X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mnie wszystko boli . Plecy kości stawy czuje się jak stara baba jakby walec po mnie przejechał. Wczoraj (hmm dzisiaj) mała zasnela o 3 rano. Spaliśmy do 8 ale co z tego skoro od 6 kręciła się jeczala itd. Teraz je z piersi i ciekawe czy jeszcze zaśnie.
    Niecierpliwa moja mama dużo ja nosi ale wczoraj już widziałam ze ledwo chodzi więc chyba długo tak nie pociagniemy. Ja juz nie daje rady z dzwiganiem. Teraz jeszcze zimno ci chwile boli mnie gardło. Brakuje mi jeszcze przeziębienia to już w ogóle będzie sajgon.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    przez całą noc myślałam, czy iść na stype czy sobie odpuścić...

Będzie na pewno ponad 30 osób... Nie wiem...

Myszka jeśli byłaś związana emocjonalnie z dziadkiem i czujesz taka potrzebę to idź natomiast jeśli nie to sobie odpuść. Ja nie poszłam na pogrzeb mojego dziadka nie byliśmy blisko a z reszta rzadko chodzę na pogrzeby.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko dokladnie jak pisze lys zalezy jak byłaś zwiazana z dziadkiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja mysle, ze stypa nie ma nic wspolnego z tym jak bylas zwiazana z dziadkiem, bo pogrzeb rozumiem, ale isc na stype siedziec przy jednym stole z rodzina, z ktora masz delikatnie mowiac nienajlepsze stosunki? Ja bym sie udusila

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys może pomysl o kupnie jakiegoś nosidełka? Wiem że najlepiej używać jak dziecko siedzi, ale myślę że jakbyś na trochę wkladala w ciągu dnia to by nie zaszkodziło dziecku a Tobie pomogło.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka co do suplementacji wapnia to ja piję calcium ccodziennie, pewnie to nie wystarczy, ale chociaż trochę może uzupełni niedobory. Poza tym zaczęłam łykac witaminy dla karmiących i probiotyk, bo czułam się cholernie osłabiona. Też już chyba jest lepiej.
    Jaki probiotyku bierzesz?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z poranną kawą:)
    Spanko do 7.40 nakarmiłam i jeszcze polezałam z małym do 9 hih:) słyszałam ze listonosz dzwonił ale nie chcialo mi sie wstawać bo tuliłam Szymonka, aaa co tam mąż pojedzie na pocztę..

Myszka ja ostatnio w czerwcu bgyłam na pogrzebie babci, a byłamw ciąży wtedy, i pózniej chwilkę pojechaliśmy na stype, herbatka ciastko i tyle miałam wytłumaczenie że ciąża to długo nie wytrzymam, nie żałuje, jako dziecko byłam z babcią bardzo związana

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jaki probiotyku bierzesz?

Ja akurat najtanszy czyli Biotyk, tak szczerze to ja b uważam że wszystkie sa prawie takie same, tylko niektóre maja dobra reklamę.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontakt był jaki był. Kiedy byliśmy gdzieś w pobliżu, to zawsze wpadaliśmy zapytać co słychać jak się czują itp. W styczniu zawsze dzwoniłam z życzeniami... Zawsze pogadaliśmy, ale od czasu niezbyt dobrych kontaktów z rodzicami, z nimi też ograniczyłam rozmowy.

Nie wiem... Z jednej strony chciałabym zobaczyć rodzinę, a z drugiej nie chcę żeby patrzeli na nas jak na wyklętych... Trochę się boję... Poza tym będą moje siostry. Nie widziałam ich ponad 3 lata, nie rozmawiałam chyba jeszcze dłużej... I co mam teraz udawać, że wszystko jest w porządku, że się uwielbiamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:11

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to idz na pogrzeb tylko, jeżeli rodzina bedzie chciała pogadać to nawet zagadną na cmentarzu, jeśli nie to nie, w sumie uroczystość pogrzebowa najważniejsza..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja akurat najtanszy czyli Biotyk, tak szczerze to ja b uważam że wszystkie sa prawie takie same, tylko niektóre maja dobra reklamę.
    I codziennie bierzesz? Lepiej się czujesz? Ja chyba muszę też coś brać, bo moje jelita w końcu wybuchną...
    A powiedzcie jakie kurcze mleko zamiast krowiego? gdzie można kupić? Mały ma na policzkach i kolanach suche na wiór miejsca. Smaruje, ale nie wiedzę poprawy. Może zamiast mleka inne to się coś zmieni

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- mleko sojowe :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ale zmiana samego mleka nie ma sensu, musialabyc caly nabial wykluczyc.

Ja od dzis nie tykam takze mleka sojowego, bo po 3 tygodniach zadnej poprawy, a moze mleko krowie zastepujac sojowym wpadlam z deszczu pod rynne...

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!!!
    Myszka bardzo współczuje Ci :( ja już od wielu, wielu lat nie mam żadnego dziadka.

Ja też właśnie żłopie kawę, a moje maleństwo bawi się na macie :D
    a gówno się bawi, patrzy się w telewizor :P

Powiem Wam że początek był ciężki, ale teraz jest cudnie. Uwielbiam moja mała myszkę i nie mogę się nią nacieszyć. Jeszcze 1,5 miesiąca temu odliczałam do ukończenia 3 miesiąca, żeby jakoś już inaczej było. A teraz nie mogę się nią nacieszyć i jestem przerażona, że ona tak szybko rośnie. Niech ten czas trochę zwolni!!!

Nażarłam się ostatnio orzechów laskowych i widziałam drobinki krwi w kupie. Maluńkie takie, że gdybym się nie przyjrzała to bym nie zauważyła.Chyba od orzechów nie?Panikować?
    I zauważyłam, że mała praktycznie już nie odbija po jedzeniu. Nawet jak ją nosze to rzadko sobie beknie. Czasami jak się wścieka i ugniata brzuch to rzygnie, ale tez rzadko.
    W sobotę robimy urodziny Blany i dzisiaj przyjeżdża moja siostra <3 matko jak już tęsknie za nią. To najbliższa mi osoba na świecie, rozumiemy się bez słow i jedyna osoba z która potrafię się śmiać do poszczania :D.
    Tyle mam Wam zawsze do napisania a jak usiądę do lapa to ucieka wszystko .

aaaa sałatkę jakąś pyszna byście podrzuciły. Bo muszę coś zrobić, a coś nowego bym chciała.
    A co do unoszenia główki na brzuchu, to piszecie że Wasze dzieci trzymaja chwilę albo 10 sek? moja trzyma i trzyma, nie mierzyła nigdy ale na bank 10 min może sobie tak leżeć i się rozglądać.Coś źle robie? Bo już zwątpiłam czy dobrze ją kłade skoro ona tak długo leży. dobra ide bo panience się nudzi :)

Pulpecja, zabka11, lys, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko Miru daje już stałe pokarmy?bo nam pediatra zleciła wczoraj już powoli próbować.Co dawać i jak??Miru jak czytasz to napisz mi od czego zacząć jak przygotować i ile?
    Leon skończył dziś 3miesiace-sciskamy wszystkie ciotki kuzynki i kuzynów :)

Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, aaaaga, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka z łososiem:
    Warstwowo od dołu:

-tarkowany ser żółty (na cieniutkich oczkach)
    -majonez
    -cebula
    -białko z jajka
    -łosos wędzony (najlepsze jest z wedzonym na zimno ale i na ciepło tez pycha:)
    -majonez
    -żółtko

Uwielbiam ją !

ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2 miesiace :)
    0a32458e89e7ae5amed.jpg

5ylwia, ainer85, niecierpliwa, gianna88, zabka11, apaczka, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, Laura, sylwucha89, mamasia, Weridiana, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, po cc miałam problemy z jelitami i zoladkiem, więc lepiej trochę po probiotyku.

Mleko sojowe może uczulać więc ja owsiane albo orkiszowe.

Apaczka mleka sa w Carrefour ale drogie, po 13 zl.. Ja kupuję w Super Samie przy metro wilanowska, sa po 8 zł i duży wybór...

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ,

karolinaaa - patrzac na zdjecie malej i z tego co pamietam Twoje zdjecia to mala to cala Ty :)

psioszka- najlepsze zyczenia dla Leona z okazji kolejnego miesiaca zycia :)

jej , mi sie juz marzy wprowadzanie innych pokarmow.

milego dnia !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mamy 2 miesiace :)
    0a32458e89e7ae5amed.jpg

pysia kochana:)
    usmiech, oczka mamy:) wogóle mamusina:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:44

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ