X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka to prawda, że szybko rosną. Moja waży już ponad 6 kg i teraz siostra urodziła córeczkę 3080 waga, to taka drobinka i taka leciutka:) Mi to kręgosłup boli od podnoszenia Zuźki.

małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiew nie wyszedl, laborantka twierdzi, ze zle pobrany.
    Analiza moczu niezbyt dobry wynik, krew tez. Od czwartku przybrala 30g wg wagi lekarki, a wg mojej 120 wczoraj wiec juz nie wiem co myslec. Jak do czwartku nie ruszy z jedzeniem albo waga poleci to szpital. Wyniki moczu i krwi sugeruja stan zapalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:29

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, u nas zaczyna się robienie kupy około 4-5 nad ranem i od tej pory już mamy bardzo przerywany sen.
    Napisałam że kupy lepsze to dzisiaj się pojawil sluz w dużej ilości. Wczoraj pierwszy raz od dawna zjadłam sporo żółtego sera. Cholera wie, może to od tego.

Niecierpliwa, a robilas CRP? Może to infekcja układu moczowego? Podobno daje takie objawy jak brak apetytu...

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a co do wagi, ja waze zawsze o tej samej porze, przed kąpielą, przed jedzeniem.Może stąd ta rozbieżność, bo np w domu zwazylas po jedzeniu, a u lekarza przed. Pisałaś że Julka przybiera 200g na tydzień i to jest bardzo dobry przyrost, akurat w normie. Teraz nie będzie przybierać juz tak szybko jak na samym początku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak apetytu to skutek uboczny biseptolu zdaniem lekarki.

Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejsc

• małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Kochanie! Pisałaś coś o braniu probiotyku przy kp. Czy Ty coś bierzesz? Mam od wczoraj mega bóle nie wiem czego, czy to jelita, czy macica, czy blizna po cc, może mięśnie się zrastają, może to flaki po prostu, ale boli cholernie...
    Już myślałam, że to gazy czy coś, ale wypróżniam się regularnie bez problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:50

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Migotka mój też złoty chłopak jest :)
    Je i po jedzeniu od 1,5 do 2 godz śpi, zawsze tak mamy.
    Najpierw cyc, następnie butelka na dojedzenie, odbijanie, przebieranie i zasypiamy na kanapie razem a czasem we wóziu usypiamy bobaska :)
    I mam trochę czasu dla siebie :D
    I on tak zawsze??? A jak nocki u Was wyladaja???
    W takim fzaie moj ma gdzies ukryte duracelki :) :) :D

małaMyszka, jesslin87, apaczka, Laura lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Nawet nie wiecie jak mi przykro - komentarz mojej matki, ze wcale sie nie dziwi, ze dziecko jesc nie chce jak jej daje taka wodzionke czytaj moje mleko i ze powinnam na mm przejsc
    Takie teksty to generalnie nalezy olewac, świadczą o kompletnej niewiedzy. Ja nie dyskutuje z takimi doradcami nawet z moja matka na ten temat nie gadam, bo wg mnie nie jest dla mnie dobrym doradca. Zasugeruj lekarce ta infekcje ukladu moczowego, niech się wypowie.

Crp robilas?

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Niecierpliwa wiem jak trudno słucha się takich słów. Ostatnio moja teściowa powiedziała ze na pewno mam za mało treściwy pokarm i dlatego muszę dokarmiać. A moja mama stwierdziła, ze nie karmie tylko podkarmiam piersia.Wiem,że to co usłyszałaś jest gorsze, ale nie daj się i staraj się takimi głupota mi nie przejmować!

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nasze matki sa z innej epoki, z czasu kiedy o karmieniu piersią nie miało się żadnego pojęcia, nawet nie było za bardzo w modzie wtedy, więc należy dac sobie spokój i robić swoje. Warto słuchać wartościowych rad, a całą resztę odrzucić.

niecierpliwa, apaczka, małaMyszka, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata crp mi nie zlecila, a nie chce juz jej kluc dodatkowo. We wtorek nastepny mam wizyte u gastroenterologa a zarazem pediatry, ktora ma na slasku bardzo dobra opinie, wiec poczekam do tej wizyty

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj niecierpliwa, ze dla dzieciaczkow sa inne normy niz te zaznaczane dla przez labolatorium. Badz dobrej mysli :-)

Bylam dzisiaj u gina. Wszystko pieknie pogojone, szybko mam sie nie spodziewac miesiaczki. I tak myslalam, zawsze mialam regularne cykle, w ciaze zaszlam za pierwszym razem, karmie od poczatku piersia, mama karmila mnie rok i dopiero po odstawieniu dostala okres. Git! :-)

jesslin87, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nawet tych wynikow nie widzialam, bo z labu trafily od razu do karty i lekarka je oceniala. Ja do reki dostane je dopiero przed wizyta u gastroenterologa i po wizycie musze oddac.

Agaata ja wczork mialam wrazenie, ze te kupy u nas sie troche polepszyly. Wieczorem zjadlam kawalek sernika i dzis w poludnie byla kupa, a w zasadzie sam sluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:25

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, nasze matki sa z innej epoki, z czasu kiedy o karmieniu piersią nie miało się żadnego pojęcia, nawet nie było za bardzo w modzie wtedy, więc należy dac sobie spokój i robić swoje. Warto słuchać wartościowych rad, a całą resztę odrzucić.

Ja slyszalam, ze mam za tlusty pokarm i przekarmiam dziecko skoro w 2 msc prawie podwoil wage. ( niby wg obecnych norm dziecko ma podwoic w 3 msc). Nie biore tego do siebie. Trzeba miec swoj rozum.

Agaata, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Byc może nasze dzieci mają problem z tym białkiem mleka krowiego. Ja póki co nie będę jadła żółtego sera i zjem za jakiś czas, wtedy zobaczę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, Byc może nasze dzieci mają problem z tym białkiem mleka krowiego. Ja póki co nie będę jadła żółtego sera i zjem za jakiś czas, wtedy zobaczę.

Ja juz jestem na 99% pewna, ze stad ten sluz, bo w ciagu 3 tygodni mialam 2 proby nabialu i bylo gorzej

• lys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Kochana daj spokój, Twoja mama ma w głowie bzdury, które kiedyś wmawiano kobietom i wtedy zalecano mm, że niby lepsze. Na szczęście w końcu z biegiem lat przestano propagować te kretynizmy. Powiedz mamie, że jak już chce doradzać to musi zaktualizować swoją wiedzę, bo wszystko się pozmieniało.

niecierpliwa, Paula_071, apaczka, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, u nas zaczyna się robienie kupy około 4-5 nad ranem i od tej pory już mamy bardzo przerywany sen.
    Napisałam że kupy lepsze to dzisiaj się pojawil sluz w dużej ilości. Wczoraj pierwszy raz od dawna zjadłam sporo żółtego sera. Cholera wie, może to od tego.

od wczorajszego popołudnia jest płacz, bo nie może zrobić kupy, tylko noszenie na rękach ją uspokaja, płacze aż zasypia ze zmęczenia, ale też trzeba trzymać na rączkach, bo inaczej budzi się po 5 minutach

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wczoraj przespal prawie cały dzień i dzisiaj podobnie. Teraz śpi a ja nie wiem co mam robić z wolnym czasem...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka od 14 spi. Najpierw na spiocha podalam jej 2 piersi, po 16 zaczela sie krecic tez jej podsunelam piers i teraz tez sie krecila zmienilam jej bok i podsunelam piers i cos tam ciumka.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 2274 2275 2276 2277 2278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ