SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie mamuski
Ja jak zwykle nie mam w ciagu dnia czasu.
No ale cos za cos...nocki mamy przespasne - od 20 do 5-6 rano.
Jestesmy juz calkowicie na mm.
Teraz bujam mala noga w bujaku, na lapku leci wlaczona z youtube suszarka i mala przysypia...jeszcze godzina i kapiel, jedzenie i w koncu zasnie.
Kurcze dom=pobojowisko, w sobote impreze urtodzinowa Julci robimy, nie wiem kiedy dom posprzatam, chyba musze to robic wieczorami, jak malas zasnie, bo w dzien nie ma szans...task samo ze zsrobieniem salatek.
Dzis zrobilam probe chustowania, ale malej sie nie za bardzo podobalo....
Jutro druga proba.
Migotka- bardzo dziekuje za przepis na salatkemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lys a bylas juz na konsultacji u neurologa? Bo przelozona meza zwalnia termin na ten czwartek do neurologa, do ktorego jestesmy umowieni 5.11 wiec chyba skorzystamy, bo mloda za zadne skarby nie chce podnosic glowy na brzuchu, a jak nad ranem klade ja na spiocha na brzuchu to zadna sila nie jestem w stanie obrocic jej glowy w lewo. Nawet zmiana strony nie pomaga, na spiocha a zapiera sie strasznie.
Nie byłam, bo mi wizytę odwołali, a inna udało mi sie umówić dopiero na 26.10. Za to umówiłam się z fizjoterapeutką na wizytę domową na ten czwartek.niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie, widzę po objawach - ulewa po tym jak zjem nabiał, często jej się pokarm cofa do ust, zdarza się, że nawet dłuższy czas po karmieniu jak leży/śpi kaszle i krztusi się. Poza tym placze po jedzeniu, wpada w histerie gdy ukladam ją do karmienia. Z badan można by zrobić ew pH-metrie. Tak czy siak póki co dieta dla mnie. Tylko martwi mnie to, że to cholerne mleko jest wszędzie! Dostałam od koleżanki przepis na ciasto marchewkowe bez masła, mleka itp i chyba upieke:-)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gastrolog stwierdził, że wszystkie objawy i poprawa po b. pepti wskazują na alergię na białko mleka krowiego. Mamy kontynuować bebilon pepti i dietę bezmleczną do 9-12 miesiąca. Jeśli silne ulewania będą się utrzymywać to zmiana na Nutramigen za 7-10 dni. Nie robimy prowokacji nabiałem, żeby nie męczyć dziecka. Oprócz tego mam wyeliminować z diety wszystkie potencjalne alergeny (goodbye orzeszki w miodzie). Na ulewanie mam podawać co drugie karmienie zagęszczacz Nutriton.
No i mam karmić nie częściej niż co 2 godziny.
A jeśli brak poprawy po ww to Gastrotuss po posiłkach. Do tego Infacol i częste układanie na brzuszku na szorstkiej powierzchni.
Kontrola wagi 1 raz w tygodniu i badanie moczu ogólne i posiew.
Lily waży 6060g i niby przekracza 90 centyl...
I mam się wyluzować, żeby mój stress nie przekładał się na dziecko...Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy po szczepieniu. Niestety musieliśmy dac dwie szczepionki bo najbliższy termin był za 6tyg i zbiegłby się z kolejnym szczepieniem więc kluliby go 3x.No trudno może tym razem będzie ok. Nawet Nie płakał dzielny był. Waży 6,275 kg
.
Niestety są też złe wiadomości ma wodniaka jądra i dostaliśmy skierowanie do chirurgaObawiam się że na NFZ to pewnie na przyszły rok więc pójdziemy prywatnie.Mówiła że może i to być przepuklina A to już chyba operacyjnie usuwają?! Ma któraś jakieś info na ten temat bo już cała drze po tej wizycie...
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Pulpecja wrote:Karolina, poważnie mówisz, żeby mniejsze brać? Ja noszę teraz 42 i myślałam, żeby kupić rozmiar M (38-40), ale jak mówisz, ze L nosisz i wzięłaś xs to już zgłupiałam. A jak nie wleze?
-
Migotkaa wrote:kurna to jak ja nosze 36/38 to to xs cos mi da?
Wymodeluje napewno, ja jak spojrzałam na te XS to sie smiałam ze to maja byc body dla mnie a nie dla mojej corki ;p sciskaja zajebiscie brzuch, modelują plecy, rewelkamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lys Ty masz byc na diecie bezmlecznej do 9-12 miesiaca???
tak, i w ogóle padło pytanie w związku z tym, ze się dziecko rzuca przy piersi i nie chce ssać, czy nie mogę odciągać i podawać butelką - super to musiałabym co 2h po 0,5-1 h siedzieć na laktatorze, gdzie ja czasem nie mam czasu nawet zjeść...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja przewijam 21-3/4 w nocy- 7/8 nad ranem. Kiedyś zapomniałam i od 21 była do 7 w 1 pieluszce...można było wyciskać, dupa mokra jak z pod prysznica. Teraz na śpiocha ją biorę i przewijam w nocy w łóżeczku jak śpi.
Moje plecy wołają o pomstę do nieba. Maja nie śpi w ogóle w dzień, już nie mogę. Rączki i rączki a jak mata czy bujak to i tak muszę sie schylać i ją zabawiać sama to 5 min zabawi się na cały dzień.