X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 3 miechy zadnego mm przeciez juz w szpitalu dokarmiaja

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A nie zostanie mu tak? Nie chciałabym, żeby ssał później kciuka.

nie powinno, chyba że ewidentnie zacznie ssać kciuka

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Przez 3 miechy zadnego mm przeciez juz w szpitalu dokarmiaja

Dokarmiają jesli sa wskazania/ powody jesli nie to nie podają mm

km5se6ydvkshe5ag.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys obawiam sie, ze gastroenterolog i tak zleci Ci pakiet badan w tym swieza morfologie

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladamy sobie bajeczki na boomerang i reklama filmu 23 pazdziernik wchodzi do kin Maya the bee.
    w pierwszej chwili pomyslalam ze to polska telewizyja , bo przeciez to "nasza " Maja ale nie to uk.
    uwielbialam te bajke i piosenke Wodeckiego ;-) haha
    okazuje się ze to nie byla polska bajka tylko japonska (?) , jak tak się przypatrzec to rzeczywiscie bardziej przypomina japonskie kreskowki.
    no to już wiem na jaki film sie wybiorę ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie można obejrzeć filmy online za darmo?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura masz strony takie jak:
    Iptak
    zalukaj.tv
    ipla

Sa darmowe

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iptak.pl/

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cda.pl

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też myślę że prolaktyna to zbyt chwiejny hormon. Koleżanka bada bo się leczy na guza przysadki. Prolaktyna zmienia się w różnych fazach cyklu,seks, podniecenie, karmienie piersią zaburza wyniki. Aczkolwiek trzeba by zapytać lekarza moze jest jakis sposób na poznanie daty okresu itp.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, cały czas walczę z tym karmieniem ;-) najbardziej lubię rano jak mały wstaję o 6 i mąż idzie do pracy, a ja biorę Oliwierka do łóżka i wisi do 7 na jednym cycku, później do 8 na drugim, a ja jeszcze dosypiam ;-) teraz siedzę już 30 min z laktatorem i uwaga mam 60 ml z obu piersi.. ostatnie karmienie o 16:/ ogólnie też tak robię, że najpierw cyc później butelka.. Najgorsze, że nie wiem ile tego mleka później dawać.. Mój syn należy do tych co będzie jadł dopóki się nie porzyga.. Nie zdarzyło mu się wypychac językiem butelki. Łatwo nie jest! Dzisiaj dzień marudy.. Usypiał tylko przy piersi, traktując ją jako smoka..
    Dziewczyny, ja tak się bałam pobierania krwi, a moje dziecko tak spało, że nawet nie poczuło ;-) poszło tak sprawnie, że byłam w szoku :) łapanie moczu na posiew było bardziej problemowe.. Właśnie jutro znów muszę złapać siuski! Oj będzie wesoło :)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ogladamy sobie bajeczki na boomerang i reklama filmu 23 pazdziernik wchodzi do kin Maya the bee.
    w pierwszej chwili pomyslalam ze to polska telewizyja , bo przeciez to "nasza " Maja ale nie to uk.
    uwielbialam te bajke i piosenke Wodeckiego ;-) haha
    okazuje się ze to nie byla polska bajka tylko japonska (?) , jak tak się przypatrzec to rzeczywiscie bardziej przypomina japonskie kreskowki.
    no to już wiem na jaki film sie wybiorę ;-)
    Co?? Maja to nie jest polska bajka? To tak jakby się dowiedzieć, że Mikołaj nie istnieje!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie dzis to samo, dziecko maruda ciągle chce gii czyli cyca, i gii i gii a cycy jakies flaki. Widzę że kilka dni mam dużo mleka a pozniej kilka dni lipa.. ciekawe czy dziś mm nie bedzie grane bo maruda mega! Chyba przez ta pogode i katar. Czasem odsysam bez problemu 120 a czasem ledwo 90, zdarza sie i 60 jak piszesz...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys obawiam sie, ze gastroenterolog i tak zleci Ci pakiet badan w tym swieza morfologie

Grrrrr możliwe

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka Maja – austriacko-japońsko-zachodnioniemiecki[1] serial animowany (anime) dla dzieci. Składa się z dwóch serii po 52 odcinki. Bardzo popularny w Polsce w latach 80. i 90. XX wieku. Oparty na książce niemieckiego pisarza Waldemara Bonselsa, Pszczółka Maja i jej przygody wydanej po raz pierwszy w 1912 roku. Książka została zaadaptowana na serial (jap.) Mitsubachi Māya no bōken w 1975.

Sylwia masz racje z tym Mikolajem , az sie lezka w oku kreci :-)

5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wkurza mnie to, że na początku czułam jak mleko napływa, piersi robiły się twarde.. A teraz flaki! Dostawiam ssie, usypia, budzi się znów ssie.. Nie wiem, czy jest najedzony, a już nie wspomnę o tym, że cały dzień siedzę z nim na kanapie albo popierdzielam po mieszkaniu bo jak nie je to trzeba księcia nosić :) nawet nie mam czasu żeby coś zjeść.. Mąż wraca z pracy to lata po chałupie i ogarnia wszystko ;-) ja gdzie stoję tam coś rzuce.. Tu pielucha, tam butelka, kubek, szklanka :) ma chłop cierpliwość.. Ciężkie życie pedanta ;-)

magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odciągnęłam laktatorem elektrycznym łacznie z obu piersi uwaga..... 20 ml! a po 2 godzinach aż 30 ml... żeby było śmiesznie ja małą przykładam do cyców przed każdym karmieniem, normalnie no comment

i jeszcze taki żarcik: moja mama kupiła dla Lily różowy polarek na... 110 cm, gdzie sama ma 153 cm, więc jakby to ująć nie umiem tego pojąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:18

5ylwia, magda sz, Weridiana, Aga89, aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem może to jakiś kolejny kryzys? Cięzki kawałek chleba te KP, żeby ciągle była rzeka mleka a tu raz tak a raz tak. Uspałam moją pszczółkę choć to zły pomysł bo wstanie za pół h i będzie do 23 szaleć. No ale przynajmniej mam czas na produkcje mleka.

Lys, heh może mole nie zjedzą polarku :) moja mama na 2 lata kupuje już, no to niech kupuje jak już nie może wytrzymać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki morfo i tsh i jest super, więc te moje samopoczucie to zmęczenie i cisnienie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę być tylko na mm, karmienie mieszane mi odpowiada, wiem że nie ma szans żeby karmić tylko piersią, bo jedyna opcja to laktator co 2h, a ja nie mam na to czasu. Moja kruszynka domaga się cyca za każdym razem, jak ją trzymam na rękach, ale jak pokarm nie leci strumieniem to nie będzie ssać, do tego wieczne problemy z kupą, powodują wieczne rzucanie się przy piersi, na spokojnie to ona je tylko w nocy lub bladym świtem.

hehe magda przecież ja tego polarka nie będę trzymać pięć lat :) dam go jakiemuś dziecku, siostrzenicy męża pewnie

Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ