SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas posiew nie wyszedl, laborantka twierdzi, ze zle pobrany.
Analiza moczu niezbyt dobry wynik, krew tez. Od czwartku przybrala 30g wg wagi lekarki, a wg mojej 120 wczoraj wiec juz nie wiem co myslec. Jak do czwartku nie ruszy z jedzeniem albo waga poleci to szpital. Wyniki moczu i krwi sugeruja stan zapalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:29
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys, u nas zaczyna się robienie kupy około 4-5 nad ranem i od tej pory już mamy bardzo przerywany sen.
Napisałam że kupy lepsze to dzisiaj się pojawil sluz w dużej ilości. Wczoraj pierwszy raz od dawna zjadłam sporo żółtego sera. Cholera wie, może to od tego.
Niecierpliwa, a robilas CRP? Może to infekcja układu moczowego? Podobno daje takie objawy jak brak apetytu...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, a co do wagi, ja waze zawsze o tej samej porze, przed kąpielą, przed jedzeniem.Może stąd ta rozbieżność, bo np w domu zwazylas po jedzeniu, a u lekarza przed. Pisałaś że Julka przybiera 200g na tydzień i to jest bardzo dobry przyrost, akurat w normie. Teraz nie będzie przybierać juz tak szybko jak na samym początku.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Brak apetytu to skutek uboczny biseptolu zdaniem lekarki.
Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejscmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka Kochanie! Pisałaś coś o braniu probiotyku przy kp. Czy Ty coś bierzesz? Mam od wczoraj mega bóle nie wiem czego, czy to jelita, czy macica, czy blizna po cc, może mięśnie się zrastają, może to flaki po prostu, ale boli cholernie...
Już myślałam, że to gazy czy coś, ale wypróżniam się regularnie bez problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:50
-
Laura wrote:Migotka mój też złoty chłopak jest
Je i po jedzeniu od 1,5 do 2 godz śpi, zawsze tak mamy.
Najpierw cyc, następnie butelka na dojedzenie, odbijanie, przebieranie i zasypiamy na kanapie razem a czasem we wóziu usypiamy bobaska
I mam trochę czasu dla siebie
W takim fzaie moj ma gdzies ukryte duracelkimałaMyszka, jesslin87, apaczka, Laura lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Brak apetytu to skutek uboczny biseptolu zdaniem lekarki.
Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejsc
Crp robilas?niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejscniecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nasze matki sa z innej epoki, z czasu kiedy o karmieniu piersią nie miało się żadnego pojęcia, nawet nie było za bardzo w modzie wtedy, więc należy dac sobie spokój i robić swoje. Warto słuchać wartościowych rad, a całą resztę odrzucić.
niecierpliwa, apaczka, małaMyszka, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pamietaj niecierpliwa, ze dla dzieciaczkow sa inne normy niz te zaznaczane dla przez labolatorium. Badz dobrej mysli
Bylam dzisiaj u gina. Wszystko pieknie pogojone, szybko mam sie nie spodziewac miesiaczki. I tak myslalam, zawsze mialam regularne cykle, w ciaze zaszlam za pierwszym razem, karmie od poczatku piersia, mama karmila mnie rok i dopiero po odstawieniu dostala okres. Git!jesslin87, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula ja nawet tych wynikow nie widzialam, bo z labu trafily od razu do karty i lekarka je oceniala. Ja do reki dostane je dopiero przed wizyta u gastroenterologa i po wizycie musze oddac.
Agaata ja wczork mialam wrazenie, ze te kupy u nas sie troche polepszyly. Wieczorem zjadlam kawalek sernika i dzis w poludnie byla kupa, a w zasadzie sam sluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:25
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny, nasze matki sa z innej epoki, z czasu kiedy o karmieniu piersią nie miało się żadnego pojęcia, nawet nie było za bardzo w modzie wtedy, więc należy dac sobie spokój i robić swoje. Warto słuchać wartościowych rad, a całą resztę odrzucić.
Ja slyszalam, ze mam za tlusty pokarm i przekarmiam dziecko skoro w 2 msc prawie podwoil wage. ( niby wg obecnych norm dziecko ma podwoic w 3 msc). Nie biore tego do siebie. Trzeba miec swoj rozum.Agaata, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaata wrote:Niecierpliwa, Byc może nasze dzieci mają problem z tym białkiem mleka krowiego. Ja póki co nie będę jadła żółtego sera i zjem za jakiś czas, wtedy zobaczę.
Ja juz jestem na 99% pewna, ze stad ten sluz, bo w ciagu 3 tygodni mialam 2 proby nabialu i bylo gorzejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejsc
Kochana daj spokój, Twoja mama ma w głowie bzdury, które kiedyś wmawiano kobietom i wtedy zalecano mm, że niby lepsze. Na szczęście w końcu z biegiem lat przestano propagować te kretynizmy. Powiedz mamie, że jak już chce doradzać to musi zaktualizować swoją wiedzę, bo wszystko się pozmieniało.
niecierpliwa, Paula_071, apaczka, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lys, u nas zaczyna się robienie kupy około 4-5 nad ranem i od tej pory już mamy bardzo przerywany sen.
Napisałam że kupy lepsze to dzisiaj się pojawil sluz w dużej ilości. Wczoraj pierwszy raz od dawna zjadłam sporo żółtego sera. Cholera wie, może to od tego.
od wczorajszego popołudnia jest płacz, bo nie może zrobić kupy, tylko noszenie na rękach ją uspokaja, płacze aż zasypia ze zmęczenia, ale też trzeba trzymać na rączkach, bo inaczej budzi się po 5 minutachmałaMyszka lubi tę wiadomość