X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mnie wszystko boli . Plecy kości stawy czuje się jak stara baba jakby walec po mnie przejechał. Wczoraj (hmm dzisiaj) mała zasnela o 3 rano. Spaliśmy do 8 ale co z tego skoro od 6 kręciła się jeczala itd. Teraz je z piersi i ciekawe czy jeszcze zaśnie.
    Niecierpliwa moja mama dużo ja nosi ale wczoraj już widziałam ze ledwo chodzi więc chyba długo tak nie pociagniemy. Ja juz nie daje rady z dzwiganiem. Teraz jeszcze zimno ci chwile boli mnie gardło. Brakuje mi jeszcze przeziębienia to już w ogóle będzie sajgon.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    przez całą noc myślałam, czy iść na stype czy sobie odpuścić...

Będzie na pewno ponad 30 osób... Nie wiem...

Myszka jeśli byłaś związana emocjonalnie z dziadkiem i czujesz taka potrzebę to idź natomiast jeśli nie to sobie odpuść. Ja nie poszłam na pogrzeb mojego dziadka nie byliśmy blisko a z reszta rzadko chodzę na pogrzeby.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko dokladnie jak pisze lys zalezy jak byłaś zwiazana z dziadkiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja mysle, ze stypa nie ma nic wspolnego z tym jak bylas zwiazana z dziadkiem, bo pogrzeb rozumiem, ale isc na stype siedziec przy jednym stole z rodzina, z ktora masz delikatnie mowiac nienajlepsze stosunki? Ja bym sie udusila

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys może pomysl o kupnie jakiegoś nosidełka? Wiem że najlepiej używać jak dziecko siedzi, ale myślę że jakbyś na trochę wkladala w ciągu dnia to by nie zaszkodziło dziecku a Tobie pomogło.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka co do suplementacji wapnia to ja piję calcium ccodziennie, pewnie to nie wystarczy, ale chociaż trochę może uzupełni niedobory. Poza tym zaczęłam łykac witaminy dla karmiących i probiotyk, bo czułam się cholernie osłabiona. Też już chyba jest lepiej.
    Jaki probiotyku bierzesz?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z poranną kawą:)
    Spanko do 7.40 nakarmiłam i jeszcze polezałam z małym do 9 hih:) słyszałam ze listonosz dzwonił ale nie chcialo mi sie wstawać bo tuliłam Szymonka, aaa co tam mąż pojedzie na pocztę..

Myszka ja ostatnio w czerwcu bgyłam na pogrzebie babci, a byłamw ciąży wtedy, i pózniej chwilkę pojechaliśmy na stype, herbatka ciastko i tyle miałam wytłumaczenie że ciąża to długo nie wytrzymam, nie żałuje, jako dziecko byłam z babcią bardzo związana

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jaki probiotyku bierzesz?

Ja akurat najtanszy czyli Biotyk, tak szczerze to ja b uważam że wszystkie sa prawie takie same, tylko niektóre maja dobra reklamę.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontakt był jaki był. Kiedy byliśmy gdzieś w pobliżu, to zawsze wpadaliśmy zapytać co słychać jak się czują itp. W styczniu zawsze dzwoniłam z życzeniami... Zawsze pogadaliśmy, ale od czasu niezbyt dobrych kontaktów z rodzicami, z nimi też ograniczyłam rozmowy.

Nie wiem... Z jednej strony chciałabym zobaczyć rodzinę, a z drugiej nie chcę żeby patrzeli na nas jak na wyklętych... Trochę się boję... Poza tym będą moje siostry. Nie widziałam ich ponad 3 lata, nie rozmawiałam chyba jeszcze dłużej... I co mam teraz udawać, że wszystko jest w porządku, że się uwielbiamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:11

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to idz na pogrzeb tylko, jeżeli rodzina bedzie chciała pogadać to nawet zagadną na cmentarzu, jeśli nie to nie, w sumie uroczystość pogrzebowa najważniejsza..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja akurat najtanszy czyli Biotyk, tak szczerze to ja b uważam że wszystkie sa prawie takie same, tylko niektóre maja dobra reklamę.
    I codziennie bierzesz? Lepiej się czujesz? Ja chyba muszę też coś brać, bo moje jelita w końcu wybuchną...
    A powiedzcie jakie kurcze mleko zamiast krowiego? gdzie można kupić? Mały ma na policzkach i kolanach suche na wiór miejsca. Smaruje, ale nie wiedzę poprawy. Może zamiast mleka inne to się coś zmieni

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- mleko sojowe :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ale zmiana samego mleka nie ma sensu, musialabyc caly nabial wykluczyc.

Ja od dzis nie tykam takze mleka sojowego, bo po 3 tygodniach zadnej poprawy, a moze mleko krowie zastepujac sojowym wpadlam z deszczu pod rynne...

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!!!
    Myszka bardzo współczuje Ci :( ja już od wielu, wielu lat nie mam żadnego dziadka.

Ja też właśnie żłopie kawę, a moje maleństwo bawi się na macie :D
    a gówno się bawi, patrzy się w telewizor :P

Powiem Wam że początek był ciężki, ale teraz jest cudnie. Uwielbiam moja mała myszkę i nie mogę się nią nacieszyć. Jeszcze 1,5 miesiąca temu odliczałam do ukończenia 3 miesiąca, żeby jakoś już inaczej było. A teraz nie mogę się nią nacieszyć i jestem przerażona, że ona tak szybko rośnie. Niech ten czas trochę zwolni!!!

Nażarłam się ostatnio orzechów laskowych i widziałam drobinki krwi w kupie. Maluńkie takie, że gdybym się nie przyjrzała to bym nie zauważyła.Chyba od orzechów nie?Panikować?
    I zauważyłam, że mała praktycznie już nie odbija po jedzeniu. Nawet jak ją nosze to rzadko sobie beknie. Czasami jak się wścieka i ugniata brzuch to rzygnie, ale tez rzadko.
    W sobotę robimy urodziny Blany i dzisiaj przyjeżdża moja siostra <3 matko jak już tęsknie za nią. To najbliższa mi osoba na świecie, rozumiemy się bez słow i jedyna osoba z która potrafię się śmiać do poszczania :D.
    Tyle mam Wam zawsze do napisania a jak usiądę do lapa to ucieka wszystko .

aaaa sałatkę jakąś pyszna byście podrzuciły. Bo muszę coś zrobić, a coś nowego bym chciała.
    A co do unoszenia główki na brzuchu, to piszecie że Wasze dzieci trzymaja chwilę albo 10 sek? moja trzyma i trzyma, nie mierzyła nigdy ale na bank 10 min może sobie tak leżeć i się rozglądać.Coś źle robie? Bo już zwątpiłam czy dobrze ją kłade skoro ona tak długo leży. dobra ide bo panience się nudzi :)

Pulpecja, zabka11, lys, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko Miru daje już stałe pokarmy?bo nam pediatra zleciła wczoraj już powoli próbować.Co dawać i jak??Miru jak czytasz to napisz mi od czego zacząć jak przygotować i ile?
    Leon skończył dziś 3miesiace-sciskamy wszystkie ciotki kuzynki i kuzynów :)

Maniuś, niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, aaaaga, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka z łososiem:
    Warstwowo od dołu:

-tarkowany ser żółty (na cieniutkich oczkach)
    -majonez
    -cebula
    -białko z jajka
    -łosos wędzony (najlepsze jest z wedzonym na zimno ale i na ciepło tez pycha:)
    -majonez
    -żółtko

Uwielbiam ją !

ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2 miesiace :)
    0a32458e89e7ae5amed.jpg

5ylwia, ainer85, niecierpliwa, gianna88, zabka11, apaczka, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, Laura, sylwucha89, mamasia, Weridiana, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, po cc miałam problemy z jelitami i zoladkiem, więc lepiej trochę po probiotyku.

Mleko sojowe może uczulać więc ja owsiane albo orkiszowe.

Apaczka mleka sa w Carrefour ale drogie, po 13 zl.. Ja kupuję w Super Samie przy metro wilanowska, sa po 8 zł i duży wybór...

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ,

karolinaaa - patrzac na zdjecie malej i z tego co pamietam Twoje zdjecia to mala to cala Ty :)

psioszka- najlepsze zyczenia dla Leona z okazji kolejnego miesiaca zycia :)

jej , mi sie juz marzy wprowadzanie innych pokarmow.

milego dnia !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mamy 2 miesiace :)
    0a32458e89e7ae5amed.jpg

pysia kochana:)
    usmiech, oczka mamy:) wogóle mamusina:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:44

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ