X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kolejny fantastyczny poranek. Julka wstala i znowu nie chce jesc, tylko na spiocha umiem ja nakarmic, a w dzien cycka nie, butelki nie a glodna i wyje. Od paru dni trwa ciagla gonitwa za nia z cyckiem albo butelka, az w koncu sie lituje i zalapie. Wczoraj o 22 to juz w locie zalapala cycka, ja na stojaco maz ja podtrzymywal i nawet nakkadki nie mialam, a proba nakarmienia trwala kilka godzin. Gdyby tylko chciala jesc z butelki od razu bym na mm przeszla z marszu.
    Nikt nie widzi problemu, bo przybiera na madze, ale jakim trudem jest to okupione, zeby zjadla cokolwiek. Od piatku podajemy jej biseptol i nie wiem czy tu nie tkwi problem.

To moze wybierz sie jeszcze raz do poradni laktacyjnej? Moze pomoga?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To moze wybierz sie jeszcze raz do poradni laktacyjnej? Moze pomoga?

Mysle o tym intensywnie, ale obawiam sie, ze uslysze ze po prostu nie jest glodna.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mysle o tym intensywnie, ale obawiam sie, ze uslysze ze po prostu nie jest glodna.

A moze nie jest? Jakie ma przerwy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeslalaby mi któraś język niemowląt? Tylko wolałabym maila wysłać na priv.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie z poprzedniej strony. Czy może być tak, że na kp dziecko nagle robi kupę raz na kilka dni, chociaż wcześniej było kilka dziennie? Mała nie płacze, brzuszek miękki, a ostatnia kupa była w piątek.

U nas właśnie tak bylo. Bylo po 6 kup dziennie az nagle 4 dni przerwy, bez prezenia, z miekkim brzuchem. I od tego czasu kupy przeważnie co 3-7dni, czasem zdarza sie kupy dwa dni pod rzad ale rzadko.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny przeslalaby mi któraś język niemowląt? Tylko wolałabym maila wysłać na priv.

podaj to wysle:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czyli to chyba normalne, nic wielkiego się nie dzieje, uff.
    A ja właśnie się dowiedziałam, ze moja przyjaciółka jest w szpitalu z 3 letnia córką. Złapała jakąś infekcję dróg moczowych w przedszkolu, spędziła dwa tygodnie w szpitalu i znów tam są. Minął niecały tydzień od wyjścia. Masakra.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka od 21,30 do 7 , o 5 wstawałam dac mu smoka, ja tez co kilka dni wyciagam woskowine tymi patyczkami dla niemowlat:)

psioszka, a gdybys nie karmila na spiocha to by sie obudził?
    te metki to skad? mogłabys pokazac?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psiosyka chcialam jej dac nutramigen otworzylam puszke a tam nie ma miarki jak to ogarnac??

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypedzilismy wczoraj diabla. Maks byl grzeczny takze matka jest dumna tym bardziej, ze w kosciele to wszystkie dzieci plakaly a moj jak wpadnie w szal to jedynie cyc uspokaja wiec zaliczylismy sukces :)

Niestety chyba od nadmiaru gosci zasnal dopiero po polnocy myslalam ze usne na stojaco...

Plamienia sie skonczyly i maz byl tak chetny ze sprobowalismy i mimo iz byl delikatny za bardzo mi sie nie podobalo ale to tez dlatego ze bardzo zestresowana bylam...

Katarka sto lat :) pociechy z dzieciaczka i duzo zdrowia dla Ciebie i calej rodziny :)

Jak sie dostane do kompa to wrzuce zdjecia :)

Ja tez bylam u mamy az od czwartku i cudownie bylo. Odpoczelam bo sluzylam glownie do karmienia i usypiania nocnego.

Milego dnia dziewczynki :)

małaMyszka, Paula_071, zabka11, Weridiana, Katarka, Martucha86 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wysłałam zaproszenie jak przyjmiesz to wysle

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miarka jest zakopana w proszku.Musisz poszukać głęboko:).
    Gdybym mu nie dała top pewnie by się obudził z głodu.W któryś weekend jak mąż będzie to spróbujemy ile przesypia bez jedzenia ale w tygodniu nie zaryzykuję.
    A tasiemki z pasmanterii.WW wolnej chwili wrzucę zdjęcie.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka zaakceptowałam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A moze nie jest? Jakie ma przerwy?

Jadla wczoraj przed 20, dzis o 6 na spiocha i teraz walczymy

• Neyla Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    podaj to wysle:)

Migotkaa to i mi tez wyslij jesli mozesz... [email protected]

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - krem Oilatum do twarzy, jest naprawdę super
    http://www.aptekagemini.pl/oilatum-baby-krem-100g.html

Albo to pogoda ale nie wiem co ale moja też nic nie śpi...już wymiękam. Ostatni tydzień ledwo z mamą dawałyśmy radę we dwie.. Wczoraj całą drogę do wawy nie chciała spać ciągle chciała gii. Zesrała się oczywiście po pachy w trasie jak to ona..zwykle wszystkie kupy są po pachy albo po kostki, wyrzucam tylko ubrania bo nie mam siły bawić się odplamiaczem. No i myślałam że skoro cały dzień była taka masakra to pojdzie spać wcześniej, a poszła spać ok 24.. jak naciągaliśmy pozytywkę to ona zamiast spać-tańczyła do tego..luudzie jak tak dalej pójdzie to pomdlejemy z przemęczenia.

Co do trzymania głowy na brzuchu to jak u kilku z Was... wytrzyma max 2-3 min. na brzuchu albo się drze albo śpi ale żadnych aktywności na brzuchu. Głowa w kanapę, jak przytrzyma to po kilka sek.

Przyszła chusta jest piękna ale wiązanie nie takie hop siup, zamawiam warsztaty żeby ktoś mi pokazał.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kolejny fantastyczny poranek. Julka wstala i znowu nie chce jesc, tylko na spiocha umiem ja nakarmic, a w dzien cycka nie, butelki nie a glodna i wyje. Od paru dni trwa ciagla gonitwa za nia z cyckiem albo butelka, az w koncu sie lituje i zalapie. Wczoraj o 22 to juz w locie zalapala cycka, ja na stojaco maz ja podtrzymywal i nawet nakkadki nie mialam, a proba nakarmienia trwala kilka godzin. Gdyby tylko chciala jesc z butelki od razu bym na mm przeszla z marszu.
    Nikt nie widzi problemu, bo przybiera na madze, ale jakim trudem jest to okupione, zeby zjadla cokolwiek. Od piatku podajemy jej biseptol i nie wiem czy tu nie tkwi problem.
    Niecierpliwa u mnie od jakiegoś czasu też cyrki przy kp :/ w sob była doradca laktacyjna i widziała. Moja też głodna a jak oferuję pierś to histeria, zaczyna ssać i płacz i tak w koło...Podobno to przejściowe. Z resztą poczytaj tu
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,128494202,,Krzyk_i_placz_podczas_karmienia_piersia.html?v=2
    U nas raz lepiej, raz gorzej. Przyczyną może być to, że u mnie jest mocny wypływ aż Natalia się krztusi czasami, później to zapamiętuje i dlatego jest spięta przy karmieniu. Mam nadzieje, że to minie prędko...

małaMyszka, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja czasem też ma takie akacje że nie chce jeść, ale zwykle po tym następnego dnia włącza się jej taki apetyt że moje dwu dniowe zapasy z laktatora wypija... czasem nic a czasem ok 250 w ciągu 2 godzin i dalej by jadła bo chyba nie wie że już się najadła i muszę z nią chodzić i zabawiać żeby zapomniała o jedzeniu

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Migotkaa to i mi tez wyslij jesli mozesz... [email protected]

wysłałam:)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas weekend masakra, Nikoś przeszedł samego siebie cały czas tylko ryk i rączki mamusi bo wszystkie inne be i histeria...:( nigdy grzeczny nie był ale ostatnie dni są masakryczne nie wiem już co robić.. chyba pójdę z nim do pediatry jeśli nic się nie wyjaśni to zostaje egzorcysta :/ albo psychiatryk dla matki...

Pulpecja u nas też były wcześniej 2 kupki dziennie a teraz raz na kilka dni, jeśli małej nic nie dolega to bym się nie martwiła.

Niecierpliwa a na co podajesz Julci biseptol? Może spróbuj odstawić na jeden dzień i zobaczysz czy będzie poprawa.

Odnośnie leżenia na brzuchu, Nikoś poleży spokojnie max 2 minuty i zazwyczaj wtedy ładnie trzyma glowę, ale później następuje atak histerii i przekręca się na plecy...

A i wreszcie mój Synek znalazł obiekt westchnień :) kupiłam mu wczoraj książeczki czarno - białe w biedronce. W jednej z nich jest rysunek lalki i tylko ten widok jest go w stanie dzisiaj zaciekawić, właśnie rozmawia ze swoją sympatią a moje ręce mogą chwilę odetchnąć. Ogólnie książeczki bardzo f fajne i w rozsądnej cenie bo płaciłam 8 zł za jedną.

magda sz, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ