SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka wrote:Hej
U nas dzisiaj w nocy była masakra, mała obudziła się dwa razy głodna a jak przystawiałam do piersi to darła się jak opętana i w efekcie zjadła bardzo małoSąsiedzi nas znienawidzą, to pewne. W każdym razie jadłam przez 2 dni morele suszone (zawierają sporo wapnia) i doczytałam na opakowaniu, że mogą zawierać mleko (?!). Dzisiaj Natalia bardziej marudna, znów płacze przy piersi, pupka zaczerwieniona. Także obstawiam niestety te morele... Czuję się na tej diecie jak na polu minowym, jeden fałszywy kęs i bach. A już było fajnie
Dziewczyny na diecie bezmlecznej - suplementujecie wapń? Jakie bierzecie preparaty?
Myszka współczuję śmierci dziadka...mój ma już 82 lata, jest kochany ale ostatnio coraz z nim gorzej, smutne to...
My mamy Hollanda i jeździ się nim bardzo dobrze, jesteśmy zadowoleni z zakupu. Jedynie torba szura czasem o błotniki.
A w sprawie chrzcin pobijemy chyba sierpniowy rekord bo planujemy chrzcić dopiero w okolicach kwietnia! Trochę głupio, Natalka już będzie siedziała i wyrywała się do raczkowania ale taki termin najbardziej nam odpowiada.
Apaczka my chrzcimy Klare w styczniu, wiec tez dosc pozno.
Jesli chodzi o suplementacje, to ja podczas diety beznabialowej zazywalam calcenato.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabka ja podaje tylko devikap z takich witamin, mój dodatkowo na żelazie jeszcze do grudnia bo miał anemie, nawet myślałam czy by coś nie podawać w tym okresie jesienno zimowym uodpoarniającego, musze zapytać na na następnej wizycie
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:taki wyszedl tort:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/ER_CHhEVFP_lh6wjIe1O9ji56UDmpx
a tu moj Iwo z ciotką, w głębi ja, jak zwykle fagocytuję jakieś żarcie:)))
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/V9S5fVle7CcNVkyNrH~UEPwdokXyhdmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja przewijam 21-3/4 w nocy- 7/8 nad ranem. Kiedyś zapomniałam i od 21 była do 7 w 1 pieluszce...można było wyciskać, dupa mokra jak z pod prysznica. Teraz na śpiocha ją biorę i przewijam w nocy w łóżeczku jak śpi.
Moje plecy wołają o pomstę do nieba. Maja nie śpi w ogóle w dzień, już nie mogę. Rączki i rączki a jak mata czy bujak to i tak muszę sie schylać i ją zabawiać sama to 5 min zabawi się na cały dzień.
Mavgda moze w wozku sprobuj ja usypiac???
U mnie nie dziala,moja wozek parzy,ale moze u ciebie cos pomoze.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Żabka ja podaje tylko devikap z takich witamin, mój dodatkowo na żelazie jeszcze do grudnia bo miał anemie, nawet myślałam czy by coś nie podawać w tym okresie jesienno zimowym uodpoarniającego, musze zapytać na na następnej wizycie
Ja wlasnie czytalam, ze w mmsa wszytskie potrzebne witaminy i nie trzeba nic dodatkowo podawac, ale chyba zadzwonie do pediatry i dopytam. Wizyte mamy dopiero za3 tyg...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Ja wlasnie czytalam, ze w mmsa wszytskie potrzebne witaminy i nie trzeba nic dodatkowo podawac, ale chyba zadzwonie do pediatry i dopytam. Wizyte mamy dopiero za3 tyg...
mi podczas wypisu ze szpitala mówili, że jestli KP to wit K i D, a jeśli mm to wtedy tylko witaminę Dzabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:No i w tych mlekach roslinnych tez jest wapn.
Lubicie dynie? Ja uwielbiam, teraz jest sezon i czesto pieczemy w ziolach i, oliwie, wlasnie sie objadlam mniam.
Jutro zrobie zupe krem z dyni z grzankami. Polecam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszka wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka..
My jutro wracamy do Wrocka, 2 tyg u rodziców na wsi, chyba wpadnę w depresję jak wrócę
Muszę zając się trochę sobą bo nawet nie byłam na kontroli u gina, suplementów żadnych też nie przyjmuję ostatnio a nie jem nabiału już dość długo więc nie ma żartów, zęby mam słabe więc jak tak będę olewać to będzie katastrofa..
Tak Was czytam i stwierdzam że chyba tylko moje dziecko budzi się w nocy co 2 godz a nawet co 1.5.. najgorzej że nie lubi smoka bo to jego budzenie to tylko tak o żeby się poprzytulać i zasnąć przy cycku, ciumka kilka minut i zasypia, nie wiem jak mu wydłużyć te godziny bez jakiejś większej afery..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Myszka wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka..
My jutro wracamy do Wrocka, 2 tyg u rodziców na wsi, chyba wpadnę w depresję jak wrócę
Muszę zając się trochę sobą bo nawet nie byłam na kontroli u gina, suplementów żadnych też nie przyjmuję ostatnio a nie jem nabiału już dość długo więc nie ma żartów, zęby mam słabe więc jak tak będę olewać to będzie katastrofa..
Tak Was czytam i stwierdzam że chyba tylko moje dziecko budzi się w nocy co 2 godz a nawet co 1.5.. najgorzej że nie lubi smoka bo to jego budzenie to tylko tak o żeby się poprzytulać i zasnąć przy cycku, ciumka kilka minut i zasypia, nie wiem jak mu wydłużyć te godziny bez jakiejś większej afery..jak się przebudza daję jej pierś. Dzięki temu śpimy do 8-9 i nie narzekam
-
Żabka wózek zaczyna parzyć w dupę
w ogóle w wózku nie śpi, nawet na spacerze, buda musi być złożona a królewna w pozycji półsiedzącej. Miałam nadzieję że spacerówkę wyciągnę jakoś w lutym ale chyba nie da rady. Ona musi wszystko widzieć, wszystko ją ekscytuje i ciągle robi oczy WOOOOW !
Głowy na brzuchu nie chce podnosić ale siadać to już by siadała..
Dziś przez cały dzień od godz. 8:15 miała 3 drzemki po 10-15 min. Zasnęła o 22 po czym obudziła się z krzykiem-chyba śnił się jej świat bez cycków, odciagnęłam glutki, dałam cyca flaka na pociumkanie i śpi. Ona w dzień nie zaśnie przy cycu, je i patrzy w niego, hipnoza normalnie..fakt uwielbiam patrzeć się jak ona patrzy takimi rozkochanymi oczkami ale cycki aż mnie pieką bo co godzinę daje cyca i ciumka przez pół godziny. Dziś udało mi się z nią zrobić: nastawić pranie, zdjąć pranie z suszarki i rzucić w kąt, ugotować ryż, zapłacić zaliczkę za tort przelewem. Jak tak dalej pójdzie to obrosnę brudem, kąpie się jak mąż wraca, sikam z nią na rękach..no czasem uda się w samotności bo w bujaku posiedzi. W pokoju wszędzie walają się jej zabawki, bujak, mata, inhalator, odkurzacz, wózek i suszarka z praniemi najlepsze że przestałam na to zwracać uwagę
kiedyś by mnie szlak trafił że taka albania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:37
zabka11, apaczka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Aga wez małą do łóżka jak Apaczka mówi, wiem że lipnie się tak śpi na stand baju ale lepiej tak niż z przerwami.
Któraś pytała co na wypadanie włosów, koleżanka niemalże wyłysiała- poleciła Loxon, Vitapil i jakieś wcierki z apteki chyba Vichy. Gin kazała mi brać Prenatal Classic, ale nie wiem czy to coś damałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Żabka wózek zaczyna parzyć w dupę
w ogóle w wózku nie śpi, nawet na spacerze, buda musi być złożona a królewna w pozycji półsiedzącej. Miałam nadzieję że spacerówkę wyciągnę jakoś w lutym ale chyba nie da rady. Ona musi wszystko widzieć, wszystko ją ekscytuje i ciągle robi oczy WOOOOW !
Głowy na brzuchu nie chce podnosić ale siadać to już by siadała..
Dziś przez cały dzień od godz. 8:15 miała 3 drzemki po 10-15 min. Zasnęła o 22 po czym obudziła się z krzykiem-chyba śnił się jej świat bez cycków, odciagnęłam glutki, dałam cyca flaka na pociumkanie i śpi. Ona w dzień nie zaśnie przy cycu, je i patrzy w niego, hipnoza normalnie..fakt uwielbiam patrzeć się jak ona patrzy takimi rozkochanymi oczkami ale cycki aż mnie pieką bo co godzinę daje cyca i ciumka przez pół godziny. Dziś udało mi się z nią zrobić: nastawić pranie, zdjąć pranie z suszarki i rzucić w kąt, ugotować ryż, zapłacić zaliczkę za tort przelewem. Jak tak dalej pójdzie to obrosnę brudem, kąpie się jak mąż wraca, sikam z nią na rękach..no czasem uda się w samotności bo w bujaku posiedzi. W pokoju wszędzie walają się jej zabawki, bujak, mata, inhalator, odkurzacz, wózek i suszarka z praniemi najlepsze że przestałam na to zwracać uwagę
kiedyś by mnie szlak trafił że taka albania.
Ale w nocy ci chyba spi???
Moja tez w dzien trzy drzemki kilkunastominutowe i wsio
Ja dzis tez zdazylam nastawic pranie, suche z suszarki sciagalam trzy godz.,bo ciagle musialam przerywac przez mala.
W sobote masmy gosci, nie wiem jak ogarne chaslupe, u mnie tez wszedzie walaja sie smoczki, bujak, przewijak, kocyki...cyrk na kolkachpo 2 miesiacach zaczynam sie pomalu do tego przyzwyczajac, choc latwo nie jest...
miewam napady depresji wywolanej tym ciaglym balaganem i tym ze nie mam czasu na wypucowanie domu, jak kiedys.
-
Żabka w nocy no to jak zaśnie ok 22 to śpi do 3-4 i pózniej czasem prześpi do 7 ale zdarza się że od 4 pobudka co godzinę... Czasem ma takie mega aktywne dni, że po takim maratonie kilkudniowym śpi prawie cały dzień, ale zdecydowanie za rzadko takie dni
Ja dziś zastosowałam The Rollpodłożyłam poduszkę pod łóżko i się sturlałam hehe. Koniec świata
Do mnie w sobotę przyjżdzaja rodzice na chrzest, jutro tesciowa przychodzi posiedzieć z małą a my z mężem sprzątamy. Może i Ty poproś swoją żeby zabawiła Klarę a Ty posprzątasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 00:07
Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga tak jak dziewczyny mowia wez do lozka. Jak bylam w ciazy mama mi powiedziala ze mam nie brac do lozka bo jeszcze mu krzywde zrobie a i sama sie balam ze przyzwyczaje, ale jak pare razy karmiac na siedzaco usnelam z dzieckiem na rekach stwierdzilam ze wieksza krzywde mu zrobie jak go upuszcze na ziemie moj zasypia wieczorem w lozeczku a potem podczas nocnego karmienia juz spi z nami w lozku. Maks pod sciana ja w srodku i maz na koncu. Niewygodne to bywa bo to spanie na czuwaniu totalnym ale mlody czuje bliskosc i przesypia tak 5 godzin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 00:33
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość