X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka czy Leon od poczatku chetnie pil nutramigen?? Bo wczoraj wieczorem chcialam podac Julce, ale plula masakrycznie

małaMyszka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Aska 87,gosia.b i chyba witaminka-Wy jestescie chyba z okolic Nowego Targu,nie?jesli macie ochote to mozemy sie spotkac z wozeczkami w parku :)ja bede w Pl za 2 tyg. na 2 tyg. tak zd jesli tylko macie ochote to mozemy sie poznac :D czekam na info :D buziaczki :P
    Super pomysł, z wielką przyjemnością się z Wami spotkam :)
    A my się pomału zbieramy i idziemy się szczepić. Jeszcze nie wiem jaka opcje wybiorę zobaczymy co powie lekarz.
    Aska gdzie w końcu za pisałaś Patryka?

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis istne szaleństwo, karmienie o 7.30, a potem wstaliśmy przed 12 z łózka, moje tulidełko sie tuliło, mama sobie myśli deszcz az oknem pada to poleżymy i tak polezelismy:)

Psioszka może nie martw sie na zapas, u nas po pierwszym szczepieniu też była masakra i strasznie sie obawiałam co bedzie po drugim, a okazało sie że małemu nic kompletnie nie było:)

Dzis na obiad w planach spagetti, mąz jak przyjdzie z pracy to nastawie na rosołek, idealny na taka pogode:)

W planach jeszcze prasowanie:)
    Miłego dnia dziewczynki, pomimo tej beznadziejnej pogody:)

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś grzecznie śpi najedzony i przebrany :)

Dziewczyny była u mnie położna i wiecie co mówiła??
    Że karmienie piersią te nieregularne nie zatrzymuje owulacji, że mamy karmiące wcale nie muszą mieć @ mogą mieć a nie muszą. I co najciekawsze, są zastrzyki na zachamowanie owulacji w trakcie laktacji, przyjmuje się jeden na 3 miesiące i kosztuje około 50 zł.
    Czyli co nie mamy mieć @ w trakcie karmienia?? :D jupiiii to trzeba karmić!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ,

podczytuje nas na biezaco ale nie mam cos weny zeby pisac , u nas dzien jak codzien- wszystko w porzadku. Jedyne co mi zostaje do pisania to o ktorej Zosia wstala albo ile zjadla a nie chce tego pisac bo sama nie czytam tego w waszych postach ( bez urazy ) :)

W piatek zostawiam dziecko i wyruszamy do Sandomierza na wesele brata mojego meza ( 3 dni bez malej.. oj ciezko bedzie)

Co od rozklapciuch - to niestety ale i mnie dopadla klatwa rozklapciuchy.. kiedys kazdy stosunek mnie bolal.. a teraz to chyba walka od ciasta bym nie czula juz ;/ brzmi okropnie ale to niestety prawda :( a przeciez ja nie peklam ani mnie nie rozerwalo mialam tylko obtarcia ( tak mi powiedziano , moze bylo inaczej..)

aaaa i musze wam powiedziec ze im dziecko starsze tym bardziej ja kocham... moja milosc do dziecko od jego urodzin wzrosla o 300% czekam na to co bedzie dalej ;-)

jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja już miałam okres a karmię :) u każdego inaczej niektóre mamy nie mają okresu przez 2-3 lata. Zastrzyku nie polecam ma wiele skutków ubocznych i nie wiadomo kiedy te 3 miesiące upłyną nie wiadomo czy to będzie 90 czy 110 dni.

Psioszka mnie martwi że po tych desette mono libido spadnie. Przez ciążą brałam yasminelle i były ok tylko póki karmię nie mogę brać dwuskładnikowych z 7 dniami przerwy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pił i pije bez problemu.Fakt ohydne top jest bardzo kiedyś spróbowałam top myślałam że pawia puszczę.
    Wróciliśmy właśnie z 2h spaceru.Chwila odpoczynku i po 15 ruszamy Do przychodni.A szczepilismy 5w1 i pneumo ale dzisiaj tylko dam 5w1.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Aska 87,gosia.b i chyba witaminka-Wy jestescie chyba z okolic Nowego Targu,nie?jesli macie ochote to mozemy sie spotkac z wozeczkami w parku :)ja bede w Pl za 2 tyg. na 2 tyg. tak zd jesli tylko macie ochote to mozemy sie poznac :D czekam na info :D buziaczki :P

Miałam nosa kiedy wejść na forum ;) niestety codzienne zajęcia mocno ograniczają mój wolny czas, mam nadzieję że wszystko ok u Waszych maluchów;)
    Jestem również za spotkaniem, nie wiem tylko jak z autem bo mąż czasem też go potrzebuje ale myślę że jak się umowimy na konkretny dzień to się dogadamy:)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten internet to jakieś zło... BARDZO RZADKO daję Laurze butelkę mm, bardzo rzadko, ale sie zdarza. A dzisiaj wyczytałam, że jedna butelka mm zmienia florę bakteryjną i potrzeba do 4 tygodni tylko na piersi, żeby to wróciło do stanu dziecka karmionego wyłącznie piersią. Masakra.

lb17w98.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mi sie wydaje ze kiedys pisalyscie o zelazkach parowych. Ma ktoras takie i jak tak to jaki model polecacie chce kupic mamie na swieta a nie chce kupic byle czego tylko jak juz to takie by posluzylo na lata.

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarka skoro tak rzadko dajesz mm, to nie dawaj wcale, odciągnij swoje i zamroź :) i będziesz miała na te awaryjne sytuacje, a nie będziesz się martwiła

paula, a napompowałaś już to koło? Ja muszę z tym jechać na stację paliw i się zastanawiam, czy tylko powietrze zeszło raz, czy po napompowaniu znów zejdzie, może to jakiś feler
    I mam do Ciebie pytanie, pisałaś kiedyś że orto Ci powiedział, że jak maluch leży na brzuszku na naszej klatce piersiowej, to nie wolno mu pozwalać podnosić główki, tak?

niecierpliwa wizytę u gastrologa mamy o 15, dam znać po powrocie czego się dowiedziałam, albo czego się nie dowiedziałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:34

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż wczoraj wlasnie byl pompować koło na stacji bo zeszło, ale nie byl to calkowity flak, poprostu zeszlo pewno:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja kupiłam mamie Philipsa i jest zadowolona.
    model Philips PerfectCare GC9246/02.
    Karolina chyba jeszcze ma Bosha? i też polecała

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Tefal'a :) jestem bardzo zadowolona:)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:

też jestem za :)
    ps. to moze nawet fajnie wygladać jak jakaś reklama wózków :) z tego co kojarze to ja, Gosia i Witaminka mamy wózek camarelo carera :)

witaminkab wrote:
    Super pomysł, z wielką przyjemnością się z Wami spotkam :)
    A my się pomału zbieramy i idziemy się szczepić. Jeszcze nie wiem jaka opcje wybiorę zobaczymy co powie lekarz.
    Aska gdzie w końcu za pisałaś Patryka?

my chodzimy do Allmedica do dr. Sokołowskiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:46

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gianna88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz zeszlo powietrze w kole. W BH na dodatek. W ogole znowu cos mi skrzypi, trzeszczy w tym wózku, hamulec znowu sie blokuje...pewnie skonczy sie druga reklamacja. Trafił mi sie chyba jakis felerny model :/ oj nie jestem zadowolona ani trochę.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a bylas juz na konsultacji u neurologa? Bo przelozona meza zwalnia termin na ten czwartek do neurologa, do ktorego jestesmy umowieni 5.11 wiec chyba skorzystamy, bo mloda za zadne skarby nie chce podnosic glowy na brzuchu, a jak nad ranem klade ja na spiocha na brzuchu to zadna sila nie jestem w stanie obrocic jej glowy w lewo. Nawet zmiana strony nie pomaga, na spiocha a zapiera sie strasznie.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..

Ewa pochodz po lumpeksach, ja tam ubralam Julke i 2 kreacje to byl koszt ok 20 zl, z czego piekne buciki do chrztu moja mama kupila za 50gr, bylam w szoku. Potem wszystko wystawiam na olx i nawet czasem z zyskiem ;) A jak nie masz czasu na latanie po lumpkach to poszukaj na olx :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:49

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do sfery inttmnej. Mi kazda polozna powtarzala ze trzeba calyczas codziennie i regularnie cwiczyc miesnie kegla. Zaciskac , plus zabawa z sikaniem tzn. Przytrzymujemy mocz, siusiamy, przytrzymujemy itd poczytajcie i cwiczcie moze pomoze

zabka co do przepisu to moja cokolwiek z warzywami niestety nie ruszy , pyszny ten przepis Migotki ale dla mnie i meza :-)
    proponuję zrobić kilka kolorow galaretki pokroic w kostke I wymieszac do tego bita smietana i opcjonalnie owoce :-)
    Lody ale z wafelkami ;-)
    Tradycyjnie pizza lub frytki i kurczaczki.
    babeczki muffins :-D mozna przygotowac produkty i dzieci same ozdabiaja

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2278 2279 2280 2281 2282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ