X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Melduje ze u nas szatan tez przepedzony. Iwo byl grzeczny spal cala msze i 3 h imprezy.

A dzisiaj dupa, bylismy znowu na kontroli w poradni neonatologicznej, malemu nie zmniejsxyla sie miedniczka na nerce, a dodatkowo powiekszyla sie na prawej.

Ja wpadam tu jak po ogien, mam w sobote egzamun z etyki, juz ostatni na apie. Ale ustny wiec glupa nie przygram...

Paula przepraszam przepis ma siora w ksiazce ja tylko juz zeżarłam finał kostke wolowa, rosolowa i grzybowa. Jak tylko u niek bede to spisze.

Mysza ja priobiotyku nie biore teraz tylko czytalam zeby brac, mi na ten brzuch i wzdecia po cc pomogl espumisan. Ale jezeli juz to siora mowi ze dicoflor 60.

Co do psiochy to ja wlasnie dlatego balam sie sn. Maz nie ma naganiacza wielkosci cukini wiec wolalam nie ryzykowac. I nie zaluje. Nawet jest ciasniej. Suchosc minela. Generalnie luz.

No ja nadwage mam, cwicze juz ale tylko nogi, bo nie dosc ze cc to jeszcze nadwaga duza. Ale staram sie coraz czesciej i dluzej. No i diete musze koniecznie, przymierzam sie do bebio.

Mysza wspolczuje smierci dziadka. A co do mamy to napewno Ci przykro. Przytulam;*
    Kostki zrobie jak tylko bede u siostry bo to ona ma termomix i wysle Ci adres mam.

Magda cwiczysz miesnie kegla? Cwicz i skacz na pilce wzmacnia to miesnie miednicy.
    Dobra maly spi to ide opierdolic wafla (zebym miala co spalic) pocwicze nogi i biore sie za etyke, bo znowu nie zdam.

Pulpecja, Weridiana, Maniuś, jesslin87, małaMyszka, aaaaga, magda sz, lys, Paula_071, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha maly konczy dzisiaj 11 tydzien, wazy 6300. Wiec narazie to chyba tylko z Nathanem Miru bedzie w parze sumo.

niecierpliwa, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, aaaaga, magda sz, Laura, Paula_071, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gdzie zakupiłas takie body wyszczuplające, ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Acha maly konczy dzisiaj 11 tydzien, wazy 6300. Wiec narazie to chyba tylko z Nathanem Miru bedzie w parze sumo.
    Mój w 12 tyg miał taką wage:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny planuje ochrzcic córkę w Boże Narodzenie i tak dziś zaczęłam myśleć jak ja ubrać do kościoła żeby nie zmarzla.. Jak Wy ubieralyscie swoje córki? Kurcze bez sensu kupować biały płaszczyk buciki i wszystkie akcesoria tylko na jedną okazję.. To takie cholernie drogie jest, że naprawdę żal..

A moze kup takiego misia białego? przynajmniej go wykorzystasz? my jak chrzciliśmy to własnie mieli takiego noworodka w białym misiu jednoczęsciowym:)

a pod spód na imprezie jej załozysz jakąs kiecke:)

Weridiana, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, właśnie sobie uświadomiłam, ze dzisiaj wywiadowka u córki, a pogoda pod psem. No i trzeba będzie zapierniczać z wózkiem, bo nie mam jak jej zostawić.
    Ewa, ja chrzciłam starszą w grudniu to kupowałam taki komplet polarowy spodnie i płaszczyk, później jeszcze używałam. Ale widziałam, ze można za niewielką cenę kupić też biały kombinezon/śpiwór do wózka. Są fajne i praktyczne, a potem wystawić na olx czy allegro.

Weridiana, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 9 tyg skończone i 6400 :P
    Ale urodzil sie 4170 to mial z czego startowac hehe

Weridiana, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 to my z naszym coletto marcelo nie bedziemy do Was pasowac :D :D :D
    Super ze kazda z Was sie odezwala i kazda chce sie spotkac :) bedziemy mogly podobierac nasze dzieci w pary :P bo jest 2 do 2 :)
    Gosie i Witaminke mam juz w przyjaciolkach a Tobie Aska zaraz wysle zaproszenie :) podam Wam moj polski nr i spiszemy sie na poczatku listopada,ok???

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj bylismy na spotkaniu z ksiedzem a raczej diakonem bo to roznica , :-) nasz ma zone i troje dzieci :-) chrzest moze byc w sobotę lub niedziele ale w poniedziałek chyba nie da rady bo diakon pracuje, jeszcze pogadamy z ksiedzem. Chrzestny moze byc jeden lub czterech :-) najwazniejsze aby jeden byl katolikiem lol jak zapytalam czy potrzebne jakies karteczki odpowiedzial ze ufaja ludziom . Fajnie ze takie podejscie

starsza chrzcilam w drugi dzien swiat Bozego , miala taki bialy welurowy pajacyk bo bylo zimno.

Teraz bedzie cieplej , sukieneczke już mamy, jednak takie rzeczy sa tutaj duzo tansze niz w PL wiec nie musze sie stresowac ;-)

małaMyszka, Ewa123, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas dzisiaj w nocy była masakra, mała obudziła się dwa razy głodna a jak przystawiałam do piersi to darła się jak opętana i w efekcie zjadła bardzo mało :( Sąsiedzi nas znienawidzą, to pewne. W każdym razie jadłam przez 2 dni morele suszone (zawierają sporo wapnia) i doczytałam na opakowaniu, że mogą zawierać mleko (?!). Dzisiaj Natalia bardziej marudna, znów płacze przy piersi, pupka zaczerwieniona. Także obstawiam niestety te morele... Czuję się na tej diecie jak na polu minowym, jeden fałszywy kęs i bach. A już było fajnie :/

Dziewczyny na diecie bezmlecznej - suplementujecie wapń? Jakie bierzecie preparaty?

Myszka współczuję śmierci dziadka...mój ma już 82 lata, jest kochany ale ostatnio coraz z nim gorzej, smutne to...

My mamy Hollanda i jeździ się nim bardzo dobrze, jesteśmy zadowoleni z zakupu. Jedynie torba szura czasem o błotniki.

A w sprawie chrzcin pobijemy chyba sierpniowy rekord bo planujemy chrzcić dopiero w okolicach kwietnia! Trochę głupio, Natalka już będzie siedziała i wyrywała się do raczkowania ale taki termin najbardziej nam odpowiada.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a z tymi miedniczkami to powazne?
    Trzymam kciuki

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moja miala 10 miesiecy jak chrzcilam , a znajomej coreczka 3 latka :-)
    Ja tez myslalam o kwietniu ale bilety drogie ;-)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ofka a z tymi miedniczkami to powazne?
    Trzymam kciuki
    jezeli sie nie cofnie to zabieg, zastawki nie trzymaja moczu, cofa sie do nerki i to moze powodowac infekcje. Ciagle profilaktycznie badamy mu mocz, mierzymy goraczke. Troche chujowo ze zrobilo.mu sie to na drugiej nerce...jeszcze z siostra nie rozmawialam...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniacie w nocy pampersa? Ja zmieniam raz, po pierwszej dlugiej drzemce, 4 h. Potem dopiero rano.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzciny robimy w pierwszy dzień świąt.Nie mam zamiaru małego ubierać strikte na chrzest bo w kościele zimno.Myślałam o jakiś sztruksach koszuli i sweterku A Na to kurtka bo przecież nie wystawie dziecka w zimę w cienkich ciuszkach. Muszę znaleźć tylko buciki macie coś gdzieś jakiś link?jaki to rozmiar brać?
    No to lecimy na szczepienia.Gorzej to znoszę niż Leon...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ofka to naprawde zacisakam mocno kciuki, oby bylo dobrze

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my uzywamy dada, jest super,nie przecieka, ale chyba na noc bede dawala pampers bo jednak bardziej chlonny w sensie powloka mniej wilgotna. A w dzien dada.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A zmieniacie w nocy pampersa? Ja zmieniam raz, po pierwszej dlugiej drzemce, 4 h. Potem dopiero rano.
    Ja daję świeżego około 21-22 i potem dopiero rano.

Apaczka, ja też chrzczę dopiero na Wielkanoc, bo ten termin najbardziej chrzestnym odpowiada. FAjnie, jak będzie już siedzieć, ładne zdjęcia można zrobić :-)

apaczka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmieniam w ogole,smaruje na noc dupke kremem do przewijania i przewijam dopiero rano,moja mala w nocy tylko kwili,biore ją do cyca,jje i od razu zasypia,szkoda mi ją rozbudzac, polozna powiedziala zeby tak robic,to tak robie;)

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przewijam w nocy.Poza tym Leon po przebudzeniu rano robi kupę więc czekam aż zrobi myjemy się i dopiero przebieraM z piżamy i pampersa.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ