X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszyscy tak mówią ze byłam identyczna w jej wieku :) Tylko Pola ma jaśniejsze włoski bo ma brązowe a ja od zawsze prawie czarne. Chociaz jedno ma po tatusiu :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Myszka ja mysle, ze stypa nie ma nic wspolnego z tym jak bylas zwiazana z dziadkiem, bo pogrzeb rozumiem, ale isc na stype siedziec przy jednym stole z rodzina, z ktora masz delikatnie mowiac nienajlepsze stosunki? Ja bym sie udusila

Dokladnie, jestem tego samego zdania

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Myszka, po cc miałam problemy z jelitami i zoladkiem, więc lepiej trochę po probiotyku.

Mleko sojowe może uczulać więc ja owsiane albo orkiszowe.

Apaczka mleka sa w Carrefour ale drogie, po 13 zl.. Ja kupuję w Super Samie przy metro wilanowska, sa po 8 zł i duży wybór...

Ja tez miałam problemy z jelitami i zołądkiem po cc, tak do ok 3tygodni minej wiecej, strasznie mi jezdziło, wzdecia ogromne!
    Teraz juz jest duzo lepiej chociaz czasami zdarzają sie ekscesy ze wzdęciami,ale z tym to ja czesto miałam problem.

Tak ? Nawet nie wiedzialam ze mleko sojowe uczula :o Jak u Poli bylo podejrzenie skazy białkowej to zaczełam pic sojowe i nic jej nie bylo.

A własnie, jeżeli codziennie pije zwykłe mleko do kawy, jem białą czekolade, nie patrze na składy czy tam jest mleko czy nie, mała ma czysciutką buźke, kupki żółte,bez śluzu, to znaczy ze to nie była skaza tylko tak jakas alergia na cos?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jeju jak mnie wszystko boli . Plecy kości stawy czuje się jak stara baba jakby walec po mnie przejechał. Wczoraj (hmm dzisiaj) mała zasnela o 3 rano. Spaliśmy do 8 ale co z tego skoro od 6 kręciła się jeczala itd. Teraz je z piersi i ciekawe czy jeszcze zaśnie.
    Niecierpliwa moja mama dużo ja nosi ale wczoraj już widziałam ze ledwo chodzi więc chyba długo tak nie pociagniemy. Ja juz nie daje rady z dzwiganiem. Teraz jeszcze zimno ci chwile boli mnie gardło. Brakuje mi jeszcze przeziębienia to już w ogóle będzie sajgon.

Lys moze pomysl nad chusta???? To tez obciazenie, ale przynajmniej rece nie bola od ciaglego noszenia...

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wy tak o tej Wit.D - moze i w PL moda na te witamine, ale nie bez przyczyny. W Niemczech od dawna zalecaja suplementacje w okresie od jesieni do wiosny, a u osob starszych przez caly rok. Nie oszukujmy sie, jemy malo ryb, nasza szerokosc geograficzna wplywa na niewielkie ilosci slonca, do tego tryb zycia, niewiele na swierzym powietrzu, tylko wciaz w zamknieciu, w pracy, w domu, w galeriach handlowych etc.
    Najlepiej zrobic sobie badanie poziomu wit.D - ja jak pierwszy raz zbadalam, to mialam ponizej 3, przy normie 40-80. Mi zlecil to badanie gin podczas staran, powiedzial, ze przyvtakim poziomie jeszcze przed 40-tka moge miec osteoporoze. Inna sprawa, ze wciaz chorowalam, przeziebienie za przeziebieniem. Przez rok bralam konskie dawki wit.D (Vigantol po 15 kropelek, dwa razy dziennie) i przy kontrolnym badaniu wyszlo mi 53 z przecinkiem. Przestalam chorowac, gardlo podrapie od czasu do czasu, ew. jakis katar i na tym sie konczy. No i jestem zdecydowanie mniej zmeczona. Moda nie moda, u mnie przynosi wymierne korzysci.
    Psioszka z tego co wiem, to stale pokarmy najlepiej zaczynac od warzyw - standardem jest chyba marchewka. Ugotowac ja na parze i zblendowac dodajac nieco wody z gotowania. Na poczatku musi troszke posmakowac, jak zje tyle co na lyzeczce to bedzie ok. Ponoc owocki lepiej podawac pozniej, bo inaczej przyzwyczai sie do slodkiego smaku i nie bedzie chcial nieslodkich zupek.

zabka11, Paula_071, małaMyszka, psioszka11, aaaaga lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sajgon od 2 dni...mala praktycznie nie spi w ciagu dnia, slabo je piers i strasznie marudzi. Caly czas by tylko wisiala na raczkach. W nocy spi z nami i caly czas trzyma cyca w buzi. Nie moge doslownie nic zrobic. Zyje o herbacie i chlebie.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla- obstawiam skok rozwojowy, jak widze ma 1,5miesiaca-moja 2 tygodnie temu miałą to samo przez jakies 5dni, przeszlo jej :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no ja wlasnie mam dynie z mojego ogrodka. Wczesniej probowalam cos z niej zrobic i najlepiej wychodzila mi na slodko. A teraz chcialabym zrobic z niej cos dobrego. Czesc juz ugotowalam na parze, zblendowalam i zamrozilam do zupek i deserkow dla mojego dziecka. Wczoraj zrobilam placuszki a'la racuchy na kolacje.
    Moze podasz przepis na te dynie w ziolach, zupe, ewentualnie jak masz cos jeszcze sprawdzonego :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam mleko ryżowe, np. w rossmannie jest dobre :)

Soja uczula a do tego nie jest taka zdrowa...szczególnie dla osób z Hashimoto wręcz odradzana.

Karolina cudna ta Twoja mała :)
    W ogóle super sa te czuprynki Waszych dzieciaczków :) moj ma tylko taki śmieszny meszek ciemny na glowie :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani doktor powiedziała zeby rozszerzać dietę od 5 miesiąca, czyli jak skonczy 4, najpierw kazała gotowane warzywa, marchew ziemniak, zaznaczyła zeby nie zaczyncac od deserów ani soczków tylko własnie od jarzyn gotowanych

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b8af2489a2f2a008med.jpg
    Mój królik <kocham> pogoda barowa, gdzie mnie położą tam spię, nawet bujać nie trzeba:)

ainer85, Kkarolinaaaa, zabka11, Pulpecja, niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86, Maniuś, mamasia, aaaaga, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jaki juz duzy fajny chłopaczek! :)

Migotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- zazdroszcze ze maly ci tak spi, moja tez w bujaku ale musze bujac, bo jak przestane to zaraz sie wierci ;-)

dziewczyny poczytajcie o tym mleku sojowym, slyszałam ze zawiera mnóstwo estrogenu, czyli ma takie dzialanie jak pigulki antykoncpecyjne i moze miec niekorzystny wpływ na układ rozrodczy maluszków...nie zgłebiałam tego, moze to tylko jakies ploty, ale w każdej plotce jest ziarno prawdy...

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dynia w ziołach to po prostu dynia pokrojona w paski takie dość grube, polana oliwa, posypaną czosnkiem i tymiankiem i upieczona, aż będzie miękka, można jesć sama albo do obiadu.

Zupa:
    Wlewam oliwę na dno garnka, wkładam dynie pokrojona w kostke, troche przysmazam, dodaje dwa zabki czosnku i bulion tak zeby przykryl dynie, podgotowuje dynie do miekkosci, dodaje trochę tymianku, oregano, pieprzu, generalnie doprawiam do smaku, wszystko blenduje na krem, zaprawiam śmietana albo mleczkiem kokosowym. Podaję z grzankami albo ze śliwką pieczona w boczku.

zabka11, apaczka, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Migotka- zazdroszcze ze maly ci tak spi, moja tez w bujaku ale musze bujac, bo jak przestane to zaraz sie wierci ;-)

dziewczyny poczytajcie o tym mleku sojowym, slyszałam ze zawiera mnóstwo estrogenu, czyli ma takie dzialanie jak pigulki antykoncpecyjne i moze miec niekorzystny wpływ na układ rozrodczy maluszków...nie zgłebiałam tego, moze to tylko jakies ploty, ale w każdej plotce jest ziarno prawdy...

O kuźwa.. a ja myslalam ze to takie zdrowe mleko :o

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wstawić zdjęcie, ale oczywiście coś mi nie wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:03

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dziewczynki wy tak o tej Wit.D - moze i w PL moda na te witamine, ale nie bez przyczyny. W Niemczech od dawna zalecaja suplementacje w okresie od jesieni do wiosny, a u osob starszych przez caly rok. Nie oszukujmy sie, jemy malo ryb, nasza szerokosc geograficzna wplywa na niewielkie ilosci slonca, do tego tryb zycia, niewiele na swierzym powietrzu, tylko wciaz w zamknieciu, w pracy, w domu, w galeriach handlowych etc.
    Najlepiej zrobic sobie badanie poziomu wit.D - ja jak pierwszy raz zbadalam, to mialam ponizej 3, przy normie 40-80. Mi zlecil to badanie gin podczas staran, powiedzial, ze przyvtakim poziomie jeszcze przed 40-tka moge miec osteoporoze. Inna sprawa, ze wciaz chorowalam, przeziebienie za przeziebieniem. Przez rok bralam konskie dawki wit.D (Vigantol po 15 kropelek, dwa razy dziennie) i przy kontrolnym badaniu wyszlo mi 53 z przecinkiem. Przestalam chorowac, gardlo podrapie od czasu do czasu, ew. jakis katar i na tym sie konczy. No i jestem zdecydowanie mniej zmeczona. Moda nie moda, u mnie przynosi wymierne korzysci.
    Psioszka z tego co wiem, to stale pokarmy najlepiej zaczynac od warzyw - standardem jest chyba marchewka. Ugotowac ja na parze i zblendowac dodajac nieco wody z gotowania. Na poczatku musi troszke posmakowac, jak zje tyle co na lyzeczce to bedzie ok. Ponoc owocki lepiej podawac pozniej, bo inaczej przyzwyczai sie do slodkiego smaku i nie bedzie chcial nieslodkich zupek.

Ja podaje malemu Vigantol, bo ponoc lepiej podawac lek niz suplement, zwlaszcza jak moj rośnie jak na drozdzach.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myszka wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka..

My jutro wracamy do Wrocka, 2 tyg u rodziców na wsi, chyba wpadnę w depresję jak wrócę :(
    Muszę zając się trochę sobą bo nawet nie byłam na kontroli u gina, suplementów żadnych też nie przyjmuję ostatnio a nie jem nabiału już dość długo więc nie ma żartów, zęby mam słabe więc jak tak będę olewać to będzie katastrofa..

Tak Was czytam i stwierdzam że chyba tylko moje dziecko budzi się w nocy co 2 godz a nawet co 1.5.. najgorzej że nie lubi smoka bo to jego budzenie to tylko tak o żeby się poprzytulać i zasnąć przy cycku, ciumka kilka minut i zasypia, nie wiem jak mu wydłużyć te godziny bez jakiejś większej afery..
    Mój tak ma od dwóch nocek :-/ wcześniej spał 21-1, do 4 i do 7, a dziś 21-24,2,4,6,7.30 :-/ i nie wiem skąd mu się tak nagle zmieniło

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina sojowe mleko jest zdrowe Ale w małych ilościach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    b8af2489a2f2a008med.jpg
    Mój królik <kocham> pogoda barowa, gdzie mnie położą tam spię, nawet bujać nie trzeba:)

PIĘKNY CHŁOPAK!

Ile waży? Wygląda chyba na 7 kg :-)
    Migotka co to za leżaczek?

Ja właśnie jeszcze nie kupiłam leżaczka, bujaczek i się zastanawiam, czy kupować jaki kupować itp. Twoj wydaje się być solidny.

Może coś dziewczyny polecacie?

U nas chrzest w połowie grudnia i się zastanawiam w co ubrać mojego syna. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 2286 2287 2288 2289 2290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ