jak już nie może wytrzymać.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie chcę być tylko na mm, karmienie mieszane mi odpowiada, wiem że nie ma szans żeby karmić tylko piersią, bo jedyna opcja to laktator co 2h, a ja nie mam na to czasu. Moja kruszynka domaga się cyca za każdym razem, jak ją trzymam na rękach, ale jak pokarm nie leci strumieniem to nie będzie ssać, do tego wieczne problemy z kupą, powodują wieczne rzucanie się przy piersi, na spokojnie to ona je tylko w nocy lub bladym świtem.
hehe magda przecież ja tego polarka nie będę trzymać pięć latdam go jakiemuś dziecku, siostrzenicy męża pewnie
Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość