SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka wrote:Ja po porodzie bardzo schudłam, na wizycie u gina w 6 tyg waga jak przed ciążą ale sama po sobie widzę, że mniej masy mięśniowej. Dlatego boję się żeby na diecie jeszcze nie schudnąć bo wtedy już w ogóle sam cycek będzie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:tak, i w ogóle padło pytanie w związku z tym, ze się dziecko rzuca przy piersi i nie chce ssać, czy nie mogę odciągać i podawać butelką - super to musiałabym co 2h po 0,5-1 h siedzieć na laktatorze, gdzie ja czasem nie mam czasu nawet zjeść...
Ja tak probowalam przez 3 dni po czym Julka nagle odrzucila butelke, strasznie to bylo trudne bo np musialam sciagac, a mala nie chciala sie soba zajac i jeszcze bardziej nerwowa bylam. A co zamiast nabialu, masz cos suplementowac? A jak duzo dokarmiasz?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja tak probowalam przez 3 dni po czym Julka nagle odrzucila butelke, strasznie to bylo trudne bo np musialam sciagac, a mala nie chciala sie soba zajac i jeszcze bardziej nerwowa bylam. A co zamiast nabialu, masz cos suplementowac? A jak duzo dokarmiasz?
O suplementacji nic nie mówiła.
Ja karmię głównie mm, a pierś dodatkowo. Nigdy nie liczyłam ile Lily zjada mm, bo ona rzadko kończy butelkę. Ja zawsze robię 90 ml, a ona zjada od 30 do 90 ml. Myślę, że 500 ml mm to max. Z racji na to, że teraz maja być odstępy 2h między karmieniami to zaczynam zapisywać.
Jadła:
ok. 60 ml mm o 13.30,
potem 16:25-16:53 pierś,
18:15-18:25 pierś,
19:00 40 ml mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:21
-
magda sz wrote:Laura ja już miałam okres a karmię
u każdego inaczej niektóre mamy nie mają okresu przez 2-3 lata. Zastrzyku nie polecam ma wiele skutków ubocznych i nie wiadomo kiedy te 3 miesiące upłyną nie wiadomo czy to będzie 90 czy 110 dni.
Ale dokarmialas mm, dlatego wrocil cykl miesiaczkowy.
Lys - napompowalam na stacji i jes ok.
Tak, ortopeda powiedzial zeby przytrzymywac glowke by nie przekraczala linii kregoslupa. Ze odginac powinno tylko gdy lezy na brzuchu.
Pampersa zmieniam cala dobe przed kazdym karmieniem. Moj robi kupe przy kazdym karmieniu, wiec chyba by mu wyszlo kołnierzykiem gdybym nie zmienila mu w nocy. Zreszta taki pampers duzo wazy, nie chce tego dzwigac;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:26
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
drogie "beznabiałowe" mamuśki przepisy na smakołyki w wersji bez alergenów
http://www.alergiapokarmowa.pl/artykuly/kuchnia-alergika/sniadanie-kolacja/
w menu "kuchnia alergika" są przepisy na śniadanie, obiad i deseryniecierpliwa, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja jest w okolicach 50 centyla, taka średniaczka. Dziewczyny jestem zdania, że na diecie bezmlecznej konieczna jest suplementacja wapnia bo inaczej nasze kosci i zęby będą do niczego po zakończeniu karmienia.
lys, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie jeszcze 2 kg na plusie.. Wszystko na brzuchu! Jak stoję to nawet jest ok ale jak siadam to jakbym kółko kąpielowe miała pod bluzką
ostatnio mój mąż skomentował, że niezła opona! Dostał taką zjebe, że teraz codziennie słyszę, że super wyglądam 2 m-ce po porodzie, a ja taka laska
Wczoraj mieliśmy nasz "pierwszy raz" ciasno, że hoho! Mąż się śmiał, że szepnął położnej żeby mnie dobrze zszyłaCzułam się jakbym traciła dziewictwo! Okropny dyskomfort.. Muszę o jakimś żelu pomyśleć!
Pieluchy zmieniam co karmienie o 1, 4 i 7 zawsze nawalone
Moje dziecko też z tych aktywnych! Jak śpi 3 razy po 30 min to dobrze.. Dodam, że śpi w wózku, który musi być cały czas w ruchu albo rączki!
Myszka bardzo współczuję utraty dziadka :*
zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Myszka przykro mi z powodu dziadka
Ofka mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Rozumiem Cie taki maluszek a tu taki problem, ale trzeba byc dobr
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a70b7595baa4.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:12
lys, niecierpliwa, zabka11, magda sz, Weridiana, Maniuś, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, mamasia, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Paracetamol poszedł w ruch i śpi.Boże zwariuje z tymi szczepionkami.Czytam o tych wodniakach i zasiegam opinii.Znalazłam już profesora i jutro będę próbowała się Do niego umówić. W głowie mi się tak kręci że masakra nie wiem pod czego.Dwa razy mnie zarzucilo to chyba jakiś ucisk od kręgosłupa. Mąż jutro wziął wolne żeby być że mną i Leo po tych szczepieniach więc trochę będę mieć lżej.Uciekam spać.Spokojnej nocy Siostry!
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
gianna88 wrote:Moj tak... i nawet pediatra powiedziała żebym wydłużyla przerwy między karmieniami. Ale i tak je min co 3h, w nocy co 4-6h wiec nie ma co wydłużyć.
Niektóre dzieci szybciej przybieraja a potem zwalnią.
tylko Twój się duży urodziłi Ty karmisz piersią, a ja jednak głównie mm i Lily jadła do tej pory co godzinę, co półtorej max, z przerwa ok 5h w nocy, często ale małe ilości.
Kurde, no namąciła mi ta lekarka w głowiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja zwariuje..musze nauczyc Polę jesc z butelki bo niedlugo bedziemu musieli ja zostawic z rodzicami na dłuzej. Juz drugi dzień robie podchody i nic ! Nie umie jesc z butelki ! Mam canpol haberman, mam avent natural, mam jakas zwykłą canpola która byla z laktatorem i nie umie jesc z zadnej. Jak ją nauczyc ?
-
Apaczka co do suplementacji wapnia to ja piję calcium ccodziennie, pewnie to nie wystarczy, ale chociaż trochę może uzupełni niedobory. Poza tym zaczęłam łykac witaminy dla karmiących i probiotyk, bo czułam się cholernie osłabiona. Też już chyba jest lepiej.
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No i w tych mlekach roslinnych tez jest wapn.
Lubicie dynie? Ja uwielbiam, teraz jest sezon i czesto pieczemy w ziolach i, oliwie, wlasnie sie objadlam mniam.
Jutro zrobie zupe krem z dyni z grzankami. Polecam.
niecierpliwa, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość