SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś wrote:Aska 87,gosia.b i chyba witaminka-Wy jestescie chyba z okolic Nowego Targu,nie?jesli macie ochote to mozemy sie spotkac z wozeczkami w parku :)ja bede w Pl za 2 tyg. na 2 tyg. tak zd jesli tylko macie ochote to mozemy sie poznac
czekam na info
buziaczki
A my się pomału zbieramy i idziemy się szczepić. Jeszcze nie wiem jaka opcje wybiorę zobaczymy co powie lekarz.
Aska gdzie w końcu za pisałaś Patryka?Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas dzis istne szaleństwo, karmienie o 7.30, a potem wstaliśmy przed 12 z łózka, moje tulidełko sie tuliło, mama sobie myśli deszcz az oknem pada to poleżymy i tak polezelismy:)
Psioszka może nie martw sie na zapas, u nas po pierwszym szczepieniu też była masakra i strasznie sie obawiałam co bedzie po drugim, a okazało sie że małemu nic kompletnie nie było:)
Dzis na obiad w planach spagetti, mąz jak przyjdzie z pracy to nastawie na rosołek, idealny na taka pogode:)
W planach jeszcze prasowanie:)
Miłego dnia dziewczynki, pomimo tej beznadziejnej pogody:)jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Synuś grzecznie śpi najedzony i przebrany
Dziewczyny była u mnie położna i wiecie co mówiła??
Że karmienie piersią te nieregularne nie zatrzymuje owulacji, że mamy karmiące wcale nie muszą mieć @ mogą mieć a nie muszą. I co najciekawsze, są zastrzyki na zachamowanie owulacji w trakcie laktacji, przyjmuje się jeden na 3 miesiące i kosztuje około 50 zł.
Czyli co nie mamy mieć @ w trakcie karmienia??jupiiii to trzeba karmić!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki ,
podczytuje nas na biezaco ale nie mam cos weny zeby pisac , u nas dzien jak codzien- wszystko w porzadku. Jedyne co mi zostaje do pisania to o ktorej Zosia wstala albo ile zjadla a nie chce tego pisac bo sama nie czytam tego w waszych postach ( bez urazy )
W piatek zostawiam dziecko i wyruszamy do Sandomierza na wesele brata mojego meza ( 3 dni bez malej.. oj ciezko bedzie)
Co od rozklapciuch - to niestety ale i mnie dopadla klatwa rozklapciuchy.. kiedys kazdy stosunek mnie bolal.. a teraz to chyba walka od ciasta bym nie czula juz ;/ brzmi okropnie ale to niestety prawdaa przeciez ja nie peklam ani mnie nie rozerwalo mialam tylko obtarcia ( tak mi powiedziano , moze bylo inaczej..)
aaaa i musze wam powiedziec ze im dziecko starsze tym bardziej ja kocham... moja milosc do dziecko od jego urodzin wzrosla o 300% czekam na to co bedzie dalejjesslin87, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Laura ja już miałam okres a karmię
u każdego inaczej niektóre mamy nie mają okresu przez 2-3 lata. Zastrzyku nie polecam ma wiele skutków ubocznych i nie wiadomo kiedy te 3 miesiące upłyną nie wiadomo czy to będzie 90 czy 110 dni.
Psioszka mnie martwi że po tych desette mono libido spadnie. Przez ciążą brałam yasminelle i były ok tylko póki karmię nie mogę brać dwuskładnikowych z 7 dniami przerwy.
-
Pił i pije bez problemu.Fakt ohydne top jest bardzo kiedyś spróbowałam top myślałam że pawia puszczę.
Wróciliśmy właśnie z 2h spaceru.Chwila odpoczynku i po 15 ruszamy Do przychodni.A szczepilismy 5w1 i pneumo ale dzisiaj tylko dam 5w1.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Maniuś wrote:Aska 87,gosia.b i chyba witaminka-Wy jestescie chyba z okolic Nowego Targu,nie?jesli macie ochote to mozemy sie spotkac z wozeczkami w parku :)ja bede w Pl za 2 tyg. na 2 tyg. tak zd jesli tylko macie ochote to mozemy sie poznac
czekam na info
buziaczki
Miałam nosa kiedy wejść na forumniestety codzienne zajęcia mocno ograniczają mój wolny czas, mam nadzieję że wszystko ok u Waszych maluchów;)
Jestem również za spotkaniem, nie wiem tylko jak z autem bo mąż czasem też go potrzebuje ale myślę że jak się umowimy na konkretny dzień to się dogadamy:)Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ten internet to jakieś zło... BARDZO RZADKO daję Laurze butelkę mm, bardzo rzadko, ale sie zdarza. A dzisiaj wyczytałam, że jedna butelka mm zmienia florę bakteryjną i potrzeba do 4 tygodni tylko na piersi, żeby to wróciło do stanu dziecka karmionego wyłącznie piersią. Masakra.
-
Dziewczyny tak mi sie wydaje ze kiedys pisalyscie o zelazkach parowych. Ma ktoras takie i jak tak to jaki model polecacie chce kupic mamie na swieta a nie chce kupic byle czego tylko jak juz to takie by posluzylo na lata.
-
katarka skoro tak rzadko dajesz mm, to nie dawaj wcale, odciągnij swoje i zamroź
i będziesz miała na te awaryjne sytuacje, a nie będziesz się martwiła
paula, a napompowałaś już to koło? Ja muszę z tym jechać na stację paliw i się zastanawiam, czy tylko powietrze zeszło raz, czy po napompowaniu znów zejdzie, może to jakiś feler
I mam do Ciebie pytanie, pisałaś kiedyś że orto Ci powiedział, że jak maluch leży na brzuszku na naszej klatce piersiowej, to nie wolno mu pozwalać podnosić główki, tak?
niecierpliwa wizytę u gastrologa mamy o 15, dam znać po powrocie czego się dowiedziałam, albo czego się nie dowiedziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:34
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
czekam na info
buziaczki
też jestem za
ps. to moze nawet fajnie wygladać jak jakaś reklama wózkówz tego co kojarze to ja, Gosia i Witaminka mamy wózek camarelo carera
witaminkab wrote:Super pomysł, z wielką przyjemnością się z Wami spotkam
A my się pomału zbieramy i idziemy się szczepić. Jeszcze nie wiem jaka opcje wybiorę zobaczymy co powie lekarz.
Aska gdzie w końcu za pisałaś Patryka?
my chodzimy do Allmedica do dr. Sokołowskiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:46
Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mi tez juz zeszlo powietrze w kole. W BH na dodatek. W ogole znowu cos mi skrzypi, trzeszczy w tym wózku, hamulec znowu sie blokuje...pewnie skonczy sie druga reklamacja. Trafił mi sie chyba jakis felerny model
oj nie jestem zadowolona ani trochę.
-
Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..
Ewa123 -
Lys a bylas juz na konsultacji u neurologa? Bo przelozona meza zwalnia termin na ten czwartek do neurologa, do ktorego jestesmy umowieni 5.11 wiec chyba skorzystamy, bo mloda za zadne skarby nie chce podnosic glowy na brzuchu, a jak nad ranem klade ja na spiocha na brzuchu to zadna sila nie jestem w stanie obrocic jej glowy w lewo. Nawet zmiana strony nie pomaga, na spiocha a zapiera sie strasznie.
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..
Ewa pochodz po lumpeksach, ja tam ubralam Julke i 2 kreacje to byl koszt ok 20 zl, z czego piekne buciki do chrztu moja mama kupila za 50gr, bylam w szoku. Potem wszystko wystawiam na olx i nawet czasem z zyskiemA jak nie masz czasu na latanie po lumpkach to poszukaj na olx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:49
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do sfery inttmnej. Mi kazda polozna powtarzala ze trzeba calyczas codziennie i regularnie cwiczyc miesnie kegla. Zaciskac , plus zabawa z sikaniem tzn. Przytrzymujemy mocz, siusiamy, przytrzymujemy itd poczytajcie i cwiczcie moze pomoze
zabka co do przepisu to moja cokolwiek z warzywami niestety nie ruszy , pyszny ten przepis Migotki ale dla mnie i meza
proponuję zrobić kilka kolorow galaretki pokroic w kostke I wymieszac do tego bita smietana i opcjonalnie owoce
Lody ale z wafelkami
Tradycyjnie pizza lub frytki i kurczaczki.
babeczki muffinsmozna przygotowac produkty i dzieci same ozdabiaja
małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość