X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Kurde Ofka to naprawde zacisakam mocno kciuki, oby bylo dobrze
    Dziekuje, powiem szczerze ze nie biore pod uwage ze to sie nie cofnie, nie wyobrazam sobie opetaracji.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Iwo na chrzest mial spodenki w kratke na szelkach brazowe, koszulowe body z mucza i sweterek w serek rozpinany. Garniturkom mowie nie;)

małaMyszka, Weridiana, magda sz, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka-w sklepie takim prywatnym z bielizna,ale są na allegro, wpisz "body plie" :) to są te na ramiaczkach ktore zaczynaja sie pod biustem i maja zapiecie w kroku,ja mam bezowe i super bo pod niczym ich nie widac:)

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chrzcimy w kwietniu ;) taki termin nam najbardziej pasuje a poza tym fajnie wyglądają takie duze bobasy przy chrzcie :) mąż tylko sie śmieje ze Julo będzie juz taki duzy ze może czasem zdzielic księdza jak bedzie mu zimna woda po glowce lał :D

A pampka ubieramy ok 20 i przeważnie do 5-6 nie zmieniamy bo jak sie budzi o 1-2 na jedzenie to ma sucho. A czasem po tym karmieniu o 1-2 zmieniam bo podczas jedzenia zasika.

apaczka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę, że trochę nas chrzci w kwietniu, super :)
    Ja przewijam za każdym razem kiedy karmię ale jak tak Was czytam to chyba spróbuję max 1 raz w nocy. U nas jest różnie ale kupy z reguły w nocy nie ma :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka :*

Trzymam kciuki za małego! Będzie dobrze...

Ofka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki wyszedl tort:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/ER_CHhEVFP_lh6wjIe1O9ji56UDmpx

a tu moj Iwo z ciotką, w głębi ja, jak zwykle fagocytuję jakieś żarcie:)))

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/V9S5fVle7CcNVkyNrH~UEPwdokXyhd

Pulpecja, małaMyszka, Weridiana, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, gianna88, lys, zabka11, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, poważnie mówisz, żeby mniejsze brać? Ja noszę teraz 42 i myślałam, żeby kupić rozmiar M (38-40), ale jak mówisz, ze L nosisz i wzięłaś xs to już zgłupiałam. A jak nie wleze?

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka :*

Super tort! Ja też mam foty zawsze jak coś wpierdzielam

Ofka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale trot czaderski:D

jak dla chłopca polecam koszulobody, super są bo sie nic nie wyciąga z porteczek i nie trzeba myśle co chwila ze coś wystaje, ja zamawiałam na all i byłam bardzo zadowolona:)

a spodnie mieliśmy z christopchera, bawełniane z takim klinem ze wygladały jak kantki, od spodu delikatny meszek tak ze na zimniejsze dni super, my korzystamy z nich do tej pory:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Karolina, poważnie mówisz, żeby mniejsze brać? Ja noszę teraz 42 i myślałam, żeby kupić rozmiar M (38-40), ale jak mówisz, ze L nosisz i wzięłaś xs to już zgłupiałam. A jak nie wleze?

kurna to jak ja nosze 36/38 to to xs cos mi da?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba zamówię te body pod sukienkę na chrzciny. Chciałam takie wysokie majty ale boje się że będą się podwijać http://allegro.pl/majtki-wyszczuplajace-sciagajace-poporodowe-body-i5080794104.html

Mam pytanie do tych bodów jeszcze ta xs nie wbija Ci się w pośladki? ja mam majtki wyszczuplające S i kurde wbijają strasznie. Spodnie nosze 38 rozm.

Myszka współczuje strasznie, ja w niedzielę byłam z Mają u swojego dziadka na grobie, rozpłakałam się że jej nie mógł poznać. Mam nadzieje że chociaż będzie jej aniołem stróżem z nieba :) myśl w ten sposób to będzie troszkę lżej.. :( a mama trochę nie taktem się wykazała :/ no ale cóż dobrze dziewczyny pisały że to ona wiele traci..

Faktycznie poćwiczę te mięśnie kegla, może te kulki gejszy kupie jeszcze.

Niecierpliwa i ja zaczynam się martwić z tym podnoszeniem głowy.. wczoraj położyłam ją na narożniku kanapy tak że musiała troszkę podnosić głowę bo była wnęka no to podnosiła na 3-4cm może :/ i zaraz ryk. Książeczki kontrastowe w ogole jej nie interesują więc już nie wiem jak ją zachęcać.

Plecy mnie tak naparzają że masarka..6kg robi swoje.

Ofka ten Twój Iwko to kawał chłopa! widać że lekki nie jest w ramionach cioci :)

Wyprałam chustę, myślicie że trzeba ją prasować? Nową kupiłam i niby trzeba łamać ale wydaje się miękka. Wczoraj na próbę się zamotałyśmy... o matko i córko żeby któraś to widziała.. żal.pl jak to się mówi :D no ale może dlatego że oglądałyśmy debatę i troszkę się mama chichrała i się nie skupiła na motaniu.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no ciezki jest jak kloc...
    dzisiaj w poradni 4 miesieczne dzieci byly duzo mniejsze.

a na chuscie śpij pod przescieradlem albo wiąż w hamak i malą wkladaj tak pisza na necie:)

kurcze i moj nie chce na brzuchu lezec i glowe to podnosi na 30 sek i syrena...ksiazeczki ma w dupie, karuzele tez. tylko na lampy sie gapi.

te nasze sierpniowe dzieci to leniwe od tych upalow czy co...

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka tort przepiekny! Mam nadzieje, ze obejdzie sie u Iwka bez zabiegu.

Magda, Julka jest troche starsza niz Maja, choc urodzona 2 tyg przed terminem wiec mam nadzieje, ze nadrobi, ale dla swojego swietego spokoju chce zeby ja neurolog zobaczyl.

Apaczka ja poki co znalazlam sposob na karmienie takie, ze daje jej cyca albo jak zasypia albo jak sie wybudzA i wtedy je bez rzucania sie i to tak co 2h, poki co dziala ale na jak dlugo nie wiem, bo co pare dni Julka mi rzuca nowe klody pod nogi.

Ofka ja uzywam dady i od 21-22 nie zmieniam do 8 a czasem 9 rano, nigdy nie przecieka, a jak zmienialam przed karmieniem to mi sie rozbudzala i plakala.
    Czy ktoras z Was uzywa pieluch tescowych?? Bo sa 3 128szt po 29zl, ale nie wiem czy warto jak mam dade sprawdzoma??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:21

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko pampersa, ale zamierzam sie do kupna dady

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i taka pielucha po całej nocy daje radę? Nie jest ciężka? Ja przewijam bw nocy dwa razy, po każdym karmieniu, a później o 8 rano.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny i taka pielucha po całej nocy daje radę? Nie jest ciężka? Ja przewijam bw nocy dwa razy, po każdym karmieniu, a później o 8 rano.

Julka w nocy nie je i malo sika, wiec nie jest ciezka.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy tez nie je, wiec do 7 spokojnie pieluszka wytrzymuje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to u mnie nie wypali, bo moj je dwa razy, sika duzo ii robi ze dwie kupy w nocy, w jednej mu pomagam, wiec zawsze nad ranem mamy zabawe 40 minut robienia kupy na przewijaku ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też moją karmię na spiocha ;-) a dzisiaj jeszcze noszę ją na rękach, kołysze się i karmię - hehe 3 w 1. Ale tak mi jej szkoda, widzę, że się źle czuje i jest głodna.
    U nas jest moim zdaniem refluks na tle alergii na białka mleka krowiego :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2280 2281 2282 2283 2284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ