SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane. Melduje ze u nas szatan tez przepedzony. Iwo byl grzeczny spal cala msze i 3 h imprezy.
A dzisiaj dupa, bylismy znowu na kontroli w poradni neonatologicznej, malemu nie zmniejsxyla sie miedniczka na nerce, a dodatkowo powiekszyla sie na prawej.
Ja wpadam tu jak po ogien, mam w sobote egzamun z etyki, juz ostatni na apie. Ale ustny wiec glupa nie przygram...
Paula przepraszam przepis ma siora w ksiazce ja tylko juz zeżarłam finał kostke wolowa, rosolowa i grzybowa. Jak tylko u niek bede to spisze.
Mysza ja priobiotyku nie biore teraz tylko czytalam zeby brac, mi na ten brzuch i wzdecia po cc pomogl espumisan. Ale jezeli juz to siora mowi ze dicoflor 60.
Co do psiochy to ja wlasnie dlatego balam sie sn. Maz nie ma naganiacza wielkosci cukini wiec wolalam nie ryzykowac. I nie zaluje. Nawet jest ciasniej. Suchosc minela. Generalnie luz.
No ja nadwage mam, cwicze juz ale tylko nogi, bo nie dosc ze cc to jeszcze nadwaga duza. Ale staram sie coraz czesciej i dluzej. No i diete musze koniecznie, przymierzam sie do bebio.
Mysza wspolczuje smierci dziadka. A co do mamy to napewno Ci przykro. Przytulam;*
Kostki zrobie jak tylko bede u siostry bo to ona ma termomix i wysle Ci adres mam.
Magda cwiczysz miesnie kegla? Cwicz i skacz na pilce wzmacnia to miesnie miednicy.
Dobra maly spi to ide opierdolic wafla (zebym miala co spalic) pocwicze nogi i biore sie za etyke, bo znowu nie zdam.
Pulpecja, Weridiana, Maniuś, jesslin87, małaMyszka, aaaaga, magda sz, lys, Paula_071, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..
A moze kup takiego misia białego? przynajmniej go wykorzystasz? my jak chrzciliśmy to własnie mieli takiego noworodka w białym misiu jednoczęsciowym:)
a pod spód na imprezie jej załozysz jakąs kiecke:)Weridiana, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kuźwa, właśnie sobie uświadomiłam, ze dzisiaj wywiadowka u córki, a pogoda pod psem. No i trzeba będzie zapierniczać z wózkiem, bo nie mam jak jej zostawić.
Ewa, ja chrzciłam starszą w grudniu to kupowałam taki komplet polarowy spodnie i płaszczyk, później jeszcze używałam. Ale widziałam, ze można za niewielką cenę kupić też biały kombinezon/śpiwór do wózka. Są fajne i praktyczne, a potem wystawić na olx czy allegro.Weridiana, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Aska87 to my z naszym coletto marcelo nie bedziemy do Was pasowac
Super ze kazda z Was sie odezwala i kazda chce sie spotkacbedziemy mogly podobierac nasze dzieci w pary
bo jest 2 do 2
Gosie i Witaminke mam juz w przyjaciolkach a Tobie Aska zaraz wysle zaproszeniepodam Wam moj polski nr i spiszemy sie na poczatku listopada,ok???
małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
A my wczoraj bylismy na spotkaniu z ksiedzem a raczej diakonem bo to roznica ,
nasz ma zone i troje dzieci
chrzest moze byc w sobotę lub niedziele ale w poniedziałek chyba nie da rady bo diakon pracuje, jeszcze pogadamy z ksiedzem. Chrzestny moze byc jeden lub czterech
najwazniejsze aby jeden byl katolikiem lol jak zapytalam czy potrzebne jakies karteczki odpowiedzial ze ufaja ludziom . Fajnie ze takie podejscie
starsza chrzcilam w drugi dzien swiat Bozego , miala taki bialy welurowy pajacyk bo bylo zimno.
Teraz bedzie cieplej , sukieneczke już mamy, jednak takie rzeczy sa tutaj duzo tansze niz w PL wiec nie musze sie stresowacmałaMyszka, Ewa123, lys lubią tę wiadomość
-
Hej
U nas dzisiaj w nocy była masakra, mała obudziła się dwa razy głodna a jak przystawiałam do piersi to darła się jak opętana i w efekcie zjadła bardzo małoSąsiedzi nas znienawidzą, to pewne. W każdym razie jadłam przez 2 dni morele suszone (zawierają sporo wapnia) i doczytałam na opakowaniu, że mogą zawierać mleko (?!). Dzisiaj Natalia bardziej marudna, znów płacze przy piersi, pupka zaczerwieniona. Także obstawiam niestety te morele... Czuję się na tej diecie jak na polu minowym, jeden fałszywy kęs i bach. A już było fajnie
Dziewczyny na diecie bezmlecznej - suplementujecie wapń? Jakie bierzecie preparaty?
Myszka współczuję śmierci dziadka...mój ma już 82 lata, jest kochany ale ostatnio coraz z nim gorzej, smutne to...
My mamy Hollanda i jeździ się nim bardzo dobrze, jesteśmy zadowoleni z zakupu. Jedynie torba szura czasem o błotniki.
A w sprawie chrzcin pobijemy chyba sierpniowy rekord bo planujemy chrzcić dopiero w okolicach kwietnia! Trochę głupio, Natalka już będzie siedziała i wyrywała się do raczkowania ale taki termin najbardziej nam odpowiada.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Ofka a z tymi miedniczkami to powazne?
Trzymam kciuki
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My też chrzciny robimy w pierwszy dzień świąt.Nie mam zamiaru małego ubierać strikte na chrzest bo w kościele zimno.Myślałam o jakiś sztruksach koszuli i sweterku A Na to kurtka bo przecież nie wystawie dziecka w zimę w cienkich ciuszkach. Muszę znaleźć tylko buciki macie coś gdzieś jakiś link?jaki to rozmiar brać?
No to lecimy na szczepienia.Gorzej to znoszę niż Leon...małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ofka wrote:A zmieniacie w nocy pampersa? Ja zmieniam raz, po pierwszej dlugiej drzemce, 4 h. Potem dopiero rano.
Apaczka, ja też chrzczę dopiero na Wielkanoc, bo ten termin najbardziej chrzestnym odpowiada. FAjnie, jak będzie już siedzieć, ładne zdjęcia można zrobićapaczka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja nie zmieniam w ogole,smaruje na noc dupke kremem do przewijania i przewijam dopiero rano,moja mala w nocy tylko kwili,biore ją do cyca,jje i od razu zasypia,szkoda mi ją rozbudzac, polozna powiedziala zeby tak robic,to tak robie;)
psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość